Belépés
kohlinka.blog.xfree.hu
Lehet, hogy fentről többet látni, de a jajszó már nem hallatszik olyan élesen. Szendrei Klaudia
1958.03.07
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/5 oldal   Bejegyzések száma: 45 
A női kézitáska titkai
  2011-10-18 07:23:08, kedd
 
  A kézitáska minden titkot elárul


A világhírű amerikai színésznő, Grace Kelly annak idején terhességét takarta táskájával, a volt brit miniszterelnök, Margaret Thatcher indulatosan az asztalt csapkodta vele. Akárhogy is, a kézitáska a nők legjobb barátja és minden titkainak hordozója - tűnt ki egy legújabb német tanulmányból.

A tanulmány szerint egy európai nő egyidejűleg átlagban hét kézitáskával, illetve retiküllel rendelkezik. Az élen az olasz nők járnak, esetükben ez a szám 20 és 60 között mozog. A tanulmány szerint a nők életükből átlagban 76 napot töltenek el azzal, hogy valamit táskájukban keressenek, és átlagosan 11 ezer eurónak megfelelő összeget költenek táskavásárlásra életük során.

A kutatók felidézték, ad ivatszakértők szerint egy adott korszak táskamodelljeiből kiolvasható a nőknek szerepe. A krónikák szerint a XVIII. század végére tehető, amikor a nők első ízben jelentek meg kézitáskával az utcán. Addig csupán többnyire kis bukszát hordtak magukkal - többnyire övükre erősítve -, amelybe a pénzt, az imakönyvet vagy a rózsafüzért rejtették. A század végétől azonban a buksza egyre inkább a retikülöknek adta át a helyét, és megkezdődött a kézitáskák korszaka. Egy londoni lap, az Imperial Weekly Gazette akkoriban ugyanakkor arról írt: miközben a férfiak kezüket arra használták, hogy a zsebükbe dugják, a női kezek számára a táska jelentette a legjobb elfoglaltságot.

Az amerikai Susan Brownell Anthony a XIX. században nemcsak azzal írta be nevét a történelembe, hogy a nők egyenjogúságának és szavazati joguk biztosításának élharcosa volt, hanem azzal a kijelentésével is, hogy minden nőnek saját táskával kell rendelkeznie. Anthony számára a kézitáska a szabadság és a hatalom szimbólumát jelentette, tartalma a nők kizárólagos felségterülete. Amikor az 1872-es elnökválasztáson leadta szavazatát, ő maga barnás krokodilbőr táskát viselt.

Szakértők szerint a kézitáska ily módon a nők emancipálódásának jelképe lett, a későbbiekben pedig már kettős funkciót töltött be. Egyrészt a női intimitást testesítette meg, másrészt kifejezte tulajdonosának elkötelezettségét egy adott modell, illetve egy adott márka iránt. A lenyűgöző szépségű néhai amerikai színésznő, Grace Kelly például 1956-ban a Haut á Courroies modellű táskával igyekezett takarni terhességét a kíváncsi paparazzik elől. A Hermés által gyártott modell ettől kezdve "Kelly Bag" néven került be a táskatörténelembe.

A tanulmány szerint a kézitáska a britek számára ugyanakkor az agresszivitás jelképe is. Mindez pedig az egykori miniszterelnöknek, Margaret Thatchernek köszönhető. Örökre emlékezetes marad, hogy 1985-ben Thatcher egy ülésen kedvenc Asprey táskájával csapkodta az asztalt, és a briteknek az akkori Európai Gazdasági Közösségbe befizetett, általa sokallott pénzét követelte vissza. A "Vaslady" kiharcolta az úgynevezett brit rabattot, sikere pedig a "vas kézitáska politikájának" sikereként került be a krónikákba.

A jelenlegi amerikai külügyminiszter, Hillary Clinton több mindenről híres, így a többi között arról is, hogy előszeretettel visel Ferragamo márkájú, rózsaszínű és nagy méretű táskát. A mérettel kapcsolatban táskaszakértők úgy vélekedtek, hogy az az elmúlt években egyre inkább igazodott a tulajdonosok igényeihez. Hillary Clinton esetében a nagy méretet a női intimitás mellett a politikusi szükségletekkel magyarázták.

