Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/28 oldal   Bejegyzések száma: 275 
Hajhullás ellen
  2020-06-27 17:45:19, szombat
 
  Küzdesz a hajhullással és szeretnél végre egészséges és erős hajat? Tudtad, hogy a banán az egyik legtökéletesebb, 100%-ban természetes összetevőket tartalmazó gyümölcs, ami megállítja a hajhullást és megduplázza a hajad mennyiségét?
A hajhullás összefüggésbe hozható a helytelen táplálkozással, vitaminhiánnyal, betegségekkel, környezeti hatásokkal, stb. Az alábbi hajhullás elleni, otthon elkészíthető természetes módszer hihetetlen hatékonysággal és nagyon rövid időn belül teljesen megszünteti a hajhullást, a meglévő hajszálakat pedig megerősíti, táplálja.

Hozzávalók:
1 banán
5 csepp mandula olaj

Elkészítés:
Törjük össze egy villa segítségével a banánt, adjuk hozzá a mandula olajat és addig kavargassuk, amíg pépes masszát nem kapunk.

Használat:
Kenjük be az így elkészült keverékkel a hajtöveket, jó alaposan dörzsöljük a fejbőrbe. 30 percig hagyjuk hatni, majd alaposan mossunk hajat.

Az első használatot követően a haj puha és selymes tapintású lesz, rendszeres használatával pedig szemmel láthatóvá válik a regenerálódás. Legalább heti 2 alkalommal célszerű alkalmazni. A banán fontos forrása a kálium, A-, E- és C-vitamin. A haj számára mindezen anyagokra szükség van, hogy egészséges és erős maradjon. A mandulaolaj pedig azért hasznos, mert egészséges zsírsavakat tartalmaz, amelyek segítenek helyreállítani a haj szerkezetét.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Bőr,haj,köröm  
Bőrkeményedés ellen
  2020-06-27 17:40:43, szombat
 
  Nagyon sok ember küzd a talpán lévő bőrkeményedéssel, ami amellett, hogy nem túl szép, kellemetlen érzést nyújt, sok esetben pedig akár fájdalmas is lehet.


Bár nyáron jobban előtérbe helyeződnek a lábak, ettől függetlenül az év minden napján ápolnunk kell azt. Az egész napos állás, a zárt cipők, a lábizzadás és még sok más tényező vastag, kemény, durva bőrréteget képez a talpon.

A pedikűrös egyrészt hosszadalmas és anyagias, a kozmetikai gyors megoldások fele pedig nem használ. Az alábbi otthon elkészíthető talppakolás csupán két összetevőt tartalmaz, bárki könnyen elkészítheti és hihetetlen módon segít megszabadulni a bőrkeményedéstől.

Hozzávalók:
- 1 db paradicsom
- pár evőkanál szódabikarbóna

Elkészítés:
A megmosott paradicsomot vágjuk annyira kis darabokra, hogy szinte pépes sűrűségűek legyenek, vagy egy turmixgépet is használhatunk. Keverjük össze a szódabikarbónával. Áztassuk tengeri sós vízbe a lábunkat 15 percig, majd vigyük fel rá az elkészített pakolásunkat, tekerjük be folpackkal és hagyjuk hatni 30-45 percig, majd mossuk le.

Nagyon finom, erőltetett mozdulatok nélkül egy habkő segítségével másodpercek alatt eltávolíthatjuk a bőrkeményedést, lábunk pedig szép, puha és ápolt lesz.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Bőr,haj,köröm  
Vihar esetén jó tudni
  2020-06-26 23:57:28, péntek
 
 


Érdemes napról napra ellenőrizni az időjárás-jelentést, nehogy meglepjenek kóbor viharok a nap során, bár az idei nyáron ez nagyon könnyen előfordulhatott bárkivel. Ha mégis utolérne az ítéletidő, vannak módszerek, amikkel sokat segíthetsz a helyzeten.

A közelgő viharról a mennydörgést megelőző villámlás árulkodik, melynek fénye gyorsabban terjed a hangnál - a jelenség segítségével könnyedén kiszámolható, hány kilométerre tombol. A villámlás és a mennydörgés között eltelt másodpercek számának harmada mutatja a távolságot.

Ha a villámcsapást követően 6 másodpercen belül hallatszik az égzengés, akkor 2 kilométerre van - érdemes felkészülni.Villámok a vihar alatt.Mihelyst hallod a mennydörgést, ideje megszaporázni a lépteket. Villámlások elől lehetőleg minél előbb húzódj be valamilyen fedett, védett helyre.

