Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/3 oldal   Bejegyzések száma: 27 
Akit a fiú megszabadít
  2014-03-10 14:23:17, hétfő
 
  ,,Felelének néki: Ábrahám magva vagyunk, és nem szolgáltunk soha senkinek: mimódon mondod te, hogy szabadokká lesztek? Felele nékik Jézus: Bizony, bizony mondom néktek, hogy mindaz, a ki bűnt cselekszik, szolgája a bűnnek. A szolga pedig nem marad mindörökké a házban: a Fiú marad ott mindörökké. Azért ha a Fiú megszabadít titeket, valósággal szabadok lesztek."
(János evangéliuma 8. fejezet 33-36. vers)




Sokan ma is értetlenkedve állnak, mikor a Jézus általi szabadulásról esik szó. Van egy néhány dolog, amitől Isten megszabadíthatna - mondják - szegénység, betegség, bizonyos emberek...

Mivel azonban magukat igaznak tartják, eszükbe sem jut, hogy Jézus, - mint, ahogy Józsefnek is mondta az angyal (Máté 1:21) - a bűntől, azaz azoktól a dolgoktól akar bennünket megszabadítani, melyek Tőle elválasztanak.

Bizony, milyen jó lenne, végleg letenni minden bűnt! Milyen jó lenne, ha nem lenne bennünk többé bűnös gondolat, ártó szándék, haragos szó, félresikerült cselekedet...

De hogyan lehetséges ez? Emberileg a tökéletesség oly elérhetetlennek tűnik, de Istennel minden lehetséges. S ahogy a Bibliában olvassuk, Istené a szabadítás, de az embernek is meg kell tennie a maga lépéseit:

Elismerem, hogy a bűn szolgája vagyok:
,,Ha megvalljuk bűneinket, hű és igaz, hogy megbocsássa bűneinket és megtisztítson minket minden hamisságtól." (1Ján.1:9)

Belátom, hogy saját erőmből képtelen vagyok letépni bűn láncát és kérem Isten segítségét:
,,Mert tudom, hogy nem lakik én bennem, azaz a testemben jó; mert az akarás megvan bennem, de a jó véghezvitelét nem találom... Óh én nyomorult ember! Kicsoda szabadít meg engem e halálnak testéből?" (Róm.7:18; 24)

Elfogadom, bármit tanácsol:
,,Ímé meggyógyultál; többé ne vétkezzél, hogy rosszabbul ne legyen dolgod!" (Ján.5:14)

Az Ő életét lemásolva élek:
,,Élek pedig többé nem én, hanem él bennem a Krisztus; a mely életet pedig most testben élek, az Isten Fiában való hitben élem, a ki szeretett engem és önmagát adta érettem." (Gal.2:20)

Reggeli dicséret
Link
 
 
0 komment , kategória:  Reggeli dicséret   
A rendelkezésünkre álló idő
  2014-01-25 18:55:23, szombat
 
  Tedd meg mindazt, ami a kezed ügyébe esik, és amihez erőd van, mert nem lesz cselekvés, gondolkozás, ismeret és bölcsesség a holtak hazájában, ahová menned kell!" Prédikátor 9:12




Az idő drága mert véges, csakúgy, mint az élet. Egy nap 24 órából áll mindenkinek, legyen akár szegény, akár gazdag, fiatal vagy idős, férfi, nő, vagy gyermek. Időből mindenkinek ugyanannyi jár naponta, sem több, sem kevesebb. Ez a bibliaszöveg arra hívja fel a figyelmet, hogy az idővel gazdálkodni kell, méghozzá jól kell tudni gazdálkodni. Ami már elmúlt, azt nem lehet visszahozni, éppen ezért óriási értéke van az alkalomnak! Egy szerb közmondás szerint az ,,alkalomnak csak elől van haja, hátul kopasz". Vagyis csak addig lehet megragadni, amíg velünk szembe jön. Ha már elhaladt, hiába nyúlunk utána, nem tudjuk megfogni.

