Belépés
jupiter21.blog.xfree.hu
" Elég, ha megértjük, hogy mindannyian valamilyen célból vagyunk itt, és elég, ha elkötelezzük magunkat ennek a célnak. " Paulo Coelho "Né... Keller Istvánné
1946.04.10
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/19 oldal   Bejegyzések száma: 181 
Vigyázat orvos ! ! ! ! !
  2014-12-01 10:25:01, hétfő
 
 
Az egészségünket legjobban a minket kezelő orvosok veszélyeztetik,mivel a modern orvostudomány módszerei csak ritkán működnek,és gyakran sokkal veszélyesebbek, mint azok a betegségek, amelyeket állítólag diagnosztizáltak és kezelni akarnak.

Dr. Robert S. Mendelsohn






Dr. Ébert Jenő a ,,Vigyázat orvos!" című könyv szerzője - Dr. Ébert Jenő, Jakab István

Videó
: Link...

Orvosok gyógyszereket rendelnek, melyekről keveset tudnak, olyan betegségekre, amelyekről még kevesebbet tudnak, persze saját betegeiknek, akikről meg semmit sem tudnak...

A mai medikus orvoslás hírből sem ismeri a gyógyítást. Ez már régen nem egészségügy, hanem betegségügy! Az orvosi rendelőkről, kórházakról, kezelésekről nekem a halálsor és a vágóhíd jut eszembe nem az emberi élet megmentése. A gyógyszerekkel és a védőoltásokkal nem a prevenció és a gyógyítás a cél, hanem a népirtás!
 
 
0 komment , kategória:  **Olvasgatok, nézelődöm**   
Kiszagolható lenne a halál ?
  2014-10-28 07:04:01, kedd
 
  Orrunk többet tud, mint gondolnánk

Amerikai kutatások szerint szaglásunkra több figyelmet kéne fordítanunk, hiszen akár a közelgő halált is képes megérezni. A szaglás időskori romlása ugyanis egyenes arányban állhat az egészség leromlásával: azok az emberek, akiknek a vizsgálatokban a legrosszabb volt a szagérzékelésük, öt éven belül meg is haltak. Persze ez alapján merész dolog lenne szabályokat levonni, de ha a szaglás drasztikusan megváltozik, nem árt orvoshoz fordulni.






Föld belsejében is laknak ?



 
 
0 komment , kategória:  **Olvasgatok, nézelődöm**   
600 milliós csarnokban kosaraznak a bencések
  2014-10-06 02:16:47, hétfő
 
  600 millió forintból épült meg a pannonhalmi bencés gimnázium 180 néző befogadására alkalmas kosárcsarnoka, amit pénteken avattak fel a monostor közvetlen szomszédságában található Hospodár kertben. Azért volt erre szükség, mert kinőtték addigi tornatermüket, és az országos döntős kosárlabdacsapataik nem tudták fogadni a vendég együtteseket.

Az eseményen Simicskó István sportért felelős államtitkár azt mondta, hogy az elmúlt négy évben százezerrel nőtt az öt kiemelt látványcsapatsportot művelők száma, és emelkedett a sportoló felnőttek aránya.





Sokkoló grafikon: durván megugrott a hajléktalanok száma

Szerző: MTI / hvg.hu

Egy, az MTI által közzétett grafikonon jól látszik, milyen mértékben nőtt a nyilvántartott hajléktalanok száma Magyarországon 1993 és 2012 között. A fedél nélküliek száma az ábra szerint 1993 és 1994, illetve 2011-2012 között nőtt a leginkább.








 
 
0 komment , kategória:  **Olvasgatok, nézelődöm**   
Veszélyes sót árultak az országban
  2014-09-23 09:32:50, kedd
 
  Takarmányozásra szánt kálium-kloridból csinált emberi étkezéshez való sót a Compex-Só Kft., 13,3 tonnányit most lefoglalt a Nébih, de figyelmeztetik a lakosságot, hogy a
csökkentett nátriumtartalmú étkezési vákuum só nevű termékük még kapható és veszélyes.