A túrázók gyakran választanak menedékül barlangokat, ami nem baj, csak legyen a fej fölött legalább háromméteres, a testtől pedig egyméteres távolság a faltól.

Ha szikláktól messze, erdős részen ért az égi áldás, lehetőleg alacsony, széles koronájú fa alá állj be, de ne a törzshöz közel.

Ha többen vagytok, ne legyetek túl közel egymáshoz. Ha a kocsi közelében vagytok, üljetek be, biztonságos.

Túrák alatt érdemes legalább egy méterre sétálni a sziklafalaktól és a fémoszlopoktól, amikbe könnyedén belecsaphat a villám. Azonban ha épp kültéri fürdőzés közben kapott el az eső, mindenképpen távolodj el a víztől, mivel vezeti az elektromosságot.

A természetben jó, ha minél előbb leülsz a táskádra vagy a földre, ezzel földeled magad, de semmiképp se feküdj le, mert akkor csak nagyobb felületet hagysz a becsapó villámoknak.

Megfelelő ruha eső ellen:
Megázni sem túl kellemes, pláne, hogyha a táskábanolyan dolgok vannak, amik nélkülözhetetlenül fontosak. Ma már lehet venni gumis táskavédőt, amit egyszerűen felhelyezhetsz a hátizsákodra vagy kézitáskádra, de az iratokat, mobiltelefont zárható műanyag tasakban is hordhatod magadnál - ha mégis vizes lett valamilyen elektromos eszközöd, otthon különböző módszerekkel ki tudod szárítani.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Hasznos-ötletes  
Hasznos gyógyteák
  2020-06-26 15:25:11, péntek
 
  A csalántea :
Elsősorban vízhajtó tulajdonsága miatt kedvelt. Fokozza a vesék vízkiválasztását, gyorsítja a vizeletáramlást, ezáltal elősegíti a salak- és méreganyagok kipucolását. Elsősorban a pangó szövetközti folyadéktól szabadít meg, nem a zsírtól, de már ezzel is akadálymentesíti a fogyást. Méregtelenítő hatása révén csökkenti a narancsbőr és a pattanások előfordulását, ugyanakkor sok vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, például a vas is megtalálható benne, amivel növeli a szervezet ellenálló képességét. Ajánlott napi mennyisége: 3-5 csészényi adag, ami egyenként 1,5 deciliternek felel meg.

A gyömbérgyökér:
Fogyasztásának javasolt napi adagja maximum két teáskanál felnőttek számára. A gyömbértea gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkezik, ezért kiválóan alkalmas a megfázás tüneteinek enyhítésére, ugyanakkor a pattanásos bőrre is pozitív hatást gyakorol, belsőleg fogyasztva. Karcsúsító erejét elsősorban a benne lévő gingerolnak köszönheti, amely fokozza az anyagcsere működését. Vitaminjaival, ásványi anyagaival erősíti az immunrendszert.

Fahéj :
Az illatos fahéjból ízletes tea készíthető. Az őrölt fahéjból keverj egy teáskanálnyit a bögrényi vízhez, majd hagyd leülepedni az aljára, amíg iható hőmérsékletűre hűl. Nagyon kevés kalória van benne, ezért, ha nem édesíted mézzel vagy cukorral, remekül beilleszthető a diétába. Fogyást segítő hatását akkor fejti ki igazán, ha reggelente, éhgyomorra iszod. A polifenolokban gazdag fahéjtea az egész szervezetre jótékonyan hat, és segít leküzdeni a farkaséhséget.

A zöld tea:
Pozitív egészségügyi hatása, és élénkítő tulajdonsága miatt igen népszerű. Tele van antioxidánsként viselkedő polifenolokkal, melyek a bőröregedést is lassítják. Erős vízhajtó képességekkel is rendelkezik, és segít, hogy zavartalanul működjenek az anyagcsere-folyamatok.

