Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/13 oldal   Bejegyzések száma: 128 
Jézusi áldás gif
  2020-07-27 22:52:59, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Vallás   
Jézus gif
  2020-07-27 22:51:57, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Vallás   
A manukaméz csodás hatása az egészségre
  2020-07-27 22:45:10, hétfő
 
  A mézről mindenki tudja, hogy mennyire jó hatással van az emberi szervezetre. Nagyon értékes tápanyagokkal, vitaminokkal, ásványi anyagokkal és enzimekkel van tele, amelyek mind-mind az emberi egészséget szolgálják. A manukaméz is nagyon hasznos lehet, hiszen nemcsak antimikrobiális hatással rendelkezik, hanem antibakteriális hatása is kiemelkedő.

A manukaméz használata a gyógyászatban
A manukaméz nem csupán belsőleg lehet a hasznunkra. Egy kutatásban olyan emberek vettek részt, akik vénás betegség következtében kialakult lábszárfekélyben szenvedtek. A betegek egyik csoportját hagyományosan, vagyis gyógyszeresen kezelték, míg a másik csoport sebeit manukamézzel kenegették. Míg a manukamézes csoportban hetven százalékos volt a gyógyulási arány, addig a másik csoportban ez az arány csak tizenhét százalék volt.

A sebgyógyulás és a manukaméz

A manukamézzel azoknál a betegnél, akik valamilyen égési sérülést szenvedtek, jelentősen csökkentette a seb okozta fájdalmat, illetve a szövetek regenerációja is sokkal gyorsabb volt, mint a hagyományos kezelés során elért gyógyulás.

A manukaméz és a szájüreg

A manukaméz akkor is a segítségünkre lehet, ha egészséges fogakra és ínyre vágyunk. A manukaméznek ugyanis antibakteriális hatása van, ezért nagy segítséget nyújt a szájüregben elszaporodó baktériumok ellen. A szájüregi baktériumok több szempontból is veszélyesek lehetnek. Egyrészt felelőssé tehetők a fogszuvasodásért és az ínybetegségek kialakulásáért, másrészt ezek a baktériumok bekerülve a véráramba akár még szívbetegségeket is okozhatnak.

Az antibakteriális és vírusellenes hatás
A manukaméz nemcsak antibakteriális, hanem vírusellenes hatással is rendelkezik, így hatékonyan képes csillapítani a torokfájást, mert nemcsak elpusztítja a torokban tanyázó baktériumokat, de még gyulladást is csökkent.

IBS-re még egy gyógymód
Az irritábilisbél-szindróma egy komoly betegség, amely kellemetlen diszkomfortérzéssel jár együtt, a beteg folyamatosan puffad, sőt a székrekedés és a hasmenés váltakozásával küzd. A manukaméz nem csak ezeket a tüneteket csökkenti, de az emésztőrendszer gyulladását is minimalizálni tudja.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
Miért hagyjuk el a mesterséges édesítőszereket?
  2020-07-27 21:50:36, hétfő
 
  Manapság egyre több termékben, élelmiszerben, étrend-kiegészítőben található mesterséges édesítőszer, sajnos nem is egyféle. Mindenből próbálom mindig a natúr dolgokat megvásárolni, de van például olyan természetes gyógymódot szolgáló gyümölcs, amelyet szirup formájában szerettem volna megvásárolni.
Amikor étrend-kiegészítőt vásárol, Ön is mindenképpen olvassa el az összetevők listáját, mert nem érdemes olyan terméket fogyasztani, ami hosszú távon nem gyógyít, hanem esetlegesen megbetegít. Most nézzük is meg, hogy milyen negatív hatásai lehetnek ezeknek a mesterséges édesítőszereknek.

1. Az édesítőszerek és a cukorbetegség
Az édesítőszerekkel kapcsolatban nemcsak az bizonyosodott be, hogy súlygyarapodást okoznak, hanem az is, hogy megnövelik a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásának a kockázatát.

