Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / Honoré de Balzac / Menus Gábor
1940.08.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/3 oldal   Bejegyzések száma: 22 
Nyílt levél a TVN részére! - 5.
  2020-05-20 22:45:15, szerda
 
  NYÍLT LEVÉL A TVN RÉSZÉRE! - 5.

T. TVN!


Néhány perce e-mailban az alábbi Üzenetet küldtem a TVN részére:


"Elszomorító, hogy a TVN minden indok nélkül beletöröl blogbejegyzéseinkbe. Legutolsó Gebhardt Nóra versei blogbejegyzésemben a már mind gyakrabban alkalmazott beletörléseik igen zavaróak. Olyan képeket törölnek, ami a Képtárainkban is szerepelnek, de gyakoriak a szövegbeli törlések is, ebben pl. az egyik vers címét törölték, igaz a vers azért most szerencsére maradt. Nem tudom, kinek a szemét bántják ezek, de a törlések teljesen indokolatlanok. Szeretném, ha egyszer a törlő személy "ideállva elénk" ezt meg tudná magyarázni, miért teszi? A Levelezés rendszerén miért nem tudja jelezni felénk közvetlen a problémáit és akkor talán megelőzhetőek lennének a durva beavatkozások!!! A vége az lesz. hogy előbb-utóbb azok is elmennek, akik még itt maradtak és be lehet zárni a boltot!

Az a szinte mindennapos jelzésük ugyanis, hogy un "Adathalász blokkolása történt a részükről, már kezd komikussá válni. Az adathalász rendszeresen ugyan úgy kisérletezik az oldalam feltörésével és az adataim megszerzésével, blokkolják, de hónapok óta szinte nem történik semmi!!! Létezik egyáltalán a probléma, vagy csak egy elterelő művelet?

Másik problémámat is jeleztem már korábban. Azt tapasztaltam ugyanis, hogy a régebbi bejegyzéseimből az utóbbi időben szinte fűnyirószerűen rengeteg bejegyzés törlésre került az Archívumomból. Köztük olyan bejegyzések, melyeknek törlése teljesen érthetetlen. Köztük olyanok, mint karácsonyi bejegyzések és más hasonló bejegyzések is törlésre kerültek, Ráadásul olyan nagyobb terjedelmű bejegyzések is, amelyekbe érthetően jóval több befektetett időm is van.És ezek egy Törlőgomb megnyomásával pillanatok alatt törlődhetnek! Biztos nem az adathalász törölte ezeket sem.

Jeleztem, hogy ezek listáját elküldöm a TVN részére. A töröltek összeállítása folyamatban van, sajnos az eredmény rosszabb, mint amire számítottam. Sőt nagyon elszomorító! Sajnos így csak néhány kategóriában fogom ezt teljes egészében elvégezni és azt mihelyt időm engedi, megküldöm a TVN részére is, kérve visszaállításukat. Ha törölni tud a TVN, akkor vissza is lehet állítani. Korábban már törölt bejegyzésem a TVN visszaállította.

Jelen e-mailt azonos tartalommal a TVN-re a blogbejegyzéseimbe is felteszem, mivel e-mailjaim rendszeresen válaszolatlanul maradnak!"


Üdvözlettel.

Menus Gábor

 
 
1 komment , kategória:  Általános  
Adathalász veszély!!!
  2020-02-01 13:39:01, szombat
 
 








ADATHALÁSZ VESZÉLY!!!


Néhány perce jelezte a Net felém, hogy az oldalamon egy Adathalász blokkolása történt a részükről. Ahogy megnéztem a részletezést, az adathalász már napok óta kisérletezett az oldalaim, így feltehetően az adataim megszerzésével, de néhány perce a Net blokkolni tudta. A kisérlet szinte folyamatos volt, független attól, hogy gépközelben voltam vagy attól távol. A zöme persze akkor történt, mikor idehaza sem voltam.

Mindenki nagyon vigyázzon az adataira! Nem lehet tudni, ki mikor kerülhet sorra.

Az internetes csalók általában személyes adatokat, például azonosítót, jelszót, bankkártyaszámot stb. próbálnak illetéktelenül megszerezni.




 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nyílt levél a TVN részére! - 4.
  2020-01-12 17:45:39, vasárnap
 
 


NYÍLT LEVÉL A TVN RÉSZÉRE! - 4.


