Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 19 
Természetes vérhígítók
  2020-05-20 19:34:11, szerda
 
  A vérhígítók szerepe abban rejlik, hogy csökkentik a vérrögök kialakulásának a kockázatát. A természetben is előfordulnak olyan gyógynövények, amelyek elősegítik a vérrögök kialakulásának megelőzését. Ha valaki gyógyszert szed az ilyen irányú problémájára, akkor az orvos által előírt kezelés helyett ne kezdjen alternatív terápiába, csak akkor forduljon a gyógynövényekhez, ha egyébként megelőzésként szeretné megakadályozni a vérrögök keletkezését. Ha mindenképpen szeretné a gyógyszerét valamilyen természetes alternatívára lecserélni, azt csak és kizárólag az orvosa beleegyezésével tegye meg, nehogy baj legyen belőle.

Konyhai és gyógyászati célokra is használják az emberek a kurkumát. A kurkuma hatóanyaga a kurkumin, amely antikoalugáns, gyulladáscsökkentő és véralvadásgátló hatással is rendelkezik. A kurkumából ízletes teát is készíthet. Forraljon fel 2 dl vizet. Tegyen egy negyed teáskanálnyi kurkumaport egy csészébe, majd öntse fel a forró vízzel. Várjon tíz percet és már fogyaszthatja is.

A gyömbér is egy gyulladáscsökkentő fűszernövény, amelynek szintén kiemelkedő a véralvadási szerepe. A gyömbér szalicilátot tartalmaz, amely erős vérhígító hatással rendelkezik. A gyömbér leginkább friss formában tartalmazza ezt a vegyületet. A gyömbérből is készíthet teát, amelyet rendszeres fogyasztva szintén elősegítheti a vérrögképződés megakadályozását.

A Cayenne-borsnak is magas a szaliciláttartalma, amely úgy viselkedik, mint egyes véralvadásgátló gyógyszerek. Ez a fűszernövény a vérnyomás csökkentésében is szerepet játszik, a vérkeringésre is kedvező hatást gyakorol, és a fájdalmat is eredményesen csökkenti.

Az E-vitaminnak is véralvadásgátló hatása van. Ha valaki már eleve szed valamilyen véralvadásgátló gyógyszert, akkor kerülnie kell az E-vitamin nagy adagban történő fogyasztását. Az E-vitamint érdemes természetes formában magunkhoz venni. E-vitaminban gazdag táplálékok: mandula, napraforgómag, napraforgóolaj, teljes kiőrlésű gabonák, búzacsíraolaj.

A fokhagyma egy természetes antimikrobiális és antibiotikus gyógynövény. Nagyon hasznos lehet az immunrendszer megerősítésében. Sok tanulmány számol be arról, hogy a téli időszakban fogyasztott fokhagyma csökkenti az influenza és a megfázás kialakulásának a kockázatát. Mindemellett a vérkeringést is serkenti és a vérrögképződés kialakulásának kockázatát is minimalizálja ez a gyógynövény. A fokhagymafogyasztást a tervezett műtét előtt legalább 2 héttel fel kell függeszteni.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Esszenciális vitaminok
  2020-05-20 19:31:13, szerda
 
  Vitaminokra és ásványi anyagokra szükségünk van. Ahhoz, hogy egészségesek maradjunk, néhány esszenciális vitamin feltétlenül kell a szervezetünknek. Ezek a következők: A-, C-, D-, E-, K- és természetesen a B-vitaminok, mint a B1-, B2-, B3-, B5-, B6-, B7-, B9- és B12-vitamin.

A zsírban oldódó vitaminok - az A-, D-, E- és K-vitamin - a szervezet zsírszöveteiben tárolódnak. A többi vitamin vízben oldódik, ezért ezeket rendszeresen pótolni szükséges, mivel a vizelettel ezek is távoznak a szervezetből.

Az A-vitaminnak fontos szerepe van a növekedésben és a sejtek fejlődésében. Elősegíti, hogy a haj, a bőr és a körmök egészségesek maradjanak, de a mirigyek, a csontok és a fogak egészségét is biztosítani tudja.

A D-vitamin segíti elő a kalcium felszívódását, az erős csontozat és fogak megőrzését.

Az E-vitamin a zsírsavak miatt fontos vitamin. Ez egy fontos antioxidáns, amely az izmok működését segíti elő, de a vörösvértestnek is szüksége van erre a vitaminra.

K-vitaminra a megfelelő véralvadáshoz van szüksége a testünknek.