Az emberek azt gondolják, hogy az édesítőszerek nem hizlalnak. Ez nem egészen így van. Nagyon sokan fogyasztanak diabetikus italokat, amelyek édesítőszert tartalmaznak. Ezek az italok nem hogy nem egészségesek, de még hizlalnak is. Legfőképpen a hasi zsír növekszik, amely felelőssé tehető a metabolikus szindróma kialakulásáért. Ez pedig nagyon veszélyes, mert krónikus betegségeket, többek között szív- és érrendszeri betegségeket és 2-es típusú cukorbetegséget okozhat.

2. Függőséget is okoznak
Aki édességfüggő, az nagyon jól tudja, hogy sok esetben nem is az adott desszertet vagy csokit
kívánja, és nem azért akar mindennap azt enni, mert vágyik rá, hanem mert cukorfüggőségben szenved. Az édesítőszerekkel kapcsolatban is bebizonyosodott, hogy bizony addiktívvá tesznek. Vagyis minél többet eszünk azokból, annál jobban áhítozunk ezek után a termékek után. A szacharin, az aszpartán és a szukralóz pedig ezerszer édesebbek, mint a cukor, ráadásul nemcsak függőséget generálnak, de még a hormonális egyensúlyt is felborítják.

3. Az anyagcserét is megbolondítják
A mesterséges édesítőszerek még az anyagcsere működésére is negatívan hatnak, és megbolygatják a bél baktériumflórájának egyensúlyát. Az édesítőszerek drasztikusan megemelik a vércukorszintet, így nemcsak a béltraktusra hatnak negatívan, hanem anyagcseregondokat és súlyproblémákat is okoznak.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Miért olyan fontos és hasznos a magnézium?
  2020-07-27 21:39:41, hétfő
 
  Már sokat hallottunk a magnézium jótékony hatásairól. Az emberek tudják, hogy magnéziumra van szükségük az idegrendszer megfelelő működéséhez, ez a vitamin még a csontok egészségét is biztosítani tudja a kalciummal, a K2- és a D3-vitaminnal egyetemben, azonban a magnéziumnak mint ásványi anyagnak sok más dolga is van az emberi szervezetben.

Magnézium nélkül nem működünk megfelelően
Az emberi szervezetnek egész egyszerűen szüksége van erre az ásványi anyagra, hiszen több funkció zavartalan lebonyolítását képes biztosítani. Magnéziumra van szükség, hogy az izmok megfelelően működjenek, de ez az ásványi anyag szükséges a megfelelő idegrendszeri működéshez is. A magnézium nemcsak a vércukorszint, hanem a vérnyomás szabályozásában is aktívan részt vesz.

A cukorbetegség veszélyes
A cukorbetegség egy krónikus betegség, amely valamilyen krónikus gyulladás talaján jön létre, vagy amiatt, hogy a vércukorszint szinte sohasem stabil, sok esetben ingadozik. Kutatások igazolják, hogy a magnéziumbevitel mintegy 17 százalékkal csökkenti a 2-es típusú cukorbetegség kialakulását. Ennek egyszerű a magyarázata, ugyanis a magnézium hatására javul az inzulinrezisztencia és a vércukorszint sem fog ingadozni.

Az egészséges csontok felelőse

Önmagában a magnézium nem eredményez egészséges csontokat, viszont a D3-vitaminnal, a K2-vitaminnal és a kalciummal karöltve már igen.

A vérnyomás szabályozásában is részt vesz

A magnéziumnak kiemelkedő szerepe van a vérnyomás szabályozásban. Kutatások során az igazolódott, hogy azoknál a személyeknél, akiknél magas vérnyomást diagnosztizáltak, a magnéziumpótlást követően mind a szisztolés, mind a diasztolés vérnyomásértékek csökkentek.

