Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/3 oldal   Bejegyzések száma: 28 
Virágzó mirabolán fa
  2020-03-22 19:46:40, vasárnap
 
  Nagyobb kép Link
...... ........... ........... ........... ..............

 
 
0 komment , kategória:  Tavaszi versek és képek  
Pio atya ellenállhatatlan kilencede ... A koronavírus ellen
  2020-03-22 12:57:50, vasárnap
 
  ...... ..............


Ezt imádkozta Pio atya azokért, akik segítségét és közbenjárását kérték az Úrnál, és bensőségesen csak ,,az ő ellenállhatatlan kilencedének" nevezte. Ezen egyszerű szavak végigimádkozását követően árasztotta Isten a Pio atyához zarándokló és imádságát kérő sok-sok ezer hívőre - és hitetlenre is - kegyelmének csodálatos jeleit.

1. Jézusom, Te mondád: ,,Kérjétek és kaptok, keressetek és találtok, zörgessetek és ajtót nyitnak néktek."
Íme, most zörgetek, keresek és kérem a kegyelmet, hogy: véget érjen a koronavírus járvány.
Miatyánk...
Üdvözlégy...
Dicsőség...
Jézusom Szentséges Szíve, remélek és bízom Benned. Amen.

2. Jézusom, Te mondád: ,,Amit kértek az Atyától az én nevemben, megadja nektek."
Íme, most a Te nevedben kérem az Atyától a kegyelmet, hogy:véget érjen a koronavírus járvány.
Miatyánk...
Üdvözlégy...
Dicsőség...
Jézusom Szentséges Szíve, remélek és bízom Benned. Amen.

3. Jézusom, Te mondád: ,,Ég és föld elmúlnak, de az én igéim el nem múlnak."
Íme, most szavad csalatkozhatatlanságára támaszkodom, és kérem a kegyelmet, hogy:véget érjen a koronavírus járvány.
Miatyánk...
Üdvözlégy...
Dicsőség...
Jézusom Szentséges Szíve, remélek és bízom Benned. Amen.

________________________________________

Jézusom Szentséges Szíve, Te nem tudsz részvétlen lenni a szerencsétlenek iránt. Légy irgalmas hozzánk, nyomorult bűnösökhöz is! Add meg nekünk Szűz Mária Szeplőtelen Szívének, a Te és a mi gyöngéden szerető Édesanyánknak a közbenjárására a kért kegyelmet!
Szent József, Úr Jézus nevelőatyja, könyörögj érettünk!
(mi hozzátehetjük: Szent Pio atya, kérünk, imádkozd te is velünk kedves imádat!)

Forrás: Facebook - Szent Pio atya emlékoldal
 
 
0 komment , kategória:  Pio atya és szent Charber  
Nagyböjt 4. vasárnapján szentmise Déváról
  2020-03-22 12:45:30, vasárnap
 
  12.00 órától - régi jó szokásunk szerint - szentmisét mutatunk be, ma, március 22-én! A különbség csak annyi, hogy nem bent a templomban, hanem kint a kolostor belső udvarában, a kút mellett! Nagy szeretettel várunk e szép vasárnapon, reméljük az idő is ki fog tartani mellettünk!
Szeretettel, Csaba t.

Csaba testvér szentmisét mutat be Déván
Videó Link
...... ..........



...... ..........



...... .......



*
- Dévai harangszó mellé!!
Ezekben a krízises időkben mindenki úgy szól, mintha végrendelkezne, mintha utolsó mondatait intézné a szeretteihez! Nem tudjuk mit hoz a holnap? Lehet, hogy a mai volt egy időre az utolsó alkalmam, hogy szóljak a gyermekeinkhez, ezért is próbáltam számomra legfontosabb igazságokat megfogalmazni!! Ha most búcsúznom kellene gyermekeinkre, barátainkra végrendeletként, mindabból a sok szép dologból, örömből, bölcsességből, mit e földön kaptam ha egyetlen dolgot szabadna kiválasztani, akkor gondolkodás nélkül a mi urunk Jézus Krisztus főparancsát nevezném meg: "Szeresd Uradat, Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből, teljes elmédből és minden erődből! Szeresd felebarátodat, mint önmagadat! Ezeknél nincs nagyobb parancsolat."