Az ige azt mondja: ,,Tedd meg mindazt, ami a kezed ügyébe esik, és amihez erőd van...". Cselekedjünk jót, válasszuk a jót még ma, amikor erre lehetőségünk van. Eljön ugyanis az az idő, amikor már nem tudunk sem jót, sem rosszat tenni. Erről beszél Pál apostol az Efézusi levélben: ,,Áron is megvegyétek az alkalmatosságot, mert a napok gonoszok" (Efézus 5:16). Az idő nem nekünk dolgozik, a dolgok halogatása nem hoz jó gyümölcsöt. Akkor kell cselekedni, dönteni, amikor annak kellő ideje, alkalma van. Ha ez az alakalom elmúlik, lehet, soha többé nem tér vissza már.

A mai ige azt is világosan üzeni, hogy halálunk után nem lesz már lehetőség a cselekvésre, a dolgok kimenetelének megváltoztatására. Az élet befejezésével ugyanis a lehetőségek és alkalmak is lezárulnak. Mivel senki sem tudja életének idejét, ezért nem szabad halogatnunk a fontos döntéseket. Bölcs Salamon így figyelmeztet erre: ,,Nem tudja az ember azt sem, hogy mennyi ideje van még. Ahogyan a halak veszedelmes hálóba kerülhetnek, ahogyan a madarak tőrbe eshetnek, ugyanúgy jutnak kelepcébe az emberek is, ha hirtelen rájuk szakad a veszedelem ideje" (Prédikátor 9:14).
Ki tudja, mikor érkezik el életünk utolsó órája. Ennek a bizonytalanságnak a hátterén még inkább sürgető és hangsúlyos a felhívás: ,,Tedd meg mindazt, ami a kezed ügyébe esik, és amihez erőd van!" Ne késlekedj tehát meghozni életed fontos döntéseit ma, amikor még alkalmad van erre. Döntsd el még ma, hogy te Istennek akarsz szolgálni és ezt a döntésedet tudasd Jézussal imában.

Ez az egyik legfontosabb döntés, amit nem halogathatsz holnapra.
Józsué ezzel a felhívással fordult Izrael népéhez: ,,Válasszátok ki még ma, hogy kit akartok szolgálni... De én és az én házam népe az Urat szolgáljuk!" (Józsué 24:15). Legyen ez a te döntésed is! Hozd meg ezt a dönts még ma, mert a napok gonoszak. Ezután pedig légy békességben Isten kegyelmes szárnyai alatt.

Reggeli dicséret * Bicskei Róbert
Link
 
 
0 komment , kategória:  Reggeli dicséret   
A hívő békessége
  2014-01-18 12:38:55, szombat
 
  Kinek szíve reád támaszkodik, megőrzöd azt teljes békében, mivel Te benned bízik.
Bízzatok az Úrban mindenkor, mert az Úr a mi kősziklánk mindörökre!"
(Ézsaiás 26:3-4)

Link



Békére, biztonságra mindenki vágyik. A mai ember egyik legfontosabb szükséglete a biztonság.

Mindenki biztonságban szeretné tudni családtagjait, értékeit, egyszóval mindenét, amije van. Ez azonban sokszor nagyon költséges, és nem is hozza meg mindig a várva várt eredményt. Nincs ugyanis olyan védelmi rendszer ezen a földön, aminek segítségével 100%-os biztonságban lehetnénk. Nincs feltörhetetlen zár, megfejthetetlen számítógépes kód, vagy jelszó, földrengés biztos ház, stb.

Egyszóval ezen a földön örök bizonytalanságban, kiszolgáltatottságban élünk.

A Bibliában olvashatunk egy abszolút biztonságos, ingyenes, elmúlhatatlan, mindenki számára elérhető, csodálatos rendszerről. Ez nem más, mint a hit és a bizalom.

Aki hisz Istenben, bízik Jézus Krisztus szeretetében, annak békessége és biztonsága van örökre.

Aki élete minden idejében és eseménye között Istenre támaszkodik, az megtapasztalja a békességet. Ebben a háborúsággal teli világban Isten békét ígér nekünk! Nem akármilyen ez a béke, hanem olyan, amit a világ nem tud megadni.