A fejfájás és a migrén ellenszere is lehet

Azok, akik migréntől szenvednek, nagyon jól tudják, hogy ez egy pokoli betegség, hiszen sok esetben hirtelen, csak úgy a semmiből támad, és olyan erős fejfájás is társulhat hozzá, amely megakadályozza a normális életvitelt és a munkavégzést. Sok tanulmány számolt be arról, hogy azoknak az embereknek, akik migrénben szenvednek, gyakran magnéziumhiányuk is van. Azonban ha magnéziumkiegészítőket fogyasztanak, esetükben a fejfájás intenzitása és gyakorisága is csökken.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
A karfiolt még a brokkoli sem szoríthatja ki az étrendből
  2020-07-27 21:36:41, hétfő
 
  Manapság a brokkolit favorizálják sokan, pedig a karfiol is nagyon egészséges, hiszen tele van értékes tápanyagokkal és nagyon sokféle változatban elkészíthető. Roppanósan puhára főzve még salátát is készíthetünk belőle.

A karfiol sok-sok tápanyagban bővelkedik
A karfiol meglehetősen gazdag forrása a C-, a K-, a B6-vitaminnak, a folátnak, a pantoténsavnak, a káliumnak, a foszfornak, a mangánnak és a magnéziumnak.

A karfiol mint kiváló rostforrás
A karfiol tele van rosttal, amely az emésztésre rendkívül kedvezően hat. A rostok az egészséges bélbaktériumok táplálásában vesznek aktívan részt. Ez nemcsak azért hasznos, mert így az emésztéssel nem lesznek gondok, de a gyulladás is csökken, illetve megszűnik, ami pedig sok egészségügyi probléma okozója lehet. Amennyiben elegendő rostost fogyasztunk, úgy megelőzhetővé válik a székrekedés, és még a gyulladásos bélbetegség is elkerülhet bennünket. Amennyiben az étrendünk elegendő rostost tartalmaz, úgy más betegségek is elkerülhetnek bennünket, úgy mint rákos betegségek, szívbetegségek és cukorbetegség.

A karfiolban is vannak antioxidánsok
A karfiol is kiváló forrása az antioxidánsoknak, amelyek védelmet jelentenek a sejtek számára az oxidatív stresszel és a gyulladással szemben. A karfiolban megtalálhatók még a glükozinolátok és az izocianátok, amelyek nagyszerű antioxidánsnak számítanak. Ezek az antioxidánsok megakadályozzák a rákos sejtek növekedését.

A karfiolban sok a kolin is

A karfiol gazdag forrása a kolinnak, amelynek kiemelkedő szerepe van a neurotranszmitterek termelődésében, amelyek az idegrendszer egészséges működését tudják biztosítani. A kolin hiánya számos más betegség okozója is lehet. Amennyiben nincs elegendő kolin az emberi szervezetben, úgy kialakulhat májbetegség és szívbetegség, de olyan neurológiai betegség is létrejöhet, mint a demencia vagy az Alzheimer-kór.

Nyári karfiolleves hozzávalói:

1 kisebb fej karfiol
1 sárgarépa
1 kis fej vöröshagyma
1 petrezselyemgyökér
2 evőkanál extraszűz olívaolaj
1 csokor friss petrezselyem
ízlés szerint tengeri só, őrölt bors és sáfrány

Elkészítése:
A zöldségeket készítsük elő: hámozzuk és mossuk meg, majd vágjuk azokat kisebb darabokra. Az olívaolajon dinszteljük meg a hagymát, majd adjuk hozzá a zöldségeket. Pároljuk azokat 5-10 percig. Vágjuk össze fűszernövényollóval a zöldpetrezselymet, a felét adjuk a leveshez. Amikor a leves főni kezd, ízesítsük a fűszerekkel. Tálaláskor adjuk hozzá a maradék zöldpetrezselyem másik felét is.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
A fűszerek hatalma
  2020-07-27 21:32:36, hétfő
 
  Nagyon sok olyan fűszer létezik, amelyeket nemcsak az ételek ízesítésére és a konyhában hasznosíthatunk, hanem az egészségünket is szolgálják. Lássuk, melyek ezek!

