Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/54 oldal   Bejegyzések száma: 531 
Advent negyedik vasárnapi szentmise Veszprém 12.20
  2020-12-21 16:51:03, hétfő
 
  Veszprémi Érsekség a Szent Mihály Bazilikából

Videó Link

...... .......



...... .........

 
 
0 komment , kategória:  Advent  
Raniero Cantalamessa harmadik adventi beszéde
  2020-12-20 23:45:23, vasárnap
 
  Karácsony Isten alázatának ünnepe.
Mit számít neked, ha Krisztus egyszer megszületett Máriától Betlehemben, ha nem születik meg a te szívedben?
December 18-án, pénteken hangzott el Raniero Cantalamessa bíboros, kapucinus szerzetes Ferenc pápa és a Római Kúria tagjai számára tartott idei harmadik és egyben utolsó adventi beszéde, ,,Eljött, hogy közöttünk lakjon" címmel. Isten eljött hozzánk, szegényen a szegények közé, a szolga alázatával - mondta elmélkedésében a Pápai Ház szónoka, a Megtestesülés módjára irányítva a figyelmet.

Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Advent  
Vasárnapi gondolatok - Advent 4 vasárnapja
  2020-12-20 23:13:48, vasárnap
 
  Heiter Róbert Gottfried szepetneki plébániai kormányzó gondolatai

Szombathelyi Egyházmegye videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Advent  
Adventi gondolatok - Advent 4. vasárnapja 12.20
  2020-12-20 23:12:06, vasárnap
 
  Melega Júlia és Iszak Péter tanúságtétele, valamint Heiter Róbert Gottfried szepetneki plébánia kormányzó gondolatai

Szombathelyi Egyházmegye videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Advent  
Adventi ráhangoló: A te szívedben akar .....12.20
  2020-12-20 21:08:59, vasárnap
 
  Adventi ráhangoló: A te szívedben akar az Isten magának szállást készíteni
A nap kihívása
A te szívedben akar az Isten magának szállást készíteni. Megengedem-e ezt neki? Segítek-e ebben neki? Mit tehetek én ezért?
Családi együttlétünk egysége, szeretete, meghittsége, békéje az a ,,méltó hajlék", ahova Ő nagyon szeretne beköltözni. Mit tehetek ezért?

Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Advent  
Advent 4. vasárnapja 12.20
  2020-12-20 20:56:44, vasárnap
 
  ...... ..........


Abban az időben: Isten elküldte Gábor angyalt Galilea Názáret nevű városába egy szűzhöz, aki jegyese volt egy férfinak, a Dávid házából való Józsefnek. A szűz neve Mária volt.
Az angyal belépett hozzá, és így szólt: ,,Üdvözlégy, kegyelemmel teljes! Az Úr veled van! Áldottabb vagy te minden asszonynál!"
Ennek hallatára Mária zavarba jött és gondolkodóba esett, hogy miféle köszöntés ez. Az angyal azonban folytatta: ,,Ne félj, Mária! Hisz kegyelmet találtál Istennél! Mert íme, gyermeket fogansz méhedben és fiút szülsz, s Jézusnak fogod őt nevezni! Nagy lesz ő: a Magasságbeli Fiának fogják hívni. Az Úristen neki adja atyjának, Dávidnak trónját. Uralkodni fog Jákob házán mindörökké, és uralmának soha nem lesz vége!"
Mária ekkor megkérdezte az angyalt: ,,Hogyan történhet meg ez, amikor én férfit nem ismerek?" Az angyal ezt válaszolta neki: ,,A Szentlélek száll le rád, és a Magasságbeli ereje borít be árnyékával. Ezért szent lesz az, ki tőled születik: Isten Fiának fogják őt hívni. Lásd, rokonod, Erzsébet is gyermeket fogant öregségében, sőt, már a hatodik hónapban van, bár magtalannak tartják az emberek. Istennél semmi sem lehetetlen."
Erre Mária így szólt: ,,Íme, az Úr szolgálóleánya: történjék velem szavaid szerint!"
Ezután az angyal eltávozott. Lk 1,26-38