T. TVN!


A mai napon a Firefox a TVN-re való belépésem során ismét jelezte a korábban már ismert biztonsági kockázatot. Mint azt már korábban két izben is jeleztem, f.h 8-i és 10-i keltű e-mailban, a Firefox egy lehetséges biztonsági kockázatot észlelt, és nem lépett tovább a(z) tvn.hu oldalra. Ha felkeresem az oldalt, akkor támadók megpróbálhatják ellopni a jelszavamat, e-mailjeimet vagy bankkártya adataimat. A Firefox képernyőmön megjelent kiírását megküldtem a TVN részére, de szokásához híven mind a mai napig a TVN még válaszra sem méltatott. A Firefox javasolta a weboldal rendszergazdáját megkeresni a problémával kapcsolatban. A TVN közvetlen kapcsolatát lehetővé tevő hálózata - mint azt már korábban szintén több izben jeleztem - ugyancsak nem működik. Mindezen belépési problémák ellenére tegnap még - saját kockázatomra - sikerült a TVN oldalára belépnem, jelenleg MA MÁR EZ SEM SIKERÜLT - feltehetően a Firefox tiltására - vagy hogy a TVN semmit sem lépett az ügy megoldása érdekében!


Belépésem csak 17 óra körül sikerült!!!


Firefox mai értesítése képernyőmön keresztül:

"Figyelmeztetés: Lehetséges biztonsági kockázat következik

A Firefox egy lehetséges biztonsági kockázatot észlelt, és nem lépett tovább a(z) tvn.hu oldalra. Ha felkeresi ezt az oldalt, akkor támadók megpróbálhatják ellopni a jelszavait, e-mailjeit vagy bankkártyaadatait.

Mit tehet?

A probléma valószínűleg a weboldallal van, és semmit sem tehet a megoldása érdekében. Értesítheti a weboldal rendszergazdáját a problémáról.

További tudnivalók... Visszalépés ajánlott"


*

Másik problémám:

Az elmúlt napokban nagy megdöbbenéssel tapasztaltam, hogy általában régebbi bejegyzéseimből szinte fűnyirószerűen rengeteg bejegyzés törölve lett. Olyan bejegyzések, melyeknek a törlése teljesen érthetetelen. Köztük olyanok, mint karácsonyi blogbejegyzések és hasonlóak is törlésre kerültek. Ráadásul olyan nagyobb terjedelmű blogbejegyzések is, amelyekbe érthetően jóval több befektetett időm is van.

,,Kedves Felhasználónk!
Mint tudja cégünk 2002 óta (16 éve) nyújtja a szolgáltatásait teljesen díjmentesen.
Sajnos cégünk a jelenlegi formában nem tudja tovább üzemeltetni a szolgáltatásokat.
Október 1-jétől zárt rendszerré alakítjuk át rendszerünket.
Fontos tudni, hogy a zárt rendszerbe áthelyezett felhasználók MINDEN ADATA MEG FOG MARADNI ÉS UGYANÚGY TUDJÁK HASZNÁLNI A SZOLGÁLTATÁSAINKAT A TOVÁBBIAKBAN"
/TVN.HU csapata 2018.09.02./

Sokan több éve itt vagyunk a TVN-en. Sokan szerettük, szeretjük ezt az oldalt, de ha ez így folytatódik tovább, lehúzhatjuk a rolót véglegesen. Megszerettük. A TVN tárolási lehetőséget igért, cserébe a a blogbejegyzéseink reklámfelületet biztosítottak a TVN-nek? A rendelkezésre álló tárolókapacitás, amit blogbejegyzéseink eredményeztek, a töredékét sem érik el ennek. Pláne ha a bejegyzéseink nagy része önhatalmúlag törlésre kerül és újabban ez még nagyobb erővel történik. Megjártam már néhány WEB oldalt, de sehol hasonló nem fordult elő! Az meg pláne nem, ami az utóbbi időben mind sűrűbben előfordul, hogy a bejegyzésekbe az oldalon belejavitások, résztörlések történnek. Amit persze mégsem értek, hogy ez miért csak a TVN-re jellemző, más WEB oldalakon ilyennel nem lehet találkozni! Pedig tudom, itt szinte mindenki szerette ezt az oldalt. Igaz, időközben nagyon sokan itt hagytak bennünket. Mi mégis azt kérnénk, akik itt maradtunk, tegyük újra ezt az oldalt olyanná, amilyen volt éveken keresztül. A TVN a 2010-es évek elején az év legjobb WEB oldala volt, tegyünk meg érte mindent, hogy ez újra így legyen. És minden változásról a tagságot is időben tájékoztassuk.


Nem tudom, mi indokolta a törléseket, azonban nem ez az első, ami törlésre került, kerülhetett, mint azt már korábban is több izben is jeleztem. Ráadásul olyan nagyobb terjedelmű blogbejegyzések is, amelyekbe jóval több befektetett időm van. Sok korábban törölt blogbejegyzést kénytelen voltam /leszek/ újból elkészíteni - nem kis időbefektetéssel. Nem valami jó üzleti kapcsolat, mi dolgozunk, a TVN pedig töröl - olyan bejegyzéseket, amelyeknél semmi sem indokolta azok törlését - pláne évekkel később!

