Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 19 
Gyors hidratálás töredezett hajra
  2020-05-08 20:01:14, péntek
 
  ERŐSÍTŐ, HIDRATÁLÓ HAJPAKOLÁS TEJBŐL: UGYANOLYAN HATÁSOS, MINT A KERATIN

A haj legnagyobb részben keratinból épül fel, ami olyan fehérje, aminek fő feladata a haj szerkezetének védelme és növekedésének elősegítése. Ha ebből hiány lép fel a haj töredezetté, durva tapintásúvá válik, és nem ritkán erős hajhullás is bekövetkezik.

Gyors segítség a hajnak
Hogy miként készíthetsz keratinos hajápolót házilag, arról egy korábbi cikkünkben írtunk, most viszont egy másik, nagyon hatékony házi praktikát ajánlunk a figyelmedbe. Ehhez nem kell más, csak tej és egy szórófejes flakon.

A tejet már az ókorban is előszeretettel alkalmazták a bőrre és hajra gyakorolt jótékony tulajdonságai miatt, amit több dolognak is köszönhet. Elsősorban tele van egy kazein nevű fehérjével, ami táplálja, hidratálja a hajat és elősegíti a növekedését. Ezen kívül tejsav tartalma révén védi a haj szerkezetét és biztosítja a szőrtüszők egészségét. A-és B-vitaminban gazdag, továbbá kalcium-tartalma hatásos hajhullás ellen is. Nagy mennyiségben van jelen benne biotin és kálium, amik puhítják és fényessé teszik a hajat.

Zsírtartalma révén ugyancsak táplálja a haj szerkezetét, és mivel pH-értéke azonos az emberi bőrrel, alkalmas annak savköpenyének védelmére is. A tehéntejen kívül egyéb állati eredetű tejet is használhatsz, Kleopátra például szamártejben fürdött, de a kecske-, juh-és bivalytej is nagyon jó.

Ha beletöltötted a tejet a flakonba, egyszerűen permetezd be vele a hajad még hajmosás előtt. Hagyd hatni tíz percet, majd rendes rutinod szerint mosd meg. Érezhetően puha, fényes és selymes tapintású lesz, sőt a haj egyenessége is tovább fog tartani. Igény szerint ismételhető a kúra, hajmosások alkalmával.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Bőr,haj,köröm  
Töredezett hajvégekre
  2020-05-08 19:57:29, péntek
 
  HIDRATÁLJA ÉS ERŐSÍTI A TÖREDEZETT HAJVÉGEKET: EGYSZERŰ HÁZI HAJPAKOLÁS

Töredezett hajvégek szinte mindenkinél előfordulnak, kinél alig észrevehetően, kinél sokkal látványosabban. A haj rendszeres hidratálása ezért nem hiányozhat a szépségrutinból, amihez jó alapot ad egy olyan kényeztető házi hajpakolás, ami újból egészségessé és fényessé teszi a tincseket.

Házi hajpakolás töredezés ellen
A töredezett hajvégek hátterében sok tényező állhat, a leggyakoribb okok a sűrű hajformázás és a vitaminhiány. Emellett a mozgáshiányból következő oxigénhiány és lassú vérkeringés következménye is lehet, ami pedig elengedhetetlen a hajnövekedéshez és az egészséges tincsekhez.

Érdemes tehát a fentiekre is figyelni, de ha gyors segítségre van szükséged, próbáld ki az alábbi hajpakolást, amitől szinte azonnal fellélegeznek a tincsek. A maszk lezárja a hajszálak belső szerkezetét védő sérült kutikulákat, így a tincsek sokáig hidratáltak maradnak.

Hozzávalók:

Fél banán
1 egész tojás
2 evőkanál híg kókuszolaj
3 evőkanál olívaolaj
Fél csésze tej

A legegyszerűbb, ha a hozzávalókat bedobod a turmixgépbe, így a masszát teljesen csomómentesre keverheted. A száraz hajvégeken egyenletesen oszlasd el, és hagyd hatni 30-60 percet. Ha letelt az idő, öblítsd ki.

A hajpakolás összetevői mind nagyon szépen ápolják a hajat: a tojásban lévő fehérjék és aminosavak stabilizálják a haj szerkezetét, sőt a kócos, szálló tincsek ellen is hatásos fegyver. Az olíva- és kókuszolaj kedvelt hidratálószerek a hajápolásban, hiszen antioxidánsaikkal elősegítik a hajszálak regenerálódását, továbbá táplálják, fényessé és puhává varázsolják a tincseket.