A szentmisében is szavaimmal, imáimban erről próbáltam beszélni! Istennek legyen hála, hogy még e karanténba zárt világban is Istent imádni, szereteteinket szeretni lehet. Mindig azt hangoztattuk, hogy nincs időnk imádkozni, szentírást olvasni, Teremtőnk felé fordulni! Most van idő, használjuk ki az időt, ami akarva - nem akarva most a nyakunkba zúdult! Szeretteink iránti figyelmességünk, törődésünk oly sok módon megvalósulhat. Azzal, hogy törődünk egymással, megvédjük egymást a testi, lelki vírusoktól, betegségektől, egészen odáig, hogy leülünk szüleink, nagyszülőink fotóalbumát átnézzük a gyermekeinkkel, vagy csak egy jót játszunk szobánk csendjében mind, mind a szeretet szép virágai! Az internet, a telefon, oly sok eszköz áll a rendelkezésünkre, hogy egy kis felkészüléssel megfogalmazott előadást, akár általad írt verssel, rajzzal megajándékozd a távolban élő rokonaidat, barátaidat. Éljünk minden lehetséges eszközzel, hogy a szeretet virágai belepjék megriadt világunkat! Természetesen önmagunkat is kell szeretnünk! Szeressük magunkat helyesen, tanuljunk, sportoljunk, éljünk egészségesen, testi, lelki, szellemi erőnlétünket őrizzük meg sok mozgással, imával, olvasással, hozzuk ki magunkból a maximumot, váljunk a csendben ember katedrálisokká!!
E szentmisében ezért imádkoztam, ezt kértem alázattal mindannyiunk számára a jó Istentől!A jó reményt világunkban őrizve, Csaba t.
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Böjte Csaba szavai: 03.22
  2020-03-22 12:38:17, vasárnap
 
  Böjte Csaba szavai:
,,Meg vagyok győződve, hogy akár a jó, akár a rossz dolgokból, amik előttünk vannak, dobbantó is lehet, de ugyanúgy botlasztó is. A magyar nyelvben a törvények, parancsok, előírások negatív értelmet kaptak a történelem folyamán, a legtöbb ember berzenkedik ellenük. Amúgy is mi, magyarok olyan rebellis népek vagyunk, az előírásokat nehezen tudjuk pozitívan szemlélni. Holott annak idején Mózes mondhatta volna úgy is: ,,Boldog az az ember, aki tiszteli apját és anyját. Boldog az az ember, aki nem káromkodik. Boldog az az ember, aki nem hazudik." Tehát
a boldogságra vezető út útjelző táblái a parancsok. A szeretetparancsok, de akár az egészségügyi hatóságok által előírt rendelkezések is ugyanígy az életre vezető út a jelzőtáblái.
Ne féljünk tőlük, hanem vegyük komolyan! Az ember, ha eltéved az erdőben, s meglát egy útjelzőt a fán, akkor örvendjen, hogy valaki gondoskodott és kiutat mutat neki. Másrészt ha becsukódik az ajtó, kinyílik egy csomó ablak. Viccesen mondták, hogy az egyik férfi, aki hazament, és a korábbiaknál hosszasabban találkozott a családjával, mondta: ,,Jé, hogy megnőtt a fiam, alig ismertem meg!" Mert tényleg rohanunk, és öt-hét perc jut naponta arra, hogy beszéljünk a gyerekekkel - sajnos ez az országos statisztika Magyarországon. Most akkor van több idő és lehetőség akár arra, hogy leüljünk egy esti beszélgetésre, játékra vagy kacagásra.
A gyerekekkel egy nagyon érdekes dolgot terveztünk a minap: gólyazászlót. Mondtam nekik, biztos vagyok benne, hogy kilenc hónap múlva annyi gyermek fog születni a Kárpát-medencében, hogy csuda, és tervezzünk egy olyan kisjézusos zászlót - kicsit hajaz a székely zászlóra -, amelyet azoknál a családoknál, ahol kisbaba születik, kirakhatják.
Azt gondolom, valóban egy új korszak kezdődik, egy új ablak nyílik ezzel a bezártsággal mindannyiunk előtt. A gonosz lélek biztos, hogy szeretné a szívünkből a reményt, a derűt kilopni, de mi ne hagyjuk, hogy akár bennünk, akár a családunk tagjaiban, akárki másban a gonosz lélek kárt tegyen."
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Nagyböjt 4. vasárnap Csíksomlyó 03.22
  2020-03-22 10:13:27, vasárnap
 