Forrás: www.kiskegyed.hu


 
 
0 komment , kategória:  Szépség, fitness  
Anti-aging: mi az? 2
  2011-02-24 08:10:43, csütörtök
 
 
Az idő kerekét sajnos nem lehet megállítani, pláne visszafordítani, azonban léteznek olyan életmódbeli tényezők, eljárások, amelyek szerepet játszanak a korral járó élettani változások lassításában. Lássuk, miről is van szó!

Az anti-aging kezelés szavak hallatán sokan bizonyára a divatos és újdonságnak számító szépészeti beavatkozásokra gondolnak: a plasztikai sebészeti eljárásokra vagy a kozmetológia új vívmányokra (pl. botox, mikrodermabrasio, mezoterápia, lézeres szőreltávolítás, stb.). Sok spa, ill. wellness központ szolgáltatásai között csupán a szépségápolásban jelenik meg anti-aging kezelés. Az öregedési folyamatokat azonban nem csupán a bőr állapotának javításán át lehet késleltetni, sőt...

Az anti-aging kezelésekbe alapvetően a következők tartoznak bele (Eisler, 2005): (1) kiegyensúlyozott, egészséges táplálkozás, (2) rendszeres testmozgás, (3) stresszkezelés, (4) memóriajavítás, (5) szépségápolás, (6) szexuális funkciók javítása. Vagyis ahhoz, hogy a biológiai életkorunk kevesebb legyen, mint a kronológiai, komplexen az egész szervezetet és ezzel együtt a szellemet és lelket is jó kondícióban kell tartani.

(1) Egészséges táplálkozás. Negyven év felett különösen figyelni kell a megfelelő energia bevitelre, amelynek igazodnia kell az egyéni szükségletekhez (ne legyen se több, se kevesebb, mint amennyire szükségünk van). A változatosság, a többször kevesebbet-elv, a megfelelő tápanyag (szénhidrát/ zsír/ fehérje) arány szintén fontos szerepet kap. A kiegyensúlyozott táplálkozás nem csak az anyagcserére, emésztésre, kiválasztásra fejt ki kedvező hatást, hanem az összes többi szervre, sőt még a bőrre és ízületekre is kedvezően hat.

(2) Rendszeres testmozgás. A rendszeres sport nem ad plusz éveket az élethez, de életet ad az évekhez, vagyis segít aktívabban, energikusabban élni. Örömérzetet fejt ki, erősítheti az immunrendszert, fokozza az izomerőt, csökkentheti a testzsír arányt, kedvezően módosíthetja az anyagcserét, hogy csak néhányat említsünk fontos élettani hatásai közül. Természetesen nem csak a testre, hanem a szellemre és lélekre is kedvező hatást gyakorol. A legfrissebb ajánlások szerint naponta legalább 30 perc testmozgásra van szükség a betegségek megelőzése érdekében. Heti öt alkalommal végezzünk aerob testmozgást (pl. gyaloglás, kocogás, evezés, kerékpározás, úszás, stb.) és hetente két alkalommal végezzünk rezisztencia-edzést, súlyzóval, vagy ellenállással szemben.

(3) Stresszkezelés. A stressz az egyik legveszélyesebb életet rövidítő tényező, amely napjainkban őrült mennyiségben és tempóban zúdul ránk. Mindezek miatt fontos figyelni a stressz kompenzálására. Természetesen a testmozgás és a megfelelő táplálkozás is segítségünkre van, azonban az aktív pihenés (pl. horgászás, kártyázás, mozilátogatás), a wellness programok megannyi fajtája (pl. szaunázás, gyógyfürdőzés, masszázs, stb.) és a pszichológiai módszerek széles repertoárja is szerepet kap.

(4) Memóriajavítás. Legtöbb esetben a táplálkozás, rendszeres testmozgás és a stresszkezelés sokat javít a szellemi funkciókon, azonban természetesen léteznek speciális tréningek és egyéb módszerek is, amelyek a memóriát javítják.