Hát ez lenne az eredmény!!!

A zárt rendszerre való áttérés során egyébként is igéretet kaptunk a TVN-től, hogy törlésre semmi sem kerül, és a zárt rendszerbe áthelyezett felhasználók MINDEN ADATA MEG FOG MARADNI ÉS UGYANÚGY TUDJÁK HASZNÁLNI A SZOLGÁLTATÁSAINKAT A TOVÁBBIAKBAN"

Hát ez az igéret csak részben valósult meg. Mert a zárt rendszerre való átalakulás során az az igéret, hogy minden adatunk meg fog maradni, bizony nem valósult meg - legalábbis nálam. Hogy ugyan úgy tudjuk használni a szolgálatatásaikat a továbbiakban is, szintén nem. Egyedül a fizetés, ami igaz lett.

Sajnos ez nem így lett, így kérem a törölt bejegyzések visszaállítását! Tisztelettel kérem a T. Szolgáltatót, hogy a törölt bejegyzést állítsa vissza, mert amit egyszer ki lehetett törölni, azt vissza is lehet állítani!

A problémát privát e-mailban korábban szintén jeleztem, de mindeddig még csak választ azokra sem kaptam!

Többször kértem a jelzett problémáim kivizsgálását is. Egyszer, kétszer, háromszor, sokszor. Mivel levelezési cimem általában minden korábbi reklamációm ellenére sem működik, így válaszukat privát e-mail cimemre kértem, eddig válasz egyikre sem érkezett. Igy kénytelen vagyok sérelmemet ebben a formában itt közzétenni.

Végezetül most már befejezve, nagyon rövid leszek. Úgy érzem, a TVN egyenlő jogú tagjaként megilletne annyi tisztelet engemet is, hogy legalább válaszoljanak a leveleimre. Valószínűleg a zsúfolt napirendjük ezt mindeddig nem tette lehetővé Önöknek. Ettől azonban mégsem vesztettem el a reményt, hogy esetleg a következő napokban mégis soronkívül foglalkozni fognak az ügyemmel. Szeretném megismételni újólag, a bevezetésben már említett, a zárt rendszerre való átalakulás során az az igéret, hogy minden adatunk meg fog maradni, bizony így nem valósul meg, nem valósult meg - legalábbis nálam! Hogy ugyan úgy tudjuk használni a szolgálatatásaikat a továbbiakban is, mint korábban - szintén nem!!!

Azonban nem lehet csak úgy a szőnyeg alá söpörni egy ilyen ügyet. Mert hallgatásuk ezt támasztja alá!


Köszönettel:

menusgabor

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nyílt levél a TVN részére! - 3.
  2019-02-05 14:00:50, kedd
 
 




NYÍLT LEVÉL A TVN RÉSZÉRE! - 3.


T. TVN!


Az utóbbi időben azt tapasztaltam, hogy mind több blogbejegyzésem törlésre kerül. Ráadásul olyan nagyobb terjedelmű blogbejegyzések is, amelyekbe jóval több befektetett időm van. Korábban már jeleztem Juhász Gyula 2015.07.31-i, Gárdonyi Géza - Idézetek 2015.02.09-i és Stollmayer Beatrix 2018.04.25-i keltű nagyobb terjedelmű bejegyzésem törlését. Kértem a bejegyzés visszaállítását, de természetesen ez nem történt meg, de még csak válaszra sem méltattak!!!

A blogbejegyzést így kénytelen voltam /leszek/ újból elkészíteni, nem kis időbefektetéssel. Ez egy kiváló üzleti kapcsolat - a Szolgáltatónak! Úgy látom, mi dolgozunk, a TVN pedig TÖRÖL - ráadásul olyan bejegyzéseket, amelyeknél semmi sem indokolja a törlést - pláne évekkel később!

Sajnos időközben újabb másik blogbejegyzésem törléséről kell beszámolnom. amely ma már szintén nem látható:


2018 08.19: Hajdu Sára versei


Persze biztosan ennél jóval több is szerepel a töröltek listáján, ha lenne rá időm, megnézném. Most a kisebb törléseket nem is említem, mert ott a mi időbeli ráforditásunk is elenyészőek voltak, a nagyobb terjedelmű blogbejegyzések törlése azonban mindenképpen nagyon bosszantó! Amit persze mégsem értek, hogy ez miért csak a TVN-re jellemző, más WEB oldalakon ilyennel nem lehet találkozni! Talán a Facebookot kivéve, de ott olyan mérvű a mocskolódás, hogy biztos bárki törölné azokat.