  Videó Link

...... .........

 
 
0 komment , kategória:  Csiksomlyo szentmisék  
Jézus az oltáriszentségben fehér galambbal ábrázolva
  2020-03-22 09:22:45, vasárnap
 
  ...... .............

 
 
0 komment , kategória:  Száz kérdés Jézus Krisztusról   
Mária Magdolna Plébánia, Zalaegerszeg
  2020-03-22 09:19:26, vasárnap
 
  2020. március 22. Nagyböjt 4. vasárnapja
Kedves Testvérek!
Mindannyian tudjuk, hogy milyen törékeny az életünk. Most a járványveszély idején ez különösképpen tudatosul bennünk. Amikor olyan megpróbáltatások ének bennünket, amelyek ellen a magunk erejéből nem tudunk védekezni, átéljük, hogy mindig Isten kezében van az életünk. Ez a nagy hit és bizalom legyen ott életünkben. Imádságunk most még buzgóbban szálljon a Szentháromságos Egy Istenhez. Adja meg az Úr, hogy felelős viselkedésünkkel mi is hozzájáruljunk a betegség terjedésének elkerüléséhez. Kérjük a Boldogságos Szűzanyát, a Betegek Gyógyítóját, hogy anyai oltalmával és közbenjárásával segítsen a megpróbáltatás óráiban.

A következőket közöljük a testvérekkel:
1. Templomunkban a nyilvános liturgiák (szentmisék, keresztutak, litániák, ünnepélyes házasságkötések, keresztelések) 2020. március 22-től a Püspöki Konferencia rendelkezésének visszavonásáig szünetelnek.
A már felvett miseszándékokat mi atyák elvégezzük a nép részvétele nélkül. Papi hívatásunkból fakadóan a szentmise áldozatot naponként bemutatjuk. A szentmisének végtélen értéke van. Ha a szentmisét mondató fizikailag nem is tud jelen lenni, lélekben jelen lehet, azokért imádkozva, akikért kérte a szentmisét.
Új miseszándékot a rendelkezés visszavonásáig nem veszünk fel.

2. A KERESZTSÉG SZENTSÉGE
Amennyiben a kiszolgáltatása szükséges úgy történjen szűk körben (szülők és keresztszülők jelenléte). Kérjük, hogy a kereszteléseket későbbi időpontra tegyük el.

3. A HÁZASSÁG SZENTSÉGE
Amennyiben a kiszolgáltatása szükséges, úgy történjen szűk körben (szülők és tanúk jelenléte). Amennyiben lehetséges, a házasságkötéseket más időpontra tegyük.

4. Áldozás
Végezzünk lelki áldozást, amelyben elnyerhetjük a szentáldozás kegyelmeit. Ezt imádkozzuk:
Jézusom! Hiszem, hogy jelen vagy a legméltóságosabb Oltáriszentségben.
Mindennél jobban szeretlek és vágyom rá, hogy a lelkembe fogadhassalak.
Mivel most nem tudlak magamhoz venni, jöjj, legalább lelki módon, a szívembe!
Ne engedd, hogy elszakadjak Tőled!