(5) Szexuális funkciók javítása. Sokszor a stressz az egyik legnagyobb gátló tényező a nemi vágy és az erektilis funkciók tekintetében, ezért a hatékony stresszkezelés legtöbb esetben önmagában is eredményes.

(6) Szépségápolás. Számos új szépségápolási eljárás érhető el, amelyek a bőr feszességét, rugalmasságát próbálják fokozni. A krémek alkalmazásától a plasztikai sebészeti beavatkozásokig terjed a skála, amelyben mindenki megtalálhatja a számára ideális módszert.

A most olvasott Egyperces eredeti változatát a www.activia.hu honlapon találhatja meg. Ha további érdekességekre is kíváncsi az egészséges életmóddal kapcsolatban, látogassa meg az oldalt!


 
 
0 komment , kategória:  Szépség, fitness  
Anti-aging: mi az? 1
  2011-02-17 07:55:40, csütörtök
 
 
Az anti-aging nem más, mint öregedési folyamatok késleltetéséről szóló új orvostudományi ág, amely az Amerikai Egyesült Államokból indult hódító útjára az 1980-as években. Lássuk, miről is van szó!

Sajnos az életkor előrehaladtával számos kedvezőtlen élettani és anatómiai változás következik be az emberi szervezetben. Az izmok térfogata csökken, a csontsűrűség hanyatlik, a bőr és egyéb szövetek folyadéktartalma szintén megcsappan. A testösszetétel is megváltozik, arányaiban több zsírt fog tartalmazni, mint annak idején. Az egyes szervek alakja és működése is változáson megy keresztül. Az anyagcsere lelassul és a kiválasztás, emésztés üteme is módosul. Első hallásra a kép talán drámainak tűnhet, valójában azonban egyáltalán nem az: az öregedési folyamatok ütemét lehet késleltetni.

Feltehetjük a kérdést, hogy vajon milyen módszerekkel késleltetők az öregedési folyamatok? Nos, természetesen nagyon lényeges az egészséges életmód kialakítása. Az 1970-es években megfogalmazott Viktória deklaráció a szívegészség négy alapelvét írja le: törekedjünk az (1) egészséges táplálkozásra, (2) rendszeres testmozgásra, (3) dohányzásmentes életmódra, (4) kedvező lelki és szociális körülményekre. Ha mindezeket sikerül elérni, akkor nagy valószínűséggel szívünk és érrendszerünk sokáig megőriheti fiatalságát.

Visszakanyarodva az anti-aginghez, mint a nyugati orvoslás egyik legfiatalabb hajtásához, az egészségmegőrzést, a munkaképesség tartós meglétét, az öregedési folyamatok késleltetését tűzi zászlajára. Olyan diagnosztikai és terápiás eljárásokat tömörít, amelyek a nyugati medicinában elérhetők és elfogadottak és tudományosan bizonyított eredmények állnak mögöttük.

Alapvetően két nagy részből állnak: (1) szűrővizsgálatokból és (2) kezelésekből. A szűrővizsgálatok szinte az összes szervre kiterjednek, hiszen különösen negyven év felett megnövekszik az idősebb korban kialakuló betegségek (pl. magas-vérnyomás, 2-es típusú cukorbetegség, hiperkoleszterinémia, ízületi elváltozások, stb.) előfordulási gyakorisága, amelyek jelenlétéről vagy hiányáról időnként (évente egyszer) meg kell bizonyosodni. Korunk egyik nagy vívmánya a genetikai vizsgálat valamint a biológiai életkor meghatározás.

A genetikai vizsgálat során olyan ú.n. polimorfizmusokat térképeznek fel, amelyek megléte utal egyes, időskori betegség genetikai hajlamára. Ilyen pl. a tüdő-, vastagbél-, prosztata-, emlődaganat vagy a mentális betegségek közül a Parkinson- és Alzheimer-kór, vagy a hiperkoleszterinémia, magas-vérnyomás vagy a gyulladásra mutató hajlam polimorfizmusa (génmódosulása), de a hosszú élet génjét (angolul longevity) is ki lehet mutatni.. A genetikai polimorfizmusok jelenléte 30%-ban járul hozzá a betegség kialakulásához. Rávilágítják a figyelmet a rendszeres szűrővizsgálatok és az életmódbeli tényezők szerepére, fontosságára.

