Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
Büszkeség
  2020-05-04 08:37:13, hétfő
 
  Büszkeség

Prédikátor s költő vagyok.
Bennem ég is, föld is ragyog.
A műveim sem lim-lomok:
építettem két templomot,
s két szép házat. Mind a köznek.
Írtam néhány kötet könyvet,
sok beszéd, vers kézírásban
alszik fiókomba zártan,
mint vetőmag a hombárban.
Végigjártam az országot,
hirdettem az igazságot
pódiumon és szószéken,
de nem ez a büszkeségem.

Ennél százszorta többet ér,
mikor néha hozzám betér
régi hívem, tanítványom,
nem kerüli el a házam,
örül, hogy élek, hogy láthat.
Arcomon a barázdákat
meghatódva nézi, s fájva
gondol a mulandóságra.
Nem az illem, de a szíve,
szeretete hozza ide.
Nem "uraz". Most is a régi
"János bátyám" vagyok néki.
S ha látom: mi bennem fénylett,
abból valami övé lett,
s most is a szívében ragyog,
büszke, boldog akkor vagyok.

Csupán egy a kívánságom:
fiam, hívem, tanítványom
ha rám gondol, ha emleget,
ne beszédem, ne versemet,
ne is azt, mit építettem,
csak azt vallja, hogy szerettem,
mondjon csupán ennyit rólam:
emberséges ember voltam.

Bódás János
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Isten szövetségében
  2020-05-04 08:10:42, hétfő
 
  Isten szövetségében

,,Az ember napjai olyanok, mint a fű... De az Úr szeretete mindörökké az istenfélőkkel van... azokkal, akik megtartják szövetségét." (Zsolt 103,15-18)

Milyen megragadó szóképet használ a Biblia, hogy körülírja Isten kegyelmét! Kegyelme olyan nagy, amilyen magasan van az ég, olyan messzire veti el bűneinket, amilyen messze van napkelet napnyugattól, Isten irgalmassága olyan gyengéd, mint az apa szeretete tévelygő gyereke iránt. Miután Isten kegyelme kijelentetett Jézusban, és szeretete az ő saját Fiában, arra kapunk utasítást megint, hogy ,,mérjük meg" Isten Krisztus Jézusban megmutatkozó szeretetének ,,szélességét és hosszúságát, magasságát és mélységét". És egyikünk sem fogja megérteni egymagában annak nagyságát. De meg kell kísérelnünk megérteni ,,minden szenttel együtt", hogy mi a terjedelme és jellemző vonása ,,Krisztus minden ismeretet meghaladó szeretetének" (Ef 3,18-19).
Miután a zsoltáros beszélt Istennek a bűnös emberek iránti szeretetéről, változik a kép. Az ember nemcsak bűnös, hanem gyenge is. ,,Napjai olyanok mint a fű." Természetesen lehet szépség és kiválóság az emberi életben, de olyan rövid ideig tartó - ,,mint a mező virága". Az egyes ember élete hamar elmúlik és elfelejtjük azt. Az emberi élet nemcsak bűnös, hanem törékeny is. És annyira rövid.
De ebben a fűhöz, virághoz hasonló létben megismertük Isten szövetségi kegyelmét, az ő hűséges szeretetét. A mi rövid és bizonytalan életünket átíveli Isten irgalmának szivárványa. Ez az ív az örökkévalóság két pillére között feszül.
Isten szövetséget kötött velünk és gyermekeinkkel. Ez az örökkévaló Istenhez fűződő viszonyunk, ez a kegyelmi szövetség teszi az életet értelmessé. Nélküle az élet fű és virág. Ma még itt van, holnap már nincs sehol. A szövetségi élet nélkül nincs értelme az emberiség történelmének.
Ezért ha bárki át akarja élni az igazi életet, tartsa meg Isten szövetségét.
És ha van csak egyetlen dolog is, amit mindnyájunknak észben kell tartanunk, ez nem más, mint: ,,teljesíteni rendelkezéseit".