5. TEMETÉS
Jelezzük az elhunyt hozzátartozói felé, hogy csak szűk körben tartsák meg a temetést. A zárt ravatalozó a szertartás végzésére nem megfelelő helyszín. Lehetőleg ne álljunk szorosan közel egymáshoz, továbbá kerüljük a részvétnyilvánítás fizikai gesztusait. A temetési mise ugyanúgy, nép nélkül, vagy egy majdani, a hozzátartozókkal később egyeztetett időpontban végezhető.
A plébánia hivatal nyítvatartása március 23-tól: du. 14-15 óra között
Isten áldását és oltalmát kérjük Mindannyiunk életére. Legyen velünk az Ő kegyelme, erősítsen a megpróbáltatásokban, szabadítson meg a járvány fenyegető veszedelmétől. Gyógyítsa meg betegeinket! Az Úr segítse az orvosokat, az egészségügyi dolgozókat, ápolókat. Hűséges szolgálatukért áldja meg őket az Isten!

Templomunk mindennap nyitva van a rácsig.
 
 
0 komment , kategória:  Kegyhelyek   
Élő szentmise közvetítés 03.22
  2020-03-22 09:11:48, vasárnap
 
  Apostol TV élő adása
Videó Link


...... ..............



Szentmise végén Károly atya "Erdő Péter bíboros imádsága járvány idején" mondta c. imádságot mondta.el az oltáriszentség elött.
...... ........


"Mindenható Urunk, atyáink Istene!
Hálát adunk neked a világért, amelyben lehetővé tetted az emberiség életét. Hálát adunk a teremtés egész gazdagságáért és csodálatos törvényszerűségeiért. Hálát adunk azért, hogy minden pusztító erő ellenére megmaradtunk, és képesek vagyunk arra, hogy világunkról és önmagunkról új és új felismerésekre jussunk.
Köszönjük, hogy egyénileg és közösségben is harcolhatunk megmaradásunkért és azért, hogy életünk egyre szebb és tartalmasabb legyen. De mindennél inkább köszönjük neked, hogy örök életre hívtál meg minket, és Krisztus Urunk megváltó halála és feltámadása által utat nyitottál nekünk az örök boldogságra.
Amikor olyan természeti csapások érnek minket, amelyek ellen a magunk erejéből teljesen biztos védelmet még nem találunk, átéljük, hogy végül is mindig a te kezedben van az életünk.
Alázattal kérünk, segítsd a tudomány embereit, hogy mielőbb megtalálják a mostani járvány ellenszerét! Adj a társadalmak vezetőinek éleslátást, hogy megfelelő intézkedésekkel gátat szabjanak a fertőzés terjedésének, segítsék a betegség megelőzését, leküzdését és a hatékony eszközök eljutását a rászorulókhoz. Adj irgalmat és örök nyugodalmat a betegségben elhunytaknak, adj a betegeknek gyógyulást, az orvosoknak és az egészségügy munkatársainak erőt és áldást bátor helytállásukhoz. Erősítsd bennünk a hitet, a bizalmat és a segítő szeretetet, hogy megadhassunk minden lelki és testi segítséget beteg embertársainknak és a gyászoló vagy aggódó hozzátartozóknak. Add, hogy felelős viselkedésünkkel mi is hozzájáruljunk a betegség terjedésének elkerüléséhez.
Bocsásd meg, Urunk, minden bűnünket, amit gondolattal, szóval, cselekedettel és mulasztással elkövettünk!
Szentháromság, Egy Isten, irgalmazz nekünk!
Boldogságos Szűz Mária, Betegek Gyógyítója, könyörögj értünk!
Ámen."

*
-2020.03.24-én
...... ...........