Útravaló:
Íme, a szűz fogan, fiút szül, és Emmánuelnek nevezi, ami annyit jelent: Velünk az Isten." Az ószövetségi hit alapja volt, hogy Isten kiválasztotta, meghívta a zsidó népet, szeretettel fordult felé. Máriában mindez elérte csúcspontját, akit Isten a legnagyobb misztérium hordozójává tett. Egyszerű, mégis teremtői mélységeket hordozó szavak. Pedig itt kimondhatatlan, szavakba nem foglalható titok valósul meg. Az ember teremtett értelmével föl nem fogható valóság lép be az emberi világba. Az angyal szavaiban ott van: Jézus azért jön, hogy a bűn uralmát megtörje, Isten országát építse. Mária életébe berobban az Isten angyala. Megijed. Ezért bátorítja: ,,Ne félj, Mária!" Itt a pillanat kezdetté dermed. Akkor Isten azt mondta: ,,Legyen..." - és minden létrejött. Itt az ember válaszol Istennek: ,,... legyen nekem a te igéd szerint." Milyen egyszerű szavakkal válaszol Mária. A Teremtő teremtménnyé lett! Ma dicsérjük Istent a csodáért, amit Máriában véghez vitt. Ez a csoda megszakította az Ádám valamennyi gyermekét megkötöző eredeti bűn láncát, és Máriában már Jézus születése és az üdvösségmű történelmi beteljesedése előtt létrehozta az üdvösséget. Mária így megnyitja a megváltottak sorát. Vele kezdődik el az üdvösségtörténet, és ebben ő maga is közreműködik, amikor világra szüli Jézust, aki minden embert üdvözíteni fog. Ez az isteni terv egyedülálló és kivételes módon Máriában valósult meg, de az Isten által meghatározott mértékben minden egyes hívőben is valóra kell válnia.
Jézus születésének egyik emberi és kényes körülménye: József fájdalmas kétségéről van szó, akinek el kellett fogadnia az Istentől rábízott küldetést. Nem feltételezhetjük Józsefről, hogy Máriát hűtlenséggel gyanúsította volna. Hiszen ismerte és szerette őt. Ezért akarta titokban elbocsájtani, mert ha a törvény elé viszi jegyesét, akkor mindennek vége. Itt Isten beavatkozik, és angyala által József elé tárja küldetését. Mi játszódhatott le József lelkében? Talán azt kell gondolnunk, hogy nem értette az Isten titokzatos beavatkozását, és el akarta hárítani magától az ebben való részvételt, hiszen nem volt anyagiak bőségében, és alázatában kevésnek gondolta magát a feladathoz; menekülni akart a kiválasztástól, mint Illés és Jónás, Izajás vagy Jeremiás, akik az isteni küldetés pillanatában kicsinyeknek mondták magukat, vagy dadogóknak... József engedelmeskedik, alázatosan elfogadja Isten akaratát. A názáreti mesterember hitének, odaadottságának védelmében így bontakozik ki az Üdvözítő élete, és így válik az advent emberévé József.
A ma embere is menekül az Isten által eltervezett megváltás titka elől. Az alázatban és szolgáló szeretetben végrehajtott megváltás nem imponál az emberek többségének. Éppen ezért szeretnék kivonni magukat alóla, vagyis menekülnek a kereszténységtől, vagy kialakítják a sajátos útjukat: Vallásos vagyok a magam módján - mondják.
Hozzájuk küldi Isten a kegyelmének angyalát, amint Józsefhez is elküldte, és biztatja ma is az embereket: Ne félj! A Józsefet megszólító angyal így lesz karácsonyi angyallá számodra, és arra kér, hogy vállald a számodra sokszor oly érthetetlen, erőidet és képességeidet felülmúlni látszó istenszolgálatot. Hiszen Isten az alkotója ennek a világnak, ő tudja, miben hibásodott meg a világ mechanizmusa, és mi szolgál megjavulására. A karácsonyi titok már a húsvétot is megvilágítja, rámutat annak eredetére és születésére, aki a világ üdvösségéért majd meghal a kereszten. Ő az Isten Fia, a megtestesült Ige.
Ezért nincs más feladatod, mint hogy életedet Máriához igazítsad, utánozd őt a kegyelem iránti hűségben, az Isten iránti állandó nyitottságban. S amint Máriában a kegyelem teljessége az Isten és az emberek iránti szeretetben bontakozott ki, ugyanúgy kell növekednie benned az Isten és az emberek iránti szeretetnek. Mária igenje a mi igenünk.
Magyar Kurír