A borsmenta:
Leveleiből készült gyógytea számos panasz enyhítésére alkalmas. Fogyókúrázóknak azért ajánlott, mert frissít, javítja a vérkeringést és az emésztést, ízesítés nélkül szinte teljesen kalóriamentes, és segít az étvágy szabályozásában.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Tibeti horoszkóp
  2020-06-25 18:50:02, csütörtök
 
  A jóslások, a számmisztika és az asztrológia hihetetlen kombinációja a tibeti horoszkóp. A tibeti szerzetesek évszázadokkal ezelőtt összeállított előrejelzései klasszikus kérdésekre válaszolnak: kivel barátkozzunk, kitől kell félnünk, vagy, hogy mely jellemvonásainkra fordítsunk különös figyelmet... Keresd meg, melyik évben születtél és olvasd el, milyen lesz a jövőd!

A tündöklő sárkány
Születési év: 1940, 1952, 1964, 1976, 1988, 2000

Az ezekben az években született emberek nagyon kétértelműek és ellentmondásosak. A jó emberekből bármikor szörnyekké válhatnak. Általában a felhők között lebegnek, álmodoznak, és fentről néznek le az emberekre. Nem veszik észre az élet nehézségeit, mert egyszerűen nem találkoznak velük, mivel minden problémát mások oldnak meg helyettük. Ezek az emberek gyerekesek, nagyon érzékenyek és kiszolgáltatottak. Nyitottak és társasági emberek, tele élettel és a gondtalan szórakozás utáni vággyal. Mindezek ellenére, jó lenne, ha nagyobb figyelmet fordítanának mások érzéseire és igényeire.

Kivel barátkozzon? - A Fekete Bivallyal
Kitől kell félniük? A Tűz őrétől
Szerencseszámaik: 3, 15, 27
Virágzásának hónapja: Február

A Kobra
Születési év: 1941, 1953, 1965, 1977, 1989, 2001

E jel alatt született emberek kitűnő szónokok, filozófusok és oktatók. Rávezethetnek bárkit a helyes útra. Szeretnek bölcs tanácsokat adni. Odaadóak és ugyanakkor kissé extravagánsak, mindig igyekeznek másoknak segíteni, ezért aztán néha megfeledkeznek saját magukról. Szerethetőek, az ellenkező nem számára mindig népszerűek. A kobráknak saját életükre is kellene gondolkodniuk, ezért igyekezzenek nem elmerülni mások szenvedéseibe.

Kivel barátkozzon? - A forró Nappal
Kitől kell félniük? A tündöklő sárkánytól
Szerencse számaik: 3, 15, 27
Virágzásának hónapja: Június

A Tűz őre
Születési év: 1942, 1954 , 1966, 1978, 1990, 2002

A Tűz őre - a ház védelmezője, aki fényt és örömöt hoz minden esetben. A tibeti horoszkóp szerint az ezen jel alatt szereplő emberek nagyon jó intuícióval rendelkeznek, amely lehetővé teszi számukra, hogy egyetértsenek a szív szavával. Mindig szívesen látják őket a baráti társaságok, ám ennek ellenére a Tűz őrei még mindig nem tudnak szabadulni a magány érzésétől. Az ilyen emberek rendkívül tisztességesek és becsületesek. A morál számukra szent dolog. Kicsit arrogánsak, zárkózottak, és konzervatívak. Nem ártana, ha egy kicsit nyitottabbak és megbocsátóbbak lennének.

Kivel barátkozzon? - A Szerzetessel
Kitől kell félniük? A tündöklő sárkánytól
Szerencse számaik: 4, 16, 28
Virágzásának hónapja: Január

A tiszta víz forrása
Születési év: 1943, 1955, 1967, 1979, 1991, 2003

A tiszta víz forrása - a nagylelkűség, a kedvesség és pozitív energia forrása. Az ebben a csillagjegyben született emberek nem tudják, mit jelent a kegyetlenség, az igazságtalanság és az önös érdek. Mindig jó híreket és pozitív érzelmeket hoznak, értékelik a barátságot, és elfogadhatatlan cselekedetnek tekintik az árulást. A tiszta víz forrása számára az a javaslat, hogy gyakrabban hallgasson a megérzéseire.

Kivel barátkozzon? - A Jade kővel
Kitől kell félniük? A bőr karkötőtől
Szerencse számaik: 5, 17, 29.
Virágzásának hónapja: Május

A Jade kő
Születési év: 1944, 1956, 1968, 1980, 1992, 2004

Ezen csillagjegy szülöttei nem szeretik a tömegeket és a tömeges összejöveteleket. Nem tolerálják a személyes terük korlátozását és megsértését, inkább a csendet és a magányt részesítik előnyben. Mivel az életük nagyon aktív, ragyogó gondolkodásmóddal bírnak, és folyamatosan keresik az igazságot. A társadalomban hideg és csodálatos arisztokraták alakját képviselik. A tibeti horoszkóp azt tanácsolja az ezekben az években született emberek számára, hogy fordítsanak nagyobb figyelmet az őket körülvevő emberekre, tanuljanak meg rugalmasabbá és megértőbbé válni.