A biológiai életkor meghatározáshoz néhány egyszerű teszt és egy részletes kérdőív szükségeltetik. Valójában azt méri fel, hogy a szervek, szervrendszerek öregedése mennyiben tér el az adott életkorban jelentkező élettani elváltozásoktól. Sokszor az egyes szervek, szervrendszerek öregedése nem egyforma. Gondoljunk például egy olyan hatvan év körüli férfire, aki egész életében futott, nincs rajta súlyfelesleg, szíve úgy működik, mint egy huszonévesé, azonban az ízületei teljesen elkoptak az évtizedek alatt megtett kilométerektől, vagyis jobban elhasználódtak, mint általában egy hatvan éves embernél. A biológiai életkor az egyes szervek életkorának átlagából tevődik össze.

A szűrővizsgálatok, genetikai polimorfizmusok és biológiai életkor vizsgálat eredményeinek ismerete nagyban segíti az anti-aging specialistát a személyre szabott életmódprogram, a kezelés kialakításában. Mindezekről a következő cikkünkben írunk...

Folytatjuk

A most olvasott Egyperces eredeti változatát a www.activia.hu honlapon találhatja meg. Ha további érdekességekre is kíváncsi az egészséges életmóddal kapcsolatban, látogassa meg az oldalt!

 
 
0 komment , kategória:  Szépség, fitness  
Bikiniszezon előtt
  2010-06-03 11:48:53, csütörtök
 
  Gyors körkép a bikiniszezon előtt

Idén rengeteg stílus, szabás, szín jelent meg, a visszafogott magas derekú modellektől a hagyományos és nagyon extrém változatokig számtalan választási lehetőség vár!

Idén nyáron egy valami biztos nem lesz unalmas: a fürdőruhadivat! Soha a szabásvonalaknak, mintáknak, színeknek ilyen változatossága még nem jelentkezett együtt. Ebben mindenképpen szerepe van annak, hogy a 80-as évek retro bár már lecsengőben van a divatvilágban, de nyáron még tartja magát, ugyanakkor egyre hangsúlyosabban jön elő az 50-es évek, ami természetesen a fürdőruha divatban is markánsan jelentkezik, így lehet, hogy a neonszínű fürdődresszek mellett, a szolid, magasított derekú bikinik is divatosnak számítanak. A szegecsekkel díszített egyrészesek mellett a fifikás trikinik, tankinik ideje is eljön.



Viszonylag új fejlemény, hogy a kivágott, aszimmetrikus fürdőruhák is taroltak a nemzetközi kifutókon, sőt sok egy vállas darabbal is találkozhattunk. Idén tehát valósággal a bőség zavarában szenvedünk. A vízparton idén biztosan nem kell majd feszengenünk, alkatunktól és kedvünktől függően választhatunk merészen szexi, klasszikusan elegáns, de hagyományos szabású, roppant kényelmes darabot is. Mindannyian tudjuk, a felhőtlen fürdőzés legfontosabb alapköve a jó fürdőruha! Lássuk milyen fazonok közül divatosak idén, készüljünk fel időben a bikiniszezonra!



Forrás: Nana.hu
 
 
0 komment , kategória:  Szépség, fitness  
Bikiniszezon előtt
  2010-06-03 11:48:51, csütörtök
 
  Gyors körkép a bikiniszezon előtt

Idén rengeteg stílus, szabás, szín jelent meg, a visszafogott magas derekú modellektől a hagyományos és nagyon extrém változatokig számtalan választási lehetőség vár!

Idén nyáron egy valami biztos nem lesz unalmas: a fürdőruhadivat! Soha a szabásvonalaknak, mintáknak, színeknek ilyen változatossága még nem jelentkezett együtt. Ebben mindenképpen szerepe van annak, hogy a 80-as évek retro bár már lecsengőben van a divatvilágban, de nyáron még tartja magát, ugyanakkor egyre hangsúlyosabban jön elő az 50-es évek, ami természetesen a fürdőruha divatban is markánsan jelentkezik, így lehet, hogy a neonszínű fürdődresszek mellett, a szolid, magasított derekú bikinik is divatosnak számítanak. A szegecsekkel díszített egyrészesek mellett a fifikás trikinik, tankinik ideje is eljön.