A tej az ókor óta kedvelt hidratáló, hiszen tele van a hajnövekedéshez szükséges fehérjével. Vitaminokban és tejsavban gazdag, így védi a haj szerkezetét, zsír-, biotin- és káliumtartalma révén pedig puhává és fényessé teszi a hajat. A banán szinte az összes B-vitamint tartalmazza, ami elengedhetetlen az egészséges tincsekhez és a hajnövekedéshez, emellett káliumban is bővelkedik, így hidratálja és erősíti a haj szerkezetét.

Alkalmazd ezt a pakolást hetente egyszer, és hamarosan búcsút inthetsz a száraz, töredezett hajvégeknek!
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Bőr,haj,köröm  
Immunrendszerünk támogatása
  2020-05-08 10:24:29, péntek
 
  Az immunrendszerünket minden támogatja, amitől boldogok vagyunk

A gyógynövények a természet ajándékai, a hétköznapok során is nagy szükség van rájuk.

Ha az immunrendszer természetes támogatásáról gondolkodom, akkor négy dolog jut az eszembe, melyek mindenképpen az alapot jelentik:
Mozgás
Táplálkozás
Gondolkodás, idegrendszer kiegyensúlyozás

Illóolajok és a gyógynövények
A mozgás biztosítja, hogy a testünkben az energiát, a keringést támogassuk. Általa fokozódik a keringés, ami serkenti az anyagcserét, ezáltal a méregtelenítő folyamatokat is. Ráadásul az örömhormonok felszabadulását is stimulálja. Ez a folyamat azért erősíti az immunrendszert, mert a szervezet egyensúlyi állapotba kerül.

A táplálkozás jobban hat az egész immunrendszerünkre, mint hinnénk. Amit eszünk, alapjaiban határozza meg az egészségi állapotunkat. Ezért csak azt edd meg, ami valóban táplál. Törekedj a hazai alapanyagokra, a frissen készült ételekre, a mértékletességre és a kiegyensúlyozottságra.A gondolataink meghatározzák a testünk működését, hogy a védekezés és támadás, vagy a béke és növekedés üzemmódban vagyunk.

Az immunrendszerünk a béke és növekedés állapotában képes a kiegyensúlyozott működésre, ezért pozitív gondolatokkal kell erősítenünk. Egy nagyon egyszerű technika például, ha naponta kétszer egy általad kedvelt illatot kiválasztva, mélyen belélegzed, közben kimondod: béke és nyugalom van bennem. Ismételd meg kilencszer. Ha ezt legalább 6 héten át megismétled, csodát fogsz látni.

A gyógynövények a természet ajándékai számunkra. A gyógynövény teák nem csak akkor szükségesek, ha betegek vagyunk, hanem a hétköznapokban is.

Az illóolajok a természet legnagyobb varázslói. Nincs más teendőd velük, mint minden nap használni. Nézzük a legjobb immunerősítő illóolajokat: teafa, citrom, vadlevendula, rozmaring cineol, kakukkfű c thujanol.
Forrás : Link

Megjegyzés : az eredeti cikk a szerző készítményeit reklámozza- akit érdekelkatt a linkre .
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Koronavírus és a légszennyezettség
  2020-05-08 10:10:02, péntek
 
  Ez lehet az oka, hogy egyes országokban több halálos áldozatot követel a koronavírus
A levegő magas nitrogén-dioxid-szintje összefügghet a koronavírus magas halálozási rátájával.

Összefügghet a levegő magas nitrogén-dioxid-szintje az új koronavírus okozta magas elhalálozással - derítették ki a halle-wittenbegi Luther Márton Egyetem kutatói, akiknek tanulmánya először támasztja alá konkrét adatokkal ezt a feltételezett kapcsolatot.
A Science of the Total Environment című tanulmányukban a német kutatók műholdas légszennyezettségi és légáramlási adatokat vetettek össze a Covid-19-betegség elhalálozási adataival, és kimutatták, hogy azokban a térségekben, ahol állandóan magas a légszennyezés szintje, jelentősen magasabb az új koronavírus okozta elhalálozás, mint más térségekben.

A koronavírus és a légszennyezés összefüggése:
A légszennyező nitrogén-dioxid károsítja az ember légzőszerveit. Régóta köztudott, hogy sokféle légzőszervi és szív-érrendszeri betegséget okoz. - Mivel az új koronavírus a légzőszervet támadja meg, észszerű feltételezni, hogy összefüggés lehet a légszennyezés és a betegség okozta halálozási arány között - magyarázta Yarob Ogen, az egyetem Geotudományi és Földrajzi Intézetének munkatársa.

