Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/3 oldal   Bejegyzések száma: 22 
A nap gondolata
  2020-03-27 09:49:46, péntek
 
  "Egyedül Isten segíthet s bízva bízzunk, hogy az ég lehajlik megint a földre, a borús fellegek közül a szeretet és igazság napja egyszer mégis kisüt, felolvasztja a szívek kemény kérgét, megvliágosítja az eltompult elméket és a szenvedések után lesz vigasztalásunk is Krisztus álltal."
(Márton Áron: Papság című kötetéből)
 
 
0 komment , kategória:  Biblia - szentírások  
Kijárási korlátozást jelentett be Orbán Viktor ......
  2020-03-27 09:29:51, péntek
 
  Kijárási korlátozást jelentett be Orbán Viktor miniszterelnök a közrádióban. A kormányfő kiemelte: elviselhető módon próbálják elválasztani az időseket a fiataloktól.
A rendelet egyik szakasza arról szól, hogy az élelmiszerboltokat és a patikákat a 65 év felettiek, reggel 9 és 12 óra között látogathatják. Ebben az időszakban más nem mehet be az üzletekbe. A kormányfő hozzátette: az intézkedés két héten át lesz érvényben március 28-tól április 11-ig.

Részletek itt olvashatók Link

....

 
 
0 komment , kategória:  Egészségünk megörzése  
Otthonról végezhető keresztúti ájtatosság a Pécs-Belvárosi
  2020-03-27 09:12:57, péntek
 
  Otthonról végezhető keresztúti ájtatosság a Pécs-Belvárosi templomból
...... ......



...... ........... ...........


Videó Link

...... .......



...... ......

 
 
0 komment , kategória:  Jézus a keresztúton  
Szentírás üzenete - 2020. március 27.
  2020-03-27 09:03:41, péntek
 
  Orsos Zoltán atya gondolatai
...... ..........



Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Biblia - szentírások  
Katolikus rádió - napi evangéliumok hallhatók
  2020-03-27 08:55:42, péntek
 
  Itt Link

 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Szent István rádió élő adása 03.27
  2020-03-27 08:50:23, péntek
 
  ...... ........... .....


- 16 órától - Keresztúti ájtatosság közvetítése az Egri Érseki Papnevelő Intézetből

- 17 órától - Szentmise közvetítése az Egri Érseki Papnevelő Intézetből

- 18 órától - Ferenc pápa Urbi et Orbi áldásának közvetítése élőben

- 18 óra 30 perctől - Rózsafüzér imádság közvetítése az Egri Érseki Papnevelő Intézetből
Tartsanak és imádkozzanak velünk
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Megtérők imája Virtuálisan
  2020-03-27 08:25:03, péntek
 