Tisztelettel kérem a T. Szolgáltatót, hogy a törölt bejegyzést állítsa vissza, mert amit egyszer ki lehetett törölni, azt vissza is lehet állítani! Volt már erre példa, amikor a TVN nekem is állított vissza a múltban törölt bejegyzést. Mert az nem lehet megoldás, hogy a TVN mély hallgatásba burkolózik, és még csak válaszra sem méltatja a panaszost. Ráadásul a törlés ezuttal is önhatalmulag történt, mivel Hajdú Sára személyes jóváhagyásával birok, így a törlés itt is csak a TVN belső rendszerében történhetett.

További kérdésem, hogy mit szándékozik tenni a jövőben a TVN, hogy ezek rendszeressé ne váljanak? Meddig kell továbbá várnunk arra, hogy problémejelző észrevételeink a jövőben ne maradjanak válaszolatlanul? Jelenleg ugyanis félig-meddig üzleti kapcsolat is áll fenn köztünk, és ezért a Szolgáltatónak is van kötelessége velünk szemben. Ennek elmulasztása esetén felmerülhet a jövőben így az az igényünk, hogy az indokolatlanul törölt bejegyzések miatti esetleges kártérítési igényünket érvényesítsük.

A zárt rendszerre való áttérés során egyébként is ígéretet kaptunk a TVN-től, hogy törlésre semmi sem kerül, és a "zárt rendszerbe áthelyezett felhasználók MINDEN ADATA MEG FOG MARADNI ÉS UGYANÚGY TUDJÁK HASZNÁLNI A SZOLGÁLTATÁSAINKAT A TOVÁBBIAKBAN"


Sajnos ez nem így lett, nem így van, így kérem a törölt bejegyzés visszaállítását!


Köszönettel:

menusgabor



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
...mindegyiküket meggyilkolták?
  2019-01-31 19:30:18, csütörtök
 
 




...MINDEGYIKÜKET MEGGYILKOLTÁK?


Orvosok rákhoz kapcsolódó enzimeket fedeztek fel az oltásokban: mindegyiküket meggyilkolták?


Megdöbbentő összeesküvés rajzolódik ki a tudomány berkeiben elhunyt kutatók körül. A gyógyszeripar halálos titka.

Alig egy év leforgása alatt közel 60 orvos halt meg rejtélyes körülmények között. Egyesekkel gyilkosok végeztek, és ez bizonyítható, míg mások furcsa balesetekben vesztették életüket.

Mindegyikükben volt azonban valami közös: olyan dolgokat akartak feltárni, olyan összefüggésekre jöttek rá, melyet a gyógyszeripar nem hagyhatott kitudódni.

Legalábbis nagyon sokan ezt állítják, köztük egyes elhunyt kutatók hozzátartozói is.

A hollisztikus gyógyászat képviselői közül csak Floridában majdnem 4 tucat orvos vesztette életét.

Őket sok összeesküvés elmélet hívő szerint gyakorlatilag a gyógyszeripar tette el láb alól.

Ezek a szakemberek, és más, nem a hollisztikus orvoslásban dolgozó orvosok is rávilágítottak már többször, hogy az oltások nem feltétlen egészségesek.

Nem állították ők sem, sem soha senki, hogy minden védőoltás, és egyéb oltás egytől-egyig káros.

Azt viszont igen, hogy ezek jó része tartalmazhat veszélyes anyagokat, és néhányukról tudnak az oltóanyag gyárak, csak egyszerűen nem érdekli őket. Sőt, ők alapvetően abban érdekeltek, hogy még több gyógyszer és oltóanyag fogyjon.

Éppen ezért állítólag semmitől sem riadnak vissza.

A 60 mára már elhunyt orvos közül mindegyik rájött arra, hogy egy a rákhoz erősen köthető enzim megtalálható egyes vakcinákban.

Olyan vakcinákban, melyek ma is használatosak nem csak Amerika-szerte, hanem az Európai Unióban is.







Ez nem más, mint a nagalese molekula, mely a rákipar sikerességének, és hatalmas profitjainak a kulcsa. Arról van szó, hogy ez a molekula képes nagyon erős rákos megbetegedéseket kiváltani, és az összeesküvés elmélet hívői szerint az oltóanyagokkal juttatják az emberek szervezetébe.

A nagalase egy olyan enzim, protein, amit a rákos sejtek és vírusok gyártanak, és valójában ez az ami immunhiányos szindrómákat, autizmust, valamint számos más durva problémát idézhet elő.







Orvosok, akik a gépezet útjába álltak: mind halottak...

Az a néhány orvos, aki meghalt vagy eltűnt úgy gondolta, hogy a nagalase enzim szándékosan kerül bele a szervezetbe akár vírus, vagy közvetlenül az oltóanyagok által.

