Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/6 oldal   Bejegyzések száma: 54 
A reformáció ünnepéhez érkeztünk
  2017-10-31 20:33:20, kedd
 
 
HIT NÉLKÜL LEHETETLEN ISTENNEK TETSZENI

"A hit pedig a remény lett dolgoknak a valósága, és a nem látott dolgokról való meggyőződés." Zsidók 11,1

A reformáció ünnepéhez érkeztünk. Tudjuk, hogy egy szerzetes a cellájában éjjel-nappal könyörgéssel, böjtöléssel, sok-sok kesergéssel kereste az utat vissza Istenhez.

Hogy találhatok kegyelmes, szerető Istent? - Ez volt Luther Márton újabb és újabb kiáltása.

Aztán megtalálta az utat e két szóban: "Hit által."

Mi ez az út, amit a Zsidók 11 minden egyes verse ezzel kezd: "hit által"?

Más szóval így mondhatnánk: bizalom.

Hit nélkül nem lehet élni. Minden embernek szüksége van hitre, bizalomra, hogy élhessen.

Ábel hit által vitte a becsesebb áldozatot. Ábel elhitte, hogy aki vétkezik, az meghal. Nem testi halállal - kárhozattal. Így találta meg a helyettest, és vitte a bárányt. Hit által építette Noé a bárkát háza népe megtartására.

Úgy épített Isten Igéjére, mint valóságra. Isten elmondta, tűzözön vár ránk, menekülj a bárkába, a kegyelembe.

"Hit által engedelmeskedett Ábrahám... hogy menjen ki arra a helyre, amelyet örökletes volt."

Ábrahám két rövid szóból álló parancsot kapott: Vedd é s vidd! Hit által vitte Izsákot, hogy megáldozza.

Ha nem tesszük meg, amit Isten mond, akkor számunkra az ő szava nem valóság. Mózest a szülei hite tartotta meg. Már gyermekkorában a halálba született. Olvastuk, hogyan menekült meg. Hogyan vették a vért, és kenték be az ajtófélfát, hogy az öldöklő angyal elkerülje hajlékukat.

Isten Lelke kegyelmesen körüljárja szívedet, és ajtó-nyitásra vár. Hadd omoljon le szíved kőfala, hogy beírattass a névsor végére.

Isten áldása legyen az áhítatok olvasóin!

Részlet Trausch Liza "... beszéded megelevenít ..."
- Áhítatok minden napra című könyvéből
Link
 
 
0 komment , kategória:  Trausch Liza  
Krisztus illata
  2016-05-25 08:29:54, szerda
 
  "Az Ő ismeretének illatját minden helyen megjelenti mi általunk. Krisztus jó illatja vagyunk." 2Kor 2,14-15

Jézus ismeretét nem csak hallani lehet, nem csak beszélni róla, hanem érezni az illatját. Minél jobban megismered Őt, annál jobban érzed. Mindenkiből valami légkör árad.

Haragnak, szeretetlenségnek illatja, esetleg az öndicséret szaga. Körülötted illat van, vagy az éned kellemetlen szaga? Ha megszólalsz, kíséri-e beszéded a Krisztus jó illatja? Nem illatszer, nem mesterkélt, hanem az Úrral való kapcsolatnak a levegője. Jézus-illat! Az Élet Valaki, akinek illata van.

Jó lenne csendben befelé figyelni: bennem van ez a Valaki? Kiáradhat belőlem?

Jób könyvében beszél arról az Ige, hogy a fának reménysége van, ha levágják, újra kihajt, még ha megaggódik is földben gyökere. "A víznek illatától kifakad, ágakat hajt, mint a csemete" (14,9).

Amikor az élő víz, Isten szava illata áradni kezd, a legöregebb, legavasabb, legkivágottabb fa is ki tud hajtani. Árad-e belőlünk ez az élő víz, amit mindenkinek éreznie kell?!

Ahhoz, hogy ez az illat áradhasson, valamit tenni kell. Bethániai Mária összetörte az edényt, hogy a ház megteljen a kenet illatával. Lehet, hogy nem törtél még össze. Befogadtad Jézust, de nem jön ki az illat. Zárt edény ez a szép alabástromedény nincs még összetörve.