  Kedves Testvérek!
Mint írtam, ez nem egy időleges akció, hanem folyamatos - 0-24/365 imádság, ami 2018. április 8-án már elkezdődött a folyamatos szentségimádással , és akkor sem állunk le, ha a dolgok jóra fordulnak - pont azért, hogy úgy is maradjanak. És azért is, mert a megtérés - ami az egyik fő szándék a vírus megfékezése mellett - nem egyik napról a másikra megy. Saját példámból tudom, hogy 14 évig imádkoztam a fiamért, amikor volt részem a megtérésének az örömében. Ez nagyban is így van. Ahhoz, hogy a keresztény értékrend győzzön az emberi szívekben, sok-sok idő és ima / áldozat kell.
Azt pedig a két éves ÖRÖKIMÁDÁS tapasztalatából mondhatom, hogy mi, és Jézus is úgy megszokjuk ezeket a fix heti találkozásokat, hogy le nem mondanánk róla semmi pénzért!
Majd remélem ti is megtapasztaljátok ezt, amikor már huzamosabb ideje ugyanabban az időben a héten az Úrral vagytok. Mint a Kis herceg, úgy vár minket az Úr ilyenkor!
Talán e veszedelem által mi is visszatérünk a régi dők egyszeűségéhez - Link( 16perc )
Az Ószövetség idején, amikor a nép Isten és Mózes ellen támadt, az Úr tüzes kígyókat bocsátott a népre és azok sokakat halálra martak közülük. Erre elmentek Mózeshez és azt mondták: " Vétkeztünk , mert az Úr és te ellened szóltunk. Könyörögj, hogy vegye le rólunk ezeket a kígyókat! " Könyörgött is Mózes a népért, mire az Úr így szólt hozzá: " Készíts egy réz kígyót és tedd ki jelül: amelyiket megmart, és feltekint rá, az életben marad !" Csinált tehát Mózes egy rézkígyót, és kitette jelül: a megmartak, ha feltekintettek rá, meggyógyultak. ( Számok könyve 21, 4-10 )
Ez volt a kereszt előképe! Nekünk és minden bűn, és vírus által fertőzöttnek Krisztus keresztjére kell hittel feltekintenünk és elfogadnunk a megváltás ingyenes ajándékát, mert az " az Ő sebei által gyógyultunk meg! " (Péter első levele 2, 24 )
A kereszt előtt mondjuk el , és mondassuk el másokkal is a "Megtérők imáját" , amiben alázattal bevalljuk, hogy szükségünk van Istenre! A kis Örökimádó kápolnánkban minden padra ki volt téve ez az ima! Ez az igazi "vakcina" a korona vírus és " bűn vírusa " ellen! Mi most Mózes példájára a "Rózsafüzér hadjárattal " könyörgünk Istenhez - tudva, hogy mi is bűnösök vagyunk és megváltásra szorulunk.
Ameddig Mózes karja ki volt tárva, addig a kis pici izraeli sereg győzött az óriási túlerőben lévő amalekiták ellen. Amint azonban leeresztette a kezét, az ellenség rögtön felülkerekedett! ( Mózes II, 17, 11-13 )Ezért van szükség a mi esetünkben is a folyamatosságra!!!! ( 0-24/365 ) Ezért indult el először Vácon, majd Sopronban, végül Budapesten annak idején az Örök imádás.
Ne legyen olyan óra a napban, amikor nem imádkozik valaki!!!!!
*
MEGTÉRŐK IMÁJA - ezzel az imával a Bárány vérével jelöljük meg szíveink ajtófélfáját!
Jézusom, szükségem van Rád! Köszönöm, hogy meghaltál értem a kereszten. Elfogadlak Téged , mint Megváltómat, gyógyítómat és szabadítómat! Mostantól te légy az életem Ura!
Átadom magam Neked, befogadlak a szívembe! Kérlek küldd el Szentlelkedet és alakítsd át az én kemény szívemet, hogy azzá váljak, amivé te megálmodtál engem!
Gyenge vagyok, erőtlen és következetlen, de a Te erőddel bármire képes vagyok! Kérlek szabadíts meg engem minden bálványomtól, mindentől, ami nem a Te országodból való bennem!
Amen! Alleluja! ( " Nézd, az ajtóban állok és kopogok. Aki meghallja szavam és ajtót nyit, bemegyek hozzá, vele eszem, ő meg velem " Jel 3,20 )
Küldöm újra a plakátot és küldjétek tovább másoknak! Terjedjen az imádság vírusa gyorsabban, mint a korona vírus!
*
Szeretettel ölelünk titeket!
Gazdagréti Szent Angyalok templom
Szent Pió örök imádó közösség
Medgyesi Zsuzsi ( 06-30-9415307, medgyesi.zsuzsa60@gmail.com )
Kőrösi Ili ( 06-70-5155696, korosine.ilona@gmail.com )
 
 
0 komment , kategória:  Szentségimádás  
Amikor járvány idején Skype-on bejelentkezik a pápa...
  2020-03-27 08:18:33, péntek
 
