Belépés
eva6.blog.xfree.hu
Hogy boldog lehess három kincset keress Hit,Remény,Szeretet vezéreljen Tégedet Doros Ferencné
1957.08.22
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/4 oldal   Bejegyzések száma: 38 
Facebookon kaptam
  2020-05-01 20:32:00, péntek
 
 













 
 
0 komment , kategória:  Barátaimtól kaptam  
Facebookon kaptam
  2020-05-01 20:27:04, péntek
 
 





Drága Évike! Szép estét mesés álmokat kívánok neked puszillak drága


 
 
0 komment , kategória:  Barátaimtól kaptam  
Facebookon kaptam
  2020-05-01 20:24:22, péntek
 
 


























Szeretettel küldöm jókívánságaimat,drága Barátnőm! Puszi.



 
 
0 komment , kategória:  Barátaimtól kaptam  
Facebookon kaptam Krisztina barátnőmtől
  2020-05-01 20:19:41, péntek
 
  Szia drága barátnőm! Kellemes kora estét,jó pihenést,majd békés éjszakát kívánok május első napján.Puszi




















 
 
0 komment , kategória:  A-Krisztina barátnőmtől  
Majális
  2020-05-01 17:32:51, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Majális 1984
  2020-05-01 17:26:26, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Retro  
Piros rózsa
  2020-05-01 17:22:57, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Rózsák  
Az első csatát megnyertük a vírussal szemben
  2020-05-01 17:21:58, péntek
 
  Az első csatát megnyertük a vírussal szemben
2020, május 1 - 09:49


Magyarország az első csatát megnyerte a koronavírussal szemben, de a szakemberek szerint a vírus várhatóan októberben, novemberben második hullámban újra támad majd - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

A vírus nem szabadult el, sikerült kialakítani a védekezés módszereit, "időt nyertünk", és sikerült felkészíteni az egészségügyet a védekezésre, így ha mostantól bármilyen okból hirtelen nagy hullámban támadna a járvány, akkor sem maradna ellátás nélkül senki - fejtette ki a kormányfő, hozzátéve: az egészségügyben most egyszerre kell járványügyi készenlétet tartani és végezni a normális gyógyítási munkát.

A vírus nem ment el - folytatta -, csak "felkészültünk a vírus következő támadásának kivédésére", mert a szakemberek szerint "lesz második hullám" - egy nyári lassulás után - várhatóan október-november környékén.

A miniszterelnök hangsúlyozta: a védekezés következő szakaszában is fenn kell tartani az időseket védő szabályokat, és külön előírások kellenek a legfertőzöttebb Budapestre és Pest megyére, az elhunytak 80 százaléka ugyanis innen származik. Így az ország központjában a kijárási korlátozások fennmaradnak, viszont a többi helyen új, könnyebb szabályokat, védelmi intézkedéseket vezetnek be.



Orbán Viktor arról is beszélt, hogy ha Budapesten sikerül a halálozási arányt csökkenteni, nem fognak habozni, hogy a fővárosiaknak is újraindulhasson a normális élet.

A következő napok legfontosabb kifejezése a szigorú menetrend és a fokozatosság - mondta, megismételve: a kormány az osztrák tapasztalatokat is figyelve jár el, de a cseh lépéseknek is vannak hasznos következtetései Magyarországra nézve.

A különleges jogrendet a miniszterelnök úgy értékelte: annak éppen az az előnye, hogy - nem különleges jogokat ad, hanem - különleges gyorsaságra ad lehetőséget a kormánynak. Új döntéseket kéthetente érdemes hozni, ennyi idő alatt lehet felmérni a változtatások következményeit - jegyezte meg.

A különleges jogrend miatti külföldi támadásokról azt mondta: miután kiderült, a járványt nem sikerül lokalizálni a gócpontokban, biztos volt benne, hogy megjelennek a pénzügyi spekulánsok válságfinanszírozásra vonatkozó javaslatai, amelyeknek a haszonélvezői a pénzügyi befektetők.