Ezt nem hagyhatták, hogy kikerüljön információként, ezért eleinte ellehetetlenítéssel, elhiteltelenítéssel próbálkoztak. Azonban ez nem mindenkinél vált be, sem az hogy az FDA és az orvosi kamara büntetést szabott ki rájuk, vagy teljes eltiltást.







Egyes esetekben ugyanis csak az jelenthette az egyetlen megoldást, ha az illetőket eltették láb alól.

Hihetetlenül nagy mértékű összeesküvésnek hangzik, de ez maga a valóság - állítják sokan.







A nagalase-t szuper magas koncentrációkban találták meg autista gyerekek körében, erre vonatkozó bizonyítékokat is nyilvánosságra akartak hozni az orvosok haláluk előtt. Az elmúlt egy évben összesen 60 orvos vesztette életét, legtöbben különféle rejtélyes balesetekben, tömegszerencsétlenségekben, de volt, aki természetes halált halt viszonylag fiatalon, teljesen érthetetlen módon.







Emellett olyan is volt, akit nyíltan meggyilkoltak, hogy ne tudódhassanak ki a gyógyszeripar mocskos titkai.

A gyógyszergyárak és oltóanyag cégek tehát semmitől sem riadnak vissza. Ha pedig teljes mértékben igaz, amit sokan állítanak az orvosokkal és eltitkolt kutatásokkal kapcsolatban, az egészen más képet fest az egészségügyről.


Link



Globális népirtás a kötelező védőoltások segítségével? - Interjú dr. Novák Hunorral

Link






 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ellepi városainkat a rémkatica
  2014-10-13 20:30:06, hétfő
 
 




Ellepi városainkat a rémkatica

Megállíthatatlannak tűnnek a rémkaticának is nevezett harlekinkaticák. A fajt eredetileg biológiai védekezés céljából hozták be Európába, de sikeresen megtelepedett a természetben, és rohamosan terjed egész Európában, így Magyarországon is. Egy új tanulmány alapján a városok a legveszélyeztetettebbek.

A harlekinkatica (Harmonia axyridis) eredetileg egy kelet-ázsiai, mérsékelt övi faj, fő táplálékát levéltetvek és pajzstetvek jelentik. A lárva és a kifejlett rovar is jelentős mennyiségű tetűt fogyaszt naponta, ezért előszeretettel alkalmazzák a biológiai védekezésben. Többek között ennek is köszönhető, hogy az Ázsiából behurcolt rovar nagyon elterjedt, és ma már az őshonos katicafajokat fenyegeti. Nem csupán a táplálékért folytatott versenyben szorítja ki az őshonos katicabogarakat, de megeszi azok petéit és lárváit is.

Hogyan lehet felismerni?

A harlekinkatica rendkívül változatos megjelenésű, de Európában alapvetően három változata terjedt el. Az első változat (Harmonia axyridis forma succinea) szárnyfedőjének alapszíne sárgás vagy vöröses, 0-19 fekete folttal, az előtoron általában világos (fehér vagy krémszínű) alapon fekete M-alakú mintázattal. A második változat (Harmonia axyridis forma spectabilis) szárnyfedői fekete színűek, 4 vörös folttal, míg a harmadik, legritkább forma (Harmonia axyridis forma conspicua) ehhez hasonló megjelenésű, annyi különbséggel, hogy csak 2 vörös foltja van, a foltok közepén apróbb fekete pettyekkel.


A három leggyakoribb forma / Forrás: Pozsgai Gábor





Hazánkban a succinea forma a legelterjedtebb. A tapasztalatok alapján a sötét színű forma spectabilis-t sokan összekeverik a kétpettyes katicabogár (Adalia bipunctata) hasonló kinézetű sötét változatával, ám a kétpettyes piros vállfoltja szögletes alakú, és kimondottan a vállon helyezkedik el, míg a harlekinkaticáé a test közepe felé, és nem is ér el a vállig. Sajnos további közös tulajdonságuk, hogy mindkét faj meglehetősen gyakran telel a lakásokban.

A kétpettyes katicán kívül több más olyan faj is van, amellyel a harlekinkatica összekeverhető, ám ezek a katicák lényegesen kisebbek a harlekinnél, kivéve egyetlen egyet, a hétpettyes katicát. A hétpettyesre a harlekin succinea formája hasonlít a leginkább, a fent leírt jegyek alapján azonban odafigyeléssel felismerhető a különbség.

Miért idegesíthet bennünket?

