Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
A gonosz a paradicsomban
  2020-06-12 10:11:26, péntek
 
  A gonosz a paradicsomban

A tiltást, hogy nem szabad enni a tudás fájáról (1 Mózes 3, 1-3), Ádám kegyelemként fogta fel, aztán törvény lesz, mely haragot gerjeszt mind az embernél, mind Istennél. ... A kígyó, Isten egy teremtménye a többi közül, maga lesz a gonosz eszköze. ... A bibliai történetben az a jellemző, az a lényeges, hogy az egész az Isten által teremtett világban játszódik le, s hogy ,,nem gépből vett ördögök jönnek mozgásba", hogy ezt a felfoghatatlan történést érthetővé tegyék és eljátsszák. ... A Biblia nem akar felvilágosítást adni a rossz eredetéről, de tanúságot tesz a rossz jelleméről, s arról a végtelen teherről, amit az ember számára jelent.... Én, mint Isten teremtménye olyat tettem, ami Isten ellenes és gonosz, s ez éppen ezért bűn, mégpedig nem eltörölhető bűn. Ezért soha nem lesz lehetséges az, hogy egyszerűen a csábító ördögre hivatkozzunk, hanem ez az ördög mindig éppen ott lesz, ahol nekem, mint Isten teremtményének, Isten világában élnem kellene, és nem akartam élni. Természetesen az is éppannyira lehetetlen, hogy tökéletlenséggel vádoljuk a teremtést, s felelőssé tegyük a rosszért, amit magunk követtünk el.

Dietrich Bonhoeffer
 
 
0 komment , kategória:  Rövid építő írások  
Elég
  2020-06-12 08:08:39, péntek
 
  Elég

Egy rövid szócska így hangzik: elég
Betegség, halál, elmúlás ne még!
Elég, sokszor érezzük, betelt a pohár,
Több szenvedéshez nincsen erőnk már.

Elég a szenvedésből, elég a kínokból,
Elég az álmatlan, gyötrő éjszakákból!
És mégis a holnapban újra remélünk,
Csoda történik, mert mi mégis élünk.

Ahogy a porsátor napról-napra gyengül,
A belső ember újul és megépül.
Kevesebb a panasz, több a hálaadás,
Az út vége felé minden egészen más.

Elég - "Elég néked az én kegyelmem"
Elég, ha az Úr pásztorom, vezérem
Halál árnyékának sötét völgyében is,
Megtart, védelmez kegyelmes akkor is.

Szabó Katalin
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Krisztus bennem
  2020-06-12 07:50:26, péntek
 
  Krisztus bennem

,,Többé tehát nem én élek, hanem Krisztus él bennem." (Gal 2,20)

Az üdvösség nagyon személyes ügy. Mégsem lehet a tied magántulajdonként, a megváltottak egyházától elkülönülten.
Amikor az üdvösségről esik szó, nem mindig könnyű megtalálni a helyes egyensúlyt a személyes és a közösségi között. Az persze igaz, hogy senki sem nyer üdvösséget, ha úgy általában tud a bűnről és a kegyelemről. Személyesen kell ismernünk a bűnt és a megváltást. Ha nem így ismerjük, akkor egyiket sem ismerjük.
Amikor Pál az üdvösségről beszél, rendszerint ezt mondja: ,,mi", ,,mibennünk" és ,,a mienk". De most személyes lesz. Arról beszél, hogy ,,én" és ,,engem", ill. ,,az enyém".
,,Meghaltam" - mondja. Figyeld meg azonban, hogy amikor arról szól, hogy hogyan nyert üdvösséget, a Golgotán álló keresztről beszél. ,,Krisztussal együtt keresztre vagyok feszítve." Ott megtört a régi hatalom, és Pál megszabadult, hogy Istennek szolgáljon.
Az új életet így írja le: ,,Krisztus él bennem." Ez a megváltottság állapota. Ez egy olyan új ösztönző erő, amelyikről bárki, akit Krisztus halála és feltámadása magával ragadott, tud valamit mondani. ,,Krisztus bennünk van." Nem arról van szó, hogy ,,az én" eltűnik. Az ember megőrzi személyiségét. Pál továbbra is beszél arról az életről, amelyet - úgymond - ,,most testben élek". Ezt az életet azonban Istennek éljük. Hogyan éli meg Pál? ,,Az Isten Fiában való hitben élem, aki szeretett engem, és önmagát adta értem."
Mindenki, aki ismeri a Megváltó önmagát odaadó szeretetét, ismeri ezt az újfajta életet. ,,Ő szeret engem!" Igen, szeretett téged is, de most engedd meg, hogy így mondjam: ,,Ő szeret engem!" A bűnösökért adta magát, igen, a bűnösök ezreiért, de most engedd, hogy így valljuk: ,,Ő értem adta magát."
Neki hatalma van az életem felett. Uralja benső lényemet. Egy barátságos idegenvezető segítségünkre lehet, hogy a város útvesztőjéből kijussunk az autópályára, majd talán ezt mondja: ,,Innen már saját maga is továbbmehet." Krisztus azonban nem így vált meg minket. Azért vált meg, hogy megújítson. Bennünk marad, hogy másokat is elérjen. A kegyelem átfolyik rajtunk, mert Krisztus bennünk él.