Bethániai Mária mindent odaadott az Úrnak. Gyakorlati életedben minden az Úrért van? Vajon hálaadásodnak, imádságodnak illata naponta fölszáll az Úrhoz? Vajon mindent Neki csinálsz a nap első percétől az utolsóig? Az illatozásnál valami ég. Ég-e az életed?

Miközben Érte égsz, megtelik a ház a kenet illatával.

Részlet Trausch Liza "... beszéded megelevenít ..."

Áhítatok minden napra című könyvéből * május 25.
Link
 
 
0 komment , kategória:  Trausch Liza  
A GYERMEK NEVEI * Jézus elsõ neve: csodálatos
  2015-12-23 09:58:11, szerda
 
 

"És hívják nevét csodálatosnak, tanácsosnak, erős Istennek, örökkévalóság atyjának, békesség fejedelmének!" Ézsaiás 9,6b

Jézus első neve: csodálatos. Sokat bosszankodtam, amikor a tanári karban a hívők mindenre azt mondták, hogy csodálatos. Amikor Jézust befogadtam, rövid időn belül én is mindenre mondtam. Egy életen keresztül nem győzünk csodálkozni.Elég baj, ha már nem csodálkozunk, és nem csodálkoznak rajtunk, amikor már kezdünk olyanok lenni, mint a többi ember.

"És hívják nevét csodálatosnak, tanácsosnak, erős Istennek, örökkévalóság atyjának, békesség fejedelmének!" Ézsaiás 9,6b

Jézus első neve: csodálatos.

Sokat bosszankodtam, amikor a tanári karban a hívők mindenre azt mondták, hogy csodálatos. Amikor Jézust befogadtam, rövid időn belül én is mindenre mondtam. Egy életen keresztül nem győzünk csodálkozni. Elég baj, ha már nem csodálkozunk, és nem csodálkoznak rajtunk, amikor már kezdünk olyanok lenni, mint a többi ember.

"Hívják nevét... tanácsosnak."

Van, akinek saját szíve vagy érzelme a tanácsosa. Az egek Ura akar tanácsosod lenni. Tőle kérj tanácsot, Ő minden helyzetben tanácsos.

"Hívják nevét... erős Istennek."

Ő olyan Isten, aki mindent megtehet. Sokan mondták már: gyenge vagyok, semminek nem jutok a végére. Ne a magad erejében bízz! "Erős Ő, megtart!" (Sof 3,17).

"Hívják nevét örökkévalóság atyjának."

Ő az, aki úgy szeret, mint az Atya a gyermekét. Az utolsó név, ami leginkább a szívünkig ér:

"Hívják nevét... békesség fejedelmének!"

Valaki mondotta: nyugodt élet a hívő élet. Tévedés - ez két dolog. Más a nyugalom és más a békesség. Éppen sok nehézség közepette voltam, amikor valaki megkérdezte tőlem: hogy van? Úgy, hogy nyugalmam nincs, de békességem van - feleltem. Mindig kell valamit csinálni, nem ülhetek egy helyben, annyi az elveszett ember, annyi a tennivaló. Hogy volna nyugalmam, amikor minden pillanatban elvész egy ember? Az események sorozatában mégis van valami örökkévaló.

Ha a békesség fejedelme a szívedben van, akkor - ha nincs is nyugalmad - békességed van.

Isten áldása legyen az áhítatok olvasóin! Részlet Trausch Liza "... beszéded megelevenít ..." - Áhítatok minden napra című
Link
 
 
0 komment , kategória:  Trausch Liza  
Békés karácsonyt
  2015-12-22 11:44:52, kedd
 
 

ADATIK

"Mert egy gyermek születik nékünk, Fiú adatik nékünk, és az uralom az Ő vállán lesz." Ézsaiás 9,6a

Isten egy gyermeket adott, Aki összeköt a mennyel, és aki megold mindent. Ahogy közeledünk az adventi hetekben karácsonyhoz, egyre inkább felcsendül majd az örömhír a betlehemi gyermekről - az egyetlen gyermekről -, aki mindenkinek született.

