Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
Don Bosco ( Bosco Szent János )
  2020-08-05 23:07:50, szerda
 
 



Története : Link

Don Bosco jelszava :

 
 
0 komment , kategória:  Don Bosco idézetek  
Szalézi Szent Ferenc püspök és egyháztanító
  2020-08-05 23:05:26, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Vallás   
Az irgalmasság képe
  2020-08-05 22:59:03, szerda
 
 





 
 
0 komment , kategória:  Vallás   
A hit...
  2020-08-05 22:57:31, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Vallás   
A szeretet ...
  2020-08-05 22:56:25, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Vallás   
Hasznos háztartási praktikák
  2020-08-05 12:07:09, szerda
 
  Könnyítsd meg az életedet azzal, hogy a takarítást gyorsabbá, hatékonyabbá és olcsóbbá teszed. Így nem csak pénzt, de energiát és időt is meg tudsz takarítani.

Szórj sót a sütőformába
Miután elkészült a sütemény, gyakran szembesülhetsz vele, hogy a tészta darabkái makacsul ragaszkodnak a sütőformához. Hintsd meg kevés sóval, és egy száraz szivacs vagy rongy segítségével könnyedén le tudod radírozni ezt a réteget beáztatás nélkül - írja a Ripost.

Húzz zoknit a felmosóra
Ha lapos fejű felmosót használsz, és már elöregedett rajta a szivacsos rész, akkor húzz rá egy tiszta frottír zoknit. Tökéletesen be fogja tölteni újonnan kijelölt szerepét, és gyönyörű, tiszta lesz a padló.

Kenj borotvahabot a tükörre
A fürdőszobai tükör megpucolása után oszlass el rajta egy puha ronggyal, vagy papírtörlővel egy kevés borotvahabot. Alaposan dolgozd el rajta, hogy egyenletesen érje a felületet, és ne hagyjon maga után csíkos nyomokat. Ez megakadályozza, hogy zuhanyzás vagy fürdés után párás legyen a tükör.

Ecet a poharakra
Ha nincsen mosogatógéped, akkor is elérheted, hogy makulátlanul csillogóak és foltmentesek legyenek poharaid. Néhány csepp ecetre lesz csupán szükséged, miközben elmosod őket. Ez nagyon szépen megtisztítja őket minden apró szennyeződéstől, és valódi csillogást ad az üvegnek.

Nedves törlőkendő
A portörlés egyik legnagyobb nehézsége, hogy a por makacsul ragaszkodik a bútor felületéhez. Ha egy picit nedves, puha ronggyal törlöd át, akkor máris sokkal könnyebb dolgod lesz. Fából készül bútorokhoz használj kevés olívaolajat a kendő nedvesítéséhez, egyéb felületekhez pedig textilöblítőt.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Hasznos-ötletes  
Avokádó jó hatásairól
  2020-08-05 11:07:14, szerda
 
 



Az avokádónak nagyon finom, krémes a húsa és különleges az íze. A gyümölcsöt fogyasztás előtt meg kell hámozni, ki kell szedni belőle a magot, amelyet aztán el lehet fogyasztani. De ha kettévágjuk, ki is lehet kanalazni a héjból a gyümölcs húsát. A magot is fel lehet használni. Miután alaposan megszáradt, le lehet reszelni. A reszelékkel leveseket, főzeléket és salátákat lehet megízesíteni.

Az avokádó rendszeres, akár mindennapos fogyasztása hihetetlen, hogy mennyire pozitív hatást gyakorol az egészségre. Az avokádó nagyon gazdag különféle tápanyagokban, azaz vitaminokban és ásványi anyagokban. Megtalálható benne a K-, C-, B5-, B6- és E-vitamin, illetve a kálium, a magnézium, a mangán, a réz, a vas, a cink és a foszfor. Az avokádót aligátor körtének is nevezik. A rücskös héja miatt kaphatta ezt a különleges nevet.

Az egyik legfontosabb ásványi anyag, amely az avokádóban megtalálható, a kálium. Ez az ásványi anyag a vérnyomás szabályozásában játszik kiemelkedő szerepet.

Az avokádó egyszeresen telítetlen zsírokban gazdag, amely csökkenti a gyulladás kialakulását a szervezetben, így biztosítja a szív egészségét.

Ez a gyümölcs rostban is rendkívül gazdag, amely csökkenti a magas vércukorszintet. Az avokádóban található oldható rostok segítenek fenntartani a bélflóra egészségét is.

Az avokádó nagymértékben képes csökkenteni az összkoleszterinszintet. Mintegy 20 százalékkal csökkenti a vér trigliceridszintjét, miközben csökkenti a rossz, azaz az LDL-koleszterinét, és megnöveli a jó, azaz a HDL-koleszterin szintjét. Ezek a pozitív változások pedig elősegítik az egészséges szívműködés fenntartását.

Kutatások igazolják, hogy azoknak az embereknek, akik rendszeresen fogyasztanak avokádót, kevésbé kell tartaniuk a metabolikus szindróma kialakulása ellen. A metabolikus szindróma kockázati tényezői közé tartozik az elhízás, a szívbetegség és a cukorbetegség is.

