Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/4 oldal   Bejegyzések száma: 30 
Térkép az életünk útjához
  2020-05-10 16:57:40, vasárnap
 
  Jézus az út, az igazság és az élet. Nem egy alternatíva a többi között, hanem az egyetlen. Hiszem-e, hogy így van? Ha hiszem, akkor miért van szükségem más útra, igazságra és életre?
Az elmélkedésben egy indián asszony csodálatos, hatalmas hitéről való tanúságtételéről is olvashatunk
Húsvét 5. vasárnapja - Gondolatok az evangéliumhoz (Jn 14,1-12)
Van egy történet a hamisított pénzről és a bankjegy szakértőkről. Akik ezzel a tevékenységgel foglalkoznak, azok nem a hamis pénzeket tanulmányozzák, hanem az eredeti, az igazi bankókat. Hiszen aki ismeri az eredetit, az felismeri a hamisítványt is. Persze ahhoz, hogy az eredeti pénzeket tanulmányozzuk, hinnünk kell, hogy az eredetit tartjuk a kezünkben.
A mai evangéliumban Jézus arról beszél, hogy ő az út, az igazság és az élet. Tehát nem egy alternatíva a többi között, hanem az egyetlen. Ebben az esetben nem azt kell megkérdeznem magamtól, hogy valóban így van-e ez, hanem azt, hogy hiszem-e, hogy így van. Ha hiszem, akkor miért van szükségem más útra, igazságra és életre? Persze, minden hordozhat valamit a nagy igazságból, de ha egyszer az én Megváltóm megmondta, hogy ő az, aki, akkor miért kell bolyongani?
Az ember méltósága megkívánja a gondolkodás szabadságát. Ám a keresés útvesztője vezérfonal nélkül olyan, mint amikor elindulok a sűrű erdőben céltalanul.
Hitem nem korlátozza a szabadságomat, éppen ellenkezőleg. Távlatok nyílnak meg előttem, mert döntésem, szeretetem alapján elindulok Isten felé. A tőle kapott térképpel a kezemben nekivágok egy kalandos útnak, amelyen képes vagyok leküzdeni az akadályokat, és a messzeséget szemlélni. A térképről, vagyis a kinyilatkoztatásról és az Egyház hagyományáról elhiszem, hogy igazi. Nagyon sokan ez alapján tájékozódtak és jutottak el boldogan a célhoz.
Egy lengyel pap, miután ledoktorált missziológiából, elment Dél-Amerikába az indiánok közé szolgálni. Alaposan felkészült az első szentmiséjének bemutatására. A liturgia előtt indián asszonyok beteg gyermekeiket vitték az oltár elé. Az egyik kicsi idegrángatózásban szenvedett. Az atya nem tudta, miért történik mindez. Bemutatta a szentmisét, majd látta, hogy a beteg anyja elindul kifelé a templomból a teljesen gyógyult gyermekével.
Odament hozzájuk, csodálkozó szemmel rájuk nézett, és megjegyezte: ,,A gyermek meggyógyult!" Az asszony így válaszolt: ,,Igen, atya, hiszen Jézus jött hozzánk." ,,Tudom, hogy idejött Jézus, de hogyan történt a gyógyulás?" - kérdezte a pap. Az indián asszony így felelt: ,,De hiszen szentmise volt, atya!" ,,Tudom, hogy szentmise volt, de mégis hogyan történt, hogy ez a gyermek meggyógyult?" Most az asszony csodálkozott el a pap szavain: ,,Atya, te nem hiszed, hogy Jézus, aki az Eucharisztiában eljött hozzánk, meg tudja gyógyítani a gyermeket?" A pap elgondolkodott: húsz évvel ezelőtt szentelték fel, ledoktorált, naponta misézik, néha többször is. De ennek a nőnek a hite és az övé között nagy a különbség.
,,Már olyan régóta veletek vagyok, és nem ismersz engem, Fülöp? Aki engem lát, az látja az Atyát is."
Olyan nincs, hogy reggel 7-kor van a mise, aztán vége. Ha az egész életem szentmisévé válik, Isten folyamatos jelenlétének megélésévé, akkor megértem, mit jelent az Eucharisztia, akinek van ereje gyógyítani, és megjeleníteni az életünkben Isten országát.
,,Ne nyugtalankodjék a szívetek! Higgyetek az Istenben, és bennem is higgyetek!"
Hiszen ő az út, az igazság és az élet!