Jézus ezt így fogalmazta meg tanítványainak: ,,Békességet hagyok néktek; az én békességemet adom néktek: nem úgy adom én néktek, amint a világ adja. Ne nyugtalankodjék a ti szívetek, se ne féljen!" (János evangéliuma 14:27). Jézus egy sokkal jobb békét és biztonságot ígért, mint amit ezen a földön beszerezhetünk.

Pál apostol így utal erre a csodálatos békességre: ,,Semmi felől ne aggódjatok, hanem imádságotokban és könyörgésetekben minden alkalommal hálaadással tárjátok fel kívánságaitokat az Isten előtt. És az Istennek békessége, mely minden értelmet felülhalad, meg fogja őrizni szíveiteket és gondolataitokat a Krisztus Jézusban" (Filippi 4:6-7).

Ez a béke és biztonság a tiéd is lehet. Fogadd meg a Szentírás tanácsát, s támaszkodj az Úrra, ő megőrzi szívedet békességben, és egész lényed számára biztonságot ad. Bízd rá életedet Jézusra, ő gondot visel rólad. Próbáld csak ki, meglásd megadja neked, mert szeret téged.


Reggeli dicséret * Bicskei Róbert
Link Link
 
 
0 komment , kategória:  Reggeli dicséret   
A felfedező út egymáshoz a Biblia
  2014-01-14 11:33:11, kedd
 
  Link

 
 
0 komment , kategória:  Reggeli dicséret   
A várakozó Atya
  2014-01-14 11:23:53, kedd
 
  És felkelvén, elméne az ő atyjához. Mikor pedig még távol volt, meglátá őt az ő atyja, és megesék rajta a szíve, és oda futván, a nyakába esék, és megcsókolgatá őt.
Lukács 15,20




"A vidám, meggondolatlan ifjú, amikor kilépett atyja kapuján, még csak nem is gondolta, hogy milyen fájdalom és sóvárgás mardossa atyja szívét. Amikor féktelen társaival együtt táncolt és dőzsölt, nem gondolt arra az árnyra, amely otthonára borult. És most, amikor fáradt, nehéz léptekkel halad az úton hazafelé, nem tudja, hogy valaki figyeli, jön-e már.

És amikor még "távol volt", az atya észreveszi. A szeretet jó megfigyelő. A bűnös évek torzításai sem tudták a fiú kilétét elrejteni atyja elől. "Megesék rajta a szíve, és odafutván, a nyakába esék", és csüngött rajta hosszú, meleg öleléssel.

Az atya nem akarja, hogy fiát nyomora és rongyai miatt megvetés érje. Saját válláról veszi le a díszes köntöst, beborítja vele fia lesoványodott testét, és a fiú elzokogja bűnbánatát:

"Atyám, vétkeztem az ég ellen és te ellened; és nem vagyok immár méltó, hogy a te fiadnak hívattassam." Az atya magához szorítja és hazaviszi. A fiúnak nincs alkalma arra, hogy szolgának ajánlkozzék. Ő az atya gyermeke." "Nyughatatlan fiatalságában a tékozló fiú könyörtelennek és szigorúnak tartotta atyját. Milyen másként látja most!

Hasonlóan éreznek mindazok, akiket Sátán megtévesztett. Istent keményszívűnek és szigorúnak tartják. Úgy tekintenek Istenre, mint aki keresi, hol találhat kifogást, mikor marasztalhat el valakit, és aki nem hajlandó magához engedni a bűnöst, ameddig valamilyen jogos ürüggyel megtagadhatja tőle a segítséget.

Törvényét akadálynak tartják, amellyel boldogságukat korlátozza; terhes igának, amelytől szívesen megszabadulnának. Akinek azonban Krisztus szeretete megnyitotta a szemét, az meglátja, hogy Isten könyörülő Isten. Nem tartja zsarnoknak és könyörtelennek, hanem atyának, aki vágyik magához ölelni bűnbánó fiát."