A harlekinkaticáknak megvan az a rossz szokása, hogy tömegével jelennek meg a lakóépületekben, különösen az őszi és téli hónapokban. A kéretlen lakó társaságát kellemetlen tulajdonsága teszi még elviselhetetlenebbé: védekezés céljából rendszerint sárga, bűzös folyadékot bocsájt ki magából, amit nagyon nehéz a lakásból eltávolítani. Őshonos rokonaitól eltérően csípni is tud. Érdekesség, hogy ezt nem védekezés, hanem elsősorban éhségcsillapítás (só kinyerés) céljából teszi. A csípés helyén enyhén égető bőrpír és enyhe dudor jelentkezik. A duzzanat normális körülmények között hamar elmúlik, néhány dokumentált eset azonban súlyosabb allergiás reakciókról számol be.

Betelepülés Amerikába és Európába

A harlekinkaticákat elsőként Észak-Amerikába vitték be 1916-ban, a pekánfán élő levéltetvek ellen. A 20. század folyamán többször is szabadon eresztették az USA 14 államában, ám ekkor még nem telepedett meg a vadonban. Az első önfenntartó populációt 1988-ban jegyezték fel. Mára az Egyesült Államok leggyakoribb katicafajává vált, és az ott szintén betelepített hétpettyes katicabogárral (Cocinella septempunctata) együtt a katicák 70 százalékát teszik ki.

Magyarországot is meghódította

A harlekinkaticát hivatalosan sosem telepítették be Magyarországra, a szomszédos országokból érkezett hozzánk. Első hazai példányára a Magyar Természettudományi Múzeum zoológusa, Merkl Ottó bukkant rá 2008 februárjában Szigetszentmiklóson. A faj megjelenése nem volt váratlan, a rohamos nyugat-európai elterjedés miatt számítani lehetett rá, hogy előbb-utóbb nálunk is előkerül. Azóta az egész országban elterjedt.

A harlekinkaticák terjedésének csak a hideg és a magashegységek szabnak határt, Magyarországon ugyanis nincs természetes ellensége. A vegyszerekre nem érzékenyek, de kémiai irtásuk amúgy sem túl szerencsés, mert ezek a szerek válogatás nélkül minden rovarra hatnak. A szakértő azt tanácsolja, hogy ha teljesen biztosak vagyunk abban, hogy harlekinkaticákat találtunk, gyűjtsük be, és pusztítsuk el a rovarokat (például égessük el őket).

A városokat kedveli

A harlekinkatica leginkább a városokat és a napsütötte helyeket szereti, ennek is köszönhető, hogy egyre gyorsabban szaporodik a nagyobb településeken - erre a megállapításra jutott a Journal of Biogeography című szaklap legújabb, 2014-es tanulmánya. Az angliai Ökológiai és Vízügyi Kutatóközpont (Centre for Ecology & Hydrology, CEH) munkatársai huszonháromezer, lakosság által bejelentett esetet vizsgáltak 2003 és 2011 között Nagy-Britanniában.

Korábban már tanulmányozták az invazív faj falánkságának és gyors szaporodásának ökológiai hatásait. A mostani vizsgálatban a korábbi adatokat úgynevezett térbeli túlélési modellekkel vetették össze annak érdekében, hogy meghatározhassák, hol bukkanhatnak fel legközelebb a harlekinkaticák. Az eredmények alapján kiderült, hogy a városok jobban ki vannak téve a faj inváziójának. Azt is megállapították, hogy eltérő klimatikus viszonyok között a különböző mintázatú harlekinkaticák terjedési sebessége eltérő lehet.


Telelésre készülő, hatalmas rajokban vonuló harlekinkaticák, harlekinkatica / Forrás: MTI/Nagy Lajos





Nem minden életteret képesek azonban meghódítani, a tűlevelű erdők például nem számítanak az invazív faj kedvenc célpontjának.

Az új eredmények fontosak lehetnek a harlekinkaticák elleni küzdelemben. Ha ugyanis a populáció jelentős része emberi környezetben telel, akkor az őszi-téli időszakban hatékonyabban lehetne őket irtani - mondta az Origónak korábban Pozsgai Gábor rovarkutató, a harlekinkaticákat monitorozó program, a Harlekin Projekt vezetője.

Várják a bejelentéseket

Pozsgai szerint a harlekinkaticát a magyar faunából valószínűleg már nem lehet kiirtani, mert ha ez sikerülne is, akkor a határon túlról minden bizonnyal könnyedén újra betelepülne. A gyérítés némileg segíthet az őshonos fajokon, de hogy ez a gyakorlatban mennyit használ, azt a szakértő szerint nem lehet tudni.

A védekezés miatt fontos, hogy nyomon kövessék az idegen faj terjedését, és hatását a hazai katicákra. Erre a célra jött létre 2008-ban Pozsgai vezetésével a Harlekin Projekt, amelyet a nagy-britanniai önkéntes alapon működő monitorozó rendszerek mintájára hoztak létre.