A kutatók elemezték az Európai Űrügynökség - ESA - Sentinel 5P műholdja által mért regionális nitrogén-dioxid-szennyezés szintjét, a műhold folyamatosan figyeli ugyanis a légszennyezést a Földön. Ezen adat alapján azonosították azokat a térségeket, ahol magas és tartós a nitrogén-dioxid-szennyezés.A belélegzett szennyező anyagok káros hatása- Még a koronavírus-járvány európai kitörése előtti, januári és a februári értékeket néztem meg - mondta Ogen, aki ezeket az adatokat összevetette az amerikai Nemzeti Óceán- és Légkörkutató Hivatal légáramlási adataival.

Ha van légmozgás, a földközeli szennyező anyagok szétoszlanak, ha nincs, a szennyező anyagok a föld közelében maradnak, és az emberek belélegzik nagy mennyiségben, ami egészségi problémákhoz vezethet - olvasható az egyetem közleményében.Ezeket az adatokat felhasználva azonosították a kutatók azokat a helyeket világszerte, ahol a legnagyobb a légszennyezettség szintje, és a legcsekélyebb a légmozgás, majd összehasonlították a Covid-19-betegség elhalálozási adataival, különösen Olaszország, Franciaország, Spanyolország és Németország esetében.

Azt állapították meg, hogy a csökkenést 40%-ban a szívproblémák, 17%-ban a tüdőbetegségek - köztük a hörghurut és a tüdőtágulat -, 13-13%-ban a stroke és a rák miatti halálozások elmaradása okozta. A világon ennél sokkal nagyobb lehetett az elkerült halálozások száma, mivel a tanulmány egyetlen kontinensre és egyetlen hónapra fókuszált.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Szakanyagok  
A korlátozás hatásai a Földre
  2020-05-08 10:02:01, péntek
 
  Bámulatos hatással volt az emberek egészségére a járvány miatti korlátozás:

A kevesebb légszennyezés miatti halálozást statisztikai modellszámításokkal kalkulálták.

A múlt hónapban mintegy 11 ezerrel csökkenhetett a légszennyezettséggel összefüggő halálozások száma Európában - állapította meg egy új tanulmány.
A járműforgalom és az ipari károsanyag-kibocsátás meredek visszaesése miatt ezenkívül 1,3 millióval kevesebb munkahelyi távolléti napot, 6000-rel kevesebb gyerekkori asztmás esetet, 1900-zal kevesebb sürgősségi esetet és 600-zal kevesebb koraszülést kalkuláltak a Centre for Research on Energy and Clean Air - Energiaügyi és Levegőtisztasági Kutatóközpont - tanulmányát készítő kutatók.

Az egészségesebb jövő esélyeMiközben a világjárvány rengeteg emberéletet követel, a kutatók úgy vélik, a helyzetre adott válasz egy tisztább, egészségesebb környezet esélyét mutatta meg, ami akkor lehetséges, ha az emberiség lemond a szennyező, ásványianyag-alapú iparról - idézte a tanulmányt a The Guardian című brit napilap honlapja.

A tavalyi év ugyanezen időszakával összehasonlítva a nitrogén-dioxid koncentrációja 40%-kal, a mikroszemcsék - pm2,5 - koncentrációja 10%-kal csökkent. A két szennyező anyag a szívet és a légzőrendszert károsítja. Együtt mintegy 470 ezer ember halála írható a számlájukra évente Európában.A 11 ezerrel kevesebb - légszennyezés miatti - halálozást olyan statisztikai modellszámításokkal kalkulálták, amelyek a légszennyezés, az időjárás, a károsanyag-kibocsátás, a népesség és a betegségek előfordulásának adatait tartalmazták.

Azt állapították meg, hogy a csökkenést 40%-ban a szívproblémák, 17%-ban a tüdőbetegségek - köztük a hörghurut és a tüdőtágulat -, 13-13%-ban a stroke és a rák miatti halálozások elmaradása okozta. A világon ennél sokkal nagyobb lehetett az elkerült halálozások száma, mivel a tanulmány egyetlen kontinensre és egyetlen hónapra fókuszált.
Forrás :Link
 
 
0 komment , kategória:  Hasznos-ötletes  
Búcsú a NAGYMESTERTŐL
  2020-05-08 09:48:44, péntek
 
 