A C-vitamin erősíti a vérerek falait, támogatja a seb gyógyulását és a vas felszívódását. Egy kulcsfontosságú antioxidáns, melyre az érelmeszedés kialakulása ellen is szükségünk van.

A B1-vitamin az egészséges anyagcserét segíti elő. Ez a vitamin hozzájárul a normális emésztéshez, a jó étvágyhoz és az idegek működéséhez.

A B2-vitamin az energia-anyagcseréhez szükséges. Támogatja a normális látást és segíti fenntartani az egészséges bőrt.

A normális növekedést a B3-vitamin biztosítja, emellett csökkenti a koleszterinszintet. A B5-vitamin az energia-anyagcserét normalizálja és a vércukorszintre van kedvező hatása.

A B6-vitamin a fehérje metabolizmusát és az energia felszabadítását segíti elő. Az idegek megfelelő működését is biztosítani tudja.

A B7-vitamin az egészséges anyagcsere fenntartásában játszik szerepet. A B9-vitamminak több szerep is jut. Részt vesz a vörösvértestek előállításában és bizonyos aminosavak szintetizálásában. A B12-vitamin az idegek és a myelin idegrostok megfelelő működését biztosítja. Ezt a vitamint kobalaminnek is nevezik.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Vitaminokról  
Levéltetvek ellen
  2020-05-20 19:24:04, szerda
 
  A levéltetvek a legidegesítőbb kártevők a kertben. Számtalan módszert kipróbáltunk már, de mindig visszajöttek az apró kártevők. Ez a módszer azonban nagyon hatásos!

Mire van szükség:
permetező palack
fecskendő
1 dl tej
0,5 ml jód

A permetező palackba töltsünk 1 liter vizet.
A jódot szívjuk fel a fecskendővel és keverjük a tejbe. A tej sárga lesz tőle.
A jódos tejet töltsük a vízhez.
A palackot rázzuk fel, majd fújjuk be a levéltetvekkel fertőzött növényeket.
A jódos tej a levéltetveket elűzi, de a növények gombás fertőzéseit is orvosolhatjuk vele. Ez egy régóta használt módszer, amely tényleg csodákra képes!
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Hasznos-ötletes  
Rizsvíz a szépségápolásban
  2020-05-20 19:21:50, szerda
 
  A japán nők évezredek óta ismerik a titkot, amivel sokkal fiatalabbnak látszódhatnak.

A rizsvíz csodát tesz az arccal, tisztán tartja, eltünteti a pigmentfoltokat róla, kisimítja a ráncokat és feszessé teszi a kontúrokat. A rizs belsőleg is szépít, nem csoda, hogy az ázsiai nők tíz évet is letagadhatnak korukból, kivéve, ha áttérnek az európai étrendre, mert akkor ugyanúgy elhíznak és megráncosodnak, mint európai társnőik. Íme a rizspakolás titkos receptje, amit csak a japán nők alkalmaznak:

3 evőkanál főtt rizs
1 evőkanál tej
1 evőkanál méz.

A hozzávalókat összekevered, a masszát tíz percre felkened az arcodra, majd langyos vízzel lemosod. Hetente egyszer el kell végezni a látványos fiatalodás érdekében.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Bőr,haj,köröm  
Immunerősító ital - otthon elkészíthető
  2020-05-20 19:15:03, szerda
 
  Ez a természetes ital fantasztikus immunerősítő, vértisztító.
A legjobb az egészben, hogy rendkívül könnyen elkészíthető, és nincs szükséged hozzá különleges alapanyagokhoz.

Az íze is kellemes, ráadásul igen figyelemre méltó a hatása.

Akkor is érdemes kipróbálnod, ha nincs daganatod, de állandóan fáradt, levert vagy, és több energiára van szükséged. Kétségtelenül csodálatos elixír.

Hozzávalók:
1 kg cékla
1 kg méz
3 narancs
50 dkg sárgarépa
3 alma
1 citrom

Elkészítés:
Mosd meg a hozzávalókat, vágd kis darabokra, majd a mézzel együtt tedd turmixgépbe.
Mixeld össze alaposan, majd öntsd zárható üvegbe és tartsd a hűtőben.

Használata:
Fogyassz el fél pohárral ebből a csodálatos természetes gyümölcsléből éhgyomorra minden reggel.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
Házi arcpakolás
  2020-05-20 09:31:34, szerda
 
  Összehúzza a pórusokat és mélyen kitisztítja a bőrt a házi arcmaszk: csak 4 összetevő kell hozzá
Egyszerűen elkészíthető, de nagyon hatásos arcpakolás: csökkenti a pórusok méretét, egységessé, tisztává teszi a bőrt.

