Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 18 
Ügyelj...
  2020-06-29 17:57:23, hétfő
 
  Ügyelj, nehogy saját megfegyelmezett életedet mások bírálgatására használd.

Oswald Chambers
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Csak neked nem szabad
  2020-06-29 17:56:47, hétfő
 
  Jézus Krisztus eleinte sok olyanban akadályoz meg Lelke által, amit mindenkinek szabad, csak neked nem.

Oswald Chambers
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Jobb...
  2020-06-29 17:55:26, hétfő
 
  Jobb belépni az életbe csonkán és Isten szemében mégis kedvesen, mint az emberek szemében kedvesnek lenni és bénának Isten előtt.

Oswald Chambers
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Csonkaság
  2020-06-29 17:54:31, hétfő
 
  Amikor Isten az újjászületés által átformál valakit, a kezdődő új életre jellemző a csonkaság.

Oswald Chambers
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Van amit nem tehetsz meg
  2020-06-29 17:53:21, hétfő
 
  Sok olyan dolog van, ami törvény szerint megengedett, de ha Istenre akarod összpontosítani az életedet, akkor nem teheted azokat többé.

Oswald Chambers
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Szó és válasz
  2020-06-29 15:55:48, hétfő
 
  Szó és válasz

A kereszténység számára élet-halál kérdése az ima.
Az ima a keresztény élet szíve. Luther mondta, ahogy egy cipész cipőt készít, egy szabó ruhát, úgy kell a kereszténynek is imádkoznia. Aki nem imádkozik, nem keresztény. Az, hogy ezt ma oly kevesen tudják, abból fakad, hogy egyszerűen nem értik, mit jelent imádkozni. Az ima nemcsak kérés és köszönet. Az ima először is azt jelenti, oly csendet teremtünk magunkban, hogy meghalljuk Isten szavát, a második lépés a válaszunk erre a szóra, legyen az tettben vagy szóban. ... Az ima azt jelenti, közel megyünk Istenhez, és a közelében is akarunk maradni, mert ő volt az, aki az első közeledő lépést megtette felénk. Imádkozni csak azért tudunk, mert Krisztus itt van, benne van imánk alapja, benne lett Isten a mi menynyei Atyánk. ... Krisztus ugyanakkor imánk ereje is, ebből az erőből tudunk ,,szüntelenül imádkozni" (Tesszalonikiaknak írt első levél 5, 16-18). Éppen mivel Krisztus az erőnk, aki az Atyához vezet minket, ezért imánk derűssé és erőssé tesz minket. Attól az embertől, aki imádkozik, idegen lesz a félelem és a szomorúság.
Az imában Jézus és Isten van közel hozzánk. Éljetek Isten közelében, így ő is közel jön hozzátok.

Dietrich Bonhoeffer
 
 
0 komment , kategória:  Rövid építő írások  
Hitetlenség
  2020-06-29 10:36:11, hétfő
 
  ,,Mi van akkor, ha némelyek nem hittek? Vajon azok hitetlensége nem teszi-e hiábavalóvá Isten hűségét?" (Róm 3,3)

Feltételezem, hogy életemben minden szomorúság forrása visszavezethető egyszerűen a hitetlenséghez. Ha igazán hiszek, a múltért teljes bocsánatot kapok, a jelent erő tölti be, és a jövő ragyog a reménytől: hogyan is lehetnék más, mint teljesen boldog?
Igen, a jövő ragyogó, mert Isten hűséges. Maradandó igazsága nem változik meg a hangulatommal együtt, és Ő sohasem inog, amikor én tántorgok és megbotlok valamelyik ígéretén a hitetlenségem miatt. Hűsége szilárdan áll, és úgy kiemelkedik, mint az örökkévalóság felhőit széthasító hegyek csúcsai. Minden hegyének alapja Isten sziklájának elérhetetlen mélységében nyugszik.
A Mont Blanc nem tűnik el, nem válik múló látomássá vagy szeszélyes köddé egyszerűen csak azért, mert egy hegymászó megszédül a lejtőin. (James Smetham)
Csodálkozunk-e azon, hogy nem kapjuk meg Isten áldását, miután hitetlenség miatt megbotlunk ígéretén? Nem azt mondom ezzel, hogy a hit megérdemli a választ, vagy munkálkodhatunk annak megszerzéséért. Azonban Isten maga tette a hitet a megnyerés feltételévé az Ő ajándékaiért. (Samuel Hart)
A hitetlenség folytonosan ezt kérdezi: ,,Hogyan lehetséges ez?" Mindig tele van ,,hogyan"-okkal, mégis a hitnek csak egyetlen nagy válasz szükséges még tízezernyi ,,hogyan"-ra is. A válasz ez - ,,ISTEN!" (C. H. M.)
Senki sem érhet el olyan sokat - olyan kevés idő alatt, mint amikor imádkozik. A következő gondolat bizonyára jól összhangban van mindazzal, amit az Úr Jézus tanított az imádságról. Ha csak egyetlen hívő teljes hittel engedelmeskedne, a világ történelme megváltoznék.
Akarsz-e a egyetlen lenni, aki engedelmeskedik, alárendelve magát Isten, a mi Atyánk szuverenitásának és vezetésének?
Az imádság hit nélkül hamarosan céltalan rutinná vagy szívtelen képmutatássá torzul. De a hittel mondott imádság a mindenható Istent a mi kérésünk támogatására indítja. Jobb nem imádkozni, amíg egész lényünk nem válik válasszá, és nem érti meg az imádság erejét. Amikor a valódi imádságot csupán suttogjuk, az ég és a Föld, a múlt és a jövő ezt mondja: ,,Ámen!"
Krisztus ilyen imádságot mondott. (P. C. M.)