Napi gondolat

Gondold végig, hogyan szeret Krisztus téged, hogyan halt meg érted, és
hogyan él most benned, majd pedig adj hálát!

Andrew Kuyvenhoven
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Bízzál az Úrban!
  2020-06-12 07:17:22, péntek
 
  ,,Bízzál az Úrban és cselekedjél jót, e földön lakjál, és élj hűségesen!" (Zsolt 37,3)

Egyszer találkoztam egy szegény asszonnyal, aki szerényen keresett kemény házimunkájával, de örvendező, diadalmas keresztyén volt. Egy másik keresztyén hölgy, aki eléggé mogorván viselkedett, azt mondta neki egy napon: ,,Nancy, ma megértem boldogságodat, de úgy gondolom, hogy jövőd kilátásai kijózanítanak. Tételezzük fel, például, hogy egy időben betegségbe esel, és képtelen leszel dolgozni. Vagy tételezzük föl, hogy jelenlegi munkaadód elköltözik, és nem találsz máshol munkát. Vagy tegyük föl -"
,,Stop! - kiáltotta Nancy. - Én soha nem feltételezek. Az Úr az én Pásztorom, nem szűkölködöm [Zsolt 23,1]. Ezenkívül - folytatta melankolikus barátja előtt -, ez a sok 'feltételezzük' tesz téged olyan szerencsétlenné. Jobban tennéd, ha feladnád, és egyszerűen bíznál az Úrban!"
A következő igehely az egyike azoknak, aki félretesz minden ,,feltételezve" kifejezést a hívő életéből, ha elfogadja és gyermeki hittel gyakorolja: ,,Elégedjetek meg azzal, amitek van, mert Ő mondta: Nem hagylak el, sem el nem távozom tőled. Úgyhogy bátran mondhatjuk: Az Úr az én segítségem, nem félek, ember mit árthat nekem?" (Zsid 13,5-6) (Hannah Whitall Smith)

Bajok árja jön utamba;
Mely sötét, mély és széles.
Jövőm baljósan mutatja,
Megöl, ha belelépek.
Ám mindig bízom az Úrban,
És vidáman kimondom:
,,Bármit rejtsen is a holnap,
Mára azt át nem hozom."

A holnapi híd veszélyes,
Nem megyek át rajta ma,
Pillérje tán korhadt, redves,
A szellő is ingatja.
Ó, szívem, reménykedj mindig,
Énekelj zsoltárokat!
Hidd el, hogy az Úr megsegít
Ma is éppúgy, mint holnap!

A magasban szálló sas nem aggódik amiatt, hogy folyón kell átrepülnie.

L. B. Cowman
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
2020.05 2020. Június 2020.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 481 db bejegyzés
e év: 3633 db bejegyzés
Összes: 35879 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 933
  • e Hét: 1828
  • e Hónap: 13703
  • e Év: 201505
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.