Belépés
jupiter21.blog.xfree.hu
" Elég, ha megértjük, hogy mindannyian valamilyen célból vagyunk itt, és elég, ha elkötelezzük magunkat ennek a célnak. " Paulo Coelho "Né... Keller Istvánné
1946.04.10
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/12 oldal   Bejegyzések száma: 116 
A pozitív gondolkodás 12 pontja
  2014-10-13 14:29:33, hétfő
 
 
1. Úgy nézek magamra mindig, ahogy csodára nézni illik - mert minden ember megismételhetetlen és egyedi. (Szécsi Margit verse nyomán)

2. Egyenrangúak vagyunk! - Nem helyezem magam alád, de föléd sem!

3. Én én vagyok, Te pedig te! Azért vagyok a világon, hogy beteljesítsem küldetésem, nem pedig hogy megfeleljek elvárásaidnak!

4. Képes vagyok elérni, amit akarok!

5. Problémáim kihívások, melyeknek megoldására képes vagyok magam, vagy szeretteim segítségével!

6. Elérem, amit igazán akarok - olyasmit akarok, ami előnyömre válik és előre visz.

7. Meg akarom változtatni ami változtatásra szorul, elfogadom ami megváltoztathatatlan - képes vagyok különbséget tenni a kettő között.

8. Hibáimmal és gyengeségeimmel együtt szeretem magam - mert tisztában vagyok tökéletességeimmel és erősségeimmel.
Ugyanígy tekintek másokra is! Erényem a megbocsátás.

9. Fenntartom a jogot arra, hogy változtassak véleményemen, mert a fejődésem során gyakorlásra, tapasztalásra és belátásra van szükségem.

10. A negatív gondolkodók, elviselhetetlen emberek, szélsőséges kritizálók számára ajándékom egy mosoly,
s a magam számára ajándékom a lehetőség, hogy bármikor otthagyhatom őket.

11. Szeretem magam, jól kijövök magammal, képes vagyok csendben egyedül lenni, s úgy bánok másokkal, ahogy elvárom, hogy velem is bánjanak.

12. Testem, lelkem, értelmem egységet képez.

forrás: www.vilagbiztonsag.hu



 
 
0 komment , kategória:  Idézetek - Pozitív gondolkodás  
A pozitív gondolkodás lényege.
  2014-10-04 15:17:38, szombat
 
 
"A pozitív gondolkodás lényege, mindent elfogadni úgy, ahogy van. Minden, ami a jelen élethelyzetünkben megjelenik, pont úgy jó, ahogy van. Mert eddigi gondolataink, érzelmeink csakis ezt adhatták nekünk. Minden, ami most, a mindennapjainkban megjelenik, korábbi gondolataink, érzelmeink kivetülése. Ha valamin változtatni szeretnénk, a hozzá kapcsolódó gondolatainkat és érzelmeinket kell megváltoztatni, a körülmények változnak lassan maguktól. Ehhez kell türelem, de megéri a várakozás !"




 
 
0 komment , kategória:  Idézetek - Pozitív gondolkodás  
Optimizmussal kapcsolatos idézetek
  2014-10-03 14:59:45, péntek
 
  Sokféle módszer van a pozitív szemlélet erősítésére. (...) A lényeg az, hogy olyan rendszerre van szüksége, amelynek segítségével még a leírhatatlan szenvedést is képes tágabb összefüggéseiben szemlélni.

David B. Agus








Hiszek abban, hogy varázslatos életet élek. Szinte minden nap megköszönöm istennek, hogy egy újabb nappal ajándékozott meg, és arra gondolok, milyen érdekes események és kihívások várnak rám aznap. Megtanultam, hogy a harmonikus élet rengeteg olyan lehetőséget tartogat számomra, melyek megerősítik bennem a szeretetet és az életkedvet.