Az azonosításhoz fontos, hogy a kutatók fényképet is kapjanak az állatokról. A kép mellett lényeges még a megtalálás helyszíne (akár GPS koordinátával) és időpontja is. A kutatók számára azonban nemcsak a harlekinkaticák előfordulási adatai fontosak, de az őshonos fajoké is, ezért bármilyen katicafajról várják a bejelentéseket.


Link



Hogyan védekezhetünk a harlekinkaticák ellen

Link



Ui: Ma kinn voltunk az érdi telkünkön. Feltünt, hogy mennyi katicabogár van. Először furcsának tünt, amikor az egyik rámszálva megcsípett. Aztán másodszor is megtörtént. Akkor vettem észre, hogy nem olyan, mint a megszokott katicabogár, a háta egészen másként néz ki a megszokottól. A csípése nekem - a kis kellemetlenségen kívül - nem okozott semilyen utóhatást, igaz még a darázscsípés ist elviselem. Olvasva a cikket, valószinű a rémkatica lehetett.
Most rajzanak a jó időben. Ha megcsíp, kellemetlen. Szerintem a biológia védekezéshez őshonos fajokat kellene alkalmazni. Ha nincs akkor marad a vegyszer, vagy elfogadjuk, hogy az ellenség feleszi termést.





 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Levél Patáról
  2011-04-04 20:13:57, hétfő
 
 




Gyöngyöspatai cigány asszony levele a börtönbe


Neked írom édes rajkóm, senkinek se másnak,
minálunk már a Gárdisták lövész árkot ásnak...

Éjjel-nappal menetelnek, nem lophatunk semmit,
nem fáztunk,és nem éheztünk soha még mi ennyit.

Megmondom én drága Gazsim, kicsit azé félünk!
Te is tudod, hogy mi spontán bűnözésből élünk...

Ezek meg itt másíroznak, mindent megfigyelnek.
mosolyogva büszkén nótát énekelnek...

Tele van az egész falu, fel-alá járkálnak,
rossz dóga van most itt a segílyes cigánynak.

Bezzeg a Magyarok rendesen boldogok
látnád Gázsikám a szemük csak úgy ragyog.

...Összefogtak ezek fiam, nekünk nem is szóltak,
mi a lóf@szt csináljunk? - aggyá választ holnap!


Ui:
a Magyarok feketébe őtöztek,attól tartunk a gárdisták végleg bekőtöztek,
csókol anyu,csomag nincs ,a kannásbor is drága kincs!!!




 
 
0 komment , kategória:  Általános  
WTCtornyai20DollarosBankjegyen
  2011-03-09 17:45:34, szerda
 
 




Szokatlan dolgok történnek Amerikában:


Hogyan lehetséges - A véletlenek összjátéka egy 20 dolláros bankjegyen?

Csak rázom a fejem... hihetetlen

Szokatlan dolgok történnek Amerikában...

1. A 20 dolláros bankjegyet hajtsd kétfelé...
2. Most hajtogasd össze a minta szerint.
3.Ugyanezzel a módszerrel hajtogasd össze a második oldalt is... A Pentagon lángokban áll4 /piros kör/
4. Most pedig... Fordítsd meg a bankjegyet... WTC lángoló tornyai
5. Hogyan lehetséges? - A bankjegy geometriai összehajtogatása felfedezi a valós előrejelzést?

A VÉLETLENEK ÖSSZJÁTÉKA? - DÖNTSD EL MAGAD!

De amit látsz az még nem minden...
Először a Pentegon lángokban - Majd a WTC

Majd mit látsz: O B A M A

Most pedig döntsd el magad! A véletlenek összjátéka egy 20 dolláros bankjegyen???


WTC_Tornyai_A_20_Dollaros_Bankjegyen

Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tájékoztatás magas fokon
  2010-12-13 18:18:13, hétfő
 
 




Tájékoztatás magas fokon

Kínai fogamzásgátló leírása (eredeti!)

Kínai fogamzásgátló tabletta magyar nyelvű tájékoztatója.

Az OGYI úgy visszavágta, mint a kertajtót.

A fogalmazványt eredeti írásmódban, módosítás nélkül tesszük közzé.

"Köszöni a miénk cég hogy ön választja miénk által gyártódott fogamzódás gátlásos pirula.

Kérni hogy nagyon fontos ez a tájékoztató hogy Ön elolvasni és utasítások fenntartani. Nem fenntartja miénk cég nem tart felelősség de más esetben nem tart felelősség fenn szintén.