  Március 22-én este adta le a spanyol La Sexta tévécsatorna azt a skype-os interjút, amelyet Jordi Évole spanyol tévériporter készített Ferenc pápával a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban. Évole már korábban, 2019-ben is készített tévés interjút a Szentatyával.
- Jó napot kívánok, Jordi! Örülök, hogy újra látlak!
- Magam is, Ferenc pápa. Köszönjük szépen, hogy csatlakozott hozzánk. Hogy van?
- Egy új problémakör közepén. Beragadtam ide.
- Láttuk a képeket a teljesen üres Szent Péter térről. Egészen félelmetes!
- Egy sivataggá vált, egy sivataggá.
- Ön is el van zárva?
- Igen is, meg nem is. Vigyázok magamra, csoportokat nem fogadok, csak magánkihallgatásaim vannak. Óránként, fél óránként az előre megbeszéltekkel. Továbbra is rendesen dolgozom.
- Bocsássa meg az öltözékemet, de ezt hordom itthon, mivel nekem is itthon kellett maradnom. Ön nem szokott kényelmesebb ruhát felvenni otthon?
- Igen, ez igaz. Kényelmesebb ruhát veszek itthon, amikor pihenek.
- Amikor legutóbb találkoztunk, azt mondtam Önnek, hogy az interjú után be akarom fejezni a műsoromat, nem hazudtam, idén a börtönökről készítettem sorozatot. Most pedig mindnyájunkat bezártak.
- Igen, bezártak minket. Érdekes, hogy a nagypénteki keresztút megírására idén a padovai börtön fogvatartottjait kértem fel, s ők nagy lelkesedéssel el is készítették. Sokat foglalkoztat a börtönök problémája, mindig nyitva kell tartanunk egy ablakot.
- Ezeket a napokat sok ember rosszul éli meg, különösen azok, akik elveszítették szeretteiket. Mit mondana nekik?
Az utolsó dolog lenne, hogy mondanék valamit. Amit tennék, hogy megpróbálnám éreztetni velük, hogy mellettük állok.
Ma a gesztusok nyelve fontosabbá vált, mint a szavaké. Nyilván mondanék is valamit, ám a közelség, a gesztusok, a részvét kinyilvánítása...
- Sokan pedig nagy félelemmel élik meg ezt a helyzetet. Törékeny családok, bizonytalan munkavállalók, menekültek, kizsákmányolt nők. Milyen üzenetet küldene nekik?
- Úgy hiszem, egy olyan dráma ez, mely ha nem is földalatti, de rejtve marad társadalmaink szeme előtt, amelyek néha képmutatóak, néha pedig megfeledkeznek minderről. Nem veszik észre, engedd meg a kifejezést, hogy ez már az alvilág - gondolok itt Dosztojevszkijre és a Feljegyzések az egérlyukból című művére [a spanyol címe Feljegyzések a föld alól - a ford.] - ez az emberiség alvilága. Néhány napja egy rendőr jó szándékkal odament egy emberhez, s azt mondta neki: ,,Uram, menjen haza, nem maradhat az utcán." Erre az ember így válaszolt neki: ,,Nincsen otthonom, én az utcán élek." Próbáljunk azok mellé állni, akiket csak elképzelve ismerünk: a hajléktalanok, az emberek, akiket kihasználnak, a kizsákmányolt nők szomorú világa, amely nem más, mint [ember]kereskedelem. Ez közelebb hoz azokhoz, akiknek nagyon kevés a reményük, hiszen nem tudnak senkire sem támaszkodni. Nagyon szomorú, hogy ez így van, de legalább észrevesszük, hogy ezek az emberek is léteznek.
- Számos vállalat, akár nagyvállalat is ebben a helyzetben sok munkavállalót bocsát el. Mit tehet egy olyan rendszer, mint a kapitalizmus egy ilyen helyzetben?
- A konkrét megoldásokat minden egyes cégnek magának kell meghoznia az adott helyzetben. Azonban magának a cégnek a megmentése így nem lehet megoldás.
Ha a vállalat kirúg embereket azért, hogy megmentse magát, az nem megoldás. Ebben a helyzetben nem elbocsátani, hanem támogatni kell a munkavállalókat, s éreztetni velük, hogy ez egy szolidáris társadalom.

Ezek nagy gesztusok, melyekre most szükség lenne.
- Amikor ezt mondja, így válaszolhatnak: ,,Ön pedig egyáltalán nem egy multinacionális vállalat igazgatója, sem egy vállalat vezetője; Ön nem tudhatja, milyen nehézségeken megyünk keresztül, amikor a termelés leáll."
- Igen, lehet, hogy ezeket a nehézségeket nem ismerem, de ismerem azokat a nehézségeket, amelyekkel a munkavállalók, az alkalmazottak szembesülnek, akiket el akarsz bocsátani. Nem mondom, hogy ez jobb a járványnál. Nem, sajnos most minden rossz. Azonban vannak tényezők, s felelősséget kell vállalni ezekért.

További részlet Link
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Székely János: Ne feledkezzünk meg a legszegényebbekről!
  2020-03-27 08:12:22, péntek
 
  Az alábbiakban Székely János szombathelyi megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) Caritas in Veritate Bizottsága elnökének felhívását adjuk közre.
...... ...........


