Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/3 oldal   Bejegyzések száma: 24 
Rafael a gyógyítás angyala
  2020-07-02 21:40:38, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Vallás   
Uriel arkangyal
  2020-07-02 21:39:34, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Vallás   
Előzzük meg a napégést természetes szerekkel
  2020-07-02 19:11:52, csütörtök
 
  Minden évben ugyanaz történik: csak miután beszereztük az első leégést és elszenvedtük a következményeit, gondolkozunk el a hatékony napvédelmen. Közben az elmúlt években a klímaváltozás gondoskodott arról, hogy az embernek már kora tavasszal figyelnie kelljen a káros sugarakra, máskülönben az első napégés már márciusban vagy áprilisban fenyeget.

Egy leégést azonban semmiképp sem szabad fél vállról venni. Bár a külső következmények, mint a bőrpirosodás, hólyagok vagy az égő fájdalom néhány napon belül eltűnnek, a bőr nem felejti ezeket a sebeket. Így minden napégés növeli a kockázatát, hogy egyszer bőrrákban betegedjünk meg.

De mit tesz a legtöbb ember, hogy védje magát a naptól? Megveszi az üzletekben a hagyományos napvédő termékeket. Az, hogy ezeknek igen komoly mellékhatásaik lehetnek, úgy tűnik, még nem terjedt el. Különösen az érzékeny bőrű, illetve bőrbetegségekben (neurodermitisz vagy pikkelysömör) szenvedő embereknek ajánlatos ezért a napégést természetes szerekkel megelőzni.

Sőt, a helyes táplálkozás is hozzájárulhat ahhoz, hogy ne égjünk le olyan hamar a napon. Aki sok gyümölcsöt és zöldséget vesz magához, az kvázi belülről gondoskodik a védelemről. A bőrnek ezután kevesebb segítségre van szüksége kívülről, hogy képes legyen megvédeni magát a káros napsugaraktól.

Ha hosszabb ideig tartózkodunk a napon, és mégis feltétlenül szükséges a napvédelem, azt mindenképp igazítsuk a mindenkori bőrtípushoz. Ezalatt elsősorban a megfelelő fényvédő faktor kiválasztása értendő. Nem mindenkinek van szüksége rögtön 50-es fényvédő faktorra, hangsúlyozzák a szakértők és bőrgyógyászok.

Nagyon fontos a bőr rendszeres bekrémezése erős napsugárzásos napokon. Mivel a natúrkozmetika területén kapható napvédőszerek gyengéd és jól tolerálható összetevőket tartalmaznak, ezeket a szereket gond nélkül alkalmazhatjuk naponta többször is. Mindenesetre a többszöri alkalmazás nem növeli a fényvédő faktort, és ezzel azt az időt sem, amit a napon tölthetünk.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Hasznos-ötletes  
A K-vitaminról
  2020-07-02 19:09:19, csütörtök
 
  A K-vitamin egyike a zsírban oldódó vitaminoknak. Ez a tápanyag a természetben elsősorban a leveles zöldségekben, a csirkehúsban és a különböző káposztafélékben fordul elő bőségesen. A K-vitamin napi szükségletének nagy részét a táplálékon keresztül vesszük magunkhoz. Ennek a vitaminnak a véralvadásban, valamint a csontképzésben van különleges szerepe. Koenzimként közvetlenül részt vesz az anyagcserében, főleg a véranyagcserét kell itt kiemelni, és a különböző alvadási faktorokban van meghatározó szerepe. Gondoskodik arról, hogy sérüléseknél a sebek ne vérezzenek túl sokáig, hanem a felszínen megalvadjon a vér, ezen kívül megakadályozza a belső vérzéseket.

A K-vitamin napi szükséglete
A napi szükséglet a testsúlytól függ. Napi adagként testsúlykilogrammonként 1 mikrogramm K-vitamin ajánlott. Általánosságban azonban 70 mikrogramm K-vitamint szoktak megnevezni napi adagként. Aki kiegyensúlyozottan és változatosan táplálkozik, a napi K-vitamin-szükségletét lényegében a táplálékkal fedezni tudja, táplálékkiegészítők szedése nem szükséges. A gyerekek nem kielégítő K-vitamin-készlettel jönnek a világra, az első hónapokban ezért a csecsemők K-vitamin-készítményt kapnak megelőzésképpen.