Forrás : Link

Magyar MÁV



 
 
0 komment , kategória:  **Olvasgatok, nézelődöm**   
Íme két dolog, ami nagyon jellemzően magyar...
  2014-09-13 09:48:07, szombat
 
  Az első a magyar nyelv hihetetlen szókincse, a második: a magyar mindenből viccet csinál...

Ki hogy hal meg?

Az aratóért jön a kaszás.
A házmester beadja a kulcsot.
A molnárt felőrli az élete.
A szabónak elszakad az élete fonala.
A pék megeszi kenyere javát.
A kertész a Paradicsomba kerül.
A portásnak megnyílik a mennyország kapuja.
Az órásnak üt az utolsó órája.
A kalauz eléri a végállomást.
A prímásnak elszakad a húrja.
A hajós az örök nyugalom tengerére vitorlázik.
A pénztáros elszámol az élettel.
A búvár örök álomba merül.
A trombitásból végleg kifogy a szusz.
A koldus jobblétre szenderül.
A díjbirkózót maga alá gyűri a halál.
A bérlő örökös otthonra lel.
A boldogtalan megboldogul.
A léghajósnak elszáll a lelke.
A vegetáriánus fűbe harap.
A vadász az örök vadászmezőt fürkészi.
A virágárus alulról szagolja az ibolyát.
A hegymászó feldobja a bakancsát.
A kovács elpatkol.
A papnak harangoznak.
A vadásznak lőttek.
A filmrendezőnek megjelenik "vége" felirat.
A színésznek végleg legördül a függöny.
A muzsikusnak elhúzzák a nótáját.
A szabót kinyírják.
A kis embereket elteszik láb alól.
A meteorológusnak befellegzik.
A tűzoltó elég gyorsan.







 
 
0 komment , kategória:  **Olvasgatok, nézelődöm**   
Veszélyes petrezselyem !!!!!!!
  2014-09-07 07:18:03, vasárnap
 
 






Sírtak az asszonyok a fájdalomtól: 50 napszámos égett meg
Szeged - Busszal vitték Baksról az alkalmi munkásokat hétvégén dolgozni egy szomszédos megye kertészetébe, a napszámosok hétfőn égési sérülésekkel kerültek kórházba.


Forrás : Link

MIVEL ETETNEK BENNÜNKET ?????????????

Link


 
 
0 komment , kategória:  **Olvasgatok, nézelődöm**   
A Pártus Birodalom
  2014-07-02 12:27:42, szerda
 
 

Link
 
 
0 komment , kategória:  **Olvasgatok, nézelődöm**   
EZO.TV és társai telefonos átverés [TV ügyvédje]
  2014-02-05 12:16:26, szerda
 
  Link...



Így változik az öröklési jog

Március 15-től új Polgári Törvénykönyv lép életbe hazánkban. A régit úgy dolgozták át és újították meg, hogy életszerűbbek legyenek az új szabályok. Az elmúlt ötvenöt évben ugyanis komoly társadalmi változások történtek és a magánvagyon is jelentősebb lett.

A kormány 2010-ben a teljes magyar jogrendszer megújítását határozta meg célként - mondta Répássy Róbert, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium igazságügyért felelős államtitkára. Az új alaptörvény és a Btk. elfogadása után a magánjogon a sor: március 15-én hatályba lép az új Polgárjogi Törvénykönyv (Ptk.). A kódex megújítása azért volt időszerű, mert a jelenleg hatályban lévő 1959-es keltezésű sok helyen elavult. Ismert, hogy akkoriban a magántulajdon elég csökevényes formában létezett, és a polgárjog vagy magánjog valódi piacgazdaság nélkül kicsit anakronizmus volt. Az új Ptk egy az élethez és az azóta lezajlott társadalmi változásokhoz igazodó új szabálygyűjtemény lép hatályba, ami a jogbiztonságot is erősíti."