Kivel barátkozzon? - A fém Gonggal
Kitől kell félniük? A fekete bivalytól
Szerencse számaik: 6, 18, 30
Virágzásának hónapja: November

A fém Gong
Születési év: 1945, 1957,1969, 1981, 1993, 2005

E jel alatt született emberek, mint a lovagok, bátrak, igazak, nemesek és nagylelkűek. Nagyon önkritikusak és érzékenyek. Figyelmeztetnek az élet minden elkerülhetetlen alakulására, és megpróbálják mások elől elrejteni saját rossz tulajdonságaikat. Inkább valakiért vagy valamiért képesek élni. Ezek az emberek gyakran hajlamosak feladni a nagy ideálokért folytatott harcot, és szünetet tartva élvezni az itt és most zajló életet.

Kivel barátkozzon? - A Jade kővel
Kitől kell félniük? A fekete Teknőstől
Szerencse számaik: 7, 19, 31
Virágzásának hónapja: Szeptember

A fekete Teknős
Születési év: 1946, 1958, 1970 , 1982, 1994, 2006

Ezek az emberek ellenőrzésük alatt tartják saját sorsukat, kedvező feltételeket teremtve a terveik megvalósításához. Rendkívül szelídek és hűek. Nem szabad azonban elfelejteniük, hogy a körülöttük lévő emberek nem olyan gyönyörűek és jók, mint amilyennek látszanak.

Kivel barátkozzon? - A tüzes őrrel
Kitől kell félniük? A fém Gongtól
Szerencse számaik: 8, 20, 30
Virágzásának hónapja: Április

A bőr karkötő
Születési év: 1947, 1959, 1971, 1983, 1995, 2007

Az ezekben az években született emberek élvezik a rejtélyt, érdekli őket az ismeretlenség. Az elszigeteltség és a komor gondolatok periódusát, általában az aktív életmód követi. Az egyedülléttől való félelem miatt, e jel alatt született emberek folyamatosan mozogásban vannak, és új barátokat keresnek. Don Juan csábító és merész álarca mögött gyakran a bizonytalanság rejtőzik. Az ezzel a jellel rendelkező emberek megvetik az agressziót és a konfliktusokat, de függetlenségük ellenére érzelmileg nagyon szorosan kötődnek a hozzuk közel állókhoz.

Kivel barátkozzon? - A Jade kővel
Kitől kell félniük? A tiszta víz forrásától
Szerencse számaik: 9, 24, 27
Virágzásának hónapja: Március

A fekete Bivaly
Születési év: 1948, 1960, 1972, 1984, 1996, 2008

A fekete Bivaly egyszerűen viselkedik, soha nem halad körkörösen, megpróbálva elkerülni a kellemetlen helyzeteket. E csillagjegy alatt született emberek - erősek és magabiztosak sérthetetlenségükben, és ez jelenti vonzerejüket. A tibeti horoszkóp azt javasolja ennek a jel képviselőinek, hogy ügyeljenek ellenségeikre, és ne becsüljék alá őket, mert adott esetben nagyon veszélyesek lehetnek.

Kivel barátkozzon? - A fényes Sárkánnyal
Kitől kell félniük? A Kobrától
Szerencse számaik: 10, 22, 29
Virágzásának hónapja: Július

Az Újhold

Születési év: 1949, 1961, 1973, 1985, 1997, 2009
Az Újhold jele alatt álombeli emberek születettek, érzékenyek és szelídek, aktívak és szenvedélyesek. Az Újhold nagyon változó, szeszélyes és féltékeny, és sok problémát okozhat. E csillagjegy alatt születettek számára a jó tanács, hogy próbálják meg kordában tartani saját érzelmeiket és hangulati ingadozásaikat, mert akkor a velük való kommunikáció egyszerűbb és élvezetesebb lesz.