II. János Pál pápa ezekkel a szavakkal kezdte meg pápai szolgálatát: ,,Ne féljetek!" A járvány nehéz heteiben nem félelemre van szükségünk, hanem bizalomra a Teremtő Istenben, aki tenyerén tartja a világot. Bizalomra, hitre, imádságra van szükségünk, valamint egymás iránti szolidaritásra, segítő szeretetre.
A járvány rendkívüli mértékben sújtja a gazdasági életet is, s ennek legfőbb áldozatai a legszegényebbek: azok, akiknek nincsenek tartalékaik, akik albérletben élnek, akiket fizetés nélküli szabadságra küldtek.
A hazánkban eddig meghozott intézkedések (az adó- és járulékcsökkentés, hitelek törlesztésének felfüggesztése, kilakoltatási moratórium) nagy segítséget jelentenek sok-sok család és rászoruló számára, azonban a legszegényebbek közül igen sokaknak nem nyújtanak mentőövet. Égetően fontos, hogy az Országgyűlés, a Kormány, az önkormányzatok, a munkaadók és minden jóakaratú ember minden lehetőt megtegyen az ő érdekükben.
Kérjük a felelős vezetőket, hogy mindazok számára, akik a járvány miatt elveszítették jövedelmüket, akiknek veszélybe került a lakhatása, megoldást találjanak az elkövetkező néhány hónap túlélésére.
Akár egy kis összegű segítség is nagyon sokat jelent a társadalmunk legsérülékenyebb családjai, személyei számára. Javasoljuk többek közt a nyári szünidőre vonatkozó gyermekétkeztetési szabályok életbe léptetését a járvány idejére. Ez lehetővé tenné, hogy a rászoruló gyermekek a lakhelyükön részesülhessenek az étkeztetésben.
Amikor mindent megteszünk a járvány terjedésének megállításáért, idős és beteg honfitársaink védelméért, amikor hálás köszönetünket fejezzük ki az egészségügyben dolgozók bátor és hősies helytállásáért, fontos, hogy ne feledkezzünk meg a legszegényebbekről, a leggyengébbekről sem.
Gyönyörű látni, ahogyan a nemzetünk összefog, ahogyan a segítés számos formája születik sok jóakaratú ember szívéből. Gyönyörű látni, ahogyan az egész emberiség együtt akar tenni a járvány leküzdéséért, a betegekért, és együtt fohászkodik a Teremtőhöz.
Tegyük hozzá a közös cselekvésünkhöz a legszegényebbek iránti kitüntetett figyelmet is!
,,Egy társadalom emberségének legfőbb mércéje az, hogyan bánik az időssel, a gyengével, a beteggel, a szegénnyel" (XVI. Benedek pápa).
Halljuk meg az ő kiáltásukat!
Székely János püspök



Fotó: Merényi Zita
Magyar Kurír 2020.03.26
 
 
0 komment , kategória:  Dr. Székely János püspök  
Miért nem a bazilika erkélyéről ad holnap Urbi et Orbi áldás
  2020-03-27 08:09:13, péntek
 
  Miért nem a bazilika erkélyéről ad holnap Urbi et Orbi áldást Ferenc pápa?
Kép korábbi felvétel
...... ..........


