Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
Tartalom és csomagolás
  2020-07-01 07:29:32, szerda
 
  Tartalom és csomagolás

,,Most pedig az Istennek és kegyelme igéjének ajánllak titeket... Senkinek ezüstjét, aranyát vagy ruháját nem kívántam." (ApCsel 20,32-33)

Sok lelkipásztor vette kölcsön Pál apostolnak ezeket a szavait búcsúbeszédéhez vagy igehirdetéséhez, amikor otthagyott egy-egy gyülekezetet: ,,Most pedig az Istennek és kegyelme igéjének ajánllak titeket." Nem sokan vannak azonban, aki hangsúlyt helyeztek azokra a szavakra, melyek az alapigét követik: ,,Senkinek ezüstjét, aranyát vagy ruháját nem kívántam, sőt ti jól tudjátok, hogy a magam szükségleteiről meg a velem levőkéről ezek a kezek gondoskodtak."
Nos, szégyenletes lenne, ha egy normális gyülekezet nem gondoskodna lelkipásztora megélhetéséről, Isten maga Pál apostolt használta fel arra, hogy ebben a vonatkozásban lefektessen néhány szabályt.
A tény azonban tény marad, a tekintetben, hogy szoros viszony áll fenn az üzenet, és az üzenetet átadó személy magatartása között. Ha azt mondjuk az embereknek, hogy Isten törődik velük, miközben nyilvánvaló, hogy mi ,,a kisujjunkat sem mozdítjuk", akkor az üzenet hihetetlen lesz.
Az észak-amerikai kontinensen rengeteg vallási szélhámos van. Le kell leplezni, és el kell utasítani őket, mert szégyent hoznak Isten egyházára. Ők nem a juhokkal törődnek, a gyapjút akarják lenyírni róluk.
Mi vagyunk a ,,csomagolás", melyben Isten kegyelmét kínálja az embereknek. Mindig készek vagyunk ezt mondani: ,,Kérlek, ne a csomagolásról ítéld meg a tartalmat!" Nem azért hívjuk az embereket Krisztus egyházához, mert mi olyan jók vagyunk, hanem mert Krisztus olyan jó.
Mégis, vigyáznunk kell, nehogy azokra a farizeusokra hasonlítsunk, akikről Jézus azt mondta, hogy az ember figyeljen arra, amit ők mondanak, de cselekedeteik szerint ne cselekedjen. Minden jogunk megvan rá, hogy azt mondjuk: mi Isten országa kincsét ideigvaló életünk földi cserépedényeiben hordozzuk. De Isten Lelke elég hatalmas ahhoz, hogy Krisztusból többet mutasson fel, ha belőlünk is ,,többet hoz ki". Ő annyi kegyelmet ad nekünk, hogy egész viselkedésünk alátámasztja az üzenetet.

Napi gondolat
Milyen hatást gyakorol rád, hogy ,,csomagolás" vagy, ,,melyben Isten kegyelmét kínálja az embereknek"? Kérd Isten kegyelmének gazdagságát, hogy rajtunk, vagyis népén keresztül legyen több minden láthatóvá Krisztusból.

Andrew Kuyvenhoven
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
A menny ajtaja nyitva áll
  2020-07-01 06:54:39, szerda
 
  ,,Íme, egy nyitott ajtó volt a mennyben" (Jel 4,1).

Emlékeznünk kell arra, hogy János akkor írta ezeket a szavakat, amikor Patmosz szigetén volt. ,,Isten beszédéért és Jézus bizonyságtételéért" került oda (Jel 1,9). Erre a szigetre száműzték, ami félreeső, sziklás és barátságtalan börtön volt. Mégis itt, a nehéz körülmények között - elkülönítve minden Efezusban lakó szeretett társától, kizárva az imádkozó gyülekezetből, és arra ítélve, hogy csak kellemetlen rabtársai társaságában legyen - kapta meg ezt a látomást, mint különleges kiváltságot. Fogolyként látta, hogy ,,egy nyitott ajtó volt a mennybe".
Emlékeznünk kell arra is, hogy Jákób, aki a sivatagban lefeküdt aludni, miután távozott apja házából, ,,álmot látott: íme, egy létra volt a földön felállítva, melynek teteje az eget érte... És íme, az Úr állt rajta..." (1Móz 28,12-13)
A menny ajtói megnyíltak nemcsak e két személy előtt, hanem sok más embernek is. A világ becslése szerint úgy tűnik, mintha a körülmények végtelenül valószínűtlenek lettek volna ilyen kinyilatkoztatásokra. Mégis mily gyakran láttunk már ,, nyitott ajtót a mennyben" azoknak, akik foglyok és rabok voltak; azoknak, akik krónikus betegségben szenvedtek, és akik vándoroltak a földön magányos elszigeteltségben; azoknak, akiket távol tartanak az Úr házától az otthoni és családi kötelezettségek.
Ám ott megvannak a feltételek ahhoz, hogy meglássák a nyitott ajtót. Tudnunk kell, hogy mit jelent a ,,Lélekben" (Jel 1,10) kifejezés. ,,Tiszta szívűek"- nek kell lennünk (Mt 5,8) és hitben engedelmesnek. Késznek kell lennünk Pállal együtt arra, hogy kárnak ítéljünk mindent Krisztus Jézus, a mi Urunk ismeretének gazdagsága miatt (Fil 3,8) . Aztán ha Isten mindenünkké lesz úgy, hogy ,,Őbenne élünk, mozgunk és vagyunk" (Csel 17,28), a menny ajtaja nyitva áll nekünk is.

Isten hegye kopár és zord,
Hol pihenést kínál nekünk,
Ott fönt a szirt légköre vonz,
S a csúcson békét nyerhetünk.

Isten pusztája oly sivár,
Magányos, homokkal tele,
Ott ránk a Mindenható vár,
S ellibben a menny függönye.

L. B. Cowman
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
2020.06 2020. Július 2020.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 8 db bejegyzés
e hónap: 366 db bejegyzés
e év: 3633 db bejegyzés
Összes: 35918 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4150
  • e Hét: 12862
  • e Hónap: 24737
  • e Év: 212539
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.