Adventben Isten teleírja a földet, az eget ezzel az egyetlen szóval: Jön! Volt-e már neked advented, az az idő, ami megelőzi Jézus születését az életedben?

Egészen más az, hogy nekem születik meg Jézus. "Jön néked a te királyod" (Zak 9,9).

Mit használ, ha az egész világnak jön, csak neked nem? Van egy döntő nap annak az életében, aki Jézust befogadja, hogy most az én szívemben, az én istállómban - amelyik piszkos ugyan, de mégis - bennem megszületett Jézus.

Egy gyermek születése mindig csoda. Az egyetlen, az igazi, a legnagyobb csoda a földön Jézus születése. Az igazi csoda, ha a szívedben születhetett meg. Ha az Ige magva belehullik a szívedbe, megtörténik a fogantatás. Aki ezt átélte, annak már nem probléma a szeplőtelen fogantatás.

Ha megmozdul benned az élet, azt észreveszed. Olyan érzések, gondolatok jönnek, amik eddig nem voltak benned. A testi születés az anyaméhben történik, a lelki születés a szívben.

Add át Neki az uralmat, hogy elmondhasd, bennem belül új öröm, új vágy mozdult, ami eddig nem volt. Tudod már, hogy ez benned az Élet? A hogyanja az egész új életnek, hogy "adatik". Nem cselekedetekből, nem abból, hogy valamit megteszek. Karácsonyi ajándék!

Ezt az életet csak elfogadni, befogadni lehet, megköszönni, mert "adatott".

Isten áldása legyen az áhítatok olvasóin!

Részlet Trausch Liza "... beszéded megelevenít ..." -

Áhítatok minden napra című könyvéből
Link

 
 
0 komment , kategória:  Trausch Liza  
Trausch Liza * REPÜLŐ KÖNYV BIBLIA
  2015-12-18 11:17:06, péntek
 
  "És monda nékem: Mit látsz te? És én mondám: Látok egy repülő könyvet." Zakariás 5,2

A repülő könyv a Biblia. Az egész földre elrepül. Amíg a világ világ, ez a könyv repül. Alig van már nyelv, amire még nem fordították le. Mi mindent elmondtak már a Bibliáról, és mi mindent megtettek vele!

Az Ördög az idők kezdete óta élesen harcol a Biblia ellen, hogy ne repülhessen, ne terjedhessen tovább. És a benne lévő szó mégis repül az igehirdetéseken keresztül. Kezedben van a könyv, amin keresztül Isten beszél.

A 3. vers mondja: "Ez az átok, amely kihat az egész föld színére." A Biblia átok? Áldás és átok.

Nem veszélytelen dolog Igét olvasni. Van, akinek élet beszéde életre, és akinek halál beszéde halálra. Jézus azt mondja: a beszéd, amelyeket szólottam, az fog majd kárhoztatni. Az Igék kárhoztatnak, amik érintették a füledet, de érintették a szívedet is. Ha nem hallgatsz rá, számodra is átok lesz.

"Mindaz, aki lop, ehhez képest fog innen kiirtatni." Az üzletben a boltvezető káromkodott. Egy idős ember figyelmeztette, mit mond a Tízparancsolat. Az már rég lejárt - mondta a vezető. A bácsi azt felelte: addig innen ki nem megyek, míg a vezető be nem bizonyítja, hogy nem járt le. Megrakta kosarát és indult az ajtóhoz. A vezető utánakiáltott: János bácsi, lopni nem szabad! - Köszönöm, hogy bebizonyította, nem járt le a Tízparancsolat.

"Mindaz, aki hamisan esküszik, ehhez képest fog innen kiirtatni." Az igened legyen igen, a nemed nem. Szégyen, ha valakinek esküdni kell, hogy elhiggyék, amit mond. Jézus az egyetlen áldott. Azért jött, hogy magára vegye az átkot. Vért verejtékezik, amikor az egész világ bűnét magára veszi. Átokká lett érettünk. Ezért függött a fán.

Isten áldása legyen az áhítatok olvasóin!