K-vitamin-hiány
K-vitamin-hiány rendkívül ritkán lép fel. Ha mégis, akkor az nem a helytelen táplálkozásra vezethető vissza, hanem sokkal inkább betegségek vagy gyógyszerek, pl. antibiotikumok állnak a háttérben. A K-vitamin-hiány főleg fokozott vérzésekben és rossz véralvadásban nyilvánul meg. A máj betegségei (pl. alkoholizmus következtében), az emésztőrendszer betegségei is okozhatnak K-vitamin-hiányt.

K-vitamin-túladagolás
A K-vitamin-túladagolás bár lehetséges, azonban nem veszélyezteti az egészséget. A K-vitamin nem számít toxikusnak, ezért nem is lépnek fel panaszok.

K-vitamint tartalmazó élelmiszerek

A K1- és a K2-vitamin közötti különbség abban áll, hogy a K1-vitamint a növények termelik, a K2-vitamint pedig a bélflóra. Legfontosabb tehát a K1-vitamin felvétele, éspedig a napi táplálékunkból. A K-vitamin a lehető legkevésbé érzékeny vitamin. A tárolás, főzés és mosás révén tehát rendkívül csekély a veszteség. A K-vitamint nagyon sok zöldségféle tartalmazza. Különösen gazdag K-vitaminban a savanyú káposzta, a karfiol, a kelbimbó, a spenót, a zöldkáposzta, a vöröskáposzta, a fejes saláta, a paradicsom, a búza és a hüvelyesek, mint a bab vagy a borsó.

Állati eredetű élelmiszerek is tartalmaznak K-vitamint. A vitamin a táplálékláncon keresztül kerül a húsba és a belsőségekbe. Bőséges K-vitamint tartalmaz a csirkehús, ezen kívül a vitamin megtalálható a tejtermékekben, különösen a joghurtban. A tojás és a máj is rendkívül fontos K-vitamin-források.

Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Vitaminokról  
Az egyik legősibb gyógymód az ájurvéda
  2020-07-02 19:05:58, csütörtök
 
  Egyre többen keresnek olyan életfilozófiákat és gyógymódokat, amelyek természetes módon állítják vissza az egyensúlyt. Ők a szervezetüket komplex rendszerként értelmezik, de főleg a test és lélek egységeként, ezért foglalkoznak természetgyógyászattal.

Ájusz és véda
A világ egyik legrégebbi holisztikus gyógymódja az ájurvéda. Az első feljegyzések ezekről a tanokról 3500 évvel ezelőtt keletkeztek, de feltételezik, hogy már sokkal régebb óta űzték, és szájhagyomány útján terjedt. Az ájurvéda eredetileg Indiából és Srí Lankáról származik, az ottani orvosok még ma is alkalmazzák. A természetgyógyászatnak ez a formája az ájusz és a véda szavakból tevődik össze, ami életet és tudást jelent, tehát nevezhetjük az élet tudományának is.

Az ájurvéda céljai
Az ájurvéda célja, hogy a testet és lelket egyensúlyba hozza, és ebből következően lehetővé tegye a boldog és egészséges életet. Ennek az állapotnak az eléréséhez különös figyelmet fordítanak a táplálkozásra és a belső tisztításra, de a színekre, illatokra és az évszakváltásokra is. Sőt, a saját lakótér kialakításának is jelentősége van.

Ájurvéda, az életbölcsesség
Az indiai természetgyógyászatban minden külső hatást három kategóriába, a dósákba sorolnak. Ezek a pitta, a kapha és a váta. A pitta a szervezet hőháztartását szabályozza, valamint az anyagcsere és az emésztőrendszer funkcióit. Az immunvédelemért és a folyadékháztartásért a kapha felel. A váta irányítja a légzést, a keringést, az idegrendszert és az elmét. Ez a három rendszer szabályozza az emberi szervezet minden folyamatát, és minden szinten hatnak. Ha a dósák egyensúlya zavart szenved, betegség alakulhat ki. Az ájurvédás megelőzésben és gyógyításban is alapvetően erre a három szabályozó rendszerre gyakorolnak hatást. A zavart dósa sajátos tulajdonságai alapján lehet intézkedéseket hozni, amelyek azt újra egyensúlyba hozzák, például egy különleges diétával vagy a szervezet belső tisztításával.