"Ha ezek között a befektetők között nem tűnt volna föl hazánk egyik legtehetségesebb fia, Soros György, na, azon aztán végképp nagyon meglepődtem volna" - fogalmazott.

A migráció esetében is megjelent egy "Soros-terv", az volt az első, majd a járványnál is jöttek a pénzügyi befektetők és Soros György "kettes számú terve", amely úgy kínál pénzt az európaiaknak, hogy a tőkét nem is kell visszafizetni, "elég, ha a kamatot", de azt "hetedíziglen" - fejtette ki a kormányfő, aki arra is számított: a spekulánsok tervét ellenző Magyarország szavának gyengítéséért meg fogják támadni a magyarokat, úgy, hogy diktatórikus módszerek alkalmazásával vádolják meg az országot. Így akarták kikapcsolni a magyarokat és a szintén a sarkukra álló lengyeleket is - mondta.

Ám a magyar rendkívüli jogrend sorról sorra elolvasása után nem találtak benne semmit, ami szembemenne az EU-s civilizációs hagyományokkal - emelte ki, megjegyezve: normális esetben most óránként kellene fogadnia Magyarországnak az elnézést kérő leveleket, ám nem számít ezek nagy tömegére.

Azt is mondta, a "Soros-féle hálózatnak" a liberálisok körében van a legerősebb hídfőállása, ők, akik "azon a köldökzsinóron lógnak, amelybe Soros György pumpálja az életnedveket", világkormányzást akarnak teremteni.

Hozzátette: a magyar ellenzék tagjai között is látott olyan parlamenti képviselőt, aki szégyellte magát, miközben támadta a kormányt, és ezt meg is érti.



A járvány miatti gazdasági helyzetről azt mondta, az összkép "nem lelkesítő", de mint a 2008-09-es gazdasági válság kezelésekor, most is a munkahelykérdés a legfontosabb szempont, mert ha van munka, van esély.

Annyi munkahelyet fognak létrehozni - amiért személyes garanciát vállal -, amennyit a vírus megszüntet - ismételte meg.

A munkanélküli segély 3 hónapra szól, az ezt követő jövedelempótló támogatásból pedig valóban nem lehet megélni, de e mellett, illetve helyett kínálnak majd fizetett képzést, közmunkát, állami cégek is növelhetnek létszámot bizonyos munkákra, az életerős fiatalokat pedig szívesen látják a hadseregben is - fejtette ki.

Hozzátette, a válságkezelésben a gazdasági összefogás kulcskérdés, hogy az ország visszatérhessen a teljes foglalkoztatottság körüli állapotba.

Az interjúban szó volt a román elnök minapi nyilatkozatáról is - amelyben Klaus Iohannis az ellenzéki szociáldemokratákat "Erdély magyaroknak adásával" vádolta -, amelyről Orbán Viktor úgy fogalmazott: az elnök személyében egy tiszteletreméltó embert ismert meg, aki kiáll az elvei mellett, így Magyarország tiszteli Romániát és elnökét. Ezért is értetlenséggel figyeli a történteket, mert ilyen mondatokat "a legrosszabb antidemokratikus, zavaros időszakokban sem hallottunk Romániából".

"Várok egy kicsit, hogy letisztuljon a helyzet, és megértsük, mi történt. (...) Ha persze rákényszerülünk, majd felvesszük a kesztyűt, de most nem javaslom, hogy az elénk dobott kesztyűért lehajoljunk" - mondta, jelezve: nem tudni, provokációról, "balesetről" vagy egy hosszabb távú román nemzetstratégia első mozzanatairól van-e szó.

A miniszterelnök azt javasolta, várjunk, hogy ez kiderüljön, és Magyarország inkább törekedjen a jószomszédi kapcsolatra, adja meg a tiszteletet a románoknak, de ugyanezt elvárja a Romániában élő magyarok, a magyarországi magyarok és a magyar államiság iránt is.