Magyar György ügyvéd szerint az új Ptk. megalkotásának oka és jelentősége a társadalmi és az életviszonyokban történt változásban rejlik, ugyanis hatvan év alatt azok olyan mértékben módosultak, ami miatt korszerűsíteni kellett a polgári jogi szabályozást. A törvény kiemelt fontosságát szerinte az jelzi, hogy szélesebb skálát fog át, mint az emberi élet: a fogantatástól a halál utáni öröklésig rendelkezik a jogviszonyokról. A március 15-ét követően keletkező jogviszonyokra, peren kívüli és peres eljárásokban már az új rendelkezéseket kell alkalmazni, a korábbiakra viszont a régit. ,,Ami a jogalkalmazást illeti, egészen biztosan több év kell ahhoz, hogy a bírói gyakorlat átvegye és feldolgozza az új rendelkezéseket, ugyanis a jövőbeni szabályozás átalakítja az alapvető, és több évszázados hagyománnyal rendelkező beidegződéseket a polgári jogi viszonyokban - mondta Magyar György. - Erre az egyik legkirívóbb példát - ez érinti a legtöbb embert - az öröklési jog újszerű rendelkezései között találhatjuk. Ugyancsak lényeges változást jelent például a kártérítési jogban, hogy a nem vagyoni kár helyébe a sérelemdíj lép, amely egyszerűbben megfogható, kiszélesíti a jogérvényesítést és a bizonyítási nehézségeket is igyekszik kiküszöbölni.

Az új Ptk. rengeteg változást tartalmaz, a paragrafusok negyede teljesen, másik negyede pedig részben megújult. Például a családjogban az élettársak jogviszonya rendezettebbé, intézményesebbé válik. A legalább egy éve együtt élő, közös gyermeküket együtt nevelő élettársak jogai a házastársakéval megegyezők. A házassági vagyonjogi szerződés segítségével a házastársak már maguk dönthetik el, hogyan rendezik vagyoni viszonyaikat. Életszerűbbé válnak az örökbefogadás és a gyámság szabályai is.

Megszűnik a közérdekű bírság. Március 15. után a cselekvőképesség általános és élethosszig tartó korlátozására sincs lehetőség, csak bizonyos ügycsoportokban és rendszeres időközönkénti felülvizsgálat mellett. Valóban az öröklési jogban van a legtöbb újdonság. A túlélő házastárs haszonélvezeti joga már nem terjed ki mindenre, csupán az általa lakott ingatlanra, és az általa használt berendezési tárgyakra, ezen felül egy gyermekrésznyi tulajdon illeti meg az örökségből. A köteles rész az örökség feléről harmadára csökken, vagyis nagyobb részről lehet szabadon dönteni, de tovább bővülnek a kitagadási okok. Például akkor is megfoszthatja köteles részétől az örököst az örökhagyó, ha őt az örökös súlyos nélkülözéseknek tette ki, nem tartott vele évtizedekig kapcsolatot, vagy ha bűncselekményt követett el. Öröklési szerződéssel azonban nem lehet egyik napról a másikra, csak úgy ,,kiforgatni" valakit az örökségéből, a köteles rész érvényesítésére két évig van lehetőség.

Tóth Ádám, a Magyar Országos Közjegyzői Kamara elnöke szerint ezzel felértékelődik az előrelátás és a végrendelet szerepe. Több szempontból is. Házastársak esetében is nagyobb szükség lehet rá, mint eddig, de az élettársak például csak akkor örökölnek elhunyt párjuk után, ha rendelkeznek lejegyzett végakarattal. ,,Van egy téves elképzelés ezzel kapcsolatban - mondta Tóth Ádám. - Sokan úgy gondolják, hogy 15 év után az élettársak automatikusan örökölnek egymás után, de ez eddig sem volt így és az új Ptk sincs szó róla. Sőt, csak akkor és sehogy máshogy nem örökölnek, ha a végrendeletben ez áll. A változások nagy része egyébként nagyon is életszerű, szükséges volt a módosítás, ami igazságosabb helyzetet teremt.