Bátor Botond OSPPE
 
 
0 komment , kategória:  Biblia - szentírások  
Aranyos kép anyáknapjára
  2020-05-10 16:52:26, vasárnap
 
  ...... .............

 
 
0 komment , kategória:  Anyák napja  
Az imádság legyen az első!
  2020-05-10 16:50:34, vasárnap
 
  Ferenc pápa vasárnap reggel: Imádkozzunk bátran, higgyünk az ima mindenhatóságában!
Május 10-én, vasárnap reggel a Szent Márta-ház kápolnájában bemutatott szentmise során Ferenc pápa két aktuális témára emlékeztetett: Európa ünnepére és a II. világháború befejezésének 75. évfordulójára. Homíliájában a napi evangélium alapján az imádság fontosságát hangsúlyozta, mely utat nyit az Atyához, éppen ezért bátran kell imádkozni és hinni kell az ima mindenhatóságában.
Az elmúlt napokban két kerek évforduló is megemlékezésre adott okot: a Schuman-nyilatkozat 70., valamint a II. világháború befejezésének 75. évfordulója. Kérjük az Urat Európáért, hogy növekedjen egységben, a testvériség egységében, mely az összes népet gyarapítja a különbözőségek egységében - kérte bevezetőjében a Szentatya.
Homíliájában pedig a napi olvasmány és az evangélium alapján az imára összpontosította a figyelmét. - Jézus a búcsúbeszédében jelzi a tanítványainak, hogy visszatér az Atyához, Vele lesz, és aki bármit kér Tőle az ő, Jézus nevében, annak megígéri, hogy megkapja azt. A János-evangélium e szakasza az Atyához jutás nyilatkozata. Az Atya mindig jelen volt Jézus életében, mindig róla beszélt, a Miatyánkban is. Erős ez az evangéliumi szakasz - hangsúlyozta a pápa -, mert mintha kinyitná az imádság mindenhatóságának az ajtaját. Jézus egy az Atyával és bármit kérünk tőle, az Atya azt megteszi. Ez a bizalom az Atyában képes megtenni mindent. Ehhez az imádsághoz bátorság kell, éppolyan bátorság és őszinteség, mint a prédikáláshoz.
Ferenc pápa Ábrahám példáját említette, aki ,,kereskedett" az Istennel, hogy megmentse Szodomát, és tényleg tudott ,,tárgyalni". Majd Mózesre utalt, aki hasonlóképpen járt el, amikor Isten kétszer is el akarta pusztítani a népet. Ő bátran azt mondta: Nem! Ellenben ha valaki félénken suttog az Isten előtt, az tiszteletlenség!
Imádkozni annyit jelent, hogy Jézussal az Atyához megyünk, aki mindent megad. Bátorság kell az imádságban, és őszinteség kell az imádságban. Ugyanez érvényes a prédikációra is.
A Szentatya prédikációjában az olvasmányra is kitért, mely a görög származású keresztények zúgolódásáról szól. - Már abban az időben is létezett az Egyházban ez a ,,szokás". Zúgolódtak özvegyeik és árváik elhanyagolása miatt, mert az apostoloknak nem volt ideje a róluk való gondoskodásra. Péter pedig a Szentlélektől megvilágosítva mintegy felfedezte ekkor a diakónusokat, ezt a hét kiváló férfit, a szolgálat végzésére az Egyházban. Péter és az apostolok az imádságnak és az igehirdetésnek szentelték magukat. Ez a feladata a püspöknek is, hogy imádkozzon és prédikáljon. Mégpedig azzal az erővel, amiről az evangélium szólt. A püspök az első, aki az Atyához megy, bizalommal, bátorsággal és merészen, hogy harcoljon a népéért. A püspök első dolga tehát, hogy imádkozzon és hirdesse az Igét - foglalta össze a pápa.
Majd kitért a püspököket érintő kihívásra, ezzel az elsődleges megbízatással kapcsolatosan. Felidézte egy ismerős szent pap alakját, aki nagy tisztelettel figyelmeztette a püspökét, hogy neki az első dolga az imádság, hogy a népért közbenjárjon az Atyánál.
A nép pedig, amikor látja, hogy a püspöke imádkozik, megtanul maga is imádkozni. Így tanítja meg nekünk a Szentlélek, hogy az Isten tesz mindent.
Mi csak kis dolgokat teszünk, a nagy dolgokat Ő teszi, hiszen az imádság az, ami előre viszi az Egyházat. Péter szava prófétai: a diakónusok őrizzék a népet, oldják meg a problémáikat, a szükségleteikről is gondoskodjanak; nekünk, püspököknek azonban marad az imádság és az igehirdetés.
Szomorú azt látni, hogy derék és nagyszerű püspökök belevesznek megannyi dolog intézésébe, gazdasági ügyekbe, ebbe és abba a dologba. Pedig az imádságnak kell az első helyen állnia! Ha helyét kitöltik az egyéb dolgok, akkor az imádság nem megy. Az imádság álljon az első helyen, ahogy ma azt Jézustól hallottuk az evangéliumban! - biztatott vasárnap reggeli homíliája végén Ferenc pápa.