Semmi sincs túl az imádság hatókörén, kivéve azok a dolgok, amik kívül esnek Isten akaratán.

L. B. Cowman
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Egy varrónő, mint a kegyelem eszköze
  2020-06-29 07:05:00, hétfő
 
  Egy varrónő, mint a kegyelem eszköze

,,Ez a nő sok jót tett, és bőven osztott alamizsnát." (ApCsel 9,36)

Krisztus közössége nem nagyon tesz különbséget anyagi és lelki szolgálat között. Mindkettő isteni forrásból ered, és mindkettő Isten dicsőségét tartja szem előtt. Teljesen lelki szolgálatról van szó, mert mindkettőt az egy Lélek használja.
A kölcsönös segítségért érzett felelősség nem korlátozódik az egyház tisztségviselőire. Nem is korlátozódik az egyik nemre. Mindazoknak, akiket Isten kegyelme elért, alkalmasnak kell lenniük arra, hogy Isten kegyelmének folyama általuk tovább áradjon.
Ajándékaink nem egyformák, és nem ugyanarra a munkára vagyunk alkalmasak. Dorkász olyan nő volt, akiben a segítségnyújtás ajándéka volt meg. Mégpedig a lehető legnagyobb mértékig megvolt. ,,Sok jót tett, és bőven osztott alamizsnát." Nem olyan valaki volt, aki arra szorítkozott, hogy olykor-olykor egy-két dolgot megcsinált egy szükségben levő emberi lénynek. Nem, számára a jótett életstílus volt. ,,Gazdag volt jó cselekedetekben" (Károli ford.).
Áldott asszony! Ha azokra az özvegyekre gondolunk, akik kiállították Dorkász szeretetének ,,gyümölcseit" (a kalapokat, kendőket, ruhákat), akkor megjelenik szemünk előtt annak a hálaáldozatnak a képe, amely gazdagabb, mint az ószövetségi szent sátorban Istennek felajánlott szent kenyér. Ezek az új templom szerény és igaz hálaáldozatai.
A keresztyén egyházban az az erős hagyomány él, hogy a hét első napjának néhány óráját az ige hirdetésének és az imádság szolgálatának szentelik. Miért nem honosítjuk meg azt az ugyanolyan erős szokást, hogy annak a napnak egy részét a ,,jótettekben és alamizsnálkodásban" kifejeződő szolgálatra szenteljük? Nem szeretnénk vasárnapra korlátozni az ilyen tettek véghezvitelét. A jótékonyság cselekedeteit bármikor végre lehet hajtani. De ha valamit bármikor meg lehet tenni, azzal megeshet, hogy soha nem teszik meg.
Megköszönjük a kegyelem Istenének mindazokat a csendes embereket, akik hűségesen elvégzik a szeretet és könyörület munkáit. Megköszönjük nekik azt a kegyelmet, mely kezük tetteiben mutatkozik meg. És hisszük, Isten fel fogja őket támasztani, hogy örökre vele éljenek.

Napi gondolat
Nevezz még néhány embert gyülekezetedben, akik hűségesen és csendesen cselekszik a szeretet és a könyörület tetteit. Mondj köszönetet ,,a kegyelemért, mely kezük tetteiben mutatkozik meg".

Andrew Kuyvenhoven
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 18 
2020.05 2020. Június 2020.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 481 db bejegyzés
e év: 3633 db bejegyzés
Összes: 35935 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2280
  • e Hét: 13991
  • e Hónap: 43303
  • e Év: 231105
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.