Szívből kívánom, hogy a mai nap folyamán átélhessünk egy különleges a találkozást Atyánkkal.

Reggeli dicséret * Qaltom
Link Link


 
 
0 komment , kategória:  Reggeli dicséret   
A láthatatlanra nézni
  2014-01-11 11:27:20, szombat
 
  ,,Mert a mi pillanatnyi könnyű szenvedésünk minden mértéket meghaladó nagy, örök dicsőséget szerez nekünk, mivel nem a láthatókra nézünk, hanem a láthatatlanokra, mert a láthatók ideig valók, a láthatatlanok pedig örökkévalók."
(2Korinthus 4:17-18)




Szenvedés, fájdalom sajnos jól ismert jelenségek ebben a világban. Egyeseknek sok jár ki belőle.

Ismerek egy családot, akik négy hónap leforgása alatt, három családtagjukat veszítették el. Hogyan mondható ilyen esetben az, hogy a szenvedés pillanatnyi, meg könnyű? Nem pillanatnyi, hiszen a halál kitépte szeretteiket a családi körből, vérző sebeket hagyva maguk után. Ez a seb nehezen gyógyul majd. Nem is mondható könnyűnek, hiszen egyáltalán nem könnyű elveszíteni egy szülőt, nagyszülőt, gyermeket vagy egy testvért. Mégis miért mondja Pál apostol, hogy a mi szenvedésünk pillanatnyi és könnyű? Hogyan mondhat egyáltalán ilyet?

Csak egyféleképpen lehetnek a még oly fájdalmas sebeink is könnyűek és pillanatnyiak. Akkor, ha a tekintetünket Jézus Krisztusra szegezzük, és arra az országra, amit Ő ígért meg a benne bízó gyermekeinek. Vannak élethelyzetek, amikor úgy érzi az ember, rászakadt az ég. Ezeket az időszakokat egyszerűen csak úgy lehet kibírni, átvészelni, ha Isten országának jutalmára és örömére gondol az ember.

Ezt figyelhetjük meg a Szentírásban is. A ,,paradicsom" ígérete és dicsősége mindig akkor került előtérbe, amikor a Krisztusban hívők nagy megpróbáltatásokat éltek át. Ezért ígérte Jézus a latornak ezt: ,,Bizony, mondom néked ma: velem leszel a paradicsomban" (Lukács 23:43). S, valóban, ha a mi földi szenvedéseinket összehasonlítjuk azzal az országgal, amit Isten készít számunkra, azok egycsapásra pillanatnyivá és könnyűekké válnak, egy olyan ígéret hátterén, amiről így ír Pál apostol:

,,Amit szem nem látott, fül nem hallott, és ember szíve meg sem sejtett, azt készítette el az Isten az őt szeretőknek" (1Korinthus 2:9).

Ez az ország egyelőre még nem látható. Rejtve van. Mégis, egyesek megláthatják. Nem 3D-s szemüveg kell hozzá, még csak nem is térfigyelő infra kamera. Ezt az országot csak a hit szemével lehet látni, de azzal nagyon jól, élesen. Ahogyan Antoine de Saint-Exupéry is írja a Kis Herceg c. könyvében:

,,Jól csak a szívével lát az ember. Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan".

A Biblia is ezt erősíti meg: ,,A hit pedig a remélt dolgokban való bizalom, és a nem látható dolgok létéről való meggyőződés" (Zsidók 11:1).

Kérd Istent ma reggel, hogy nyissa fel hitszemedet, hogy megláthasd azt a csodát, amit ő személy szerint neked készít! Meglátod, fájdalmaid, szenvedéseid eltörpülnek majd a ,,minden mértéket meghaladó", névre szólóan neked készített ajándék mellett. Legyen részed ma ebben a csodában.