Kivel barátkozzon? - A fényes Sárkánnyal
Kitől kell félniük? A Jade kőtől
Szerencse számaik: 11, 23, 31
Virágzásának hónapja: Augusztus

A Perzselő Nap
Születési év: 1950, 1962, 1974, 1986, 1998, 2010

Ennek a jelnek a szülöttei tele vannak életerővel és optimizmussal. Ők valódi barátok és segítők, akikre bármilyen helyzetben támaszkodhatunk. Legtöbbjük attól tart, hogy elveszíti szabadságát. Csodálatos sebességgel oldják meg a nehéz helyzeteket, ugyanakkor nyugodtak és vidámak. Ha nem akarják elveszíteni az élet ízét, néha egy kis gonoszságot megengedhetnek maguknak

Kivel barátkozzon? - A bőr karkötővel
Kitől kell félniük? A tűz őrétől
Szerencse számaik: 12, 24, 26.
Virágzásának hónapja: Október

A Szerzetes
Születési év: 1951, 1963, 1975, 1987, 1999, 2011

E jel alatt született emberek tudják, hogyan lehet elérni céljaikat. Vidámak és társasági emberek, élénk fantáziával és különös szeretettel a viták és az érvelések iránt. A szerzetesek értékelik az emberekben a kedvességet, nyitottságot, őszinteséget, a kommunikáció könnyedségét. A szerelemben odaadóak és megbízhatóak, képtelenek párjukat elárulni. A konfliktusok elkerülése érdekében a szerzeteseknek toleránsabbaknak kell lenniük másokkal szemben, és meg kell érteniük, hogy nem mindenki lehet olyan bölcs, mint ők.

Kivel barátkozzon? - A Tűz őrével
Kitől kell félniük? A tiszta víz forrásától
Szerencse számaik: 11, 23, 28
Virágzásának hónapja: December
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Tibet  
Miatyánk ima hatása a szervezetre
  2020-06-25 18:40:59, csütörtök
 
  A gyűlölet és a féltékenység a félelemből ered. És a félelemből számtalan rossz dolog születik, amelyek károsan befolyásolják az életünket. A félelem legjobb ellenszere a szeretet, a hit, a megértés, amelyek kivezetnek minket a sötétségből, és megszabadítják testünket a dühtől, amely az egész lényünket megmérgezi. Ennek véget kell vetni, mert különben többféle betegséggel fogjuk szembe találni magunkat.

Minden atom saját energiával rendelkezik, amelyek kölcsönhatásban vannak a Univerzum összes atomjával. A fizikai és lelki megtisztulás azért fontos, mert így sokkal több ideig tudunk egészségesek maradni.

Edgar Cayce szerint az endokrin mirigyeknek nagyon nagy szerepük van az egészség megőrzésében, ezért különösen oda kell figyelni erre a területre. A félelem, a düh, az irigység mind-mind olyan negatív érzelem, amely a sejtjeinkre, belső elválasztású mirigyeinkre, sőt szinte az összes szervünk működésére is károsan hatnak.

Cayce úgy tartja, hogy az agyalapi mirigy működése szorosan kapcsolódik a fényhez, és leginkább csendben képes fejlődni. A tobozmirigy szabályozza a fogantatást, a pajzsmirigyek akkor válnak aktívvá, mikor fontos döntést kell meghozni. A csecsemőmirigy a szívműködéssel kapcsolatos. A mellékvesék az érzelmi központunkat jelképezik. A Leydig-sejtek a férfi-nő kapcsolat egyensúlyára vonatkoznak.

A gyógyulást akkor érhetjük el, ha a csakrákat tisztító, pozitív energia áramlik át. Ezt rendszerint meditációval és/vagy imádkozással érhetjük el.

Miatyánk!
Cayce tanulmányaiban kifejtette, hogy a Miatyánk imádság mondása közben egyes szavak gyógyító mantrákként hatnak, tehát a rezgésszámuk megegyezik az előbb felsorolt mirigyek, sejtek rezgésszámával, így tisztulást, jobbulást idézve elő a szervezetben.


E szerint a:"Mi atyánk, aki a mennyekben vagy, szenteltessék meg a te neved", a toboz mirigyre van jó hatással.
A "jöjjön el a te országod, legyen meg a te akaratod, amint a mennyben, úgy a földön is", a pajzsmirigyekre hat.
A "mindennapi kenyerünket add meg nekünk ma", ez a hormonális és szex csakrákra érvényes.
"És bocsásd meg vétkeinket, miképpen mi is megbocsátunk az ellenünk vétkezőknek", a mellékvesékre, azaz érzelmi központunkra van pozitív hatással.
"És ne vígy minket kísértésbe", ez a Leydig-sejtekre vonatkozik.
"De szabadíts meg a gonosztól", a mondat a csecsemőmirigyet érinti.
Végül a "Mert tiéd az ország, a hatalom és a dicsőség, mindörökké ámen" zárómondat a pajzsmirigyek, az agyalapi mirigy és a toboz mirigy tisztulását segíti elő.