Részlet Trausch Liza "... beszéded megelevenít ..." - Áhítatok minden napra címû könyvéből

Trausch Liza " december 18.
Link Link
 
 
0 komment , kategória:  Trausch Liza  
Ímé én ti veletek vagyok minden napon, a világ végezetéig
  2015-02-12 17:23:46, csütörtök
 
  VELETEK VAGYOK

"Ímé én ti veletek vagyok minden napon, a világ végezetéig. Ámen." Máté 28,20b

Vajon megmelegíti-e most a szíved ez a két szó: "veletek vagyok"? Jézus azért rendelte tanítványait a hegyre, hogy ott meglássák Őt. Isten rendjében mindennek megvan a helye.

Ahova Ő rendelt, ott megláthatod Őt.

Látod-e azt a kezet, amelyik minden mögött ott van, és rendezi körülményeidet? Vajon megnyílt-e már a szemed annak meglátására, hogy Jézus mindenütt ott van? Minden utadban, szavadban, gondolatodban. Hall és ért mindent.

Az, hogy " veletek vagyok", lehet számodra vigasztalás, de ítélet is. A tanítványok, amikor meglátták Jézust, leborultak előtte. Mert aki meglátja Őt, úgy jár, mint Pál apostol, aki magas lovon jött, és egy pillanat alatt a földön volt, amikor Jézus megszólította. Vagy mint Péter a csodálatos halfogásnál. Nem mondta ő, hogy leborulok, csak egyszerűen Jézus lábaihoz esett.
Mert látta önmagát, és látta Jézust.

Az, hogy Jézus velünk van, félelem nélküli, szabad életet jelent. Amikor majd beszélned kell róla, akkor is veled lesz. Mindene megvan annak, akivel Ő van. Az Úrban biztonság és ellátottság van.

Mindig magadja, amire szükséged van. "Nyisd szét a te szájad, és én betöltöm azt" (Zsolt 81,11). Nem kell félned a jövőtől, a drágaságtól. "A drágaságot neveted" - mondja az Ige Jób könyvében.

Szeretheted Őt, és te is szeretve vagy. Fölnézhetsz Rá, és mondhatod: "Szeretlek, Uram, én erősségem!" (Zsolt 18,2). Az emberi szeretet sokszor csalódást jelent. Hadd simogasson most meg ez a két szó: "veletek vagyok", hogy boldog, védett, elégedett ember lehess.


Isten áldása legyen az áhitatok olvasóin!

Részlet Trausch Liza "... beszéded megelevenít ..."
- Áhítatok minden napra című könyvéből
Link



 
 
1 komment , kategória:  Trausch Liza  
Kívánjuk az Urat és az Ő erejét, keressétek Őt
  2014-08-10 12:10:45, vasárnap
 
  A SZERETET TANÍT

"Arra tanít minket, hogy... mértékletesen, igazán és szentül éljünk e jelenvaló világon." Titus 2,12

Isten nem azért szeret, amilyen vagyok, hanem kegyelemből.

Ez a szeretet nem valami, hanem Valaki: Jézus. Jézusnak van türelme, hogy tanítson.

A Biblia szerint soha ember úgy nem tanított, mint Jézus. Ahol Jézus megjelent, oda mentek az emberek - nem kellett harangozni. Lekötötte, megragadta őket beszéde.

Minden ember oda megy, ahol érzi a szeretetet.

Jézusból az élet, a mennyei világ áradt, amikor tanított. Étlen-szomjan, lélegzet-visszafojtva hallgatták tanítását az emberek egész nap.

Mire tanít Jézus? Arra, hogy tagadjuk meg a hitetlenséget és a világi kívánságokat, mértékletesen, igazán és szentül éljünk, és várjuk az ő dicsősége megjelenését.

Három dologra tanít. Hogy mit kell megtagadni, azután megtanít élni, és várni.

Soha nem hittem volna, hogy egy életre megtagadom a művészetet, és nem érdekel tovább. A szeretet megtanított, hogy választanom kell, nem szolgálhatok tovább két úrnak. Ha majd azt mondják neked, hogy ne vidd túlzásba, ha majd lábra kap benned a kételkedés, azonnal mondd ki rá a nemet!

"Az Írásban egyetlen prófétai szó sem támadt saját magyarázatból" (2Pét 1,20). A Bibliát a Szentlélek által írták Istennek szent emberei.

