Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/32 oldal   Bejegyzések száma: 310 
Esti ima - Uram, ilyenkor este látom csak igazán
  2020-12-12 09:32:18, szombat
 
  Uram, ilyenkor este látom csak igazán, milyen nehéz a napnak minden percében ,,aprópénzre váltani" még oly nemes törekvéseket is, mint felebarátaink szeretete.
Mert te nem szónoklatokban és szépen kidolgozott értekezésekben kívánod tőlünk ezt a szeretetet, hanem azt akarod, hogy elsősorban azokhoz legyünk jók, megértők, türelmesek, tapintatosak, akikkel együtt élünk, dolgozunk, akikkel meg kell osztanunk a nap minden örömét és nehézségeit - más szóval: mindazokkal, akiket mellénk rendeltél.
Vajon nem térnek-e ma este többen is keserű szájízzel haza éppen miattam? Mert tapintatlan voltam, udvariatlanul, hozzád nem méltóan viselkedtem? Nem okoztam-e súlyos csalódást valakinek is kiábrándító magatartásommal? Uram, bocsáss meg ezért nekem, s engedd, hogy hibámat holnap mielőbb jóvátehessem!
De köszönöm, Istenem, ha a te segítségeddel sikerült ma egy hálás pillantást vagy mosolyt fakasztanom valakinek az arcán.
Adj ma este minden ismerősömnek néhány békés órát szeretteik körében. Azoknak is, akik neheztelnek, azoknak is, akik szívesen emlékeznek rám.
Sejtse meg mindannyiuk a nagy törvényt, hogy egyedül a szeretet az, amelyből minél többet nyújtunk egymásnak, annál több marad belőle a magunk számára.
Ámen.

Forrás: Szentangyalok templom -hittan csoport. /Hitoktató: Julika
 
 
0 komment , kategória:  Szentségimádás  
Imádság a papi hivatásokért Erdő Péter bíborossal
  2020-12-03 17:28:38, csütörtök
 
  Videó Link

...... ........... .....

 
 
0 komment , kategória:  Szentségimádás  
Imádkozzunk együtt Erdő Péter bíborossal
  2020-12-01 10:28:22, kedd
 
  a pandémia áldozataiért és a járvány megszűnéséért!
...... ............


Erdő Péter bíboros, prímás imádsága járvány idején
Mindenható Urunk, atyáink Istene!
Hálát adunk neked a világért, amelyben lehetővé tetted az emberiség életét. Hálát adunk a teremtés egész gazdagságáért és csodálatos törvényszerűségeiért. Hálát adunk azért, hogy minden pusztító erő ellenére megmaradtunk, és képesek vagyunk arra, hogy világunkról és önmagunkról új és új felismerésekre jussunk.
Köszönjük, hogy egyénileg és közösségben is harcolhatunk megmaradásunkért és azért, hogy életünk egyre szebb és tartalmasabb legyen. De mindennél inkább köszönjük neked, hogy örök életre hívtál meg minket, és Krisztus Urunk megváltó halála és feltámadása által utat nyitottál nekünk az örök boldogságra.
Amikor olyan természeti csapások érnek minket, amelyek ellen a magunk erejéből teljesen biztos védelmet még nem találunk, átéljük, hogy végül is mindig a te kezedben van az életünk.
Alázattal kérünk, segítsd a tudomány embereit, hogy mielőbb megtalálják a mostani járvány ellenszerét! Adj a társadalmak vezetőinek éleslátást, hogy megfelelő intézkedésekkel gátat szabjanak a fertőzés terjedésének, segítsék a betegség megelőzését, leküzdését és a hatékony eszközök eljutását a rászorulókhoz. Adj irgalmat és örök nyugodalmat a betegségben elhunytaknak, adj a betegeknek gyógyulást, az orvosoknak és az egészségügy munkatársainak erőt és áldást bátor helytállásukhoz. Erősítsd bennünk a hitet, a bizalmat és a segítő szeretetet, hogy megadhassunk minden lelki és testi segítséget beteg embertársainknak és a gyászoló vagy aggódó hozzátartozóknak. Add, hogy felelős viselkedésünkkel mi is hozzájáruljunk a betegség terjedésének elkerüléséhez.
Bocsásd meg, Urunk, minden bűnünket, amit gondolattal, szóval, cselekedettel és mulasztással elkövettünk!
Szentháromság, Egy Isten, irgalmazz nekünk!
Boldogságos Szűz Mária, Betegek Gyógyítója, könyörögj értünk! Ámen.