Viszonylag új fejlemény, hogy a kivágott, aszimmetrikus fürdőruhák is taroltak a nemzetközi kifutókon, sőt sok egy vállas darabbal is találkozhattunk. Idén tehát valósággal a bőség zavarában szenvedünk. A vízparton idén biztosan nem kell majd feszengenünk, alkatunktól és kedvünktől függően választhatunk merészen szexi, klasszikusan elegáns, de hagyományos szabású, roppant kényelmes darabot is. Mindannyian tudjuk, a felhőtlen fürdőzés legfontosabb alapköve a jó fürdőruha! Lássuk milyen fazonok közül divatosak idén, készüljünk fel időben a bikiniszezonra!



Forrás: Nana.hu
 
 
0 komment , kategória:  Szépség, fitness  
Nyári öltözködés telteknek
  2010-06-02 14:01:55, szerda
 
  Előnyös nyári öltözködési tippek telteknek


Nem vagyunk mindannyian született topmodellek, de ez nem jelenti azt, hogy ne lenne lehetőségünk divatosan és előnyösen felöltözni a melegben. Kesergés helyett megnézzük, mibe érdemes bújni nyáron némi túlsúllyal, hogy a komfortérzetünk is a helyén legyen, és még jól is nézzünk ki.

Kicsit szorítsuk háttérbe a fogyókúrás sirámokat, és ahelyett, hogy a mindenhonnan ránk eresztett vizuális sokkolás hatására összetörnénk, legyünk egyfelől megengedők, másfelől nagyon is gyakorlatiasak és praktikusak. Nézzünk csak körül: a világ legmenőbb glossymagazinjai tesznek 40-es méret fölötti nőket címlapra, és a honi médiában is dolgozik jó néhány, kifejezetten telt és gyönyörű nő.

Magyarán ahelyett, hogy a százezreket herdálunk el mit sem érő feszesítőkre, plasztikai sebészre, vagy ne adj' isten utcára sem lépünk szégyenünkben, fektessük ugyanezt az energiát abba, hogy a lehető legtöbbet hozzuk ki abból, amink van. Attól, hogy a derekunk vastagabb, mint Kate Mossé, a combunk húsosabb, mint Heidi Klumé, és a karunk, a dekoltázsunk sem Gisele Bündchent idézi, még nézhetünk ki jól, sőt. Néhány alapszabályt betartani ugyan célszerű, de ettől még nem dől össze a világ, mindössze tudatosabban kell válogatnunk. Nézzük hát, mivel érdemes feltölteni a gardróbot idén, ha némi túlsúllyal ácsorgunk a nyár küszöbén.
Előnyös stílusok

Mély depresszióba zuhanni a legkevésbé sem kell, némi önkritika azonban igencsak a hasznunkra válik. Úgy is mondhatnánk, legyünk tisztában azzal, mely testrészeinket érdemes kiemelni, melyeket pedig takarni a kánikulában. A legordítóbb hibáknak ugyanis általában épp a kritikátlan divatmajmolás ágyaz meg: ha többrétegű úszógumi fodroz has- és deréktájon, ne harsány színű övvel tegyük még látványosabbá, ha pedig Jennifer Lopezt megszégyenítő hátsóval áldott meg az ég, ne harsánypiros minivel vagy szűk sorttal rajzoljunk rá felkiáltójelet. Ugyanígy: ha a karunk vastag, és lengedez rajta a fölösleg, ne aprócska topokkal emeljük ki, ahogy a nagyobb átmérőjű és kevésbé formás bokára sem a legjobb döntés csillogó bokalánccal felhívni a világ figyelmét. Az első feladat tehát a kritikus mustra és a szigor - jöhet a többi. (Ja! Olyan pedig nincs, hogy valakin semmi sem szép, ez a kishitűség legmélyebb csapdája, sehová sem vezet. Az ától cettig ronda vagyok attitűdre nem lehet építkezni. Tessék csak hosszasan szemezni a tükörmásunkkal, lesz ott szép, formás testrész, mutogatnivaló dögivel. Ez biztos.)