Pirula rendszerben nyelése naponként este vagy reggel meggátolódik hogy Ön belees a teherbe. Ha nem rendszerben nyelés, előfordulása Ön belees a teherbe növekedett valószínűséggel bír. A pirula evése vízet követéssel valósul meg, úgy jó. Pirulát megharapni nem kell, a maga teljességében nyelendő bele Önnek szervezetében.

Nem használ hashajtó rossz mert Ön teherbe lehet beleesve ha felszívódás előtti hasmegy.

Nem hány magatol, nem jó. Teherbe beleeshet ha hány magának ujjától. Van étel gátolja pirula effektus. Nem eszi ilyen etel pirula nyelésének előtte és után 2 óra minimum.

Beveszese pirulanak harom hetet egyszerre rendszeres, utana követőt vár, hogy Ön vére folyása kezdődik. Ez általánosságot megvéve egy hét.

Egy nap vére folyása követőt pirula ismét nyeldes. Összes idő négy hét ami menzesz ciklus és Ön nyeldes pirula három hét és nem nyeldes egy hét. Ha kihagy pirula nyelése nem csinál szexuális dolog egy hét.

Egyéb eshetőség Ön belees a teherbe. Ha kihagy kettő pirula nyelése nem csinál szexuális dolog következő ciklus kezdete egy hét után való.

Mellékes effektusokkal van: Ön elhány magát, első esetnél kivérezi magát nem megfelelő időpontnál (dátum), feje szédül, hasa fáj, érének dagadása, fájás Ön testének változatos pontokjai, extreme lehetségesség szőrszálnövekedés Ön testének helyein Önnek kényes és esztétitikátalan.

Fontos! Nem nyeldesi pirula annak esete alkalmával hogy Ön korábban beleesett a teherbe és teher állapot azóta fennáll Önnek!

Nem nyeldesi pirula annak esete fennforog hogy Ön hím: kizárólagos csak nőstény nyeldes pirula.

Nem nyeldesi pirula amikor Önnek mája elégtelen vagy Önnek szíve ritmusosan zavart.

Egyéb mellékes effektusokért és kockázat mértékekért kérdeződjön Önnek orvos vagy gyógyszert készítő szakember.

Reméljük jól használ. Köszönünk Önnen bizalom neki miénk cégnek, hogy miénk terméket Ön nyeli."








 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Vigyázz - virusveszély
  2010-07-16 16:51:17, péntek
 
 




Vigyázz - virusveszély

"SOS!!! Most kaptam, gyorsan küldöm!!

Mondd el mindenkinek, aki az e-mail listádon szerepel, mert ha közülük valamelyik felveszi a listájára, akkor a tiedre is felkerül majd. Ez a Hacker meg tudja találni a te komputerazonosító címedet, és ellenőrzés alá veheti az e-mailedet.
Ez az információ közvetlenül a Microsoft és Norton-tól származik, és mindenkit érint!
Küldd el mindenkinek, aki Internet-t használ. Lehet, hogy kapsz egy ártalmatlannak tűnő e-mailt `Mail Server Report´, ha kinyitod a következő üzenet jön fel a képernyődre :
"It´s too late now, yourlife is no longer beautiful" -
Már túl késő! Az életed többé nem ..
Folyamatosan elveszítesz mindent, ami a komputereden van és az a személy, akitől ezt az e-mailt kaptad birtokolni fogja a nevedet, e-mailedet és jelszavadat.
Ez a vírus szombat délután óta van a hálón és az AOL már igazolta a jelenlétét és még egyik Anti-vírus szoftware sem tudja ártalmatlanítani. A vírus készítője "élet ura"- nak nevezi magát.
Küldd el ezt a figyelmeztetést mindenkinek, hogy ők is tovább küldhessék azonnal!"

Sajnos gyakran kapunk hasonló tartalmú leveleket! Ez nem vírus, csak beugratás, hoax.
http://www.gyakorikerdesek.hu/tudomanyok__egyeb-kerdesek__497889

Arra jók, hogy feleslegesen gerjessze az interneten a forgalmat és terhelje a szervereket. Mert mindenki el fogja küldeni minden ismerősének. Én ezeknek nem nagyon hiszek, sőt, már el sem olvasom. Ha rákeresel, akkor látod, hogy hónapok óta keringenek a neten, nem csak a küldés /szombat/ óta!!!


http://www.gyakorikerdesek.hu/tudomanyok__egyeb-kerdesek__497889

Link



Hoaxok - Antivirus

Link




 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     2/3 oldal   Bejegyzések száma: 22 
2020.04 2020. Május 2020.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 26 db bejegyzés
e év: 276 db bejegyzés
Összes: 4840 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 453
  • e Hét: 14778
  • e Hónap: 37266
  • e Év: 215141
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.