Az imádkozás megváltoztatja az imádkozó mentális és fizikai testét. Cayce sok esetben az alternatív terápiákat javasolja, mint gyógyulási út, így beszél a fitoterápiáról, diétás terápiáról, agyagkezelésről, beöntésről, masszázsról, kristályterápiáról, színterápiáról, zeneterápiáról, aromaterápiáról és a hangterápiáról.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Vallás   
Gyulladások ellen gyömbér és kurkuma
  2020-06-24 23:40:37, szerda
 
  A gyulladás nagyon veszélyes, mert olyan negatív folyamatokat indukálhat a szervezetben, amelyek aztán krónikus betegségek kialakulásához vezethetnek, melyből a gyógyulás egy hosszú és nehéz folyamat, már amennyiben ez visszafordítható.

A gyulladás és a krónikus betegségek
A gyulladás tehát krónikus betegségek kialakulását idézheti elő. Ilyen krónikus betegség a cukorbetegség., az Alzheimer-kór, a szívbetegség, a rákos megbetegedés vagy éppen az érelmeszesedés. Amennyiben még nem súlyos a gyulladás, vagyis nem alakult ki krónikus betegség, úgy mi magunk is sokat tehetünk annak érdekében, hogy a gyulladás szintje csökkenjen, megszűnjön. Ebben két nagyon hasznos gyógynövény lehet a segítségünkre: az egyik a gyömbér, a másik pedig a kurkuma.

Az indiaiak két remek gyógynövénye

Indiában már évszázadok óta alkalmazzák ezt a két gyógynövényt, mégpedig ételeik megfűszerezésére, megízesítésére. Mindkettő - de főleg a gyömbér - kissé csípős ízvilággal rendelkezik, de nagyon egészséges is.

A gyömbér és a kurkuma is tele van antioxidáns vegyületekkel, amelyek a káros hatású szabad gyökök semlegesítésében vesznek részt aktívan. A szabad gyökök oxidatív stresszt okoznak, ami aztán lehetővé teszi a krónikus betegségek kialakulását is.

Az ízületi gyulladás

Az ízületi gyulladás egy nagyon kellemetlen betegség, hiszen nemcsak fájdalmat okoz, de a mozgás tartományát is beszűkíti. Kutatások igazolják, hogy a gyömbér kúraszerű fogyasztása - legalább három hónapig szükséges egyhuzamban fogyasztani - nagymértékben csökkenti a fájdalmat, egyes esetekben meg is szüntetheti azt. A kurkumával ebben az esetben is rendkívül jó párost alkot a gyömbér.

Én rendszeresen készítek kurkumás, citromos, gyömbéres turmixitalt, vagyis egyszerűen csak vízzel keverem össze ezeket a gyógynövényeket. A gyulladási markerek csökkenését a rendszeresen végzett laborvizsgálatok is igazolják. Azok, akik bármilyen gyógyszert szednek, a kurkuma és a gyömbér fogyasztása előtt feltétlenül kérjék ki az orvosuk véleményét, mivel mindkét gyógynövény megváltoztathatja a gyógyszerek hatását.

A gyömbér és kurkuma más hatásai
Ez a két gyógynövény segíthet megakadályozni az anyagcsere-betegség, vagyis a metabolikus szindróma kialakulását, de előnyös lehet, ha az érelmeszesedést szeretnénk elkerülni. A két gyógynövény a cukorbetegség és az az Alzheimer-kór kialakulásától is megvédhet bennünket.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Az egészséges vércukorszint fenntartása
  2020-06-23 22:44:29, kedd
 
  Az egészséges vércukorszintet többek között rendszeres testmozgással és megfelelő, egészséges táplálkozással tarthatjuk fenn.

Kutatások igazolják, hogy azok körében, akik a mediterrán étkezést részesítik előnyben, mintegy 20 százalékkal kisebb az esélye a cukorbetegség kialakulásának. A mediterrán étrend előszeretettel használ zöldségeket és gyümölcsöket, babot, diót, teljes kiőrlésű gabonákat és természetesen extraszűz olívaolajat. A mediterrán térségben csirkehúst és halat is rendszeresen esznek, azonban a vörös húst és az édességet mellőzik, mivel mindkettő erős gyulladáskeltő hatással rendelkezik.