Victoria Moran








Hiszek abban, hogy varázslatos életet élek. Szinte minden nap megköszönöm istennek, hogy egy újabb nappal ajándékozott meg, és arra gondolok, milyen érdekes események és kihívások várnak rám aznap. Megtanultam, hogy a harmonikus élet rengeteg olyan lehetőséget tartogat számomra, melyek megerősítik bennem a szeretetet és az életkedvet.

Victoria Moran






Vajon mitől lesz jobb a családomnak? Ha a rendszert szidom, vagy ha megyek és megkeresem a lehetőségeket, amikkel jobbá tehetem az életüket? Élnünk és megélnünk most és itt kell, ezek között a körülmények között, ebből kell kihozni a lehető legjobbat.

Vida Ágnes






Találkoztál már valaha sikeres, kiteljesedett, boldog emberrel, aki ugyanakkor pesszimista? Én nem. Ez azért van, mert az optimizmus erővel ruház fel, és irányítja az érzelmeidet. A pesszimizmus meggyengíti az akaratodat, és elősegíti, hogy az aktuális hangulatod befolyásolja a cselekedeteidet. Optimista szemlélettel viszont a hozzáállásodat irányíthatod, hogy a legjobbat tudd kihozni a kétségbeejtő helyzetekből. Ezt nevezik "átírásnak", mert míg néha a körülményeket nem tudod befolyásolni, azon igenis képes vagy változtatni, hogyan tekints a dolgokra.

Nick Vujicic






A világ tele van gyönyörűséggel, csak rajtad múlik, hogy ráakadjál ezekre az örömökre, melyek lépten-nyomon eléd kerülnek. Egész egyszerű rájuk akadni: alkalmazkodónak kell lenni.

Jean Webster






Hinni kell !!!! Mindegy, hogy miben, az igazságot úgysem látjuk. Higgyünk a jóban, a szépségben, s talán minden jóvá és széppé válik, ha őszinte szívvel hiszünk benne.

G. Hajnóczy Rózsa








Ha nem lenne sötét, sose látnánk a csillagokat.

Stephenie Meyer






Az optimista két garassal a zsebében is úr. A pesszimista tele páncélszekrénnyel is senki.

André Kostolany






Világéletemben hittem benne, hogy a nap legcsodálatosabb pillanata, amikor reggel felébredünk. Mindegy, hogy vacakul érezzük-e magunkat vagy jól, egy biztos: aznap még bármi történhet velünk! És az sem számít, ha az esetek többségében semmi különös nem történik. A lehetőség benne van a reggelekben.

Monica Baldwin






Az optimista egyáltalán nem az, aki soha nem szenvedett, hanem az, aki átélte és legyőzte a kétségbeesést.

Alekszandr Nyikolajevics Szkrjabin






Fordítsd az arcodat a nap felé, és minden árnyék mögéd kerül.

Helen Keller






Eszem szerint pesszimista vagyok, akaratom és hitem arra vezet, hogy optimista legyek.
, Antonio Gramsci




 
 
0 komment , kategória:  Idézetek - Pozitív gondolkodás  
Hogy ne legyünk negatívak
  2013-11-20 03:37:01, szerda
 
  9 mód, hogy ne legyünk negatívak

Sokunknak a negatív gondolkodásmód az alap természetéhez tartozik. Rossz lesz a kedvünk, ha valami nem úgy alakul, ahogyan mi elterveztük, könnyen depressziósak leszünk és nem látjuk meg a dolgok jó oldalát. Ha kicsit is magunkra ismertünk, akkor megnyugtathat bennünket a tudat, hogy nem vagyunk egyedül. Vannak ugyan, akik alapból pozitívan állnak a dolgokhoz, de ez ritkaságnak számít a pszichológusok szerint.

A leghasznosabb technika a negatív gondolkodás leküzdésére az, ha tudatosan próbáljuk észrevenni azt, amikor ilyen jellegű gondolataink támadnak saját magunkkal kapcsolatban. Ha a "félig üres" jellegű emberek közé tartozunk, íme néhány egyszerű módszer arra, hogyan befolyásolhatjuk ezt egy kedvezőbb irányba.