Reggeli dicséret Bicskei Róbert
Link
 
 
0 komment , kategória:  Reggeli dicséret   
Nem tehetek róla, ilyen a természetem !
  2014-01-04 22:07:50, szombat
 
  ,,Új szívet adok nektek, és új lelket adok belétek: eltávolítom testetekből a kőszívet, és hússzívet adok nektek. Az én lelkemet adom belétek, és azt művelem veletek, hogy rendelkezéseim szerint éljetek, törvényeimet megtartsátok és teljesítsétek."(Ezékiel próféta könyve 36:26-27)




"A skorpió át akart jutni a folyó túlsó partjára, de nem tudott úszni. Megkérte hát a békát, hogy vigye át a folyón. ,,Dehogy viszlek - mondta a béka. - Tudom, hogy mit fogsz tenni. Megszúrsz, és akkor megfulladok." ,,Hát azt hiszed, hogy képes lennék erre - méltatlankodott a skorpió. - Ha megszúrnálak, veled együtt én is megfulladnék." Végül a béka beleegyezett, hogy átviszi a folyón. Vesztére, mert a skorpió félúton megszúrta.

A béka szomorúan kérdezte tőle: ,,Miért tetted ezt velem? Most mind a ketten elpusztulunk." Sajnálom - mondta a skorpió -, ilyen a természetem."

A skorpióhoz hasonlóan mi is természetünk rabjai vagyunk, amitől nem csak a környezetünkben élők szenvednek sokszor, hanem mi magunk is. Nem akarunk mi ,,rosszak" lenni, de nem tudunk megváltozni. Egyszerűen képtelenek vagyunk elhagyni rossz szokásainkat, nem vagyunk képesek kijavítani jellemhibáinkat. Nem is érdemes ezzel próbálkozni, mert úgysem fog sikerülni!

Olyan ez, mintha valaki önmagán próbálna meg végrehajtani egy szívműtétet.

A ,,rosszaságunk" ugyanis a Szentírás szerint a szívünkből fakad (Máté 12:34, Lukács 6:45). Szívműtétre, jobban mondva szívcserére van szükségünk ahhoz, hogy megváltozzunk, mások legyünk.

A Biblia elmondja, hogy a szívcserét egyedül csak Isten tudja elvégezni: ,,Új szívet adok nektek, és új lelket adok belétek. Elveszem testetekből a kőszívet, és hússzívet adok nektek. Lelkemet adom belétek, és azt cselekszem, hogy rendelkezéseim szerint járjatok, törvényeimet megtartsátok és betöltsétek" (Ezékiel 36:26-27).

Szeretnénk megváltozni, jobbak lenni? Ne barkácsoljunk! Hívjuk segítségül Jézust, a Mennyei Orvost, nála nem kell hosszú sorokat várni, amíg fogadni tud. Ő már ma kész a műtétet végrehajtani rajtunk, de előtte a beleegyezésünkre vár! Megadjuk-e számára az engedélyt?

Bejegyezte: Bicskei Róbert dátum: 4:00
Link



 
 
0 komment , kategória:  Reggeli dicséret   
Jézus szólít - beszélgess Vele
  2013-12-25 23:03:50, szerda
 
 




,,Hanem ezekkel a szavakkal utasítottam őket, mondván: Hallgassatok az én szómra, és én Istenetekké leszek, ti pedig az én népemmé lesztek, és mind [csak] azon az úton járjatok, amelyre utasítottalak titeket, hogy jól legyen dolgotok!" Jeremiás 7:23



Ma még rohanunk, vásárolunk, sütünk, főzünk, hogy estére mindennel kész legyünk, aztán nyugalom, békesség költözik körénk. A gyertyák fényénél a család összegyűl és megajándékozzuk egymást. Megtapasztaljuk azt, hogy adni öröm, és békesség tölti el a szívünket. Ilyenkor szinte tapintani lehet a szeretetet.

Most reggel határozzuk el, hogy az ünnepnapokon megállunk egy pillanatra és elgondolkodunk az életünk nagy kérdéseiről.