Forrás: Vatikáni Rádió
Magyar Kurír 2020.05.10
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Húsvét 5. vasárnapja - Bp. Szent Imre templom
  2020-05-10 16:20:34, vasárnap
 
  Húsvét V. vasárnapja "A" év - bemutatja Szkaliczki Csaba Örs O.Cist.

Videó Link

...... .........

 
 
0 komment , kategória:  Budapest képekben, hírek  
2020. május 10. Római katolikus szentmise Debrecen
  2020-05-10 16:17:51, vasárnap
 
  Közvetítés a debreceni római katolikus Szent Anna-székesegyházból
Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Kegyhelyek   
Húsvét 5. vasárnapja - Pécs 05.10
  2020-05-10 15:55:56, vasárnap
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Pécs_Havas boldog asszony   
Ferenc pápa imája Szűz Máriához május hónapban
  2020-05-10 15:29:37, vasárnap
 
  - Ferenc pápa 2. imája Szűz Máriához május hónapban
,,Oltalmad alá futunk, Istennek Szent Anyja"
A szenvedéssel és félelemmel teli jelenlegi járványhelyzetben, mely az egész világot sújtja, hozzád fordulunk, Istennek Anyja és a mi Anyánk, oltalmad alatt védelmet keresve.
Ó Szűz Mária, tekints irgalmas szemmel e koronavírus járványra, erősítsd meg az eltévelyedetteket és akik az elhunyt és oly módon eltemetett szeretteiket siratják, ami önmagában megsebzi a lelket. Támogasd a megbetegedettek miatt félelemmel eltelt személyeket, akik a fertőzés megakadályozása következtében nem lehetnek közel hozzájuk. Töltsd el bizalommal, aki szorong a bizonytalan jövő és annak gazdasági és munkahelyi következménye miatt.
Istennek Anyja és a mi Anyánk, járj közben értünk az Istennél, az irgalmasság Atyjánál, hogy véget érjen ez a kemény próbatétel és hogy visszatérjen a remény és a béke láthatára. Mint Kánában, járj közben isteni Fiadnál, kérve őt, hogy erősítse a betegek és az áldozatok családjait, továbbá nyissa meg szívüket a bizalomra.
Segítsd az orvosokat, a betegápolókat, az egészségügyi személyzetet, az önkénteseket, aki a mostani szükséghelyzet frontján küzdenek életük kockáztatásával is. Kísérd hősies küzdelmüket és adj nekik erőt, jóságot és egészséget.
Légy azok mellett, akik éjjel-nappal segítik a betegeket és légy a papok mellett, akik lelkipásztori buzgalommal és evangéliumi elkötelezettséggel akarnak mindenkit segíteni és támogatni.
Szent Szűz, világosítsd meg a tudós férfiak és nők elméjét, hogy helyes megoldásokat találjanak a vírus legyőzésére.
Segítsd a Nemzetek felelőseit, hogy bölcsen, buzgón és nagylelkűen működjenek, támogassák a megélhetési gondokkal küszködőket, miközben társadalmi és gazdasági megoldásokat keresnek előretekintő módon és a nagylelkűség szellemével.