A növényi élelmiszerekben megtalálható fitonutriensek és rostok segítenek normalizálni a vércukorszintet, az olívaolajnak pedig a gyulladáscsökkentő hatása a kiemelkedő.

A kékszőlő antociánokban rendkívül gazdag, amely a vércukorszintre is kedvező hatást gyakorol, de a testtömegindex csökkentésében is szerepet játszik. Márpedig ez is fontos a vércukorszint normalizálásához.

Amennyiben valaki gyakran kihagyja a reggelit, úgy nagyobb valószínűséggel alakul ki nála 2-es típusú cukorbetegség. A reggeli étkezés ugyanis segíthet a vércukorszintet stabilizálni, ami egész nap stabil is marad. Az egyszerű szénhidrátok éppen olyan negatívan hatnak a vércukorszintre, mintha valaki kihagyja a reggeli étkezéseket.

Azon emberek körében, akik a kardio- és az erősítő edzést részesítik előnyben, körükben alacsonyabb a kockázata a cukorbetegség kialakulásának.

Aki irodai munkát végez, óránként mozogjon néhány percet, mert ez is segít megelőzni a cukorbetegséget, hiszen a mozgás segít csökkenteni a megemelkedett vércukorszintet.

Miért fontos a normális vércukorszint? Egyrészt a tartósan és hosszú ideig fennálló magas vércukorszint a cukorbetegség kialakulásához vezethet. Másrészt a tartósan magas és a kezeletlen vércukorszint a cukorbetegség szövődményeit idézheti elő, például vesebetegséget, idegkárosodást, retinabetegséget, stroke-ot és szívbetegséget.

Milyen tünetei vannak a cukorbetegségnek? Az 1-es típusú cukorbetegség tünetei: fokozott vizeletürítés, szájszárazság, fokozott szomjúság, fáradtság és megmagyarázhatatlan fogyás.

Az 2-es típusú cukorbetegség tünetei ugyanazok, mint az 1-es típusú cukorbetegségnek, de a 2-es típusnál a fokozott lábfájdalom is megjelenhet. Amennyiben ezeket a tüneteket észleli, úgy mihamarabb forduljon orvoshoz a kezelés megkezdése és a szövődmények elkerülése végett.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Az immunrendszer védelme
  2020-06-23 22:37:49, kedd
 
  Az immunrendszer a szervezetünk védelmi vonala. Nagyon lényeges, hogy az immunfunkciók megfelelően működjenek, hiszen a szervezet csak ebben az esetben tud védekezni a behatolókkal, vagyis a kórokozókkal, pontosabban a gombákkal és a vírusokkal szemben. Az immunrendszer azonban le is gyengülhet. Az immunrendszer gyengülése jellemző lehet idősebb korban, de gyenge lehet akkor is, ha nem jutunk elegendő és megfelelő tápanyagokhoz, illetve a daganatos megbetegedések is immungyengítő hatással rendelkeznek.

Az immunrendszer túl is működhet. Ez nem azt jelenti, hogy ilyenkor erős lesz az immunrendszer, hanem azt, hogy saját sejtjei, szövetei ellen fordul, mert nem ismeri fel azokat sajátjaként, és ellenük indít támadást. Ekkor beszélünk autoimmun betegségről. Mindkét esetben fontos - alul- és túlműködés esetén is -, hogy kordában tartsuk az immunrendszert.

Az antibiotikumok veszélyei
Az antibiotikumok sokszor hasznosak, hiszen vannak olyan esetek, amikor nem kerülhetjük el a használatukat. A gond csak azzal van, hogy az utóbbi évtizedekben szinte minden betegségre antibiotikumot szedtek az emberek, így nagyon sok rezisztens baktérium fejlődött ki. Sajnos ennek hatására sok esetben olyan betegség és főleg fertőzés alakul ki, amellyel szemben nem létezik megfelelő antibiotikum, és ez az egyén halálát okozhatja.

A mellékhatások
Az antibiotikumok egyes esetekben valóban nagyon hasznosak, viszont számos mellékhatással is rendelkeznek. Ilyen mellékhatás lehet az immunrendszer zavara, a megnövekedett stresszhormonszint, viselkedési problémák, elhízás, illetve glükóz- és tápanyag-felszívódási gondok.