Bár első ránézésre rémisztően hat, ahogy a boltok polcait ellepi a '80-as évek neonözöne, nem kötelező kanárisárga és pink darabokban pompázni. Szerencsére a pasztellek, a romantikus árnyalatok is az idei trend alappillérei, és visszafogott mintákkal ellátott holmikkal is találkozni bőséggel. A könnyű, lágy esésű, lenge anyagokkal harminc fok fölött is jól járunk. Egy hosszú lenruha kendővel például vízparton és munkahelyen is működik, és nem túl erőszakosan ugyan, de a vastagabb karokat és combokat is eltakarja. A maxiruhák és tunikák megjelenésével még a teltebb nők is könnyen találhatnak maguknak lenge, mégis csinos és kényelmes darabokat. Tapadós, vastag, nehéz esésű anyagokban ne gondolkodjunk, még akkor sem, ha kilométeres óriásplakátok hirdetik, hogy ez a divat.
Ezekkel érdemes tenni egy próbát

Bár alapvetően a jól szabott darabok számítanak előnyös választásnak, ha gömbölyűbbek vagyunk, a nyári szezon kivétel a szabály alól. Ilyenkor bővebb szabású ruhákkal, ingekkel érdemes kísérletezni. A karok eltakarására például a boleró tűnhet elsőre a legjobb megoldásnak, a nyári hőségben azonban fóliaszerűen tapad a karra, veszettül izzadunk benne, és bár szabadulnánk a kényelmetlen holmitól, nem merjük levenni. A megoldás: egy-egy nagyobb, de vékony, finom esésű kendő igazi gyógyír a problémára - a komfortérzetünk is a maximumon lesz, és a karjainkat is elfedtük velük. Szerencsére mindenféle színű, anyagú és mintájú kapható, a választékra nem lehet panasz, ne sajnáljuk hát az időt, és szerezzünk be néhányat.



Pólóknál és ingeknél pedig háromnegyedes ujjú darabokat vagy a feltűrhető fazonokat részesítsük előnyben. Minél kevesebb és finomabb színből gazdálkodunk, annál harmonikusabb lesz az összhatás. Egy-két feltűnőbb elemnél többet azonban semmiképp se aggassunk magunkra (ez az ékszerezésre hatványozottan érvényes).
Tiltólistás hacukák

A tapadós és a műszálas holmiktól mindenképpen köszönjünk el, ezekben garantált a kínlódás. Ne társítsunk többféle mintás holmit egy szetten belül, még akkor se, ha mindenhol azt olvassuk, hogy az idei trend erre épít, és óriási virágmintákkal és kaotikus színözönnel találkozunk mindenhol. A harsány színekkel amúgy is nagyon vigyázzunk, optikailag kicsit torzítanak, és a meglévő pluszokat sok esetben csak nagyobbra, tekintélyesebbre rajzolják. A bokapántos szandálra ugyanez érvényes: nagyon népszerű, divatos lábbeli, mi mégis hagyjuk ott bátran az üzletben - csak a lábunk, a vádlink vastagítását spóroljuk meg vele. És spagettipántos felsőkre se adjunk ki egy vagyont, mert csak elégedetlenek leszünk, és úgyis elajándékozzuk. Végül pedig jöjjön az utóbbi hónapok főszereplője: a tekintélyes deréköv. Ne, ne erőltessük. Igaz, hogy boldog-boldogtalan viseli, de ha amúgy is csak behúzott hassal közlekedünk, és nem tudjuk, ülve hogyan takarjuk az egymásra omló rétegeket a hasunkon, ne toljunk ki magunkkal annyira, hogy mindezt még egy feltűnő, vastag övvel is megkoronázzuk. Felesleges, és nem is szabad.

