|
2/21 oldal
|
Bejegyzések száma: 200
|
|
|
|
2022-05-31 07:57:59, kedd
|
|
|
Laphoz:
karfiol - 600 g
sajt - 100 g
tojás - 3 db
só - 5 g
bors - 2 g
Töltelék:
sajtkrém - 500 g
tejföl - 100 g
édes paprika - 100
kapor - 20 g
só - 2 g
Link |
|
|
0 komment
, kategória: Gasztronómia 3. |
|
|
|
|
|
2022-05-28 08:49:01, szombat
|
|
|
Hozzávalók:
fél kg darált sertéslapocka,
4 dkg rizs,
1 kisebb vöröshagyma,
3 gerezd fokhagyma,
1 tojás,
2 teáskanál só,
1 teáskanál őrölt feketebors,
4 karalábé,
5 dkg vaj,
2 evőkanál liszt,
1,5 dl tej,
2 dl tejföl,
1 csokor kapor,
1 csokor petrezselyemzöld.
A darált lapockába belereszeljük a vöröshagymát, a fokhagyma gerezdeket.
Megszórjuk egy teáskanál sóval, ráborítjuk a megmosott rizst, a felütött tojást.
Őrölt borssal fűszerezzük, és alaposan összegyúrjuk. Pihenni hagyjuk.
A karalábét megtisztítjuk, vékony lapokra vágjuk.
Egy lábasban vajat olvasztunk, rászórjuk a lisztet, világosra pirítjuk.
Lehúzzuk a tűzről, felengedjük hideg tejjel, majd a tejfölt is hozzákeverjük.
A zöldfűszereket összevágjuk, beleszórjuk.
Egy teáskanálnyi sóval vizet forralunk. A húsmasszából kisebb gombócokat
formázunk, és kifőzzük benne. A levét pótoljuk, majd hozzáöntjük a karalábét.
Ezzel együtt puhulásig főzzük.
A forró léből kiveszünk egy keveset, és apránként felmelegítjük vele a
habarásunkat. Az ételünket ezzel besűrítjük, és már tálalhatjuk is.
|
|
|
0 komment
, kategória: Gasztronómia 3. |
|
|
|
|
|
2022-05-18 07:58:45, szerda
|
|
|
Ma egy nagyon ízletes étel receptjét hoztuk el nektek, ez pedig a sütő
zacskóban sült burgonya, amely rövid idő alatt elkészül, fantasztikusan
finom és bármikor felszolgálhatjuk, még az ünnepi asztalon is kitűnően
mutat.
Hozzávalók:
1 kg burgonya (közepes nagyságú),
3 gerezd fokhagyma,
3 evőkanál olaj,
zöldpetrezselyem vagy kapor,
só,
bors.
Elkészítés:
Tisztítsuk meg a burgonyát, mossuk meg, majd tegyük egy nagyobb tálba.
Ha a burgonyák nagyobbak akkor vágjuk el őket, majd szurkáljuk meg egy
fogpiszkálóval mindegyik darabot. A fokhagymát tisztítsuk meg, zúzzuk
össze. A petrezselyemlevelet is mossuk meg, vágjuk apróra. Keverjük
össze az olajat, a fokhagymát, a petrezselymet, a fűszereket és öntsük rá
a burgonyára, keverjük össze. Tetszés szerint más fűszereket is
használhatunk, a csili és a rozmaring is különlegessé teszi.
Tegyük a burgonyát sütőzacskóba, a zacskó száját kössük be.
Tegyük a burgonyát egy tepsibe, előmelegített sütőben 200 fokon süssük
kb. 1 órán át.
|
|
|
0 komment
, kategória: Gasztronómia 3. |
|
|
|
|
|
2022-05-16 13:07:58, hétfő
|
|
|
A rántott csirkemell az egyik legfinomabb étel, általában a háziasszonyok
előbb lisztbe, majd tojásba és zsemlemorzsába forgatják a húst, majd bő
olajban kisütik. Ma egy sokkal egyszerűbben elkészíthető hús receptjét
hoztuk el nektek.
Hozzávalók:
4 db csirkemell filé,
30 g mustár,
50 g majonéz,
30 ml olaj,
40 g méz,
3-4 cikk fokhagyma,
só ízlés szerint,
piros fűszerpaprika ízlés szerint,
őrölt fekete bors ízlés szerint.
Elkészítés:
Készítsük el a, pácot keverjük össze a mustárt az olajjal, a zúzott fokhagymával,
a folyékony mézzel és a majonézzel. Sózzuk és fűszerezzük majd keverjük jól
össze.
Mossuk meg a csirkemell filét, szárítsuk meg papírtörlővel, majd vágjuk fel
vékony szeletekre.
Takarjuk le fóliával és klopfoljuk ki, majd tegyük egy mélyebb tálba és öntsük
rá a páclevet. Hagyjuk állni benne 1-2 óra hosszát.
A bepácolt csirkemellszeleteket tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsibe locsoljuk
rájuk a megmaradt páclevet is majd 180 fokra előmelegített sütőben süssük
30 percet.
|
|
|
0 komment
, kategória: Gasztronómia 3. |
|
|
|
|
|
2022-04-29 08:12:50, péntek
|
|
|
Hozzávalók 4 adagra
A szószhoz
1 nagy fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
250 g sertéshús
250 g marhahús (darált)
4 evőkanál olívaolaj
50 ml víz
3 csipet só
1 púpozott teáskanál bazsalikom (friss, vagy szárított)
1 púpozott teáskanál oregánó (friss, vagy szárított)
feketebors (őrölt)
200 g sűrített paradicsom
A tésztához
2 L víz
1 kiskanál só
50 ml étolaj
300 g tészta - spagetti (száraz)
A díszítéshez
sajt - parmezán
|
|
|
0 komment
, kategória: Gasztronómia 3. |
|
|
|
|
|
2022-04-25 13:41:31, hétfő
|
|
|
Ez most az egyik új kedvencem. Szuper egyszerű elkészíteni
és nagyon finom! A bele sütött tarja isteni pikáns ízt ad neki!