Nemcsak a bolti krémek és maszkok, hanem a házi pakolások is sokat segíthetnek a különböző bőrproblémák esetén. Ha kedveled a természetes összetevőkből készült kencéket, vagy éppen kifogyott az üzletből, illetve a webshopból a kedvenced, akkor érdemes kipróbálnod otthon is összedobható keverékeket.

Sokan küzdenek tág pórusokkal, mitesszerekkel, pattanásokkal vagy éppen zsírosabb, gyorsan kifényesedő bőrrel. Ezekkel a gondokkal nem könnyű felvenni a harcot, ám ebben az esetben is sokat segíthetnek a konyhai hozzávalók.

Pórusösszehúzó, bőrtisztító házi pakolás.
Mutatunk egy egyszerű, négy összetevős pakolást, amely már az első használat után látványos eredményt ad, rendszeresen alkalmazva pedig még erősebb lesz a hatása. Csökkenti a tág pórusok méretét, leviszi a gyulladást, mélyen tisztít, és amellett, hogy babapuhává, egységessé varázsolja a bőrt, még a ráncok halványításában is segít. Fontos, hogy a keveréket először a kézfejed bőrén teszteld, és ha irritációt tapasztalsz, vagy érzékeny, ekcémára hajlamos a bőröd, akkor semmiképp ne használd az arcodon!

Hozzávalók:
egy negyed avokádó
egy tojásfehérje
egy teáskanál méz
5 csepp citromlé

Elkészítés:
Zúzd pépesre az avokádó húsát, majd add hozzá a tojásfehérjét, a mézet és a citromlét, végül pedig jó alaposan keverd össze őket. Ha megvagy, vidd fel az arcodra úgy, hogy a szemkörnyékedet kihagyod. Ahol tágabbak a pórusaid, vagy ahol pattanásos a bőröd, oda nyugodtan kend picit vastagabban. Hagyd hatni 15-20 percig, majd pedig langyos vízzel öblítsd le. Ha még frissebb hatást szeretnél, ezt követően moss hideg vízzel arcot. Ha úgy érzed, hogy szükség van rá, heti két alkalommal is bevetheted.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Bőr,haj,köröm  
Arcfiatalító maszk - otthon elkészíthető
  2020-05-20 09:25:02, szerda
 
  Íme egy különleges arcmaszk, amit te magad is könnyedén előállíthatsz otthon. Az eredménnyel nagyon elégedett elszel.

Arcfiatalító maszk

Hozzávalók:

1. fél banán (olyan, amin nincsenek barna foltok)

2. egy teáskanál őrölt gyömbér (vagy adott esetben a friss leve)

3. két teáskanál kozmetikai olívaolaj (vagy egyéb olaj)

4. egy tojás felvert fehérjéje

Elkészítése:

1. A banánt egy villával pépesítsük. Adjuk hozzá a gyömbért és az olívaolajat.

2. Adjuk a fenti keveréket a felvert tojásfehérjéhez és keverjük össze alaposan addig, amíg folyós krémmé válik.

Felhasználása:
1. Vékony rétegben alkalmazzuk az arcunkra, a nyakra és a dekoltázs környékére. Hagyjuk kissé megszáradni, és 2-3-szor ismételjük meg a fenti eljárást. Az utolsó réteget körülbelül 10-15 percig hagyjuk megszáradni.

2. A maszkot mossuk le meleg vízzel, majd a bőrfelületet mossuk át szinte hideg vízzel.

3. A kezelt bőrfelületet kenjük be valamilyen (lehetőleg könnyű) krémmel, illetve tejsavóval.

Ennek az arcmaszknak a hatása azonnali. Csodálatos tápláló és bőrfrissítő hatása van. Ezért is nevezik ,,Mínusz 10 év" maszknak. Egyszeri alkalommal használva expressz-bőrápolásként is alkalmazható.

Kúraként is használhatod, ha bőröd nagyon rossz állapotban van. Ekkor 10 maszkot alkalmazz, de legfeljebb 5-6 naponta megismételve.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Bőr,haj,köröm  
Arcszőrzet ellen
  2020-05-20 09:21:25, szerda
 
  Tabutéma, de muszáj beszélni róla: 6 tuti módszer, amivel megszabadulhatsz az arcodon lévő szőrtől :

Rendkívül hatékonyak.