* * *
Ferenc pápa felajánló imája, melyben a járványügyi helyzetre tekintettel Szűz Máriára, az üdvösség és remény jelére bízta Róma városát, Olaszországot és az egész világot
Ó, Mária, te mindig az üdvösség és a remény jeleként ragyogsz utunkon.
Rád bízzuk magunkat, betegek Egészsége, aki hitedben szilárdan kitartva a kereszt alatt osztoztál Jézus fájdalmában.
Római nép Üdvössége, te tudod, mire van szükségünk, és biztosak vagyunk, hogy gondoskodni fogsz arról, hogy mint a galileai Kánában, visszatérhessen az öröm és az ünneplés a mostani megpróbáltatások után.
Isteni Szeretet anyja, segíts, hogy felismerjük és elfogadjuk az Atya akaratát, és megtegyük, amit Jézus mond majd nekünk, aki magára vette szenvedéseinket és fájdalmunkat, hogy a kereszt által elvezessen bennünket a feltámadás örömére. Ámen.
Oltalmad alá futunk, Istennek Szent Szülője, könyörgésünket meg ne vesd szükségünk idején, hanem oltalmazz meg minket minden veszedelemtől, ó, dicsőséges és áldott Szűz!

Fotó: Merényi Zita
 
 
0 komment , kategória:  Szentségimádás  
Hová vezet a csend útja?
  2020-11-23 22:05:50, hétfő
 
  A keresztény elmélkedés néhány szempontja.
A kérdés, amit minden a jógával kacérkodó keresztény embernek fel kell tennie magának az, hogy ki vagy mi az a szellemi erő, amivel a jógában kapcsolatba lehet lépni? Vajon Jézus Krisztus?
...... ............


Úton lenni - gyakran használjuk ma ezt a metaforát az emberi életre. Elindulunk, hogy aztán..., de miért is indulunk el? Sokszor hallani, hogy ennek az útra kelésnek nem érdemes az értelmét keresni, mert maga az úton levés az igazi cél. Ha ez igaz lenne, úgy soha nem lenne részünk a hazatérés örömében. Roska Péter morálteológus írását publikáljuk. Link
 
 
0 komment , kategória:  Szentségimádás  
Ima Szent Ritához koronavírus-járvány idején
  2020-11-23 21:48:50, hétfő
 
  A casciai szerzetesnők külön imádságot fogalmaztak meg Szent Ritához a mostani nehéz időkre való tekintettel, amit az egész világon elterjedt járvány okoz.
“Ezekben a nehéz időkben, amikor törékenynek és elveszettnek érezzük magunkat a vírus miatt, hozzád fordulok, szeretett Szent Rita, és kérem, hogy járj közben értünk az Úrnál! Add meg mindannyiunknak a Lélek erejét, akit te be tudtál fogadni, hogy szembenézzünk ezzel a próbatétellel! Segíts, hogy ne érezzék magukat egyedül mindazok, akik el vannak különítve, sőt inkább egyesíts mindnyájunkat az imádság erejében, és szerető ölelésedben!
Rita, te, aki mindig közel voltál a szenvedőkhöz, támogasd a betegeket és kísérd őket szeretettel a gyógyulás felé! Te, aki annyi fájdalmat vészeltél át, fogadd a Mennyországban mindazokat, akik életüket vesztették a koronavírus miatt, hozz vigaszt családjuknak, és add meg nekik szívük békéjét! Tedd, hogy az egészségügyi intézményeknek és az ott dolgozóknak sose fogyatkozzon meg az erejük, s nyújtsd ki kezed feléjük, Rita, hogy a lehető legjobban tudjanak dolgozni az élet érdekében! Tedd, hogy támogatásod elérjen azokhoz is, akik a társadalmi-gazdasági következmények miatt kerültek nehéz helyzetbe!
Segíts nekünk, Szent Rita, vidd el az Atyához reményszomjunkat, és vezess minket egy jobb holnaphoz! Ámen.
 
 
0 komment , kategória:  Szentségimádás  
november 21-i világméretű szentségimádás
  2020-11-20 17:16:06, péntek
 
  Már 110 ország közel 4000 helyszíne csatlakozott a november 21-i világméretű szentségimádáshoz! Még nem késő, csatlakozz Te is! A jelentkezés részleteit és az online bekapcsolódás lehetőségeit a cikkben találod: Link

- Hetedik alkalommal hívjuk a világot közös imádságra november 21-én" - erről is beszélt Fábry Kornél a Cserkészek-NEK podcast adásában. A NEK főtitkára elmondta, a Kongresszusra készülve két olyan ünnepet kerestek a naptárban, ami a legközelebb áll az Eucharisztiához. Így Úrnapjára, valamint Krisztus Király ünnepének előestéjére esett a választás.