Ahhoz, hogy választ kapjunk, egyedül, csendben tegyük fel magunknak a kérdéseinket és Isten válaszolni fog:





1. Azt csinálod, amit igazából szeretnél csinálni?
2. Van olyan álmod, amit követhetsz?
3. Hány ígéretet tettél életedben, és hányat teljesítettél belőlük?
4. Mi az az egy dolog, amit igazán akarsz, de még soha nem tettél meg, és miért nem tetted meg?

5. Követtél el végzetes hibát olyannal szemben, aki szeretett téged, és akit szerettél?
6. Ha visszamehetnél a múltba, mit tanácsolnál az egy évvel ezelőtti önmagadnak?
7. Akkor is félsz a hibák elkövetésétől, ha nincs semmiféle rossz következményük?
8. Ha klónoztathatnád magadat, mik azok a tulajdonságok, amiket nem szeretnél a klónozott másodban látni?

9. A téged körülölelő világ befolyásol téged, vagy inkább te befolyásolod a világot körülötted?
10. Ami miatt legutoljára sírtál, 1 év múlva is számítani fog?
11. Van valami, amit nem tudsz elengedni, pedig tudod, hogy el kellene engedned?
12. Miért aggódsz éppen, és mi kellene ahhoz, hogy ne aggódj?
13. Ha 1 percen belül meghalnál, van valami, amit sajnálnál, hogy nem tettél meg?

14. Mikor nevettél utoljára, és min nevettél?
15. Képes vagy a körülötted élőket megnevettetni?
16. Van valaki, akit szeretsz, és aki szeret?
17. Mikor volt az utolsó alkalom, hogy beszéltél a szüleiddel/családoddal?
18. Ha a boldogság egy pénznem lenne, mennyire lennél gazdag most?
19. Ha ma lenne vége a világnak, mit csinálnál?
(motivator.ma)

Ebben a csendben gondolj arra, hogy Valaki nagyon szeret téged. Soha nem vagy egyedül, Jézus veled van, figyel rád és segít a problémáidban. Nyisd ki a Bibliádat és válaszolni fog neked. Link


Áldott, békés ünnepeket kívánok minden olvasónak!
Link Link

Link


 
 
0 komment , kategória:  Reggeli dicséret   
A gyógyító Jézus
  2013-09-15 17:28:13, vasárnap
 
  "És íme, hoztak hozzá egy ágyon fekvő béna embert. Jézus látta a hitüket, és azt mondta a bénának: Bízzál, fiam! Megbocsáttattak bűneid."
Máté evangéliuma 9:2




"Jó egészséget!" "Mielőbbi gyógyulást!" "Csak egészség legyen!" Ha egészségesek vagyunk, akkor jól mennek a dolgok. Erősek, kiegyensúlyozottak, boldogok vagyunk. Ha megbetegszünk - akár testileg, akár lelkileg - minden összeomlik, még ha csak egy időre is.

De mi a helyzet azokkal, akiknek nincs esélye a gyógyulásra? A bénák, a különböző fogyatékkal élők nagyon jól tudják, hogy életüket így fogják leélni. Reménytelen helyzet. Vagy mégsem?

"Mi lenne ha mégis megpróbálnám? Nem veszíthetek. Rosszabb már úgy sem lesz a helyzet. Mindegy, hogy ki van hogyan, de gyógyítson meg..."
Sokan talán hasonlóan gondolkoztak Jézus idejében is, amikor hallottak Jézus csodáiról, és ők is szerettek volna csodás gyógyulást.

Néhol arról olvasunk, hogy a beteg a Jézusba vetett hite miatt gyógyult meg, máshol azt sem tudja az illető, hogy ki gyógyította meg. Nem találunk semmilyen bevett módszert a Bibliában melynek követése végén egészséges lesz a beteg.

Jézus sokszor gyógyított. De nem mindenkit, aki betegen az útjába került. Nem ezért jött, nem ez volt a legnagyobb probléma. A bűn betegsége sokkal nagyobb gond, mert mindenkit érint, de csak Jézuson keresztül lehet miénk a gyógyulás. Jézus nemcsak egészséget akar adni, hanem egy bűntől szabad életet. Nem egyszerűen talpra állít, hanem belülről is megszabadít, megerősít bűnbocsátó hatalma által.