Az aranyszínű kurkuma
Az egyik legcsodálatosabb fűszer a kurkuma. A kurkuma egy kurkumin nevű vegyületet tartalmaz, amely a kutatások szerint védelmet jelenhet a daganatos betegségekkel szemben, de gyulladáscsökkentő hatása is ismeretes, nem beszélve a neurológiai betegségek megelőzéséről. Amennyiben rendszeresen fogyasztjuk a kurkumát, az olyan betegségek kerülhetnek el bennünket, mint Alzheimer-kór, ízületi gyulladás vagy daganatos betegségek. Hogyan használhatjuk? Az ételek többségére szórhatunk mindig egy csipettel ebből a fűszerből, de akár még teát is készíthetünk belőle.

A gyulladáscsökkentő gyömbér
A gyömbér elsősorban Indiában ismert, de ma már hazánkban is egyre többen használják. A legtöbben gyomornyugtatóként használják és az emésztési problémákat orvosolják a segítségével. A gyömbér antioxidáns hatással rendelkezik, ezáltal képes megakadályozni a káros oxidációs folyamatokat a szervezetben, emellett gyulladáscsökkentő hatása is van. Nagyon fontos, hogy a gyulladást csökkentsük a szervezetünkben, mivel a gyulladás talaján jön létre sok-sok betegség, beleértve a rákos betegségeket, a 2-es típusú cukorbetegséget, a szívbetegséget és az elhízást is.

Az antioxidánsokban gazdag oregánó

Az oregánó rendkívül gazdag antioxidáns vegyületekben. Ez a gyógy- és fűszernövény olyan vegyületeket is tartalmaz, amelyek meggátolhatják a cukorbetegség kialakulását. Az oregánóból nyert olaj antimikrobiális hatással rendelkezik, emellett bevethetjük allergiák, megfázás, fáradtság és influenza esetén is.

A fokhagymának nincs párja
A fokhagyma szerte a világon nagyon népszerű, hiszen nagyon hasznos a szív és az immunrendszer számára. Egy természetes antibiotikumnak is tekinthető. Ez a gyógynövény a vérnyomás szabályozását is megtámogatja, jó hatással van a keringésre és csökkenti a szervezetben az oxidatív stressz kialakulását.

Az illatos fahéj
A fahéj is egyfajta antioxidánsként működik, mindeközben gyulladást is csökkent. A fahéjról köztudott, hogy stabilizálni tudja a vércukorszintet.

A zsálya is nagyon értékes
A zsálya nem csupán gyulladást csökkent, de antioxidánsként működve megvédhet bennünket az oxidatív stresszel szemben is. Emellett csökkenti az LDL-koleszterin és a triglicerid szintjét.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Fejfájás ellen
  2020-07-27 21:25:46, hétfő
 
  Gyakran kínozza fejfájás, migrén?
A bükki füvesember ezeket a gyógynövényeket ajánlja:

Amíg a fejfájás azonnali csillapítására nincs gyógynövény vagy gyógytea, a migrénes fejfájás kiújulását rendszeres gyógyteázással meg tudjuk előzni. Gyuri bácsi a bükki füvesember most fejfájósoknak ad tanácsot.
,,Nekem nem szokott fájni a fejem, hála Istennek nem tudom, mi az, hogy fejfájás" - adja tudtunkra Gyuri bácsi, és valahogy nem csodálkozunk ezen, hiszen elmondása szerint ő sosem stresszel, egészségesen él, az erei tiszták és a csuklyás izma sem tokosodott be. Gyuri bácsi szerint ez utóbbi gyakran okozhat fejfájást, ajánl is rá rögtön valamit: pásztortáska tinktúrával kenegethetjük naponta kétszer, ezzel stimulálhatjuk az izom vérkeringését és segíthetjük a fejfájás múlását.