A Magyar Máltai Szeretetszolgálat gyásznapot hirdet 2020. május 5-re Fra' Giacomo Dalla Torre del Tempio di Sanguinetto, a Szuverén Máltai Lovagrend 80. Nagymesterének temetése napjára. A Máltai Rend vezetője április 29-én tért meg Teremtőjéhez Rómában. A gyásznapon a Magyar Máltai Szeretetszolgálat intézményeire kitűzik a fekete lobogót és közös imádsággal emlékeznek a Nagymesterre.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat fájdalommal búcsúzik a Szuverén Máltai Lovagrend Nagymesterétől, temetése napja gyásznap a karitatív szervezet intézményeiben. Fra' Giacomo Nagymestert az Aventinói Santa Maria templom kriptájában helyezik örök nyugalomra a Rend korábbi, elhunyt Nagymesterei, Fra' Angelo de Mojana di Cologna és Fra' Andrew Bertie sírja közelében. A Nagymester gyászszertartásáról élőben közvetített szentmise május 5-én, kedden 11.00 órakor kezdődik a Lovagrend központi honlapján: www.orderofmalta.int

Május 7-én 18.00 órakor Kozma Imre atya, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alapító elnöke és Cserháti Ferenc esztergom-budapesti segédpüspök, a Szuverén Máltai Lovagrend magyar szövetségének vezető káplánja szintén szentmise keretében emlékezik meg a Rend nagyra becsült és szeretett Nagymesteréről. A szentmisét zárt körben, a gazdagréti Szent Angyalok Templomában mutatják be, melybe élőben bekapcsolódhatnak a http://apostoltv.hu/Online-adas oldalon.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Narancsbőr ellen
  2020-05-08 09:44:03, péntek
 
 



Sok nő küzd narancsbőrrel, ami nem igazán nyújt szép látványt. Léteznek olyan táplálékok, amelyek elősegítik, hogy hidratáltak maradjunk. Ezek a táplálékok magas antioxidáns-tartalommal rendelkeznek, amely hatás elősegíti az oxidatív stressz szintjének a csökkenését és a szervezetben felgyülemlett méreganyagok mielőbbi kiürülését. Ezek együttesen elősegítik a narancsbőr mihamarabbi felszámolását.

A sáfrány olyan gyulladáscsökkentő összetevőket tartalmaz, amelyek meggátolják az újabb zsírsejtek termelődését. Ez pedig megakadályozza a narancsbőr megjelenését. A sáfrány egy igen hasznos fűszer, amellyel szinte minden ételt megízesíthetünk, kiváltképp a leveseket és a húsételeket.

A szeder és a fekete áfonya elősegíti a kollagéntermelést. Mindkettőnek nagy szerepe van a bőr textúrájának javításában és a narancsbőr elleni küzdelemben. A sötét bogyók tele vannak értékes antioxidáns vegyületekkel, ezek jelentősen képesek lecsökkenteni a gyulladást, ami a legfőbb ellensége a narancsbőrnek. Ezeknek a gyümölcsöknek a rendszeres fogyasztása még a bőr szárazságát is megakadályozza, illetve a bőr idő előtti öregedését is meggátolja. Nemcsak a finom vonalakat, hanem a mélyebb ráncokat is csökkenteni tudják.

A grépfrút gyulladáscsökkentő tápanyagokban gazdag, és mivel sok vizet tartalmaz, így nagyszerűen hidratálja a bőrt is, így védekezve a narancsbőr kialakulása ellen. Ezen kívül a bőr integritását is javítani tudja.

Az avokádó nemcsak rostokban bővelkedik, de egészséges, telítetlen zsírokban is gazdag. A rost segít stabilizálni a vércukorszintet és segít megszabadulni az olyan méreganyagoktól, amelyek nagyban hozzájárulnak a narancsbőr kialakulásához.

Leginkább a víz segíti elő a test méregtelenítési folyamatait, megszabadítja a szervezetet a felhalmozódó méreganyagoktól is. A bőrsejteknek folyamatosan szükségük van a hidratációra, így érdemes naponta legalább 2-2,5 liter vizet elfogyasztani.

A bőr állapotán a halak rendszeres fogyasztása is segíthet. Heti két alkalommal fogyasszon makrélát, lazacot vagy pisztrángot, mivel ezek omega-3 zsírsavakban bővelkednek, ezek segítenek csökkenteni a gyulladást, amely nagyban felelőssé tehető a narancsbőr kialakulásáért. A halak ezen kívül niacinamidban és D-vitaminban is gazdagok, amely vitaminok nemcsak a bőrrák kialakulását csökkentik, de a bőr hidratációját is segítenek fenntartani.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
A kézremegés semmi jót nem jelent
  2020-05-08 09:24:03, péntek
 
  Bizonyára Ön is látott már olyan személyeket, akiknek remegett a kezük. Ez a legtöbb esetben valamilyen betegség következménye. Az egyik leggyakoribb ok, hogy valamilyen agyi károsodás lépett fel az illetőnél.

