Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
Hit és cselekedet
  2020-06-18 07:33:51, csütörtök
 
  Hit és cselekedet

,,Aki tehát hallja tőlem e beszédeket, és cselekszi azokat, hasonló lesz az okos emberhez." (Mt 7,24)

A Hegyi beszédben (Mt 5-7) Jézus sok nehéz dolgot mondott. Ezért az egyházban hosszú viták folytak arról a kérdésről, hogy miként is kell magyarázzuk ezeket a mondásokat. Vannak akik azt mondják, Jézus azért hirdette ezeket a radikális parancsokat, hogy bűntudatot ébresszen bennünk: ha érezzük, hogy mennyire bűnösök vagyunk, akkor Krisztushoz fordulunk, és a bűnbocsánat kegyelmét kérjük tőle.
Mások azt mondják, hogy Jézus a Hegyi beszéd szabályait csak azoknak adta, akik ,,haladók" a keresztyén életben. Más, erről a prédikációról írt magyarázatok viszont megpróbálják úgy értelmezni Jézus szavait, hogy egy mindennapos keresztyén is ,,tudjon vele élni".
Úgy látszik azonban, hogy Jézusnak más volt az elgondolása. Azt mondta, hogy csak kétféle hallgató vagy olvasó létezik. Vannak, akik hallgatják és megcselekszik, míg mások hallgatják és nem cselekszik meg, ami mondatott nekik. Az engedelmes ember bölcs, az az ember viszont, aki nem cselekszi amit Jézus mondott, bolond.
A kegyelem célja az engedelmesség. A kegyelem nem azt jelenti, hogy ,,nálad minden oké, és nálam minden oké, és minden rendben van, mert Isten mindnyájunkat szeret." A kegyelem csakugyan azt jelenti, hogy Isten elfogadja a bűnösöket. ,,Amint vagyok sok bűn alatt... fogadj el, Jézusom" (Ref. énekeskönyv 460,1.). Jöhetsz te is, jöhetek én is. De ha egyszer az ő társaságában vagyok, nem hagyja, hogy maradjak, ,,ahogy vagyok". Engedelmességre tanít.
Vannak emberek, akik azt mondják, hogy ,,Isten szeret minket", és mosolyt varázsolnak arcunkra, mintha ez azt jelentené, hogy ,,mindenre zöld jelzést kaptak". Pedig Isten szeretete soha nem jelent szabad utat a bűnösöknek. Ha egyszer már átélted Isten szeretetét, soha többé nem maradhatsz ugyanaz, aki voltál.
Csak bolondok hiszik, hogy az ember hallgathatja Jézust anélkül, hogy megtenné, amit ő mond. És a bolondok, Isten könyve szerint, olyan emberek, akik valójában nem hisznek. Ezért nem cselekszenek. A bölcs ember azonban az az istenfélő ember, akit az evangélium megtanított rá, hogyan engedelmeskedjék Isten törvényének.

Napi gondolat
Jézus azt mondja nekünk, hogy legyünk az ige hallgatói és cselekvői. Hogy fest ez a te életedben?

Andrew Kuyvenhoven
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Isten áldásokat záporoz
  2020-06-18 07:15:01, csütörtök
 
  ,,Megszaporított engem Isten a nyomorúságom földjén" (1Móz 41,52).

Egy költő áll az ablaknál, figyelve egy nyári záport. Kegyetlenül ömlik az eső, csapkodva, verdesve a földet. De a költő többet lát, mint csupán a záporeső hullását. Látja a milliárdnyi gyönyörű virágot az eső alatt, felfrissülve az átáztatott földön, elárasztva azt páratlan szépségükkel és illatukkal. Ezért így énekel: Ez nem csupán záporeső - hanem nárcisz eső; minden vízcsepp nyomán virágok erdeje nő.
Komor felhő sötétíti el a táj egét...
Ez nemcsak eső - már látom a rózsák mezét.

Talán mint Isten gyermeke bizonyos próbákon mégy át, és ezt mondod neki: ,,Ó, Istenem ma nagyon zuhog rám az eső, és úgy látszik, hogy ez a próba felülmúlja az erőmet ahhoz, hogy elviseljem. Kiábrándultság ömlik reám, elmosva és véglegesen tönkretéve kiválasztott terveimet. Remegő szívem szomorkodik és retteg szenvedéseim súlyától. Bizonyára a nyomorúság esői zuhognak a lelkemre."
Drága Barátom, teljesen tévedésben vagy. Isten nem záporoztatja rád az esőt - Ő áldásokat záporoz. Ha csak elhinnéd Atyád Igéjét, rájönnél, hogy felnövekednek a záporozó esőben a lélek virágai. Ezek szebbek és illatosabbak, mint azok, amelyek valaha növekedtek vihartalan és szenvedésmentes életedben.
Láthatod az esőt, de megtudod-e látni a virágokat is? Átszenveded ezeket a próbákat, de tudd meg, hogy Isten látja a mélyítő és gazdagító szomorúságot is az életedben. Próbálsz elmenekülni a fájdalomtól, ámde Isten látja, hogy a többi szenvedő iránt gyöngéd együttérzés születik a lelkedben. Szíved megrezdül a súlyos gyász fájdalmára, de Isten látja, hogy a szomorúság mélyíti és gazdagítja életedet.
Nem, Barátom, nem szenvedés záporoz rád. Gyöngédség, szeretet, együttérzés, türelem és ezer más virága és gyümölcse a Szentléleknek. Ezek hozzák életedbe a lelki-szellemi meggazdagodást, amit semmi más virágzás, sem a világ kényelme sosem teremtene meg legbenső lényedben. (J. M. M.)

Ének a viharban

Hárfa a csöndes levegőn,
Ahol napfény záporoz ezernyi szirmot;
Valaki áll ott görnyedőn,
Akit reggeltől estig megterhel a gond,
És a néma húrokon penget édes hangokat,
Amíg a zivatar tombol.
A vihar elmúlik, engedve az Úrnak,
S ének zeng a távolból;
Bár a csatázó szelek végzik dolgukat
Dübörögve valahol
Isten szelíd hangja békességre nyugtat,
És jóságáról dalol.

L. B. Cowman
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
2020.05 2020. Június 2020.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 481 db bejegyzés
e év: 3633 db bejegyzés
Összes: 35935 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 6108
  • e Hét: 17819
  • e Hónap: 47131
  • e Év: 234933
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.