Őszi margitvirág, a fájdalmak enyhítésére
Gyógynövények közül egyetlen gyógynövényt említ, amely hatásos a migrénes fejfájás kezelésében, ez pedig egy igazi kincs, az őszi margitvirág. És bár virágzata hasonlít a kamilláéra, ne tévesszük vele össze! Az őszi margitvirág hatóanyagainak köszönhetően tágítja az ereket és nyugtató hatása van, rendszeres fogyasztásával ízületi fájdalmakés migrénes görcsök kialakulását egyaránt meg lehet előzni.

,,Ez a legfontosabb gyógynövényünk a fejfájásrohamok kiújulásának megelőzésére. Hatását erősíthetjük görcsoldó gyógynövényekkel is, ilyen például a mezei kakukkfű, a réti palástfű vagy a borsmenta, illetve vértisztító, értágító hatású gyógynövényekkel, mint az orvosi veronika vagy a somkóró" - magyarázza a fejfájósoknak összeállított teakeverék hatását Lopes-Szabó Zsuzsa, fitoterapeuta.

De hogyan is fogyasszuk a fejfájósok teáját?
Az Őszi margitvirágos teakeverékből a szokásos módon, egy csapott evőkanál (3 g) teafüvet 2,5 dl vízzel leforrázunk, 15 perc után leszűrjük.

Súlyosabb esetben napi egy, enyhébb eseteknél heti 2-3 csésze tea folyamatos fogyasztása ajánlott legalább fél évig. Napi 1 csészével korlátlan ideig iható. Hangsúlyozni kell, hogy az elkészített tea nem alkalmas migrénes-fejfájásos rohamok azonnali csillapítására!

Van ellenjavallata, hiszen az értágító hatás miatt körültekintően kell fogyasztani: terhesség, szoptatás alatt, erős vérhígító szedése mellett, valamint gyermekeknek 12 éves kor alatt nem ajánlott. Bármilyen műtét előtt 2 héttel fokozatosan csökkenteni kell a fogyasztását.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyuri bácsi füvesmester  
A buddhista szerzetesek 5 szokása
  2020-07-27 21:22:15, hétfő
 
  A buddhista szerzetesek 5 szokása, amely segít megszabadulni a negatív energiáktól

A világ tele van káosszal, mi pedig egyik helyről rohanunk a másikra, miközben másra sem vágyunk csak egy perc nyugalomra. Gyakran érzünk irigységet, amikor azt látjuk, hogy egyesek mennyire higgadtnak tűnnek hozzánk képest. Gondoljunk csak bele, az sem ritka, ha mások nevetése zavar minket. De mégis mi baj a jó kedvvel? Hogy nekünk nem jut belőle elég?

Ha igazán nyugodt és kiegyensúlyozott emberekre kell gondolnunk, akkor a buddhista szerzetesek is biztosan bevillannak a szemünk elé. Mégis miből merítkeznek, hogy határtalan lelki és szellemi egyensúlyukat elérhessék?

Lássunk szokásaik közül ötöt, amely segít, hogy a negatív energiákat távol tartsuk magunktól.

1- Szüntesd meg a zsúfoltságot magad körül
Az egyik legfontosabb dolog, amit meg kell tennünk, hogy mindentől, amire nincs szükségünk, szabaduljunk meg, hogy minél egyszerűbb életet élhessünk. Lomtalaníts egy nagyot, távolítsd a sok felesleges holmit a környezetedből.

2- Lomtalaníts belül
Rendkívül fontos, hogy a gondolataid, a tetteid és az érzéseid egy hullámhosszon legyenek. A boldogságod attól függ, hogy hogyan gondolkodsz, mit érzel, és mit cselekszel. Ezek mind befolyásolhatóak. Az egyik legegyszerűbb módszer a lelki lomtalanításra a meditáció. Nem kell órákat eltöltened vele, napi 10-15 perc is sokat számít.

3- Hallgasd meg az embereket és ne ítélkezz
Az igazi kommunikáció során hagyjuk lelkeinket találkozni. A kommunikáció lényege az, hogy könnyítsünk a szívünk és elménk terhén és ez csak azáltal érhető el, ha figyelmesen meghallgatjuk a másikat és nem ítélkezünk.