Ha avokádót fogyasztunk, a zsírban oldódó vitaminok is jobban felszívódnak. Melyek a zsírban oldódó vitaminok? Az A-, D-, E- és a K-vitamin. Ezek egyben kitűnő antioxidánsok is.

Az avokádó luteint és zeaxantint is tartalmaz, amelyek szintén antioxidánsoknak számítanak.. Két szembetegség, a makuladegeneráció és a szürkehályog is elkerülhető vagy legalábbis a kialakulásának kockázati szintje csökkenthető az avokádó rendszeres fogyasztásával.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Egy természetes hangulatfokozó: püspöksüveg
  2020-08-05 09:31:44, szerda
 
 



Püspöksüveg ( Horny goat weed )

A püspöksüveg az Epimedium fűfajok köznapi neve, melyek Kína és Korea erdőiben őshonosak. Ez az évelő növény rendkívül sokszínű, a sárgától a pirosig váltakozó virágokkal, és a nyár folyamán egyre sötétülő levelekkel bír.

Gyógyászati célokra a kínaiak az E. brevicorum, E. pubescens, E. koreanum, E. wushanense, és E. acunminatum, leveleit gyűjtik be és szárítják le.

A püspöksüvegről, mely a tradicionális kínai gyógyászatban is használt gyógynövény, azt tartják, hogy növeli a véráramlást, kitágítja a vérereket, fertőzések ellen is alkalmazható. Ezek a hatások azok számára lehetnek előnyösek, akik szív-és érrendszeri megbetegedéstől és bronchitistől szenvednek, de a növény szexuális működésre gyakorolt jótékony hatása is ezeknek a tulajdonságoknak tudhatóak be.

Terápiás felhasználás
A gyógyszerész, You-Ping Zhu, Ph.D. szerint - aki a The Chinese Materia Medica írója - a püspöksüveget használók 4.6%-a felépült a bronchitis-ből, mégpedig jóval gyorsabban azoknál, akik nem használták. A püspöksüveg bronchitis kezelésekor kifejtett jótékony hatása valószínűleg a poliszacharidtartalmában gyökerezik; a poliszacharidok tipikusan a növény antivirális és antimikrobiális összetevőit képezik.

Felhasználási lehetőségek
Kötőszöveti rendellenességek
Asztma
Bronchitis
Menstruációs fájdalmak
Szívkoszorúér rendellenességek
Hipertenzió (magas vérnyomás)
Klimax utáni magas vérnyomás
Idegi érzékenység
Kutatások alapján a püspöksüveg a következő tünetek kezelésekor lehet még hasznos:

Alacsony libidó (szexuális teljesítmény)
Erekciós problémák
Meddőség
Korai magömlés
Gyakori vizelés

A szív egészsége
Kínai tanulmányok szerint a szív-és érrendszer szintén hasznot húzhat a püspöksüveg használatából, mivel a növény csökkenti a vérnyomást, és jó vérellátást biztosít azzal, hogy csökkenti a vérrögök kialakulását (ez betudható gyulladásnak vagy érelmeszesedésnek is); ez a hatás leginkább az icariin és a püspöksüveg flavonoidjainak szinergikus hatásának köszönhető. A flavonoidok kapcsolatba hozhatóak sok szív-és érrendszerre gyakorolt hatással, beleértve a vérerek kitágítását és a magas vérnyomást okozó ill. optimális véráramlás akadályozó tényezők hatásának csökkentését.

Működési mechanizmus
Bármi, ami a szív-és érrendszerre hat az valószínűleg hat a szexuális működésre is. Mivel a püspöksüveg kitágítja a vérereket, és javítja a véráramlást, növelheti mind az érzékenységet, mind pedig a működőképességet. Kutatások szerint mikor a keringés akadályoztatott, mint pl. elhízás vagy magas vérnyomás esetén, nehéz fenntartani az optimális merevedést olyan hosszan, ami a klimax esetén szükséges. A növény hatással van a férfiaknál a levator ani izomra, ami a pénisz működését szabályozza.

A püspöksüveg sokféle növényi kémiai anyagot tartalmaz, a tudósok pedig nehezen tudják meghatározni, hogy melyik is a legaktívabb, de legtöbben az icariinre szavaztak.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Az izomfájdalom komoly betegségeket is jelezhet
  2020-08-05 09:25:41, szerda
 
  Az izmaink sok minden miatt fájhatnak. A megerőltető edzés, az ülőmunka, a nem megfelelő éjszakai pihenés, az ágy is okozhat hátfájást. De még a hólapátolás is, ha nem vagyunk hozzászokva a fizikai munkához. Az izmok akkor is fájhatnak, ha valamilyen komoly betegség húzódik meg a háttérben. Sok esetben nem is gondolnánk, de még a depresszió vagy a stressz is okozhat izomfájdalmat. Ha idegesebbek vagyunk, akkor megfeszülnek a nyak, a váll és a hát izmai, ez pedig komoly fájdalmakat generálhat.