- Az alábbiakban Bognár Istvánnak, a győri Brenner János Hittudományi Főiskola és Papnevelő Intézet spirituálisának, dogmatikatanárának írását adjuk közre.
Ferenc pápa holnap, március 27-én este 6 órakor kezdődő imádsága végén teljes búcsúval járó Urbi et Orbi áldásban részesít minket a római Szent Péter-bazilika előtti térről. De mit is jelent ez az Urbi et Orbi, és hogyan járhat teljes búcsúval?
Először is azt szeretném leszögezni, hogy mindkét kifejezés mögött magát a pápát kell látnunk. Pápai kiváltságról van szó, tehát csak ő adhatja ezt a különleges áldást, s a Szentatya a legfőbb ,,kezelője" az Egyház kegyelmi kincstárának is, melyből búcsút nyerhetünk magunk, de főképp elhunyt testvéreink javára.
Nézzük először az Urbi et Orbi áldást! Magyarul: a városnak, Rómának, és az egész világnak szól, tehát érvényes mindenkinek, aki bármilyen módon bekapcsolódik, és így szívből és hittel fogadja a pápa által közvetített, de magától az Istentől jövő áldást. Ismerős ez a rendkívüli áldásforma mindenki számára, aki húsvétkor, karácsonykor vagy a pápa megválasztása utáni ünnepi pillanatokban követi a vatikáni eseményeket. Ma elsősorban a Szent Péter-bazilika homlokzatának középső erkélyéről, az áldások erkélyéről várjuk, de régen a Lateráni Keresztelő Szent János-főszékesegyház, sőt még a Santa Maria Maggiore-bazilika erkélyéről is adtak a pápák Urbi et Orbi áldást. S mint tudjuk, holnap is egy kicsit különlegesebb és rendkívülibb módon adja a Szentatya, bár a Szent Péter-bazilikához kötődően, de nem az erkélyről, hanem a felvezető lépcsősor elejéről, az üres térről! A Szentatya arra hív minket, hogy lélekben vegyünk részt ezen az imádságon, és a kommunikációs eszközök révén fogadjuk az áldást.
Végül ott van még a teljes búcsú elnyerésének lehetősége, mely az Urbi et Orbi áldáshoz szorosan kapcsolódik. Egy-két gondolatot szükséges fűznöm ehhez a kifejezéshez is. Sajnos ez a szó elsősorban már nem Egyházunk kegyelmi kincseit juttatja eszünkbe. ,,Jobb" esetben egy falusi búcsú körhintáit, céllövöldéit és ünnepi ebédjét, vagy még ,,negatívabb" örökségként a búcsúcédulákat. Pedig a magyar búcsú kifejezés eredeti jelentése nyelvészeink szerint is az elengedés, a felmentés, a megszabadítás.
Búcsú szavunk teológiai értelemben arra utal, hogy az ember búcsút vesz a rá váró büntetéstől, Jézusnak az Egyház révén közvetített kegyelme által.
,,Rendes" körülmények között a búcsúnyerés alapvető feltétele a kegyelmi állapot, vagyis ha súlyos bűnünk van, a bűnbánat szentsége, a szentgyónás. A mostani ,,rendkívüli", azaz különös vészhelyzetben az Egyház az általános feloldozás közösségi lehetőségét is hangsúlyozza. Az Apostoli Penitenciária a Szentatya kérésére március 20-án külön dekrétumot adott ki, amelyben teljes búcsút engedélyez a szenvedő betegeknek, valamint azoknak, akik gondozzák őket, és a világ minden hívőjének, akik imádkoznak értük.
Fontos a tökéletes bánat fölindítása is, mely az Isten iránti szeretetből fakad.
Az ilyen bánat nemcsak a bocsánatos bűnöket törli el, hanem megadja a halálos bűnök bocsánatát is, ,,ha együtt jár azzal a szilárd elhatározással, hogy a bűnbánó, mihelyt alkalma nyílik, szentségi gyónáshoz járul" (a Katolikus Egyház Katekizmusának 1452. pontja). A teljes búcsú elnyeréséhez szükséges továbbá a szentáldozás (jelen szükséghelyzetben ,,lelki áldozás" végzése), továbbá imádság a pápa szándékára (Hiszekegy, Miatyánk, Üdvözlégy vagy bármely más imádság). Igen fontos az is, hogy a búcsú elnyerésére törekvő emberben legyen meg a megtérés komoly szándéka, vagyis annak a mély elhatározása, hogy szakítani akar a bűnnel.

Enélkül a teljes búcsú puszta formalitás lenne.
Ezzel a háttérismerettel, úgy érzem, szívünk legmélyebb hódolatával fogadhatjuk a holnapi áldást Istentől, annak a pápának a közvetítő kezei által, aki megválasztásától kezdve szüntelen tanúságot tesz előttünk Istenünk megbocsátó irgalmasságáról. Erről szól az a beszédes gesztusa, hogy nem az erkély pompás páholyáról adja az Urbi et Orbit, hanem az üres tér lépcsőiről, mintegy megjelenítve a közénk lehajló, minket felemelni vágyó Urunkat.

*
Rendkívüli Urbi et Orbi áldás ÉLŐBEN
Március 27-én, pénteken 18 órakor a Ferenc pápa által a Szent Péter-bazilika előtti téren vezetett imát és a rendkívüli Urbi et Orbi áldást a Duna Televízió, a Bonum Televízió, a Magyar Katolikus Rádió és a Szent István Rádió élőben és a Duna tv közvetíti.

*
Közös ima naponta délben a járvány idején
Arra hívunk mindenkit, hogy csatlakozzunk a Szentatya felhívásához. A veszélyhelyzet hátralévő részében is napról napra legyünk együtt a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus Titkárságával, a Magyar Kurír és az Új Ember szerkesztőségével, valamint Böjte Csabával, Csókay Andrással és Szikora Róberttel: a déli Mária-imádságot követően fohászkodjunk együtt Istenhez Erdő Péter bíboros, prímás imádságával, és kérjük a Szűzanya oltalmát Ferenc pápa felajánló imája segítségével. A közös imát naponta 11.55 és 12.10 között a szerkesztőség Facebook-oldalán élőben közvetítjük.


Fotó: Vatican News
Magyar Kurír 2020.03.26
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
     2/3 oldal   Bejegyzések száma: 22 
2020.02 2020. Március 2020.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 658 db bejegyzés
e év: 6233 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3351
  • e Hét: 5532
  • e Hónap: 38686
  • e Év: 272433
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.