Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/3 oldal   Bejegyzések száma: 25 
Nem szeret senki,senki igazán,Nem érzi más azt,ha valami fáj
  2014-07-11 17:01:56, péntek
 
 

NEM SZERET SENKI, SENKI IGAZÁN

Nem szeret senki, senki igazán,
Nem érzi más azt, ha valami fáj.
/ Csak egyedül Jézus,
Csak egyedül Ő. /2x

Nem látja senki, senki, aki néz,
Mi van a szívben, a szívnek mi nehéz.
/ Csak egyedül Jézus,
Csak egyedül Ő. /2x

Nem ért meg senki, senki, aki él,
Nem őriz, féltőn, ha jön a veszély.
/ Csak egyedül Jézus,
Csak egyedül Ő. /2x

Dicsérő ének mély hálajelül
Zengjen, hisz méltó Jézus egyedül.
/ Csak egyedül Jézus,
Csak egyedül Ő. /2x

Szerző: Vándor Gyula
Link
 
 
1 komment , kategória:  SZ E R E T E T  
Az Isteni szeretet
  2014-03-01 15:00:21, szombat
 
  1 Korintusi 13. Link Link

1 Ha képes vagyok emberek vagy angyalok nyelvén beszélni, de isteni szeretet nincs bennem, olyan leszek, mint egy zajos cintányér, vagy egy zörgő cimbalom. 2 Ha megkaptam a prófétálás ajándékát, ha ismerek minden titkos igazságot, ha minden tudás a birtokomban is van, ha olyan erős hitem van, hogy hegyeket is elmozdítok vele, de nincs bennem isteni szeretet, semmi vagyok! 3 Ha minden vagyonomat elosztom a szegények között, ha a testemet feláldozom, hogy tűzben égjen el, de isteni szeretet nincs bennem, semmit nem érek el vele.

4 Az isteni szeretet türelmes és jóságos. Ez a szeretet nem féltékeny, nem irigy, nem dicsekszik, nem büszke, 5 nem viselkedik gorombán, nem a maga hasznát keresi, nem lesz indulatos, nem tartja számon, ha valaki rosszul bánik vele, 6 nem örül az igazságtalanságnak, de együtt örül az igazsággal. 7 Az isteni szeretet mindent eltűr, mindig hisz, mindig remél, mindenben kitart.

8 Ez a szeretet soha nem fogy el. Elmúlik a prófétálás, elmúlik a nyelveken szólás, elmúlik minden tudás. 9 Mert töredékesek az ismereteink és a prófétálásunk is. 10 Amikor azonban eljön a teljesség, a töredékes feleslegessé válik.

11 Amikor gyermek voltam, úgy beszéltem és úgy gondolkodtam, mint a gyermekek. Mikor azonban felnőttem, elhagytam a gyerekes dolgokat. 12 Mi is hasonlóképpen vagyunk: most csak úgy látjuk a valóságot, mintha egy homályos tükörben szemlélnénk. De mikor eljön a teljesség, mindent szemtől-szembe és világosan fogunk látni. Most mindent csak töredékesen ismerek és értek, de akkor majd olyan tökéletesen fogok ismerni és érteni mindent, ahogyan maga Isten ismer engem.

13 Ez a három azonban mindig megmarad: a hit, a remény, és a szeretet. Ezek közül azonban az isteni szeretet a nagyobb.


Link

 
 
0 komment , kategória:  SZ E R E T E T  
A legszomorúbb valós történet..
  2013-09-23 10:42:17, hétfő
 
  ,,21 év házasság után a feleségem arra kért, hogy vigyek el egy másik nőt egy vacsorára és utána esetleg egy mozira. Majd hozzátette: "Szeretlek, de tudom, hogy ez a másik nő is szeret és jól esne neki, ha egy kis időt együtt töltenétek"

És ez a bizonyos másik nő, akivel a feleségem kért, hogy randizzak nem más volt mint az ÉDESANYÁM, aki már 19 éve özvegy volt, viszont a munkám és a 3 gyerek miatt ritkábban tudtam látogatni, jóformán csak a nagyon jeles alkalmakkor. Még aznap este felhívtam, hogy menjünk el egy vacsorára meg esetleg egy moziba utána. ,,Mi történt, jól vagy, minden rendben?" kérdezte aggódva...

Talán nem is csodálom, viszonylag későn este hívtam és ez a meghívás eléggé váratlan is volt, mivel ilyen randink soha nem is volt még. ,,Semmi baj nem történt, csak gondoltam jó lenne egyet vacsorázni, beszélgetni." válaszoltam. ,,Csak te és én". Majd egy kis néma csönd után rávágta, hogy ,,Nagyon szeretném, ez nem is kérdés."