Sokan szeretnének gyors gyógyulást, de Istenről vagy akár csak az egészséges életmódról hallani sem akarnak. Isten nem tud üdvözíteni egészséges bűnösöket. Önmagában kevés az, hogy egészséges vagyok. Jézus Isten országát hirdette, oda "toborzott" embereket. A gyógyítások - ahogy János is fogalmazza - jelek voltak, melyek szavának hitelt adtak, ugyanakkor előképei voltak annak az országnak, ahol "Isten eltöröl minden könnyet az ő szemeikről; és a halál nem lesz többé; sem gyász, sem kiáltás, sem fájdalom nem lesz többé, mert az elsők elmúltak." (Jelenések 21:4)

Jézus teljes, végleges gyógyulást ígér. Nem a tünetekkel foglalkozik, hanem a probléma gyökeréig megy vissza. Akarsz-e így is, ilyen áron is meggyógyulni?

Reggeli dicséret
Link
 
 
0 komment , kategória:  Reggeli dicséret   
Különleges ígéret * „A legjobbat a végére tartogattad
  2013-08-10 12:15:16, szombat
 
 


,,Mondom pedig néktek, hogy: Mostantól fogva nem iszom a szőlőtőkének ebből a terméséből mind ama napig, amikor újan iszom azt veletek az én Atyámnak országában."
Máté 26,29

Érdekes kijelentés, de sok szép ígéretet és kijelentést ismerünk Urunktól, lényegesebbnek tűnőt, mint ezt. Miért fontos nekem, amit Jézus mondott? Miért fontos az, hogy nem fog inni addig a szőlő levéből, amíg együtt nem leszünk? Hiszen sokkal többről is lemondott, mint egy pohár édes nedű, többek között még az életéről is.

Először is a helyzet miatt. Jézus utolsó éjjele volt ez az alkalom a kereszthalála előtt. Az egész vacsora ünnepélyes és különleges volt. Minden szó fontos, amit egy halálba készülő ember mond a szeretteinek, mert a legfontosabbat akarja a szívükre helyezni.

Másodszor az ígéret miatt. Ezt az ígéretet nem akárki tette, hanem az a Jézus, aki minden szavát betartotta eddig. Ez pedig nem akármi manapság, amikor az adott szó vajmi keveset ér.

Végül meg kell értenünk az ígéret lényegét. Jézus mindig különleges viszonyban volt a borral. A Szentírás feljegyzi, hogy sokan - alaptalanul - sok bort ivó embernek tartották. Első csodáját Kánában is a borral művelte, amikor mindenki megelégedésére a legfinomabb nedűvé változtatta a vizet. Annyira jól esett a násznagynak, hogy elmondta azt a mondatot, ami segít nekünk megérteni Jézus ígéretét: ,,A legjobbat a végére tartogattad". Jézus számára a szőlő leve a legjobbat jelképezi, amit adhat nekünk.

A pohár tartalma szimbolizálja az Ő kiontott vérét, ami megment bennünket a megérdemelt haláltól. Megváltásunk jelképe, örök életünk záloga. Ez az, amit nekünk adott, ez a legjobb, ami történhet velünk! Ennek ízét nem akarja érezni, míg velünk együtt nem élvezheti, amíg mi is megértjük, megtapasztaljuk végre a beteljesedés örömét.

Bejegyezte: Restás László
Link

Link



" A nagy titok: úgy járni végig életutunkat, hogy ne kopjunk el. Erre az olyan ember képes, aki nem az embereket és a tényeket veszi számításba, hanem minden élményét önmagára vetíti vissza, és a dolgok végső okát önmagában keresi." Albert Schweitzer
 
 
0 komment , kategória:  Reggeli dicséret   
     2/3 oldal   Bejegyzések száma: 27 
2020.05 2020. Június 2020.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 31 db bejegyzés
e év: 377 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 801
  • e Hét: 2570
  • e Hónap: 10277
  • e Év: 59842
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.