Terápia
A diagnózis szokásos módja az ájurvédában a pulzusmérés. Más vizsgálati módszereket is alkalmaznak, mint a testfolyadékok, valamint a haj, bőr és köröm állapotának ellenőrzése. Így állapítja meg az orvos, melyik dósa nincs egyensúlyban. Ezután kidolgozza a megfelelő terápiát, amely több egymásba fonódó kezelést foglal magába, és ennek végén a test és a lélek újra harmóniába kerül egymással.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Antibiotikumok helyett böjtfű azaz kerti sarkantyúka
  2020-07-02 19:03:30, csütörtök
 
 



A böjtfű (más néven sarkantyúvirág, kerti sarkantyúka) eredetileg Dél- és Közép-Amerikából származik, de egy bizonyos ideje már a mi régiónkban is szélesen elterjedt. Az egynyári növény akár 60 cm-esre is megnő, kiváló gyógyerejéről évszázadok óta tud a természetgyógyászat.

A böjtfű magas C-vitamin-tartalma és a benne lévő mustárolaj-glikozidok révén antibiotikus, vértisztító és nyákoldó hatással rendelkezik. Ennek megfelelően megfázásos időben sokoldalúan alkalmazható. Hatékonyan kezeli a köhögést, a náthát, a rekedtséget, de más gyógyhatásai is ismertek. Nemcsak a székrekedést szünteti meg, hanem húgyúti fertőzéseknél is segít. A böjtfű fogyasztása jobb keringést eredményez, ami az idősebbeknek, a stresszben élőknek és a láncdohányosoknak fontos érv lehet ahhoz, hogy ezt a növényt a saját kertjükben termesszék.

A böjtfű nem különösebben igényes növény. Egy tápanyagban gazdag talaj és egy árnyékos hely tökéletesen megfelel számára. Fákra is képes felkúszni, akár 60 cm magasság felett is. A növény salátákban is fogyasztható. Nemcsak a feltűnően kerek levelek, hanem a narancs, vörös vagy sárga virágai is - amelyek júniustól októberig nyílnak- fűszeres és friss ízűek, ezen felül remek színfoltot képviselnek a salátában. De zöldfűszeres túróban vagy csak egyszerűen a vajas kenyérre szórva is ízletesek. Tojásos ételeket és burgonyát vagy más fogásokat is jól ízesíthetünk a növénnyel, és egyúttal az immunrendszerünknek is jót teszünk vele. A böjtfű csak teának nem alkalmas.

Tanulmányok szerint a böjtfű olyan antivirális és antibakteriális hatással rendelkezik, hogy hatóereje egy antibiotikuméval vetekszik. Segítségével csökkenthető az antibiotikumok alkalmazása, sőt a H1N1-vírussal is felveszi a harcot. Ez arra kell, hogy ösztönözzön bennünket, hogy a böjtfű gyakran szerepeljen étrendünkben.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
A férfiak és a változókor – mi is történik pontosan?
  2020-07-02 16:52:21, csütörtök
 
  emcsak a nőket, hanem bizony a férfiakat is utoléri a változókor. Ha egy férfi változókorba lép, ezt néhány jelentkező tünetről fel lehet ismerni. Ezek egyesével, vagy kombinálva is előfordulhatnak. Ha még hormonhiány is fennáll, a tünetek még fel is erősödhetnek. A férfiaknál a változókort andropauzának, androgénhiánynak vagy andropéniának is nevezik.

A férfi szervezete az élet során különböző változásokon megy keresztül. Pubertáskorban következik be a nemi érés, amely a 11. és a 15. életév között történik meg. Ez a férfi külső megjelenésén is egyértelmű. Mélyebb lesz a hangja, megtörténik az intim terület szőrösödése, és az egész testen erősebb szőrzet alakul ki. Ezen kívül jelentős növekedés is megfigyelhető, a kisfiú férfivá lesz.