Tabutéma, de muszáj beszélni róla: a nők 5-10 százalékát érinti a túlzott szőrösödés arcon, mellkason. Olykor azonban azok is kénytelenek csipesszel kihúzkodni a nemkívánt szőrszálakat az arcukról, akiket ez a probléma nem érint. Van egy jó hírünk: léteznek kevésbé fájdalmas módszerek is az arcon lévő szőrszálak eltávolítására. Lehet, hogy némelyik furán hangzik, de tényleg (!) működnek.

1. Hagyma és bazsalikom
A hagyma bazsalikommal összekeverve lassítja/megakadályozza a szőrszálak növekedését. A paszta elkészítése időigényes, de megéri, mert nagyon hatásos. Minden bőrtípus esetén alkalmazható.

Hozzávalók:

2 közepes hagyma
10-12 bazsalikom levél
Szedd le a hagymahéjon lévő átlátszó hártyákat, és törd össze a bazsalikom levelekkel, amíg pasztaszerű masszát nem kapsz. A masszát kend a nem kívánt szőrszálakra, hagyd fent 20-25 percig, majd mosd le meleg vízzel. Alkalmazd hetente 3-5x 12 hónapon keresztül.

2. Levendula- és teafaolaj
A levendula- és a teafaolaj is olyan összetevőket tartalmaz, amelyek segítenek megszabadulni a szőrszálaktól. Ez a megoldás a zsíros, pattanásra hajlamos bőrtípus esetén alkalmazható.

Hozzávalók:

1 evőkanál levendula illóolaj
4-6 csepp teafaolaj
Keverd össze az illóolajakat egy csészében. A keveréket egy vattakorong segítségével vidd fel a nem kívánt szőrszálakra. Naponta 2-3x ismételd meg legalább 3 hónapon keresztül.

3. Méz és cukor
Egy kicsit fájdalmas módszer, de gondolj a végeredményre: a szőrszálak jó akár 4-5 hétig sem fognak visszanőni. Ráadásul hámlasztó hatása is van, megújítja a bőrt. Minden bőrtípus esetén alkalmazható.

Hozzávalók:

1 evőkanál méz
2 evőkanál cukor
1 evőkanál víz
Tedd a cukrot egy csészébe, és add hozzá a mézet és a vizet. Tedd a csészét a mikróba 30 másodpercre, ennyi idő elég ahhoz, hogy a cukor elolvadjon. A kapott masszával kend be az arcodnak azon területeit, ahol nemkívánt szőrszál van. Vágj le egy kidobásra ítélt ruhából egy kis csíkot, és helyezd a bekent részre. Hagy hűlni néhány másodpercig, majd távolítsd el a csíkot a szőrszál növekedésével ellentétesen.

4. Zabkása és banán
A banános zabkása nem csak reggelinek tökéletes: a nemkívánt szőrszálakat is eltávolítja. Minden bőrtípus esetén alkalmazható.

Hozzávalók:

2 evőkanál zabkása
1 érett banán
Törd össze a banánt villával. Keverd össze a banánmasszát a zabkásával egy csészében. Kend fel a kapott masszát a problémás területekre, és dörzsöld körkörös mozdulatokkal. Hagyd fent a masszát 15-20 percig, majd mosd le hideg vízzel. Ismételd hetente 1-2x.

5. Tojás és kukoricaliszt
A waxhoz hasonló massza használata kicsit fájdalmas, de rendkívül hatásos. Ha pattanásra hajlamos vagy érzékeny bőre van, ezt a módszert ne alkalmazza.

Hozzávalók:

1 tojás
Fél evőkanál kukoricaliszt
1 evőkanál cukor

Törd fel a tojást, válaszd el a tojásfehérjét. Add a tojásfehérjéhez a kukoricalisztet és a cukrot, és keverd el jól, hogy egy homogén masszát kapj. A masszát kend fel a problémás területre, és hagyd fent 20-25 percig. Ha megszilárdult, fogd meg, és húzd le. Hetente 2-3x alkalmazd.

6. Krumpli és lencse
Elkészítése kicsit hosszadalmas, de megéri. A lencse megkönnyíti a szőrszál eltávolítását, a krumplinak pedig szőkítő hatása van, így ha nem is jönne ki a szőrszál, kevésbé lesz látható. Minden bőrtípus esetén alkalmazható.