Kép linkje Link
 
 
0 komment , kategória:  Szentségimádás  
Vágyakozom Jézushoz..." – Eucharisztikus tanúságtétel
  2020-11-17 17:39:53, kedd
 
  Videó Link
.Perlekedtem az Istennel, hogy miért akarja Noelt elvenni tőlünk. Ekkor egy szentáldozás alkalmával elkezdett dobogni, lüktetni Jézus teste a nyelvemen..." - Sebestyén Enikő meghatóan szép és rendkívül mély tanúságtétele. (A beszélgetés Budapesten, a Jézus Isteni Szívéről Nevezet
 
 
0 komment , kategória:  Szentségimádás  
A tíz szűz példázata – Bizonyságtételek rovat
  2020-11-08 13:29:17, vasárnap
 
  Ellen White írásainak tükrében - Tíz kérdés önvizsgálatra

Itt olvasható Link
 
 
0 komment , kategória:  Szentségimádás  
Szőjük együtt Szent Márton köpenyét
  2020-11-08 08:28:31, vasárnap
 
  Szolidaritási nap Nigériáért.

Kedves Olvasóink! Kedves Barátaink!
Fejezzük ki együttérzésünket a koronavírus-fertőzés következtében kialakult humanitárius katasztrófahelyzetben az éhínséggel küzdő nigériai emberekkel. Mindenkit arra hívunk, hogy Szent Márton ünnepén, november 11-én fejezzük ki nehéz helyzetbe került keresztény testvéreinkkel való szolidaritásunkat.
Szent Márton, aki megosztotta köpenyét a didergő koldussal, Krisztust követte, aki kenyeret szaporított az éhező népnek, és önmagát adta az Eucharisztiában.
Példájából jobban megértjük, hogy korunk nagy kihívásának csakis közösen vállalt szolidaritással felelhetünk meg.
Az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus ajándékba kapott előkészületi idejével élve feleljünk együtt az éhező emberek segélykiáltására. Használjuk fel jól a nekünk adott időt, tegyünk tanúságot Isten szeretetéről szavaink és tetteink által, hogy az eucharisztikus kongresszuson még felkészültebben ünnepelhessük az Oltárszentségben velünk és bennünk élő Krisztust!
Arra buzdítunk mindenkit, hogy november 11-én imádságunkkal és adományunkkal szőjük együtt Szent Márton köpenyét. Adományainkat az Afréka Nemzetközi Humanitárius Alapítványnak juttatva közvetlenül segítsünk Nigériában. A Csókay András idegsebész és Fodor Réka orvos misszionárius által létrehozott alapítvány célja, hogy a nehéz helyzetű országokba, térségekbe és katasztrófa sújtotta területekre egészségügyi missziókat szervezzen, támogasson, ott egészségügyi ismeretterjesztést végezzen.

- Az alapítvány munkája a pandémia idején a humanitárius katasztrófahelyzet enyhítése céljából megváltozott: a lakosok élelemmel való ellátása, melyet az alábbi számlaszámon segíthetünk: Afréka Alapítvány 10101346-27099400-01004002 (IBAN: HU66 SWIFT kód: BUDAHUHB)
Kérjük Olvasóinkat és minden jó szándékú embert, hogy nagylelkű adományaikkal segítsék keresztény testvéreinket, és imáinkban emlékezzünk meg az éhező emberekről és családokról.
A felhívás fővédnökei:
Erdő Péter
bíboros, prímás
Esztergom-budapesti érsek

Veres András - Győri megyéspüspök
a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) elnöke

A felhívás támogatója:
52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus Titkársága
Kuzmányi István főszerkesztő

Magyar kurír 2020.11.08

 
 
0 komment , kategória:  Szentségimádás  
Imádkozzunk együtt napról napra a betegekért, a járvány ....
  2020-11-06 13:58:52, péntek
 
  Imádkozzunk együtt napról napra a betegekért, a járvány megszűnéséért
A debreceni Szent Anna-székesegyházban tavasz óta mindennap elimádkozzák az európai püspökök közös imáját a járvány megszűnéséért, és minden hónap első csütörtökén egész napos szentségimádást tartanak.
...... .........


Ferenc pápa imája; Erdő Péter bíboros imája; Az európai püspökök közös imája - imádságok itt olvashatók Link
 
 
0 komment , kategória:  Szentségimádás  
     2/32 oldal   Bejegyzések száma: 310 
2020.05 2020. Június 2020.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 485 db bejegyzés
e év: 6233 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1027
  • e Hét: 4617
  • e Hónap: 25300
  • e Év: 228213
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.