Azon a pénteken ahogy érte mentem, hogy felvegyem a házánál egy kicsit ideges voltam, bár láttam rajta, hogy ő is elég izgatott a randi miatt. Az ajtóban várt, már a kabátját is magára vette. Még fodrásznál is volt előtte, a haja szépen begöndörítve és azt a ruhát viselte, amit a legutolsó házassági évfordulójukon vett fel. Úgy mosolygott mint egy angyal. ,,Mondtam a barátnőknek, hogy randink lesz, teljesen odavoltak" szólt egyből, ahogy beült az autóba. ,,Alig várják, hogy meséljek mi volt a találkánkon."

Elmentünk egy hangulatos kis étterembe, úgy belém karolt mintha csak a First Lady lett volna. Éreztem, hogy milyen büszkén állt az oldalamon, mint, ahogy egy igazi anyának kell.. Miután leültünk elkezdtem felolvasni a menüt, mivel nem igazán látta tisztán az apró betűket. Ahogy olvastam, nagyjából a felénél felnéztem és láttam, milyen ámulattal bámul engem, egy kedves mosollyal az arcán.

,,Régebben mindig én olvastam fel a menüt neked amikor kicsi voltál" mondta majd a tekintetében látszódott is, hogy elmerengett ezeken a régi szép időkön. Nagyon kellemes, jó kis beszélgetés volt. Lényegében átbeszéltük kinek mik a jelenlegi dolgai, élményei stb. tehát jól elnyúlt, sőt olyannyira, hogy le is késtük a mozit is. Később, ahogy megérkeztünk a házhoz ezt mondta: ,,Mit szólsz egy következő alkalomhoz, de csakis ha megengeded, hogy a vendégem légy kisfiam" mondtam legyen, semmi gond.
,,Milyen volt a randi?" kérdezte a feleségem, mikor hazaértem. ,,Nagyon jó, sokkal jobb, mint amit elképzeltem" válaszoltam neki lelkesen.

Pár nappal később édesanyám meghalt egy hirtelen szívrohamban. Nem tudtam semmit tenni, teljesen váratlan volt, így elbúcsúzni sem volt lehetőségem. Nem sokkal rá pedig jött egy boríték, egy előre kifizetett számlával, rajta az étterem neve, ahol a közös randink volt, benne egy cetlivel: ,,Előre kifizettem a számlát, mert nem voltam benne biztos, hogy már ott lehetek. Két főre, egyik a tiéd a másik pedig a feleségedé. Soha nem fogod megtudni, milyen fontos volt nekem az az este!

Szeretlek fiam!"

Most már tudom, hogy milyen fontos, hogy kimondjuk: ,,Szeretlek" és azt a másikat akkor szeressük amikor lehet, amikor velünk van. Semmi más az életben nincs olyan fontos mint a családunk. Szánjunk rá elég időt és ezt akkor tegyük amikor lehet, ne akkor amikor már esetleg késő"

Kedvenc történeteim, meséim
Link
 
 
0 komment , kategória:  SZ E R E T E T  
Isten a SZERETET
  2013-04-26 10:46:17, péntek
 
  Az ároni áldás

Szólt az Örökkévaló Mózesnek:
" Mondd meg Áronnak és a fiainak, hogy amikor megáldják Izrael népét, ezt mondják:

Áldjon meg téged az Örökkévaló,
és őrizzen meg téged!

Világosítson meg az Örökkévaló
jelenlétének világosságával,
és legyen hozzád kegyelmes!

Forduljon feléd jóindulattal az Örökkévaló,
és adjon békességet neked!"

(Ároni áldás: 4.Mózes 6,24-27) Link




"Vegyünk egy csésze szeretetet, két csésze hűséget, három adag megbocsátást, négy liter hitet és egy nagy humor-fazekat. Először jól összekavarjuk a szeretetet, a hűséget és a hitet, azután a mixer segítségével hozzáadunk még egy kis gyöngédséget, jóságot és megértést. Ehhez jön még a barátságosság és reménykedés; az egészre rászórunk egy nagy adag kacagást. Kitesszük sülni a napra, utána pedig gyakori ölelésekbe csomagoljuk. Nagy adagokban fogyasztjuk naponta."