Tagadd meg a hitetlenséget anyagi vonalon és családi vonalon, hogy ők is megismerhessék az Urat.

Nehogy az legyen: "Nem is tett ott sok csodát az ő hitetlenségük miatt" (Mt 13,58).

A bűn születési anyakönyvi kivonata: "A kívánság megfoganván, bűnt szül" (Jak 1,15). A bűn gyökere a kívánság!

Egyetlen dolgot kívánj: "Kívánjátok az Urat és az Ő erejét, keressétek az Ő orcáját szüntelen!"
(Zsolt 105,4).


Isten áldása legyen az áhítatok olvasóin!

Részlet Trausch Liza "... beszéded megelevenít ..."

- Áhítatok minden napra című könyvéből
Link

Link Link

 
 
0 komment , kategória:  Trausch Liza  
A hitetlenség BŰN
  2014-07-24 14:50:39, csütörtök
 
  Link

EGY FÉRFI, AKI HISZ

"Jézus pedig... mondván néki: Te néma és siket lélek, én parancsolom néked, menj ki belőle, és többé belé ne menj!" Márk 9,25

Egyetlen bűn van: a hitetlenség.

Amikor eljön a Szentlélek, megítéli a világot "bűn tekintetében, hogy nem hisznek énbennem" (Jn 16,9). "Minden lehetséges a hívőnek." Minden Istentől jön. A hit az Úrral való kapcsolat.

Ha a kapcsolat megvan, minden lehetséges, és mindened megvan. A hit annyit jelent, hogy felemeled szemed az Úrra. Istent a hit szabadítja fel arra, hogy cselekedhessen.

Ő nem erőltet ránk semmit anélkül, hogy Tőle kérnénk.

Hinni annyit jelent, hogy mindent Istentől vársz. Ne a saját hitedre, hanem az Úrra építs, Akire nézel.

Valaki azt mondta: mindent az én nagy hitemnek köszönhetek. Dehogy annak! Csak az Úrnak! Bolondság lenne a villanykörtének tulajdonítani, hogy világít. Az áramforrásból jön a világosság. Isten visszautalja a felelősséget rád. Nézz Jézusra, hogy ő cselekedhessen, ő szerethessen rajtad keresztül. Ő az Élet, Ő az, Akire szükséged van. Ezt jelenti a "Hiszek, Uram!"

Hit által Jézus lehetőséget kapott a cselekvésre.

"Te néma és siket lélek, én parancsolom néked, menj ki belőle, és többé belé ne menj." Adsz-e lehetőséget az Úrnak? A hit ajtónyitás. "Lakozzék a Krisztus hit által a ti szívetekben" (Ef 3,17).

Minden hit által történik. Legyen kapcsolatod az erőforrással.

A teljes csőd után juss oda, hogy újjá lesz minden. Kérjed, hogy Uram, ezután minden Te légy az életemben. Hiszek, Uram! Átadom az életemet, és kezedre bízom magamat. Te élj és cselekedj bennem! Ismertesd meg velem a szabad, boldog, Téged dicsérő életet!


Isten áldása legyen az áhitatok olvasóin!

Részlet Trausch Liza "... beszéded megelevenít ..." -

Áhítatok minden napra című könyvéből
Link
 
 
1 komment , kategória:  Trausch Liza  
Légy segítségül nékünk, könyörülvén rajtunk
  2014-07-23 10:28:11, szerda
 
 


EGY FÉRFI KÖNYÖRÖG

"Ha valamit tehetsz, légy segítségül nékünk, könyö- rülvén rajtunk." Márk 9,22b

Amint a fiú Jézust meglátta, azonnal jött a roham. A tömeg figyelt: mi lesz most?

A tanítványok már levizsgáztak. A farizeusok vártak. Milyen megdöbbentő! Jézus nem csinál semmit, csak az apával beszélget. "Mennyi ideje, hogy ez esett rajta?" Hát fontos ez most?! "Gyermeksége óta. És gyakorta vetette őt tűzbe is, vízbe is." Válaszolt ugyan az apa, de érezte, hogy Jézus sem tud semmit tenni, csak beszélgetni.

Csodálatos Jézus mérhetetlen türelme! őt nem lehet cselekvésre kényszeríteni.