Napi gondolat
Próbáld elmondani, hogy mit jelent neked Isten szövetségében élni. Majd adj hálát érte.

Andrew Kuyvenhoven
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
A hit Isten ígéretének elismerése
  2020-05-04 07:41:52, hétfő
 
  ,,Amelyet... megígért Isten, aki nem hazudik" (Tit 1,2).

A hit nem felszólítás az akarat egyik cselekedete által, nem valaminek a bizonyossága, hogy meg fog történni. Nem, hanem ez Isten ígéretének elismerése, mint valóságé; hinni, hogy az ígéret igaz; örülni ennek az igazságnak az ismeretében, azután egyszerűen megnyugodni, mert Isten mondta.
A hit az ígéretet próféciává alakítja. Az ígéret lehetőséget ad a mi együttműködésünkre, de amikor igazi hitet gyakorlunk benne, próféciává lesz. Aztán haladhatunk előre azzal a bizonyossággal, hogy megtörténik, mert ,,Isten... nem hazudik." (Days of Heaven upon Earth)
Gyakran hallom, hogy emberek több hitért imádkoznak, de amikor gondosan hallgatom őket és behatolok imádságuk lényegébe, rájövök, hogy nem is több hitet akarnak egyáltalán. Azt akarják, hogy hitük látássá változzék át.
A hit nem mondja: ,,Látom, hogy ez jó nekem; ezért Istennek ezt el kell küldenie." Ehelyett a hit kinyilvánítja: ,,Isten elküldte, ezért ennek jónak kell lennie nekem."
A hit, amikor a sötétben haladunk át Istennel, csak azt kéri Őtőle, hogy szorosabban fogja a kezét. (Phillips Brooks)

A Pásztor nem kéri, hogy higgy hitedben,
Hanem hogy Őbenne higgy rendületlen!
Ami azt jelenti: ,,Csak Ővele menj!"
Fényben és sötétben tedd akaratát,
És a hit munkáját Jézusnak add át!

L. B. Cowman
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Friss érintkezés Istennel
  2020-05-04 07:26:22, hétfő
 
  ,,És lenyelték a rút és sovány tehenek a hét szép kövér tehenet... És lenyelték a vékony gabonafejek a hét kövér és teljes gabonafejet" (1Móz 41,4.7).

Ez az imádság figyelmeztetés mindnyájunknak. Igen, lehetséges, hogy életünk legjobb éveit, a legélvezetesebb tapasztalatokat, a legnagyobb győzelmeket, amiket elértünk és a legjobb szolgálatokat, amiket végeztünk, elnyeli a kudarc, a vereség, a tiszteletlenség és a haszontalanság Isten királyságában. Lehetséges, hogy egyeseknek, akiknek az élete különösen ígéretes, a vívmányai sikertelenségben végződnek. Bizonyára szörnyű elképzelni, de ez igaz. Ám sohasem szükségszerű.
Samuel Dickey Gordon egyszer azt mondta, hogy az egyedüli biztonságos védekezés egy ilyen tragédiával szemben az, hogy ,,Istennel naponta - vagy esetleg óránként frissen kapcsolatot keresünk". A tegnapi áldott, gyümölcsöző és diadalmas tapasztalatainknak nincs sokáig fennmaradó értéke ma. Lényegében ezeket ,,elnyelhetik" vagy megfordíthatják a mai kudarcok, hacsak nem úgy tekintem őket, mint ösztönzéseket, hogy ma serkentsenek engem tovább még jobb és még gazdagabb tapasztalatokra.
Hogy fenntartsuk ,,a friss érintkezést Istennel" a Krisztusban maradás által, annak egyedüli módja az, hogy visszatartjuk a ,,rút és sovány teheneket..." meg a ,,vékony gabonafejeket" attól, hogy felemésszék az életünket.

L. B. Cowman
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
2020.04 2020. Május 2020.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 6 db bejegyzés
e hónap: 470 db bejegyzés
e év: 3633 db bejegyzés
Összes: 35916 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2732
  • e Hét: 11444
  • e Hónap: 23319
  • e Év: 211121
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.