Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
Isten látása
  2020-05-02 20:27:21, szombat
 
  Mennél lángolóbban szeretjük Istent, annál biztosabban, annál világosabban látjuk őt.

Ágoston
 
 
0 komment , kategória:  Ágoston idézetek  
Isten látása
  2020-05-02 20:22:09, szombat
 
  Istent látni a legnagyobb boldogság, a legnagyobb öröm: ez az örök, ez a boldog élet.

Ágoston
 
 
0 komment , kategória:  Ágoston idézetek  
Az egyetemes egyház
  2020-05-02 08:02:51, szombat
 
  ,,Sionról pedig ezt mondják: Mindegyiküknek ez a szülőhazája." (Zsolt 87,5)

Sok ember tér vissza az asztrológia régi babonájához. Ez megdöbbentő és undorító. Tekintélyes újságok, amelyek szinte sohasem találnak semmiféle ,,közölnivalót" a keresztyén egyház munkájáról és üzenetéről, nem mernek megjelenni olvasóik úgynevezett horoszkópja nélkül.
Az asztrológia azt mondja, hogy az ember sorsát meghatározza születése pillanatának csillagképe. Hasonló fatalizmust (végzetszerűséget) fogalmaznak meg azok, akik úgy gondolják, hogy a származás és a születés helye meghatározza, hogy mik vagyunk, és korlátozza, hogy mivé lehetünk.
A 87. zsoltárban van néhány utalás ezekre a hiedelmekre. A hovatartozás szerepét halljuk: vannak, akik Babilonból valók, mások Filiszteából. Mindkét csoport Izráel ősellensége. A gyűlölködés közöttük és Isten népe között régi és mély, és úgy látszik, hogy gyógyíthatatlan. Említés történik az Etiópiából való feketékről és a tíruszi hajósokról. De mindezek az emberek bemennek a templom kapuin. És mindannyiukra úgy néz a zsoltár, mint akik Jeruzsálemben születtek, mint akiknek bölcsőjük Isten városában van. Nem számítanak a csillagok, nem számítanak a városok és országok, ahonnan jöttek. Életük forrása Jeruzsálemben van.
Ennek a zsoltárnak a látomása Jézus Krisztus világegyházában teljesedik be. Ez az egyház létének csodáját vallja meg énekében: ,,Kihívott minden népből egy lelki népet itt, kit egy Úr, egy keresztség és egy hit egyesít." (Ref. énekeskönyv, 392. 2.v.)
Isten beoltotta életünket Krisztusba, és így életünk számára a növekedésnek olyan új lehetőségei nyíltak meg, amelyekről semmit sem tud a természeti ember. Olyan nép vagyunk, amelynek mindennapos alattvalói kötelezettségét többé már nem a természet szerinti, hanem a lelki születés határozza meg. Egy új családot alakítunk. Egy Atyánk van, és mi egymásnak testvérei vagyunk.
A régi válaszfalak még makacsul tartják magukat, de az egyházban már veszítenek jelentőségükből. Mint Isten országának állampolgárai, mindnyájan ugyanazzal a születési anyakönyvi kivonattal rendelkezünk. Mindnyájan egy útlevéllel utazunk ugyanabba az irányba - az új Jeruzsálem felé.

Napi gondolat
Hogy tapasztalod meg az egyház sokféleségét és egységét? Adj hálát Istennek az ő egész világra kiterjedő családjáért.

Andrew Kuyvenhoven
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Isten folyamatosan készíti hőseit
  2020-05-02 07:39:30, szombat
 
  ,,Ekkor az Úrhoz kiáltottak Izráel fiai, és az Úr szabadítót támasztott Izráel fiainak, hogy megszabadítsa őket: Otniélt, Kenaz fiát, Káléb öccsét. Az Úr Lelke volt rajta..." (Bir 3,9-10)

Isten folyamatosan készíti hőseit, és amikor az alkalom beérik, azonnal helyükre állítja őket. Olyan gyorsan működik, hogy a világ csodálkozik, hogy honnét jöttek elő.
Drága Barátom, hadd készítsen fel téged a Szentlélek az élet fegyelmezése által! Amikor a szobron a befejező érintések is megtörténtek, könnyű lesz Istennek odahelyezni téged a megfelelő emelvényre.
Eljön az a nap, amikor Otniélhez hasonlóan mi is ítélni fogjuk a nemzeteket, és uralkodunk Krisztussal együtt a Földön az Ő ezeréves királyságában. Ám az előtt a dicsőséges nap előtt meg kell engednünk Istennek, hogy felkészítsen minket, ahogy tette Otniéllel Kirjat-Széferben (Bír 1,11-13). Meg kell engednünk Istennek, hogy munkálkodjék jelenlegi próbáink között és a kicsiny győzelmekben, aminek eljövendő jelentőségét csak elképzelni tudjuk. Ám bizonyosak lehetünk abban, hogy ha a Szentléleknek célja van velünk, a menny és Föld Ura fel is készít minket a trónra. (A. B. Simpson)

Földi erő, földi nagyság
Nem jön napos oldalon,
A hőst nem a víz sodorja
Kiszáradt fatuskókon.

Minden főút az életben olykor alászáll a mindennapok világába. Mindenkinek át kell mennie a nyomorúság alagútján, mielőtt a diadal főútján utazhatna.

L. B. Cowman
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
2020.04 2020. Május 2020.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 470 db bejegyzés
e év: 3633 db bejegyzés
Összes: 35935 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 209
  • e Hét: 11920
  • e Hónap: 41232
  • e Év: 229034
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.