Legszentebb Mária, érintsd meg az emberek lelkiismeretét, hogy a fegyverkezés növelésére és tökéletesítésére fordított hatalmas összegeket inkább a hasonló katasztrófák elhárításának tanulmányozására fordítsák a jövőben.
Szeretett Anyánk, növeld a világban az egyetlen családhoz tartozás érzetét, a mindenkit egyesítő kötelék tudatában, hogy testvéri és szolidáris lélekkel siessünk a szegénység és nyomorúság enyhítésére. Bátorítsd a szilárdságot a hitben, a kitartást a szolgálatban, az állhatatosságot az imádságban.
Óh Mária, szomorúak Vigasztalója, öleld át meggyötört gyermekeidet és nyerd el, hogy az Isten mindenható kezével szabadítson meg minket ettől a szörnyű járványtól, azért hogy az élet derűsen visszatérhessen rendes kerékvágásába.
Rád bízzuk magunkat, aki az üdvösség és a reménység jeleként ragyogsz az utunkon, ó áldott, ó drága, ó édes, szép Szűz Mária! Ámen!

*
- Ferenc pápa 1. imája Szűz Máriához május hónapban
Óh Mária, Te mindig úgy ragyogsz az utunkon, mint az üdvösség és a reménység jele. Betegek oltalmazója, Rád bízzuk magunkat, aki a kereszt alatt Jézus fájdalmához társultál, szilárdan megőrizve a hitedet.
Te, a római nép Üdvössége vagy, tudod, mire van szükségünk és biztosak vagyunk, hogy gondoskodsz rólunk, hogy miként Kánában, visszatérhessen az öröm és az ünnep a megpróbáltatás után. Segíts bennünket isteni szeretet Anyja, igazíts minket az Atya akaratához, hogy megtegyük azt, amit Jézus mond nekünk, aki magára vette szenvedéseinket, vállára vette fájdalmainkat, hogy a kereszt által elvezessen bennünket a feltámadás örömébe. Ámen.
,,Oltalmad alá futunk, Istennek Szent Anyja, könyörgésünket meg ne vesd szükségünk idején, hanem oltalmazz meg minket minden veszedelemtől, mindenkoron dicsőséges és áldott Szűz".
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Római Katolikus Szentmise közvetítése a Cserépváraljai
  2020-05-10 15:10:08, vasárnap
 
  Római Katolikus Szentmise közvetítése a Cserépváraljai Munkás Szent József templomból

Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Kegyhelyek   
Lorettói litánia a Szent István-bazilika Mária-kápolnájából
  2020-05-10 15:07:44, vasárnap
 
  Lorettói litánia a Szent István-bazilika Mária-kápolnájából 05.09

Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Budapest képekben, hírek  
Húsvét 5. vasárnapja Csíksomlyó 05.10
  2020-05-10 15:00:46, vasárnap
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Csiksomlyo szentmisék  
     2/4 oldal   Bejegyzések száma: 30 
2020.04 2020. Május 2020.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 598 db bejegyzés
e év: 6233 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2065
  • e Hét: 13127
  • e Hónap: 25803
  • e Év: 259550
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.