1. Éljünk jobban a pillanatnak

Ha a múlton vagy a jövőn rágódunk, akkor leszünk igazán idegesek. Ritkán van olyan, hogy az adott pillanat az, amiért aggódunk. Ha valami ilyesmin - múlton vagy jövőn - agyalunk, és ezt észre is vesszük, emlékeztessük magunkat arra, hogy csupán a jelen felett van hatalmunk, és ez az, ami igazán számít. Kerüljük el azt, hogy a körülmények áldozataként tekintünk magunkra. Várhatunk persze arra is, hogy jöjjön valaki és kisegítsen bennünket, de ha valamit akarunk az élettől, azt nekünk magunknak kell megszereznünk.

2. Gyakoroljuk a pozitív megerősítést

Mondogassunk magunknak pozitív dolgokat, ha kell, akkor újra és újra. Reggel, felébredés után, ha ez az első gondolatunk, akkor már nyert ügyünk van, még akkor is, ha történetesen az a legborzasztóbb hétfőnk az adott hónapban. Ha már reggel pozitív gondolattal tudunk indítani, az segít "belőni" a napunkat.

3. Higgyünk a pozitív gondolkodás erejében

Első ránézésre nyilvánvalónak tűnhet, de igazából nagyon sok ember elsiklik felette. Ha pozitívan gondolkodunk, pozitív dolgok történnek majd velünk. Egyetemes törvény ez, akár a gravitáció. Hasonlóképpen, ha folyamatosan negatív gondolatokkal van teli a fejünk, akkor ne csodálkozzunk, ha hasonló dolgok történnek velünk. Hatalmas munka és energia befektetés, hogy megváltoztassuk gondolkodásmódunkat, de megéri a ráfordított idő. Ha ugyanis azt mondogatjuk magunknak, hogy az élet borzasztó, akkor biztos, hogy olyan lesz - ez ilyen egyszerű.

4. Ne rágódjunk a dolgokon

Nézzünk szembe azokkal a dolgokkal, amelyek idegesítenek bennünket, hozzuk rendbe és lépjünk túl rajta. Ha már megtörtént, akkor sajnos nem változtathatunk rajta, így az sem segít, ha a gondolataink egyfolytában e körül járnak - el kell fogadni, ami történt, és tovább kell lépni. Az érzelmi terhek levetése után sokkal jobban érzi magát az ember - tartják a pszichológusok.

5.Összpontosítsunk a pozitív dolgokra

Akár reggel, akár este, de üljünk le, és írjunk össze öt-hat olyan dolgot, amikért hálásak vagyunk. Lehetnek apró dolgok (pl.: "Ma egész nap jó idő volt!"), de nagy, világ rengető események is. Ha ezt rendszeresen meg tudjuk tenni, az is segít a gondolkodásunkat átformálni. Ha levertnek érezzük magunkat, mindig elővehetjük ezt a listát és eszünkbe juttathatjuk a jó dolgokat, amiket papírra vetettünk - rosszkedv esetén hajlamosak vagyunk elfelejteni a jó dolgokat és inkább arra tereljük a figyelmünket, ami kellemetlen.

6. Mozogjunk

A mindennapi testgyakorlatok kiemelkedő fontosságúak a jó közérzet szempontjából, lévén hogy endorfin szabadul fel - akár egy sétáról beszélünk a háztömb körül, akár egy tíz kilométeres futásról, a testmozgás jó közérzetet teremt. Jó esély van arra, hogy rosszkedv esetén napi negyedóra mozgástól is jobban érezzük magunkat.

7. Nézzünk szembe a félelmünkkel

A negatív gondolatok a félelemben gyökereznek. Minél jobban félünk valamitől, annál negatívabbak vagyunk. Ha valamitől félünk, hogy megtegyük, ennek ellenére is tegyük meg. A félelem az élet része, akár tetszik, akár nem. Viszont a választás is a miénk: vagy hagyjuk eluralkodni rajtunk a félelmet, vagy inkább annak segítségével növeljük önbizalmunkat.