Magyarországon gyakori, hogy az emberek életük során többször is házasságot kötnek. Az én gyakorlatomban száz hagyatéki ügyből negyvenben a túlélő élettárs az elhunyt gyermekeinek nem az anyja vagy apja, és gyakran alig van 10-15 év korkülönbség az özvegy és a gyerekek között. Mivel pedig eddig az özvegy mindenre haszonélvezetet kapott, a gyerekek sok esetben hozzá sem tudtak jutni az örökségükhöz, mert az özvegy alig volt náluk idősebb. Ezek a viták az új szabályozással leegyszerűsödhetnek." Március 15-e után a túlélő házastársnak csak a közösen lakott lakásra és a hozzá tartozó berendezési és felszerelési tárgyakra lesz haszonélvezeti joga, ami élete végéig tart, akkor is, ha újraházasodik. A többi vagyon felett viszont semmilyen jogot nem gyakorol, csak egy ,,gyermekrésznyit" kap belőle. Így tehát az örökösök azon az ingatlanon kívül, amire az özvegy haszonélvezeti jogot kapott, a többi ingó és ingatlan vagyont eladhatják és ebben az özvegy is érdekelt lesz, mert a saját részéhez így tud hozzájutni.

Kedvezőbb helyzetbe hozzák az új szabályok az idős szülőket is. Jelenleg, ha egy gyermektelen házaspár egyik tagja meghal, a vagyont teljes egészében a túlélő házastárs örökli. Az új Ptk. ezen úgy változtat, hogy az özvegy a lakás és berendezése mellett megkapja a hagyaték egyéb vagyontárgyainak felét, a másik fele pedig az elhunyt házastárs szüleit illeti meg. Ha már csak az egyik szülő él, az örökség elhunyt szülőre jutó negyedét az özvegy házastárs és a még élő szülő között osztják el

Tóth Ádám hangsúlyozza, ha valaki másként, vagy ennél nagyobb szabadsággal szeretne vég intézkedni, végrendelkeznie kell. Ennek még nincs kultúrája hazánkban. Tavaly Magyarországon több mint 120 ezer haláleset történt, de csak a hagyatéki ügyek alig tíz százalékában szerepelt végrendelet, vagyis kevesebb, mint tízezren közölték hivatalosan a végakaratukat, ez pedig jóval kisebb, mint a 30 százaléknál magasabb európai átlag. Az új Ptk. életbelépésével új végrendeleti formák is bekerülnek a magyar jogrendbe, olyanok, amikre eddig nem volt példa. Házastársak például közösen is rendelkezhetnek." ,,A legegyszerűbb végrendelet 20 ezer forintba kerül, és ezt csak egyszer kell kifizetni, viszont egyszerűbbé és gyorsabban lezárhatóvá válhatnak vele a hagyatéki ügyek - mondta Tóth Ádám. - Persze ha nagyobb a vagyon és bonyolultabb a szerződés, kifizethetnek érte 50-60 ezer forintot is, de ha úgy tekintjük, hogy ezzel 50-60 millió forintos érték sorsáról lehet megnyugtatóan dönteni, úgy gondolom, az összeg arányban van a jelentőségével. Végrendeletet nem csak közjegyző, de ügyvéd is készíthet és jogi segítő nélkül, otthon is meg lehet írni. Érdemes azonban tudni, hogy a Ptk. alaki követelményeket is rögzít, aminek ha nem felel meg az irat, érvénytelenné válik. A haláleset után, amikor a hagyatéki tárgyaláson ez kiderül, értelemszerűen nem javítható vagy módosítható."