A fibromyalgia is okozhat izomfájdalmat. Ez a neurológiai fájdalom az egész test érzékenységét és fájdalmát okozhatja. Erre a betegségre nagyon nehéz fényt deríteni, mivel a beteg általában mindig más testrészét fájlalja, de a fibromyalgia fáradtságot és alvási problémákat is eredményezhet.

Az ízületi gyulladás nem csupán az ízületeket érintheti, de még izomfájdalmat is generálhat, fájdalmas izomgörcsök is kialakulhatnak.

Izomfájdalmat a szervezetben kialakuló fertőzések is okozhatnak. Ilyenkor gyulladás is kialakulhat a szervezetben és láz is kísérheti a betegséget.

A kullancs csípése is okozhat influenzaszerű tüneteket, fáradtságot, de a nyak, a hát és a váll is merevvé válhat a kullancscsípés miatt. Nagyon fontos, hogy ha gyanúja van arra, hogy túrázás, kirándulás alkalmával egy kullancs megcsípte, akkor haladéktalanul keresse fel a háziorvosát, mivel a kullancs csípése oka lehet a Lyme-kór kialakulásának.

A 65 év feletti emberek gyakran szenvednek gyulladásos izomfájdalomtól, vagyis a polymyalgia rheumaticától, amely betegség magába foglalja a kar, a comb, a hát, a nyak és a váll merevségét és izmainak görcsös fájdalmát. A tünetek egyik napról a másikra is megjelenhetnek, sok esetben még az öltözködést is lehetetlenné teszi a hirtelen jött fájdalom. Gyógyszeres terápia segíthet enyhíteni a merevséget és a görcsök okozta fájdalmat.

Krónikus autoimmun betegség, vagyis a lupusz is okozhat izomfájdalmat. A lupuszban szenvedő betegek általában a következő testrészeiken, testrészeikben éreznek fájdalmat: könyök, nyak, térd és csípő.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:   Betegségekről  
Az álmatlanság és az egészségtelen táplálkozás
  2020-08-05 09:21:38, szerda
 
  Az álmatlanság, a nem megfelelő mennyiségű és minőségű alvás bizony okozhat egészségügyi gondokat. Hiszen éjjel aludnunk kell, hogy a szervezetünk, azaz a testünk és az agyunk is regenerálódni tudjuk. Azonban nemcsak az álmatlanság van hatással az egészségi állapotunkra, hanem az elfogyasztott táplálékok minősége is meghatározza, hogy mennyire és hogyan tudunk éjjel aludni.

Az álmatlanságnak nagyon sok oka lehet. A legutóbbi kutatások szerint azonban az étkezés és az alvás között is szoros a kapcsolat, mert álmatlanságot sokféle étel is okozhat, mint például az édességek, a cukor és a fehér liszt, illetve az abból készült ételek.

Alvási gondok, menopauza és rossz étrend
A menopauza szakaszába kerülő nők gyakran panaszkodnak álmatlanságra. Sok nő szenved elalvási nehézségtől, vagy az alvás mennyiségére és minőségére is sokan panaszkodnak. A problémát fokozhatja, ha magas glikémiás indexű ételt fogyasztanak, ugyanis ezek az ételek drasztikusan megemelik a vércukorszintet, ami rövid idő múlva ismét lecsökken. Ez a vércukorszint-ingadozás okozhat álmatlanságot, elalvási nehézséget.

Az egészségtelen ételek, azaz a cukor, az édességek, a finomított szénhidrátok é a fehér lisztből készült ételek is okozhatnak álmatlanságot. Ezeknek az egészségtelen táplálékoknak nem pusztán az alvási gondok kialakulásában van kitüntetett szerepük, hanem még súlygyarapodást is okoznak, pedig éppen hogy a testsúlycsökkenésre kellene a menopauza szakaszába lépő nőknek törekedniük.

A finomít szénhidrátok és az édességek tehát megemelik a vércukorszintet, ami gyorsan le is csökken. Ez az ingadozás kortizol és adrenalin hormont szabadít fel a szervezetben, ami szintén megnehezíti a mély és pihentető alvást, sőt sok esetben álmatlanságot okoz, így az alváshiány hosszú távon megkeseríti az egyén életét.

Mi a megoldás?
Nyilván az egészséges táplálkozásra szükséges törekedni. Fogyasszon alacsony glikémiás indexű táplálékokat, amelyek nem okoznak vércukorszint-ingadozást és pihentető alvást is biztosítanak, mivel nem okoznak stresszt a szervezetnek, illetve stresszhormonok sem szabadulnak fel a szervezetben. Ezek a táplálékok stabilizálják a vércukorszintet, jobb alvást biztosítanak, és még a testsúlykontrollt is elősegítik.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:   Betegségekről  
     2/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
2020.07 2020. Augusztus 2020.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 188 db bejegyzés
e év: 3611 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 389
  • e Hét: 9171
  • e Hónap: 40657
  • e Év: 245358
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.