Végül a közelgő anyák napjáról azt mondta: azt kívánja mindenkinek, találja meg a módját, hogy "az édesanyja érezhesse, hogy van fia", a fiúk pedig, hogy van édesanyjuk.




MTI 2020. május 1.
Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Továbbra is szeretnénk elkerülni a járvány berobbanását
  2020-05-01 17:20:26, péntek
 
  Továbbra is szeretnénk elkerülni a járvány berobbanását
2020, május 1 - 13:41


Továbbra is szeretnénk elkerülni a járvány berobbanását - hangsúlyozta az országos tisztifőorvos a járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs pénteki online sajtótájékoztatóján.

Müller Cecília nagy eredménynek nevezte, hogy sikerült a járvány berobbanását, a hirtelen nagyszámú megbetegedést elkerülni. Mint mondta, sikerült időt nyerni, fel tudtak készülni a legrosszabb forgatókönyvre is, de továbbra is szükség van óvatosságra, mértékletességre, a szabályok betartására.



Szavai szerint továbbra is szeretnék a járványt kontroll alatt tartani, ezért kéri, hogy a budapestiek és Pest megyeiek továbbra is tartsák be a kijárási korlátozás szabályait, és csak alapos okkal hagyják el otthonukat.

Az országos tisztifőorvos a vidéken élőktől is azt kérte, hogy tartsák be a rájuk vonatkozó szabályokat.

Továbbra is mindenki tartsa be a 1,5 méteres védőtávolságot, az arcot takarják el az üzletekben és a tömegközlekedési járműveken - mondta. Hangsúlyozta: továbbra is érvényben marad a 65 év felettiek részére 9-12 óra között kijelölt vásárlási sáv az ország egész területén.

Müller Cecília kiemelte: "lassú felszabadítások" fognak következni, amiket járványügyi szempontból is szigorúan kontroll alatt tartanak, és hasznosnak nevezte a lakosság körében indult szűrővizsgálatokat. Jelezte, hogy az egészségügyi szolgáltatások is újraindulnak, amiről a napokban részletes tájékoztatást adnak.

Az országos tisztifőorvos szólt arról is: továbbra is javasolják, hogy amennyiben lehetséges, a munkáltatók tartsák fenn az online munkavégzés lehetőségét. Amennyiben ez nem lehetséges, úgy fontos, hogy csak egészséges dolgozók vegyék fel a munkát, akik nem köhögnek, tüsszögnek, nincs lázuk. Mint mondta, néhány helyen, így a tatabányai kórházban is voltak olyan egészségügyi dolgozók, akik betegen végezték a munkájukat, és nem kizárható, hogy ennek szerepe volt a járvány terjedésében.

Felhívta a figyelmet a fokozott fertőtlenítés és a távolságtartás fontosságára a munkahelyeken is, javasolta az étkezőkben, pihenő- és dohányzásra kijelölt helyeken az egyidőben ott tartózkodók számának korlátozását. Ajánlott az épület belépési pontjain a fertőtlenítők kihelyezése, és a gyakran megérintett felületek - villanykapcsoló, lift gombjai, kilincsek - gyakori fertőtlenítése.

Szólt a szellőztetés fontosságáról is, mint mondta, ha nem megoldható a természetes szellőztetés, akkor ajánlott a szellőztető- és klímaberendezések tisztán tartása, virucid szerekkel történő kezelése. Kiemelte a munkahelyek étkezőiben a higiénés szabályok betartásának fontosságát, valamint a munkahelyi sportolás során a sporteszközök fertőtlenítését és a kellő távolság betartását.