A tesztoszteron hormon mint a nemi érés és a változókor oka
A nemi hormon, a tesztoszteron termelődése a 30. életévig folyamatosan nő. 40 éves korig a tesztoszteronszint nagyjából ugyanakkora, tehát nem növekszik. 40 éves kor után abból indulhatunk ki, hogy évente két százalékkal csökken a hormon szintje. A férfiak gyakran 40 és 45 éves kor között érzékelik a változókor tüneteit. Ezek a tünetek általában a motiválatlanság és gyengeségérzés. A rendkívüli ingerlékenység, belső nyugtalanság és érzelmi ingadozások is következmények. Sajnos sok férfi számol be a koncentráció és az izomerő csökkenéséről. Ahogy a nőknél, úgy a férfiaknál is jelentkezhet fokozott verejtékezés, súlynövekedés vagy alvászavarok. Ezek a tünetek egyértelmű jelei az alacsony tesztoszteronszintnek és a változókor kezdetének.

A férfi változókor gyakran teljesítményromlással jár
Az 50 és 60 éves férfiak alkotóerejük teljében vannak. Rendszerint ebben a korban érik el családi és szakmai sikereiket. Ettől a kortól a férfiak egyre inkább elkezdik észrevenni az említett tüneteket a teljesítményben. Gyakran nehéz belátni, hogy elmúlt az az idő, amikor a teljesítményükkel és erejükkel lehetett kitűnni. A legtöbb férfi ezt nagyon rosszul viseli, és előfordulhat, hogy az urak fölöslegesnek és haszontalannak érzik magukat. Bár az említett tünetek rendszerint változókorra utalnak, nem árt egy alaposabb kivizsgálás, hogy a súlyosabb betegségeket kizárhassuk. A tünetek mögött ugyanis állhat daganat, máj- és vesebetegség, vagy egyéb betegségek is.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:   Betegségekről  
Természetes szerek mindennapi stressz ellen
  2020-07-02 16:49:14, csütörtök
 
  Ki ne ismerné a stresszt és a rohanást, amelyekkel mindennapi életünkben újra és újra találkozunk? Az első számú stresszfaktor a munkahely. A szakértők évek óta állandó növekedést figyelnek meg a munkahelyi követelmények terén.

A cégek folyamatos profitra törekednek, a verseny évről évre erősödik szinte minden ágazatban. Az alkalmazottaknak muszáj követni a feladatok tempóját, mert ha nem bírják teljesíteni a kitűzött feladatokat, csak egyetlen alternatíva marad: a felmondás. Pontosan ez a nyomás az, ami miatt egyre többen szenvednek a stressztől, és ettől egyenesen megbetegszenek.

Azonban nem csak a munka okoz sokak számára stresszt. A magánélet is egyre nagyobb kihívások elé állítja az embert. Gyerekek, háziállatok, hobbik, barátok - egyáltalán nem olyan könnyű mindennel foglalkozni abban a néhány óra szabadidőben. És természetesen a társunkra is figyelmet kell fordítani, ami nem mindig sikerül, ha megnézzük a válások számát.

Itt az ideje, hogy változtassunk ezen! Aki a modern orvostudomány gyógyszereire hagyatkozik, csupán elhalasztja a problémáit. Közben az alternatív gyógyászat sok mindent tartogat a tarsolyában, ami hatékonyan alkalmazható stressz ellen.

Fontos pozíciót foglal el például a táplálkozás. Figyeljünk az egészséges teljes értékű étrendre lehetőleg sok gyümölccsel és zöldséggel, valamint kevés cukorral és állati zsírokkal. Némi testmozgás a szabadidőben szintén segít a stressz hatékony levezetésében. Végül ott vannak a relaxációs időtöltések, mint a jóga, az autogén tréning, a tai chi stb.

És ha már ott tartunk, hogy a stressz károsította az életminőségünket, az alternatív gyógyászat és a természetgyógyászat ebben az esetben is segíthet. Így például a Schüssler-só, a homeopátia és a Bach-virágterápia sok lehetőséget nyújt, hogy újra rátaláljunk a nyugodt mindennapi életre.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
B1-vitaminhoz juthatunk a teljes kiőrlésű termékekből
  2020-07-02 16:47:02, csütörtök
 
  A B1-vitamin a vízben oldódó vitaminok csoportjába tartozik. Létfontosságú vitaminról van szó, amely sok állati és növényi élelmiszerben fordul elő. Ez a vitamin részt vesz a sejtanyagcserében, része egy koenzimnek, amely a szénhidrátok lebontásához szükséges. Ezen kívül a B1-vitamin nélkülözhetetlen a pajzsmirigyfunkcióhoz és az idegrendszer számára is. A B1-vitamin a vízben oldódása miatt nem tárolható a szervezetben. Fontos tehát, hogy rendszeresen hozzájussunk a táplálékon keresztül. A zsír- és cukoranyagcserében ugyancsak fontos szerepet játszik a B1-vitamin. A tiamin - ahogy még nevezik a B1-vitamint - jelentős részben járul hozzá ahhoz, hogy a szervezet a táplálékból energiát tudjon nyerni.