Hozzávalók:
1 csésze sárga lencse
1 krumpli
1 evőkanál cítromlé
1 evőkanál méz

A lencsét áztasd be vízbe éjszakára. Reggel tedd a beáztatott lencsét konyhai robotgépbe, és készíts belőle sűrű masszát. Hámozd meg a krumplit, tedd ezt is a robotgépbe. Tedd a krumplis masszát szitába, és nyomkodj ki belőle annyi krumplilevet, amennyit csak tudsz. Keverd össze a lencsemasszát a krumpli levével, majd add a keverékhez a citromlevet és a mézet. A kapott masszát kend a problémás területre. Hagyd fent 20-30 percig. Ha teljesen megszáradt, távolítsd el az ujjaiddal - a szőrszálak is le fognak vele jönni. Hetente 1-2x ismételd.

Plusz tippek
- Legyél türelmes, ha kipróbálod ezeket a házi szőrszál eltávolító módszereket, mert rendszerint az eredményhez időre van szükség.

- Mindegyik módszer előtt gőzöld az arcodat, hogy a pórusok kitáguljanak.

- A kezelések után mindig alaposan moss arcot.

Figyelem! Ha a szőrszálakon kívül más férfias változásokat is tapasztalsz (kisebb mell, mélyülő hang), keresd fel az orvosod!
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Bőr,haj,köröm  
Cukorbetegség tünetei férfiaknál
  2020-05-20 09:16:10, szerda
 
  Vannak olyan tünetek, amelyek a 2-es típusú cukorbetegséget jelezhetik férfiaknál. A lentebb felsorolt egyes tünetek azonban nők esetében is megjelenhetnek.

Ha a bőr koszosnak tűnik, vagyis sötétebb a nyakon, a háton vagy a hónaljnál, az utalhat a 2-es típusú cukorbetegségre. A sötét bőr oka az inzulinrezisztencia jelenléte.

Férfiak esetében a merevedési zavar az egyik jele lehet a betegség megjelenésének. Amennyiben az illető péniszének színe megváltozik, az is utalhat a cukorbetegségre. A gombás fertőzésre is nagyobb esély van akkor, ha valaki cukorbeteg lesz.

A férfiak többsége rendszeresen borotválkozik. Amennyiben a borotválkozás közben szerzett apró bőrsérülések nem akarnak begyógyulni, akkor is gyanakodni kell a betegségre. Nehezen gyógyuló sebek esetében nagyon fontos orvoshoz menni, hiszen a kezeletlen cukorbetegség nagyon veszélyes lehet, másrészt a bőrön keletkező sérülések könnyen felülfertőződhetnek.

A 2-es típusú cukorbetegséggel együtt járhat az úgynevezett perifériás neuropátia, amely fájdalmat és zsibbadást okoz a kéz és a lábfejben. Az idegek károsodása miatt a kéz ügyetlenné válhat.

A cukorbetegségre jellemző másik figyelmeztető jel az állandó szomjúságérzet. Hiába iszik az illető, néhány perccel később ismét szomjas lesz. Emellett állandóan vizelési inger is gyötörheti az adott személyt. Feltétlenül nézesse meg a vércukorszintjét, mert a nem múló szomjúságot a cukorbetegség is okozhatja.

A cukorbetegség a retina ereit is károsíthatja, ami diabéteszes retinopátiát okozhat. Ennek egyik legszembetűnőbb tünete, amikor úgynevezett úszkáló homályok jelennek meg a látótérben. Egy bizonyos kor után ezért lenne érdemes mindenkinek évente legalább egy alkalommal felkeresni egy szemész szakorvost, aki a szemfenékvizsgálat során sok mindent meg tud állapítani, többek között a cukorbetegség jelenlétére is fel tudja hívni a figyelmet.

A vércukorszint folyamatos változása az étvágyat is megnövelheti. Ilyenkor főleg édes ételekre vágyik az illető, mivel a glükóz nem hasznosul kellőképpen, így az adott személy energiahiányban fog szenvedni.

A megemelkedett vércukorszint depresszióhoz hasonlatos tüneteket is produkálhat. Emellett megjelenik a szorongás is.

A diabéteszes embereknél háromszor gyakrabban alakul ki fogíny- vagy fogágybetegség. Az így vörös lesz, megduzzadhat, és még vérezhet is.

A cukorbetegség károsítja a fülben lévő ereket is, ami károsítja a fülben a vér áramlását. Emellett a lábban megjelenő idegkárosodás is okozhat egyensúlyi problémákat, amelyek mind-mind a cukorbetegség tünetei lehetnek.
Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:   Betegségekről  
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 19 
2020.04 2020. Május 2020.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 329 db bejegyzés
e év: 3611 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 7100
  • e Hét: 15882
  • e Hónap: 47368
  • e Év: 252069
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.