Az antibiotikumok túlzott használata, fogyasztása okozhat még gyulladásos bélbetegséget, 2-es típusú cukorbetegséget, allergiát és asztmát is.

Az antibiotikumok túlzásba vitt használata a bélflóra kényes egyensúlyát is felborítja, emellett csökkenti az immunrendszer funkcióit, nem beszélve arról, hogy a tápanyag-felszívódás sem lesz megfelelő, ami ismét csak negatívan hat az immunrendszer működésére.

Egyéb mellékhatások
Az antibiotikumok a mitokondriális funkciókat is csökkentik, ami elősegíti a programozott sejthalált, és ez jelentősen csökkenti az általános egészségi állapotot. A mitondriumoknak kiemelkedő szerepük van az energiatermelésben és az immunfunkciók helyes működésében.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:   Betegségekről  
Ételek a jó látásért
  2020-06-23 22:29:58, kedd
 
  Ebben a tekintetben valószínűleg a legismertebb étel a sárgarépa. Ez azonban nem az egyetlen univerzális eszköz, amelyet a konyhában kell lennie. A szemét más összetevők is segítik, amelyeket nyersen kell használni, vagy rendszeresen hozzá kell adnia a főzéshez. És ez hét közülük.

Fekete ribizli
Kiváló antioxidáns forrás. Vitamin-összetételük szintén erősíti a látást. Különösen segítik az öregedéssel kapcsolatos problémákat. A szemed hosszabb ideig jó állapotban lesz. Különösen friss gyümölcsöket kell használni. Egyes bioboltokban apró szemű olajok vannak. Még hatékonyabb, egész évben használható.

Dió
Ebben a tekintetben a legmegfelelőbb a kesudió és a mandula. Nagyon értékesek az E-vitaminnak köszönhetően, amely erősíti látásunkat. Ugyanilyen fontosak az omega-3 zsírsavak, amelyek viszont megakadályozzák a szem kiszáradását. Manapság ez egy nagyon gyakori probléma, amelyet a nagy szennyezések okoznak a városokban.

Tojássárgája
Segít a degeneratív szembetegségek kezelésében. Ez lelassítja és hosszabb ideig tartja a szemét jó állapotban. Ennek oka a lutein, amelyet egyre inkább talál a sárgája. A felszívódás és felhasználhatóság javítása érdekében össze kell kevernie kókuszdióval vagy olívaolajjal. Ezért hőkezeléshez használja ezt a két alapanyagot kiegészítésként.

Levél zöldség
A lutein egyre inkább tartalmaz leveles zöldségeket. Például a spenót 7,9 mg-ot tartalmaz 100 grammnál. Ezeket a salátákat mindig olívaolajjal kell kombinálnia, hogy javítsák azok emészthetőségét. Ön is támogatja a lutein feldolgozását. Naponta egy adag ilyen zöldséget kell enni.

Hal
A szemét jelenleg különféle elektronikus segédeszközök használják. Folyamatosan nézünk tévét, táblagépen, laptopon vagy mobilon dolgozunk. Nagyon sok olyan ételt kell enni, amelyekben magas az omega-3 zsírsavtartalom, hogy lendületet adjon a szemének. Ide tartoznak a különféle halak, amelyeket sütéssel vagy párolással készíthet. Kerülje a sütést.

Citrusfélék
A C-vitamin ebben az esetben nagy szerepet játszik, ilyen formában sokkal előnyösebb, mint mesterséges helyettesítők szedése. A C-vitamin segít megelőzni a szürkehályogot. Ebben az esetben azonban nem helyénvaló csak a gyümölcslé fogyasztása, jobb, ha egész gyümölcsöt fogyaszt, ezért inkább a grépfrút és a narancsot részesíti előnyben.

Hüvelyes növények
Ezek cinket tartalmaznak, hogy segítsék a lencse védelmét. Ezenkívül megakadályozza más degeneratív betegségeket. Segít megakadályozni a látáskárosodást idős korban, és bizonyos esetekben a számítógép hosszú munkája által okozott szemfájdalmakkal küzd.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
     2/28 oldal   Bejegyzések száma: 275 
2020.05 2020. Június 2020.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 275 db bejegyzés
e év: 3611 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 593
  • e Hét: 2731
  • e Hónap: 34217
  • e Év: 238918
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.