Forrás: noilapozo.hu
 
 
0 komment , kategória:  Szépség, fitness  
Formásabb fenékért cipővel
  2010-04-20 16:28:09, kedd
 
  A formásabb fenék nem szabadidő kérdése!



Ki ne álmodozott volna róla, hogy milyen jó lenne, ha anélkül szépülhetnénk, hogy mindez súlyos órákba telne - az otthoni és munkahelyi teendők mellett, szó szerint a szabadidőnkből kiizzadva?! A Reebok most piacra dobott cipő-kollekciója pontosan ezt ígéri!

A már-már hihetetlennek tűnő megoldás neve: EasyTone - egy egyelőre csak nők számára elérhető Reebook kollekció, ami az Egyesült Államok után immár itthon is kapható. De először is lássuk, hogyan képes erre a nem mindennapi feladatra ez a különleges cipő?

Mi az Easy Tone cipők titka?
A megoldás alapelve igen egyszerű: ha már nem akarunk - vagy tudunk - több időt szánni a mozgásra, miért ne végeznénk az amúgy is jelentkező mindennapi mozgásfolyamatokat egy kicsit nagyobb erőbedobással?! Tekintve, hogy egy cipőről beszélünk, a megoldás kulcsa nyilván a járás.

A Reebok EasyTone talpába egyensúly-szabályozókat építettek - a fitness-termekből ismert egyensúlyozó labdákhoz hasonlóan. A szabályozók által keltett kisfokú instabilitás a szokásosnál keményebb munkára kényszeríti az izmokat, így azok minden lépéssel formálódnak - így aztán far- és lábizmunk szinte észrevétlenül dolgozik egész nap.

Mennyi az annyi?
Aki kipróbálja ezeket a cipőket, azonnal érezni fogja, hogy valami nincs rendben - vagy ha úgy tetszik, nagyon is rendben van, hiszen máshogy kezd el járni, az izmok új életre kelnek. De mennyivel intenzívebb izommozgásra késztet bennünket a Reebok EasyTone valójában? A Reebok által megbízott szakértői csapat több hónapig vizsgálta az eredményeket egy elektromiográfiának nevezett eljárással, melynek során érzékelő elektródákat helyeztek el a kísérleti alanyok főbb izmaira, s ezekkel járás közben mérték az izmok aktivitásának szintjét, többféle cipő viselése közben.

A képen látható eredmények felülmúlták a technológiát 18 havi munkával kifejlesztő egykori NASA mérnök elképzeléseit. A Reebok Fejlesztési Osztályának igazgatója egyenesen így nyilatkozott:

,,Hiszem, hogy ez az a pillanat, amire évek múlva mint egy teljesen új cipő technológia megszületésére tekintünk vissza, mely nem csak divatos, hanem téged is jó formába hoz."



A 2010 tavaszi/nyári kollekcióban a 4 féle cipő és 2 papucs változatban megjelenő EasyTone termékcsalád Budapesten az Alléé Center 2. emeletén, Debrecenben a Fórum -1 szintjén valamint a Debrecen Plaza földszintjén, Győrben a Győr Árkád földszintjén, Szegeden a Kárász u 2. alatt valamint a www.easytone.hu oldalon kapható.

Forrás: Krisztina egypercese









 
 
0 komment , kategória:  Szépség, fitness  
Arcmaszk - Szépüljetek!
  2010-04-08 17:36:56, csütörtök
 
  Lányok!


Ne csak dolgozzatok, magatokkal is törődjetek!

Küldök egy TÁPLÁLÓ ARCMASZK receptet, ami természetes anyagokból áll.



Egy kis tálkában keverjen össze 1 nagy evőkanálnyi tejfölt egy kevés olivaolajjal és 1 evőkanál mézzel. Úgy adagolja a hozzávalókat, hogy kenhető állagú masszát kapjon.

Vigye fel az arcára, pihenjen így 25 percig, majd mossa le.

Meglátja, milyen ragyogóan üde lesz tőle a bőre!

 
 
0 komment , kategória:  Szépség, fitness  
Elképesztő lábbelik
  2010-03-25 07:57:46, csütörtök
 
 
Az United Nude elképesztő cipői egy holland építész és egy angol cipész találkozásának eredményei, de a cég bemutatkozó oldala szerint a történet egy összetört szívvel kezdőik.