Elmondta: 2863 nyilvántartott fertőzött van, 609 a gyógyultak száma. Csütörtökön 11-en haltak meg, és összesen 323 elhunytat tartanak nyilván, akinek a halálához hozzájárult a koronavírus-fertőzés. Pénteken 983 beteget kezeltek kórházban, 49-en vannak lélegeztetőgépen.

A tatabányai kórházban elrendelt felvételi zárlatról elmondta, a zárlat ideje alatt a betegek ellátása folyamatos, kijelölték az igénybe vehető ellátóhelyeket, ezekről a Nemzeti Népegészségügyi Központ internetes oldalán tájékozódhatnak a betegek. Egy kérdésre válaszolva közölte azt is, a kórház összes dolgozóját szűrik, nemcsak az egészségügyi dolgozókat, és cáfolta azt az információt, hogy nem kezdték még meg a tesztelést a kórházban.

Azzal kapcsolatban, hogy május 4-től lehetséges tavak, szabad vizek, strandok látogatása, megerősítette: a vízzel nem terjed a vírus, a strandokon fertőtlenítésre használt klór pedig elpusztítja azt, így ha a látogatók betartják az ajánlott távolságot, akkor nem lesz többletkockázata a vizek látogatásának.

Arra a felvetésre, hogy többen is jelezték, februárban átestek egy, a koronavírushoz hasonló betegségen, elmondta: nem zárható ki, hogy ezek az emberek valóban átestek az új koronavírus fertőzésén, egy vérvizsgálat tudná ezt tisztázni, ha valóban átestek a megbetegedésen és a szervezetük megfelelő mennyiségű ellenanyagot termelt. Felidézte: márciusban kezdődött nagyobb számban a betegség elterjedése, de nem zárható ki, hogy valaki februárban átesett a kornavírus-fertőzésen.

A gyógyultak vérplazmáját felhasználó kezelésről szólva azt mondta, az egyelőre kutatási projekt, nem nevezhető széles körben bevezetett terápiának, bár nagyon ígéretes kezelési módnak tűnik.

Arra a sajtóhírre, hogy a Pesti úti idősotthonban november óta nem volt orvos, úgy reagált: ezt a vizsgálat fogja tisztázni.




MTI 2020. május 1.


Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hétfőtől kezdődik a védekezés új szakasza
  2020-05-01 17:19:06, péntek
 
  Hétfőtől kezdődik a védekezés új szakasza
2020, május 1 - 14:00


Hétfőtől megkezdődik a koronavírus-járvány elleni védekezés új szakasza új szabályokkal - mondta a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának munkatársa a pénteki online sajtótájékoztatón.

Kiss Róbert rendőr alezredes elmondta: a kormányrendeletek új szabályokat határoznak meg többek között az üzletekre, az éttermekre, a fürdőkre és a rendezvényekre.

Kiemelte, hogy Budapesten és Pest megyében az eddigi kijárási és nyitvatartási korlátozások maradnak hatályban, itt az állampolgárok kizárólag csak alapos indokkal hagyhatják el otthonaikat.

Az ország többi részén azonban valamennyi üzlet, strand, szabadtéri fürdő, múzeum, állatkert kinyithat és látogatható. Az éttermek, kávézók, büfék, presszók kerthelyiségeiben, teraszain már tartózkodhatnak vendégek és ott elfogyaszthatják a megrendelt ételeket, italokat, de a vendéglátó egységek helyiségeiben csak az ott dolgozók lehetnek bent - mondta Kiss Róbert.

A rendezvényekre vonatkozó korlátozások továbbra is érvényben vannak, de Budapest és Pest megye kivételével megtarthatók a vallási közösségek szertartásai, a polgári házasságkötés és a temetés a védőtávolság megtartásával - mondta.

A felsőoktatási intézmények újranyitásáról a rektorok dönthetnek, a kollégiumok látogatása továbbra is tilos - mutatott rá.

A sportrendezvények nézők nélkül, zárt körülmények közt megtarthatóak, az amatőr sport, szabadidős sport megengedett - ismertette.