Nem olyan nehéz, nem telít el annyira mint a jól ismert tócsni,
pont csak annyi liszt van benne, ami éppen összefogja, szóval
próbáljátok ki, szerintem nem fogtok csalódni!
Hozzávalók:
3 db közepes méretű, sütni való burgonya
2 szál újhagyma
10 dkg KOMETA kemencés sült tarja
1 tojás
2 ek liszt
Ízlés szerint só és frissen őrölt tarkabors
Elkészítés:
A burgonyát meghámozom, zöldségszeletelővel felcsíkozom,
hideg vízzel átmosom, majd hagyom lecsepegni.
A burgonyához adom a karikára vágott újhagymát, a feldarabolt
tarját, a tojást, sózom, borsozom, megszórom a liszttel és
alaposan összekeverem.
Egy serpenyőben kevés olajat hevítek és tetszőleges méretű
halmokat kanalazok bele a burgonyából, kilapítgatom és mind
a két oldalát szép pirosra sütöm.
Friss salátával, fokhagymás tejföllel kínálom!
|
|
|
0 komment
, kategória: Gasztronómia 3. |
|
|
|
|
|
2022-04-22 17:01:37, péntek
|
|
|
Hozzávalók:
30 dkg Ammerlander trapista sajt
40 dkg csirkemell
7 dkg liszt
2 tojás
2 ek aprított petrezselyemzöld
zsemlemorzsa a forgatáshoz
olaj a sütéshez
Ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors
Elkészítés:
A reszelt sajthoz adom a nagyon apróra vágott, vagy darált csirkemellet,
a lisztet, a tojást, a petrezselyemzöldet, borsot, ha szükséges sózom, de
nekem általában elég szokott lenni a sajt sóssága.
A hozzávalókat alaposan összekeverem, majd diónyi nagyságú golyókat
formázok, kicsit kilapítgatom, megforgatom zsemlemorzsában és forró
olajban kisütöm.
Amikor szép aranybarna mind a két oldala, papírtörlőre szedem, hogy
felszívja a felesleges olajat.
Ízlés szerint friss salátával, burgonyapürével kínálom.
|
|
|
0 komment
, kategória: Gasztronómia 3. |
|
|
|
|
|
2022-03-12 12:41:27, szombat
|
|
|
Az egyik kedvenc levesünk készült:
HOZZÁVALÓK:
300 g csirkemell,
300 - 400 g sárgarépa,
2 - 3 db. burgonya,
100 g zöldbab (konzerv),
150 g zöldborsó (konzerv),
tárkony,
bors,
só,
fél citrom leve,
200 ml főzőtejszín.
VAJGALUSKA:
50 g olvasztott vaj,
5 evőkanál liszt,
1 tojás,
só.
Link |
|
|
0 komment
, kategória: Gasztronómia 3. |
|
|
|
|
|
2022-02-13 08:12:12, vasárnap
|
|
|
A tökfőzelék egy igazán megosztó étel! Valaki vagy szereti vagy nem!
én az előbbi csoportot erősítem és nem értem az utóbbit, hogy miért nem,
hiszen tényleg annyira íztelen dolog így csak attól függ, hogy finom legyen,
hogy hogyan készítjük.
Reményteljesen írom ezt a receptet és remélem, ha kipróbáljátok,
lesz aki megszereti.
Hozzávalók:
80 dkg megtisztított, gyalult tök
3 ek vaj
2 ek liszt
1 kis fej vöröshagyma
3 ek aprított kapor
1 tk fűszerpaprika
4 ek tejföl
Ízlés szerint só és ecet
Elkészítés:
A friss tököt megtisztítom, le gyalulom (vagy ezeket a tevékenységeket
kihagyva, készen veszem) és annyi vízben ami éppen csak ellepi, fedő
alatt puhára főzöm.
Amíg a tök fő, megolvasztom a vajat, beleszórom a lisztet és zsemle
színűre pirítom, hozzá adom a finomra vágott vöröshagymát, az aprított
kaprot, végül a fűszerpaprikát, felöntöm hideg vízzel (kb. 2 dl) és egy
habverővel simára keverem.
Ha a tök megpuhult, hozzá öntöm a rántást és kiforralom. A tejfölt egy
habverővel elkeverem, adok hozzá néhány evőkanálnyit a forró léből,
alaposan kikeverem és végül az egészet a főzelékhez adom.
A tejfölözés után újra felforralom, sózom és végül löttyintek hozzá egy
kevéske fokhagymás tárkonyecetet.
Ízlés szerint fasírttal, sült hússal, pörkölttel tálalom.
|
|
|
0 komment
, kategória: Gasztronómia 3. |
|
|
|
|
|
2/21 oldal
|
Bejegyzések száma: 200
|
|
|
|
2020. Május
| | |
|
|
ma: |
5 db bejegyzés |
e hónap: |
302 db bejegyzés |
e év: |
3092 db bejegyzés |
Összes: |
34515 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 995
- e Hét: 5246
- e Hónap: 21927
- e Év: 130571
|
|
|