C. Horváth István Sándor elmélkedése
Advent 4. vasárnapján Jézus születésének hírüladását olvassuk az evangéliumban, amely esemény Keresztelő János születésének hírüladása után hat hónappal történt. Mária, a kiválasztott leány, názáreti otthonában tudja meg Isten tervét. Zakariáshoz hasonlóan neki is angyal jelenik meg, aki Isten üzenetét, akaratát közli vele. Bár a két eseményt hasonlóan írja le Lukács evangélista, mégis a részletekre odafigyelve kitűnik számunkra, hogy Jézus személye felülmúlja Jánosét. Zakariás hitetlenségével mintegy szemben áll az, hogy Mária hittel fogadja el Isten vele kapcsolatos tervét. A názáreti leány először furcsának tartja az angyal tiszteletteljes köszöntését, majd érdeklődve kérdez rá az elmondottak beteljesedésének módjára. Nem érti, nem tudja elképzelni, miként születhet neki gyermeke, hiszen József még nem a férje és nem volt kapcsolata férfival. Az angyal beavatja őt anyaságának titkába: a Szentlélek erejéből fog gyermeke születni. Mária hittel fogadja az angyal szavát. Hittel fogadja el Isten akaratát. Hittel egyezik bele Isten szándékába. Hite teszi őt üdvösségünk szolgálójává.
A születendő gyermekről Gábor angyal többek között ezt mondja Máriának: ,,Isten Fiának fogják őt hívni" (Lk 1,32). Gondolhatnánk arra, hogy ez egy messiási cím, egy Messiásnak kijáró tiszteletteljes megszólítás, de itt sokkal többről, valódi hiúságról van szó. A mindenható Isten és a gyermek között valódi Atya-Fiú kapcsolat van. Jézus születése leereszkedés, a menny földre szállása. Születésével a láthatatlan Isten látható alakban jelenik meg köztünk. Egy szűz méhe magába fogadja és később egy jászol körülöleli a végtelen Istent, aki hatalmasabb mindennél.
Néha felfigyelünk a híradásokban arra, hogy a világ valamely pontján megépítették a legmagasabb épületet, túlszárnyalva természetesen a korábbi magassági rekordot. Egyes országok építészei valósággal versenyeznek egymással, illetve saját gazdagságukat akarják így megmutatni másoknak. Miközben az ember égbe törő tornyokat épít, hogy egyre magasabbra jusson és meghódítsa az eget, Isten lejön közénk a földre. A szent Isten belép ebbe a világba, az Isten emberré lesz, hogy utat mutasson az emberségre és az életszentségre. Isten elérhető közelségbe kerül hozzánk. És mi letekintünk erre a jászolban fekvő Gyermekre, aki magához vonzza pillantásainkat. Úgy nézzük őt, mint akit az ég küldött a földre, hogy magával vigyen bennünket a földről az égbe.
Jézus Krisztus megtestesülésével az üdvösségtörténet új korszaka kezdődik el. Isten, aki egykor megteremtette a világot, most újjáteremt mindent. Isten, aki az idők kezdetekor megalkotta az embert, az idők teljességében Fia által emberré lesz, újjá alkotva ezzel az emberi természetet. A mi életünkben is valami új kezdődhet el, ha Máriához hasonlóan mi is befogadjuk életünkbe Jézust. Ez a lelki újjászületés bennünk is Isten Lelke által történhet meg. A Szentlélek le akar szállni ránk, hogy ne csak a gyertyák égjenek az adventi koszorún, hanem lángra lobbanjon szívünkben a szeretet és az Isten utáni vágy. Isten Lelke szeretné számunkra újra felragyogtatni a hit fényét és felszítani bennünk a remény néha már csak pislákoló lángját.
A karácsonykor született Jézus végigjárja az emberi élet útját, hogy megmutassa nekünk az Istenhez vezető utat, az üdvösség útját. Induljunk vele! Engedjük, hogy a földre jött Fiúisten elvezessen minket az égbe!

Imádság
Mindenható Istenünk! Te teljesítetted ígéretedet és elküldted közénk egyszülött Fiadat, a mi Megváltónkat. Fiad születésével újjáteremtettél minket, embereket, mert Jézus a mi lelki újjászületésünk egyetlen forrása. Hisszük, hogy isteni gondviseléseddel azóta is formálod és alkotod a világot. Minden születéssel, minden emberi élet kezdetével valami újat alkotsz és minden emberrel terveid vannak. Azt az utat kell végig járnunk életünkben, amelyet te jelöltél ki számunkra. Adj nekünk Fiad végtelen alázatosságából és engedelmességéből, hogy mi is egyedül a te akaratodat kövessük, egyedül téged tekintsünk életünk Urának, neked engedelmeskedjünk és a te országodat építsük

Hanganyag Link
 
 
0 komment , kategória:  Advent  
Adventi gondolatok - 2020. december 19
  2020-12-19 17:46:07, szombat
 
  A Lukács-Farkas család tanúságtétele és Németh Tamás vépi plébános gondolatai.

Szombathelyi Egyházmegye videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Advent  
Mai Ó-antifóna 12.19
  2020-12-19 08:26:55, szombat
 
  Wielkie Antyfony Adwentowe: 19 grudnia
Ó, Jessze gyökeréből támadt Sarj! Te jel vagy a népek számára; elnémulnak a királyok előtted, és epedve várnak a nemzetek: Jöjj, szabadíts meg minket, már ne várass tovább magadra!

Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Advent  
Adventi ráhangoló: Egyszer csak…12.19
  2020-12-19 08:23:05, szombat
 
  A nap kihívása
Ma elevenítsd fel életed ,,egyszer csak" élményeit. Hogyan reagáltál akkor? Követted-e a meghívást? Megtorpantál? Kételkedtél? Természetesnek vetted? Mit tennél, ha még egyszer megtörténne ez veled?
Figyelj ezekre, mert üzen benne a Jóisten.

Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Advent  
Adventi ráhangoló: Álmaink jelentősége
  2020-12-18 06:15:51, péntek
 
  A nap kihívása
Gondolj vissza az ébredésedre. Álmodtál valamit? Van ennek valamilyen jelentősége? Az elmúlt napokban? Milyen képek, érzések jelennek meg? Kérd Szent József segítségét az eligazodásban.

Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Advent  
     2/54 oldal   Bejegyzések száma: 531 
2020.06 2020. Július 2020.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 407 db bejegyzés
e év: 6233 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1378
  • e Hét: 7069
  • e Hónap: 27752
  • e Év: 230665
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.