8. Próbáljunk ki új dolgokat

Az önbizalom növeléséhez hozzájárulhat az is, hogy ha nyitottak vagyunk és merünk új dolgokba belevágni. Ha igent mondunk az életre, akkor több esélyt adunk magunknak arra, hogy fejlődjünk és tanuljunk belőle. Próbáljuk elkerülni az "igen, de..." hozzáállást. Az új élmények, legyenek azok bármilyenek, segítenek életünket izgalmasabbá és teljesebbé tenni.

9. Változtassunk a perspektívánkon

Ha valami nem jól alakul, próbáljuk új keretek közé helyezni, amennyire lehetséges. Minden kihívásban ott rejlik egy lehetőség, és minden lehetőségben egy kihívásra találunk. Néha nagyon nehéznek bizonyulhat, de próbáljunk meg úgy tekinteni minden kihívásra, hogy azt nézzük, mit tudunk profitálni belőle. Ha erre nem vagyunk képesek, nagyon könnyen elsüllyedhetünk a kétségbeesés mély gödrében. Tegyünk meg mindent, ami lehetséges azért, hogy pozitívak maradjunk, még akkor is, ha nehéz idők járnak.

/forrás : Donna .hu/





Idézetek - Motivációk : Link
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek - Pozitív gondolkodás  
A vonzás törvénye
  2013-11-13 06:37:17, szerda
 
 
A vonzás törvénye határozza meg az univerzum egészének rendjét, beleértve a te személyes életed minden egyes pillanatát és történését is. Nem számít, hogy ki vagy és hol élsz, teljes egészében a vonzás törvénye határozza meg tapasztalataidat, mégpedig az elmédben felbukkanó gondolatok által. Ez utóbbiak révén te magad hívod életre és működteted ezt a mindenható törvényt."

- Byrne Rhoda -





A pozitív gondolkodás lényege.

"A pozitív gondolkodás lényege, mindent elfogadni úgy, ahogy van. Minden, ami a jelen élethelyzetünkben megjelenik, pont úgy jó, ahogy van. Mert eddigi gondolataink, érzelmeink csakis ezt adhatták nekünk. Minden, ami most, a mindennapjainkban megjelenik, korábbi gondolataink, érzelmeink kivetülése. Ha valamin változtatni szeretnénk, a hozzá kapcsolódó gondolatainkat és érzelmeinket kell megváltoztatni, a körülmények változnak lassan maguktól. Ehhez kell türelem, de megéri a várakozás !"




 
 
0 komment , kategória:  Idézetek - Pozitív gondolkodás  
Csak azért is..
  2013-11-05 05:03:50, kedd
 
 





 
 
0 komment , kategória:  Idézetek - Pozitív gondolkodás  
Ügyelj a gondolataidra
  2013-10-14 06:52:33, hétfő
 
 




 
 
0 komment , kategória:  Idézetek - Pozitív gondolkodás  
.....azzá leszel.
  2013-10-14 06:51:06, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Idézetek - Pozitív gondolkodás  
Mindnen fejben dől el.....
  2013-10-13 11:06:14, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Idézetek - Pozitív gondolkodás  
Minden ami van, engem szolgál
  2013-06-30 13:15:39, vasárnap
 
 
A pozitív gondolkodás azt jelenti, hogy felismerem: minden ami van, engem szolgál, és nekem segít még akkor is, ha kifejezetten kellemetlen vagy fájdalmas. Ennél fogva minden jó, úgynevezett negatív nem is létezik, csupán olyan kellemetlen jóról beszélhetünk, amelynek bekövetkeztét én tettem szükségessé.

(Kurt Tepperwein)




 
 
0 komment , kategória:  Idézetek - Pozitív gondolkodás  
     2/12 oldal   Bejegyzések száma: 116 
2020.06 2020. Július 2020.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 5 db bejegyzés
Összes: 26968 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 322
  • e Hét: 1344
  • e Hónap: 6872
  • e Év: 54784
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.