A B1-vitamin napi szükséglete
Az egyéni szükségletben jelentős szerepet játszik az életkor és a nem. A napi szükséglet nőknek 1,0 mg, férfiaknak 1,3 mg. A sportolóknak, várandósoknak és szoptató anyáknak egy kicsit magasabb szükségletük van B1-vitaminból. Ezt a megemelt adagot esetleg táplálékkiegészítők útján szedhetjük be. Ha a szervezetbe elegendő mennyiséget juttatunk belőle, a B1-vitamin az energianyerés mellett erős idegekről, jó szellemi teljesítőképességről gondoskodik, és elősegíti a növekedést. A vitaminban gazdag táplálkozás testileg és szellemileg is egészségesen tart. Ezért az étrendünk mindenképp legyen változatos, és tartalmazzon sok teljes kiőrlésű terméket. Ezek nemcsak B1-vitaminban gazdagok, hanem rostanyagokban is. Olyan ásványi anyagokat és nyomelemeket tartalmaznak, amelyek nélkülözhetetlenek a sejt-, cukor- és zsíranyagcseréhez.

B1-vitamint tartalmazó élelmiszerek
A következő élelmiszerek tartalmaznak B1-vitamint: teljes kiőrlésű termékek, korpa, élesztő, máj, tej, burgonya, sertéshús, napraforgómag, makadámdió, borsó, zabpehely, pitypang, csirkehús, marhahús, szójabab, búzacsíra. A legtöbb B1-vitamint a sütőélesztő és a teff (egy kölesféle) tartalmazza. A biopékségek a teljes kiőrlésű termékeiket sok esetben tartósítószer nélkül, tiszta gabonából, illetve magvakból elkészítve kínálják. Ezek a termékek bár valamivel drágábbak, de segítségükkel legalább valami jót nyújtunk saját magunknak és a szervezetünknek.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Vitaminokról  
Mitesszerek ellen
  2020-07-02 16:43:19, csütörtök
 
  Ha téged is zavarnak mitesszereid és már régóta keresel egy olyan kozmetikumot, ami segíthet gyökerestől megszabadulni a problémától, mindenképp próbáld ki ezt a receptet!


Mitesszerek nemcsak az arcon keletkezhetnek, hanem a test bármely más olyan területén is, mely faggyúmirigyekben gazdag. Az akne elsődleges okozója a mitesszer, sőt, tulajdonképpen az elsődleges akne bőrsérülés maga a mitesszer.

A mitesszerek a bőr faggyú és olaj által eltömődött pórusai, amelyek az olajak oxidálódása miatt változnak feketévé. A mitesszerek főleg kamaszkorban jellemzőek, és, bár nem utalnak betegségre, nem szívesen viseljük őket magunkon.
Eltávolításuk nehéz, és speciális kozmetikumokat használva szerencsére otthon megtalálható anyagokkal sokféle olcsó megoldás is létezik kezelésükre.
Próbáljuk ki az alábbi mitesszer kihúzó maszkot, ami szó szerint a gyökerek mélyéről távolítja el azokat, segítve ezzel a makulátlan arcbőr elérését.

Hozzávalók:
3 teáskanál tej
1 teáskanál zselatin por


Alkalmazás:
10 másodperc alatt melegítsük meg a tejet, majd kavarjuk el benne a zselatin port és ha elég sűrű, krémes állagú masszává dermedt, vigyük fel az arcbőrre.

Hagyjuk hatni körülbelül 10-15 percig, majd húzzuk le az arcunkról.

Hatóideje alatt enyhe húzódó hatást tapasztalhatunk.

Ha végeztél és szeretnéd ellenőrizni a munkád, tekints a maszkra és meglátod mennyi fekete mitesszer lesz rajta!
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Bőr,haj,köröm  
     2/3 oldal   Bejegyzések száma: 24 
2020.06 2020. Július 2020.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 128 db bejegyzés
e év: 3611 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2975
  • e Hét: 7820
  • e Hónap: 39306
  • e Év: 244007
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.