Teljes nyugalommal áll a tajtékot túró gyermek mellett, és beszélget az apával, akinek hite nemsokára utolsót lobban. "Ha valamit tehetsz..."

Az apának szüksége volt erre az utolsó csődre. Amikor ez bekövetkezett,
akkor kezdett el igazán imádkozni:

"Légy segítségül nékünk, könyörülvén rajtunk."

Ez már a végső összetörettetés. Jézus erre a pillanatra várt.

Visszafordítja a felelősséget az apára. Nem az a kérdés, hogy ő tud-e tenni valamit. "Ha hiheted azt, minden lehetséges a hívőnek." Annyit mond Jézus: nem rajtam múlik itt semmi, hanem a te hiteden! "Hiszek, Uram! Légy segítségül az én hitetlenségemnek!"
Megszületett a legnagyobb dolog: a hit! Az az újjászületés, amikor valakiben megszületik a Jézus iránti teljes hit, könnyhullatás és kiáltás közben. Minden úgy történik, mint a szülésnél.

A gyermek is fájdalmak, görcsök közepette, könnyhullatás és sírás között jön a világra. Az apa kimondta: "Hiszek, Uram!" És Jézus cselekedett. Megtörtént a szabadítás.

A könyörgés élet-halál kérdés.

Isten áldása legyen az áhítatok olvasóin!

Részlet Trausch Liza "... beszéded megelevenít ..."

- Áhítatok minden napra című könyvéből
Link
 
 
0 komment , kategória:  Trausch Liza  
Istennek embere
  2014-07-12 07:54:14, szombat
 
 

"Mindazáltal mostanra nézve is intelek benneteket, hogy jó reménységben legyetek." ApCsel 27,22

Ezen a hajóúton ki a vezető? Kezdetben a százados, aztán eljön a pillanat, amikor Isten embere, Pál lesz a vezető. Miért nem szólalt meg előbb Pál? Meg kellett várnia, míg mindenki eljutott a teljes csődig.

Pétert Jézus az eredménytelen halfogás után hívta el. A samáriai asszony boldogtalan, és Jézus a boldogságról kezd vele beszélni. ő mindig arról beszél, amiről kell. Jó volna meglátni, nem beszélek-e túl sokat összevissza? Amikor életük megmaradása felől is kétségben voltak, akkor állt fel Pál.

Eddig a kormányos szólt, a hajótulajdonos, a matrózok, a foglyok mondtak valamit, most Isten embere. Jó volna, ha alkalmas időben szólnál. Először megfeddi őket: Jó lett volna, ha hallgattok rám.

"Vajha figyelmeztél volna parancsolataimra, olyan volna békességed, mint a folyóvíz" (Ézs 48,18).

Megfeddhetett-e már az Úr bűn tekintetében? Isten szeretne rávilágítani a múltadra, hogy meglásd, sok minden elkerülhető lett volna, ha idejében hallgatsz az Úrra. Pál azt mondja: "mostanra nézve".

Megint van egy alkalmad! Nehogy a múltba menekülj, vagy a jövőbe tervezz!

Az Ördög mindig a jelenedet szeretné elvenni. Mondd ki, hogy Uram, sok mindent elrontottam, de ezentúl Rád kívánok figyelni. A jövőre nézve kéri őket Pál: "Jó reménységben legyetek, mert egyetlen lélek sem vész el közületek, hanem csak a hajó." Felelősségteljes kijelentés! Hogy merte Pál mondani? Azért: "Mert ez éjjel mellém állt az Istennek egy angyala, akié vagyok, akinek szolgálok is."

Ha szavad Isten Igéjére van alapozva, ha hited Isten szaván nyugszik, bízvást mondhatod.


Isten áldása legyen az áhítatok olvasóin!

Részlet Trausch Liza "... beszéded megelevenít ..."

- Áhítatok minden napra című könyvéből
Link
 
 
1 komment , kategória:  Trausch Liza  
     2/6 oldal   Bejegyzések száma: 54 
2020.04 2020. Május 2020.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 32 db bejegyzés
e év: 377 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 633
  • e Hét: 2402
  • e Hónap: 10109
  • e Év: 59674
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.