"...ISTEN SZERETET." (1.JÁNOS 4:8/B)
Link
 
 
1 komment , kategória:  SZ E R E T E T  
Táblácska * Szeretettel * Nick Vujicic
  2013-04-21 08:53:21, vasárnap
 
  Link

"Bármennyire is kétségbeejtőnek tűnik az életed, van remény! Amennyire pocsék körülmények között vagy, annyival jobb napok várnak rád. Nem számít, mennyire borzalmasnak tűnik a helyzeted, képes vagy fölé emelkedni. Ha csak sóvárogsz a változás után, azzal nem változtatsz meg semmit. Ha viszont úgy döntesz, hogy most rögtön a cselekvés mezejére lépsz, azzal megváltoztatsz mindent!"

Nick Vujicic


Link Elég néked az én kegyelmem; mert az én erőm erőtlenség által végeztetik el. Nagy örömest dicsekeszem azért az én erőtelenségeimmel, hogy a Krisztus ereje lakozzék én bennem. 2 Korinthus 12:9
 
 
0 komment , kategória:  SZ E R E T E T  
A szerelem élménye * 2013 - Egymásra hangolva
  2013-02-17 12:33:54, vasárnap
 
 



A szerelem élménye III. Link
Link

"A kutatások arra utalnak, hogy van egy harmadik és jobb megoldás: a szerelem élményét valódi jelentőségének megfelelően - átmeneti érzelmi magaslatként - kell felfognunk, s ennek elcsitultával az "igazi szeretet" útján kell tovább haladnunk házastársunkkal együtt.





Ez a szeretet is át van szőve érzelmekkel, de a szerelmi lázzal járó "megszállottság" helyett értelem és érzelem összhangja jellemzi. Akaratunknak is része van benne, önfegyelmet igényel, és elismeri a személyes fejlődés szükségességét. Nem az a legalapvetőbb érzelmi szükségletünk, hogy szerelmesek legyünk, hanem az, hogy társunk őszintén szeressen, olyan szeretettel, mely nem az ösztönökből fakad, hanem értelmi és akarati világában gyökerezik. Arra van szükségünk, hogy olyasvalaki szeressen, aki szabadon döntött mellettünk, s aki meglátja bennünk a szeretetreméltót.


Az ilyen szeretet erőfeszítést és önfegyelmet kíván. Azzal a döntéssel jár, hogy energiáinkat befektetve a másik javát igyekszünk szolgálni, s ha erőfeszítésünk során gazdagodik az élete, az minket is megelégedéssel tölt el, hiszen őszintén szeretünk valakit. Ehhez nincs szükségünk a szerelmi mámorra. Valójában az igazi szeretet a szerelmi állapot elmúltával lép életbe."


Link
Link (Gary Chapman: Egymásra hangolva) Link Link



 
 
0 komment , kategória:  SZ E R E T E T  
"Se élni, se halni nem tudunk"
  2011-12-13 08:20:36, kedd
 
  Túlélni az érzelmi analfabéták világában -
Prof. Dr. Bagdy Emőke az MMIK-ban
Link Link

Hasonlóan a tavalyihoz, a pszichológia egyik legnagyobb hazai szakértőjének idei előadásán is telt ház várta az energikus, életigenlő, hihetetlenül magával ragadó személyiségű professzor asszonyt, aki ezúttal megbocsátásról, elengedésről és újrakezdésről beszélt.

Nemcsak a lélek, hanem a test is ,,mérges"

Bár már a Biblia is ír a megbocsátás fontosságáról, a téma valamiért elfelejtődött az idők során, és csak az ezredforduló környékén kapott újra nagy jelentőséget a sérelmek, harag nélküli élet és az ehhez vezető út. A tudomány 3 szegmense, a pszichiátria, az egészségpszichológia és a transz perszonális pszichológia összefogásával vált és válik napjainkban is egyre központibb témává maga a megbocsátás. De vajon mit okoz a ki nem mondott harag? Hogyan tudunk túllépni rajta? Miért fontos ez?

Bagdy Emőke szerint a ,,mérges" szóban már eleve megtaláljuk a dolog kulcsát, hiszen nemcsak átvitt, lelki értelemben kell tekintenünk e szóra, hanem szó szerint is. Mert aki mérges, annak nemcsak a lelke, hanem a teste is meg van ,,mérgezve". Ha én nem bocsátottam meg magamnak, vagy valaki másnak, esetleg tőlem nem kértek valamiért elnézést, akkor a testünkben destruktív folyamatok indulnak el. Ha hihetetlenül kifinomultan működő agyunk úgy ,,dönt" és úgy ,,érzi", hogy az adott sérelem nekem fontos és negatív, akkor arról bizony az egész testem értesülni fog, és döbbenetes, de egy negatív hormonkoktél áramlik ilyenkor a testembe, az összes sejtembe, és szó szerint lerakódik a méreg. Ha szorongok, ha szomorú vagyok, vagy megbántott valaki, akkor az egész lényem éli ezt meg, és nemcsak a testem vagy a lelkem egy kicsiny része.