4- Fogadd el a változást
Állandóan a változástól való félelemmel harcolunk. Annyira megszokjuk a körülöttünk lévő dolgokat, hogy a legkisebb változás gondolata is kényelmetlen számunkra. Találd meg a békédet ezzel kapcsolatban. Értsd meg, hogy az élet szüntelen változások sorozata, mindig is így volt és így is lesz. Ha ezt sikerül elfogadni, akkor a félelmed is elszáll vele együtt.

5- Élj a jelenben
Elfogadva a jelent anélkül, hogy a múlton rágódnánk vagy a jövő miatt aggódnánk egy rendkívül nehéz feladat, ez nem kétséges. Az viszont igaz, hogy ha ezt sikerül elérni, sokkal békésebb életet élhetünk. Éppen elég az adott nap történéseivel foglalkozni, a többivel pedig ne terheld se az elméd, se a lelked.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
A hőguta figyelmeztető jelei
  2020-07-27 21:12:17, hétfő
 
  A hideg hónapokat követően nyáron hajlamosak vagyunk sokkal több időt a napon tölteni, mint azt szabad lenne, elfeledkezve az intelmekről. Sokan még most sem tartják be a szabályokat és képesek hosszú órákon keresztül a napon tartózkodni, pedig ez rendkívül sok veszélyt rejt magában. Akár még hőgutát is lehet kapni.

Milyen jelei vannak a hőgutának? Ilyenkor a test hőmérséklete jelentősen megnövekszik, illetve a központi idegrendszer is diszfunkcionálisan kezd el működni. A hőguta után két lehetőség adott. A többórás napsütésen történő tartózkodást követően az illető hűvösebb helyre vonul. Ilyenkor egy-két óra múlva a test hőmérséklete visszaáll és a tünetek is szépen lassan, fokozatosan megszűnnek. A másik lehetőség - ha valaki nem jut például egy légkondicionált helyiségbe -, hogy rosszul lesz és olyan erős tünetei lesznek, hogy azok akár kórházi kezelést is igényelhetnek.

A hőguta egyik jele a zavartság megjelenése. Ilyenkor az illető nem tud koncentrálni, megfelelő döntéseket hozni és még az egyszerű kérdésekre sem tud válaszolni.

A zavartság mellett mentális problémák is megjelenhetnek. Az illető nem tudja, hogy hol van, hogy hívják, mi történt vele stb. Azonban ez a tünet megszűnik, miután a beteg megfelelő ellátásában részesült.

A szédülés is az első helyeken áll, abban az esetben, ha valaki hőgutát szenved. A szédülés oka a folyadékvesztés, azaz a dehidratáció, kiszáradás lehet. Ilyenkor az illető elveszíti az egyensúlyát, levegőt is alig kap, vagyis nehezére esik egyenletesen lélegezni.

A hányinger is a tünetek széles skáláját színesíti. Ezért van az, hogy például a nyáron rendezett sportversenyeken sátrakat állítanak fel, ahová a versenyen résztvevők behúzódhatnak, hiszen a nagy melegben bárki hőgutát kaphat, amennyiben néha nem vonul el egy hűvösebb, naptól védett helyre.

A hőguta korai figyelmeztető jele lehet a szűnni nem akaró fejfájás. Ehhez kimerültség is párosulhat. A fejfájás lehet enyhe, de általában az erős, lüktető fejfájás jellemző azokra, akik hőgutát szenvedtek. A tünetek néhány órán belül elmúlnak, de vannak olyan esetek, amikor néhány nap is szükséges a regenerálódáshoz.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
     2/13 oldal   Bejegyzések száma: 128 
2020.06 2020. Július 2020.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 128 db bejegyzés
e év: 3611 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 7100
  • e Hét: 15882
  • e Hónap: 47368
  • e Év: 252069
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.