D Rem Koolhaas építész, egy törékeny női lábra tervezte meg a “Möbiust", a híres szalag ihlette cipőt. A lányt végül nem kapta meg, de a cipő világhírt hozott neki, mert a cipész, Galahad Clark, fantáziát látott benne. Galahad Clark régi cipészcsalád sarja, a családi vállalkozás pedig nem más, mint a Clanks.



Koolhaas és Clark 2003-ban alapította meg a United Nude-ot, amely mérnöki szemléletű, meglepő megoldásaival azonnal népszerű lett. A hidakra emlékeztető sarokmegoldások mellett, a Lo Res sorozat szögletessége a 3D-s digitális képalkotást utánozza vagy az Origami hajtogatást, nehéz eldönteni, de borítékolható, hogy ez a cipő is bekerül a design könyvekbe.

Myreille

Még több kép itt

Forrás: Moksha.hu




 
 
0 komment , kategória:  Szépség, fitness  
Strasszok,cipzárak,szegecsek
  2010-03-09 13:52:56, kedd
 
  Strasszok, cipzárak és szegecsek

Eklektika, vibráló színek a 80-as évek jegyében, és sok apró részlet bolondítja az új szezon táskáit.

Talán nincs is olyan nő, aki ne lenne táska- és cipőfüggő, ebben a szezonban azonban végre lelkiismeret-furdalás nélkül vásárolhatunk új darabokat, hiszen idén tavasszal a tavalyi táskánk már biztosan nem számít majd divatosnak.

80-as évek újra!

Éppen úgy, ahogy a divat más szegmenseiben, úgy a táskafronton is hódítanak a visszatérő 80-as évek. Ez nem csak a színhasználatban (divatosak a vibráló, élénk színek), de akár az anyag használtban is megmutatkozhat. Műanyagból, PVC-ből készült, áttetsző kézitáskát több divattervező kollekciójában is láthattunk. Ezek a darabok bizonyosan nem örök életűek, de nagyon vidám kiegészítők.

Eklektika felsőfokon

A kézitáskáknál, válltáskáknál nem foghatunk mellé egy-egy feltűnő, részlet gazdag, már-már túlzsúfolt díszítésű darabbal. Az idei szezon legfontosabb szabálya az eklektika! A Chanel tavasz-nyári kollekcióját elárasztották a barokkosan túldíszített darabok, de a Fendi, vagy éppen a Louboutin is hasonló táskákat mutatott be. Válltáskából válasszunk nyugodtan kissé buggyosat, de mindenképpen díszítse valamilyen feltűnő részlet, például masni, vagy apró kövek, strasszok, esetleg funkciótlan cipzárok.



Kígyóbőr, fonatok

Természetesen a feltűnő díszítettség magával hozta a feltűnő minták újjászületését is, így tavasszal a hatalmas, kígyóbőrmintás bőrtáskák újra népszerűek lesznek, ahogy a párducmintás darabok is. Akik azonban a szafari hangulatot nem állatbőrmintás darabokkal szeretnék felkelteni, még mindig választhatják a fonott táskákat, amelyből a tavaszi kollekciókban meglehetősen nagy a kínálat. Nemcsak a hagyományos háncsfonatoknak jön el az idejük, de a fonott bőrtáskák is reneszánszukat élik majd, az külön dob majd az összhatáson, ha hippis rojtok lógnak le róla.

A táskapiacon idén sincs hiány a választékból, akár kis laptáskát keresünk, akár hatalmas válltáskát egyet ne feledjünk 2010-ben az extrém díszítésekkel, feltűnő színekkel most biztosan nem fogunk mellé!

Forrás: Nana.hu

 
 
0 komment , kategória:  Szépség, fitness  
     2/5 oldal   Bejegyzések száma: 45 
2020.04 2020. Május 2020.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 1 db bejegyzés
e év: 29 db bejegyzés
Összes: 7233 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 52
  • e Hét: 814
  • e Hónap: 12519
  • e Év: 51520
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.