" Ölelj át valakit, és egészségesek lesznek az erei!

Így karácsony előtt mindenki takarít, a lakásnak tipptopnak kell lennie, ragyognia kell, sütünk, főzünk, minden tökéletes, na de ki foglalkozik azzal, hogy mi van benned?

Pedig csak akkor vagyunk képesek örömre, ha először kitakarítunk valami negatívat!

Ha a fent említett módszerekre nincs szükség, a takarítást megoldhatjuk a család, barátok szeretetével is. A szeretet, amellett, hogy jó érzés, olyan gyógyító erővel rendelkezik, hogy képes elindítani az öröm folyamatát.

A szeretet jótékony hatással van a testünkre is, ugyanis tágítja az ereket, megakadályozza a mérgek lerakódását és harmóniát teremt. Ma, amikor tele vagyunk értelmi tudást biztosító iskolákkal, nincs lehetőségünk arra, hogy megtanítsák nekünk az érzelmi tudást.

Rengeteg az érzelmi analfabéta, és mára elfelejtettük, hogy kik vagyunk, mik vagyunk, miért vagyunk itt, ezen a földön, és mi a dolgunk egymással. Elfelejtettük, hogy kölcsönös egymásrautaltságban se élni, se halni nem tudunk mi emberek egymás nélkül. "

Dr. Bagdy Emőke - Nyitott Akadémia
Link
 
 
0 komment , kategória:  SZ E R E T E T  
Megbocsájtás
  2011-10-24 22:31:20, hétfő
 
 

 
 
2 komment , kategória:  SZ E R E T E T  
Győztesek
  2011-03-30 10:14:15, szerda
 
  HIBÁS VIDEÓ BESZÚRÁS! KERESZTÉNY FILMEK Link Link DALOK  
 
0 komment , kategória:  SZ E R E T E T  
A szeretet a Bibliában
  2011-02-15 13:48:17, kedd
 
  ,,Isten szeretete mindig megmarad." (Zsoltárok könyve 52.rész 3.vers)
,,Nincsen nagyobb szeretet annál, mintha valaki életét adja a barátaiért." (Jézus szavai, János evangéliuma 15.rész, 13.)

,,A szeretet hosszútűrő, kegyes; a szeretet nem irigykedik, a szeretet nem kérkedik, nem fuvalkodik fel. Nem cselekszik éktelenül, nem keresi a maga hasznát, nem gerjed haragra, nem rója fel a gonoszt, Nem örül a hamisságnak, de együtt örül az igazsággal; Mindent elfedez, mindent hiszen, mindent remél, mindent eltűr. A szeretet soha el nem fogy. (...) Most azért megmarad a hit, remény, szeretet, e három; ezek között pedig legnagyobb a szeretet." (Pál első levele a Korintusiakhoz, 13. rész) Link


,,Abban nyilvánul meg Isten hozzánk való szeretete, hogy egyszülött Fiát küldte el Isten a világba, hogy éljünk őáltala. Ez a szeretet, és nem az, ahogy mi szeretjük Istent, hanem az, hogy ő szeretett minket, és elküldte a Fiát engesztelő áldozatul bűneinkért. Szeretteim, ha így szeretett minket Isten, akkor mi is tartozunk azzal, hogy szeressük egymást. Istent soha senki sem látta: ha szeretjük egymást, Isten lakik bennünk, és az ő szeretete lett teljessé bennünk." (János első levele, 4. rész 9-12.)

Link
Link

",, A szeretet elsősorban nem egy meghatározott személyhez fűződő viszony; a szeretet magatartás, a jellem beállítottsága, amely meghatározza az illető személy viszonyulását, nem a szeretet egy bizonyos ,,tárgyához", hanem a világ egészéhez.

A gyermeki szeretet logikája:
Szeretek, mert szeretnek.
Az érett szeretet logikája:
Szeretnek, mert szeretek.
Az éretlen szeretet azt mondja:
Szeretlek, mert szükségem van rád,
Az igaz szeretet azt mondja:
Szükségem van rád, mert szeretlek.
"
- Erich Fromm



Link Képtár Link Arum Gallery Link



 
 
1 komment , kategória:  SZ E R E T E T  
     2/3 oldal   Bejegyzések száma: 25 
2020.05 2020. Június 2020.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 31 db bejegyzés
e év: 377 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 897
  • e Hét: 1599
  • e Hónap: 12652
  • e Év: 73953
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.