Az emberek nem foglalkoznak olyan ,,aprósággal", mint a kézremegés. Úgy vannak vele, amíg el tudják látni a feladataikat, addig nem mennek ilyen problémával orvoshoz. Pedig a kézremegést nem szabad elbagatellizálni, hiszen súlyos problémák is meghúzódhatnak a háttérben.

Természetesen sok más dolog is okozhatja a kéz remegését. Az egyik ilyen ok, ha túl sok kávét fogyasztottunk. A kávé koffeint tartalmaz, ami nagy mennyiségben fogyasztva nemcsak kézremegést okoz, de egyéb súlyos tüneteket is. Ilyen lehet a gyors szívverés, a nyugtalanság, az idegesség, de még alvási problémákat is generálhat. Naponta 2-3 csészényi kávét lehet csak elfogyasztani, de valakinek még ez is nagy mennyiség. Ha nincs semmilyen egészségügyi problémája, 3 csészénél akkor se igyon többet, ha viszont olyan betegsége van, ami mellett tilos a kávéfogyasztás, akkor próbáljon ki egészséges alternatívákat.

A pajzsmirigy nem mindig működik megfelelően. Valakinél alul-, de sok esetben túl is működhet. Túlműködés esetén is előfordulhat kézremegés, de más tünetek is megnehezíthetik a beteg életét. Érezhet szorító érzést a mellkasban, de szapora szívverésre is panaszkodnak páran, illetve gyakori a fogyás is, habár néha hízásról is beszámolnak.

Egyes gyógyszerek mellékhatásai között is szerepel a kézremegés. Ilyenek az antidepresszánsok, a vérnyomásra vagy az asztmára szedett gyógyszerek.

Aki sok alkoholt fogyaszt, szintén remeghet a keze, de az elvonási tünetek is okozhatnak ilyen problémát. Az alkohol megváltoztatja az agy kémiáját, és ez remegésben nyilvánul meg. Az alkoholbeteg személyeknek mindenképpen szakszerű segítségre van szükségük.

Idegrendszeri rendellenességek is okozhatnak kézremegést, de a szorongásos zavarban szenvedő ember is gyakran dugdossa ezt a testrészét, hogy elrejtse a problémájának szembetűnő bizonyítékát. Sok esetben a stressz vagy az alváshiány okozza a kézremegést, de egy súlyos betegség, a Parkinson-kór egyik tünete is ez.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:   Betegségekről  
6 Google-kereső trükk, amit az netezők nagy része nem ismer
  2020-05-08 00:22:17, péntek
 
  Ha gyorsan, és a lehető legpontosabb információt szeretnénk megtalálni az interneten, tudnunk kell keresni! Hiába áll több millió adat a rendelkezésünkre, ha nem tudunk keresni.
Az alábbiakban 9 olyan tippet mutatunk, melyek segítségével sokkal könnyebben tudjuk használni a Google-t!

1.Hogyan találjuk meg a helyes kifejezést?
Ha egyetlen kifejezésre, névre, helyszínre szeretnénk rákeresni, akkor rakjuk magát a szót idézőjelbe, amikor beírjuk a keresőbe. Így biztosan csak arra az illető dologra dobja ki a kereső a találatokat.

2.Hogyan keressünk olyan kifejezésre, melyből hiányzik egy szó?
Ha elfelejtettünk egy idézetet, vagy a kifejezés egyik tagja nem jut eszünkbe, írjuk a meglévő részt idézőjelbe, és a hiányzó rész helyére tegyünk egy csillagot.

3. Információkeresés
Ha egy pár szót eszünkbe, és pontosabb információra lenne szükségünk egy bizonyos dologról, írjuk egymás után a szavakat, és válasszuk el őket függőleges vonallal. A Google az össze olyan találatot ki fogja dobni, amelyben ezek a kifejezések benne vannak.

4.Hogyan keressünk egy mondatra, ha csak néhány szó jut eszünkbe?
Úgy írjuk be a szavakat a keresőbe, hogy & jelet használjunk közöttük, nem vesszőt.

5.Hogyan lehet megtalálni azokat a dokumentumokat, melyek bizonyos szavakat tartalmaznak.
Írjuk be a szavakat egymás után, plusz jellel közöttük. Space-t nem használunk.

6. Hogy keressünk egy bizonyos weboldalra?
Ha egy információt egy bizonyos weboldalról szeretnénk beszerezni, írjuk be a keresett információt tegyünk utána kettőspontot, és írjuk be a weboldal nevét.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Hasznos-ötletes  
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 19 
2020.04 2020. Május 2020.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 329 db bejegyzés
e év: 3611 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5948
  • e Hét: 14730
  • e Hónap: 46216
  • e Év: 250917
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.