Link
 
 
0 komment , kategória:  **Olvasgatok, nézelődöm**   
Beoltatta magát: Agyvelőgyulladás, mozgásképtelenség lett a
  2014-01-24 16:59:18, péntek
 
  Beoltatta magát: Agyvelőgyulladás, mozgásképtelenség lett a hatás

Océane Bourguignon tizennyolc esztendős, a közelmúltig kicsattant az egészségtől. S mivel természetesen azt szerette volna, ha ez így is marad, beoltatta magát Gardasillel, a humán papilloma-vírus elleni vakcinával, az oltást meg is ismételtette, abban a reményben, hogy ezzel egyúttal védettségre tesz szert az esetleges méhnyakrák ellen is. A történet itt vesz fordulatot.
hirdetés

Océane Bourguignon tizenöt esztendős volt, amikor először kapta meg a vakcinát. Aztán az előírások szerint még kétszer oltották be. Pár héttel ezelőtt, ügyvédje révén, pert indított a vakcina gyártója, a Sanofi Pasteur ellen.

A fiatal teremtést ugyanis az oltások után többször is kórházban ápolták: akut agyvelőgyulladással, a központi idegrendszer gyulladásos megbetegedésével, átmeneti látásvesztéssel, mozgásképtelenséggel. Orvosai - a délnyugati Bordeaux város kórházában - egyértelműen a Gardasilt, illetve gyártóját, a Sanofit tették felelőssé a nagyon komoly bajokért, s ezt a Bordeaux-i illetékes hatóság el is ismerte. A Bourguignon-család most azért perel, mert állítása szerint nem kapott tájékoztatást arról, hogy a Gardasil a központi idegrendszer gyulladásos megbetegedését is okozhatja, holott a kockázatokkal a gyártó már 2009 óta nagyon is pontosan tisztában volt.


Forrás...Link





Egy érdekes párbeszéd.....D

Két magzat beszélget az anyja hasában :
- Mondd, te hiszel a születés utáni életben ?
- Persze. A születés után jön az élet. Talán azért vagyunk itt, hogy felkészüljünk arra, ami ezután következik.
- Lárifári ! A születés után nincs semmi ! Onnan még senki nem tért vissza ! S különben is, hogy nézne ki ?
- Azt pontosan nem tudom, de úgy érzem, hogy ott mindenhol fények vannak... S talán a saját lábunkon fogunk járni, s a saját szánkkal eszünk.
- Ez már végképp ostobaság ! Járni nem lehet ! S még, hogy szájjal enni ?! Nevetséges ! Hát nem látod a köldökzsinórt ? S ha már itt tartunk, gondolkodj el egy picit : azért nem lehetséges a születés utáni élet, mert a köldökzsinór túl rövid.
- Igen, de szerintem valami biztosan lesz, épp csak máshogy, mint amit itt életnek nevezünk.
- Ostoba vagy. A születéssel az élet véget ér, és kész.
- Figyelj, nem tudom pontosan mi lesz, de majd a Mama segít nekünk...
- A Mama ? Te hiszel a Mamában ?
- Igen.
- Ne nevettesd ki magad ! Láttad már valahol ? Egyáltalán látta már valaki ?
- Nem, mert itt van körülöttünk. Benne élünk. S bizony, neki köszönhetjük, hogy vagyunk.
- Na, most már hagyjál békén ezzel az ostobasággal, jó ? Majd akkor hiszem a Mamát, ha látom.
- Látni nem tudod, de ha elcsendesedsz, akkor hallhatod az énekét, érezheted a szeretetét. Ha elcsendesedsz, érezni fogod a simogatását, érezni fogod óvó kezét.
whistler
 
 
0 komment , kategória:  **Olvasgatok, nézelődöm**   
A védőoltás bűn.., oltásokról a belgyógyász szemével
  2013-12-05 09:09:27, csütörtök
 
  Link...  
 
0 komment , kategória:  **Olvasgatok, nézelődöm**   
     2/19 oldal   Bejegyzések száma: 181 
2020.06 2020. Július 2020.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 5 db bejegyzés
Összes: 26968 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 719
  • e Hét: 2009
  • e Hónap: 10679
  • e Év: 66612
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.