Az önkormányzatok rendeletalkotási lehetőségeiről azt mondta: az önkormányzatok helyben dönthetnek a településen lévő piacok nyitvatartási rendjéről, illetve arról, hogy ott az idősek mikor vásárolhassanak. Egy másik kormányrendelet a hosszú hétvégére ad lehetőséget az önkormányzatoknak arra, hogy május 1.-től május 3. éjfélig a kijárási korlátozásoktól eltérő, szigorúbb szabályokat hozzanak. Hozzátette: a szabálysértőkkel szemben továbbra is intézkedni fog a rendőrség.

Újságírói kérdésre azt mondta: nem tervezik, hogy a jövőben az önkormányzatok saját hatáskörben rendeletalkotási jogot kapjanak szigorúbb intézkedések meghozatalára.

Tájékoztatása szerint csütörtökön 751 hatósági házi karantént rendeltek el, jelenleg 10 384 ilyen korlátozó intézkedés van érvényben. Csütörtökön 32 rendőri intézkedésre volt szükség a hatósági házi karantén szabályait be nem tartókkal szemben. A rendőrség március 12. óta ellenőrzi a korlátozó intézkedés alatt állókat, azóta 1365 szabályszegővel szemben léptek fel.

A kijárási korlátozások szabályait megszegőkkel szemben csütörtökön 1051 esetben intézkedtek, ebből 405-en figyelmeztetést, 376-an helyszíni bírságot kaptak, míg 270 ember ellen feljelentést tettek a rendőrök. Március 28. óta ellenőrzi a rendőrség a kijárási korlátozások betartását, azóta 40 169 intézkedésre volt szükség.



Emelkedett a járvánnyal összefüggő bűncselekmények száma: 311 ilyen nyomozás van folyamatban, ebből 83 rémhírterjesztés, 26 közveszéllyel fenyegetés, 95 csalás, valamint 18 járványügyi szabályszegés miatt. Eddig 59 főt hallgattak ki gyanúsítottként.

Változások léptek életbe a határforgalomban: május 1.-jétől a 7500 kilogramm legnagyobb össztömeget meghaladó tehergépkocsik kizárólag Hegyeshalomnál léphetnek be Ausztria területére. Ugyancsak változás, hogy a május 1. és május 3. között a kelet-nyugati humanitárius tranzitfolyosókon csak Hegyeshalomnál és 18 óra és 8 óra között lehet átlépni a határt.

Péntek délelőtt a teherforgalomban belépő oldalon Rajkánál és Hegyeshalomnál egy, a kilépésnél Csanádpalotánál kétórás várakozással kellett számolni, a személyforgalomban Nagylaknál a kilépésre kellett 2 órát várni.

Arra a kérdésre, hogy változik a rendőrség feladata hétfőtől, amikor vidéken más szabályok lépnek életbe, az alezredes azt mondta: a rendőrség megkezdte a felkészülést, hogy a közterületen szolgálatot teljesítőknek tényszerű, pontos, az új szabályokhoz igazodó eligazításokat tudjanak tartani. Hozzátette: vidéken továbbra is ellenőrizni fogják a vendéglátó egységeket, a kerthelyiségeket és az általános egészségvédelmi intézkedések betartását.

Arra a kérdésre, hogy milyen intézkedésekkel kerülhető el, hogy a budapestiek tömegesen menjenek vidékre, azt mondta: bíznak abban, hogy a budapestiek és a Pest megyében élők csak alapos indokkal hagyják el az otthonaikat.







MTI, 2020. május 1.

Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     2/4 oldal   Bejegyzések száma: 38 
2020.04 2020. Május 2020.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 26 db bejegyzés
e hónap: 2007 db bejegyzés
e év: 20422 db bejegyzés
Összes: 128127 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 16366
  • e Hét: 33448
  • e Hónap: 87120
  • e Év: 365345
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.