...... ............

 
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét Szentangyaloktemplom  
Szent mise az Óbudai Szent József kápolnában
  2020-03-22 09:06:32, vasárnap
 
  Élő közvetítés a Duna TV csatornán
...... .........



...... ........



...... ........


Karzat.....


Szentáldoz
...... ...........


Lelki áldoztatás
...... ......


Édes Jézus!
Tiszta szívemből hiszem, hogy valóságosan jelen vagy a legméltóságosabb Oltáriszentségben.
Mindennél jobban imádlak és szeretlek.
Égő vággyal vágyakozom utánad, de mivel most nem tudok áldozni, gyere legalább lelkileg szívembe.
Egyesülök Veled, mintha valóságosan magamhoz vettelek volna.
Egészen Neked ajánlom, szentelem magam.
Ne engedd, hogy valaha is elszakadjak Tőled!
VAGY
- Lelki áldozás
Uram Jézus Krisztus, hiszek Benned, imádlak Téged és szeretlek Téged teljes szívemből. Bánom minden bűnömet, mert szeretnélek magamhoz fogadni a szentáldozásban, hogy Veled élhessek. Jöjj hát, ó Jézus, legalább lélekben költözz a szívembe, és végy lakást benne örökre...
A mi Urunk Jézus Krisztus Teste őrizzen meg engem az örök életre.
Köszöntelek, ó Jézus az én szegény szívemben. Neked adom magamat egészen. Tied akarok lenni életemben és halálom után is. Ámen
Szentmise végén Erdő Péter bíboros áldást osztott a TV NÉZŐKRE
...... ...........



*
- Az utóbbi hetekben sokat változott az életünk. Megváltoztak a szokásaink, másra figyelünk, mint korábban. Megváltozott körülöttünk a város. Csendesebb lett. De megszólaltak körülöttünk a kövek. Elgondolkodtunk rajta, hogy a régiek a Mátyás-templom előtt álló szép Szentháromság szobrot nem dísznek építették. Ahogyan nem puszta díszítés volt a feladata sok hasonló szobornak, feszületnek, kápolnának és templomnak szerte Európában. Fogadalmat tettek az előttünk járó nemzedékek, hogy nyilvánosan is kifejezik és megörökítik hálájukat, ha megszabadítja őket Isten egy-egy nagy járványtól... De nemcsak a régi kövek lettek beszédesebbek. Új, megrendítő módon csengenek a zsoltárok szavai vagy a Biblia és a liturgia egyes szövegei is. Ami természetesnek tűnt, ami puszta költői formaként hangzott, az most a szívünkbe hatol. Biztos, hogy így érezték ezt a régiek is. Most tárul fel előttünk szavaik igazi értelme...
(Részlet Erdő Péter bíboros, prímás szentbeszédéből. 2020. március 22., óbudai Szent József-templom)
Forrás: Facebook oldal
 
 
0 komment , kategória:  Budapest képekben, hírek  
Az Úr veled van! - Fény és vakság
  2020-03-22 08:29:35, vasárnap
 
  Nagyböjti ráhangoló: 2020.03.22 videó Link

Ma örvendezés vasárnapja van.
Farkas Gyöngyi Mária OSM -Szervita rend tagja
...... ........... ......


...... ..............


Vak ember újra lát
...... ..............


- Sebestyén Péter írása: Fény és vakság Katolikus ma oldalon Link
"Valaha sötétség voltatok, most azonban világosság az Úrban" (El5,8 -14)
"Az ember a külsőt nézi, az Úr azonban a szívet" (Isám 16,1 -7,10 - 13)
 
 
0 komment , kategória:  Biblia - szentírások  
     2/3 oldal   Bejegyzések száma: 28 
2020.02 2020. Március 2020.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 658 db bejegyzés
e év: 6233 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 8676
  • e Hét: 20306
  • e Hónap: 53460
  • e Év: 287207
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.