Belépés
jupiter21.blog.xfree.hu
" Elég, ha megértjük, hogy mindannyian valamilyen célból vagyunk itt, és elég, ha elkötelezzük magunkat ennek a célnak. " Paulo Coelho "Né... Keller Istvánné
1946.04.10
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/14 oldal   Bejegyzések száma: 135 
Idegen szavak szótára
  2014-10-11 16:44:57, szombat
 
  Link






"A könyv minden csodák közül a legbonyolultabb és legnagyobb csoda, amelyet az emberiség a boldogsághoz és az eljövendő hatalomhoz vezető úton magamagának megalkotott."

Makszim Gorkij






Szinonima Szótár : Link





Minden könyvnek lelke van. Mindegyikben benne rejtőzik annak a lelke, aki írta, és mindazoké, akik olvasták, átélték és álmodtak róla. Ahányszor csak valaki a kezébe vesz egy könyvet, s tekintetével átfutja lapjait, a könyv szelleme újraéled, erőre kap. (...) Az itt található könyvek mindegyikéről elmondható, hogy egyszer a legjobb barátja volt valakinek."
Carlos Ruiz Zafón
 
 
0 komment , kategória:  **** Könyvek ,Lexikonok**  
10 legolvasottabb könyv a világon
  2014-08-25 17:20:51, hétfő
 
 



1. Biblia - 3.9 milliárd példány
2. Mao Ce-tung idézetek - 820 millió pld.
3. J. K. Rowling: Harry Potter-sorozat - 400 millió pld.
4. J. R. R. Tolkien: A gyűrűk ura - 103 millió pld.
5. Paulo Coelho: Az alkimista - 65 millió pld.
6. Dan Brown: Da Vinci-kód - 57 millió pld.
7. Stephenie Meyer: Alkonyat (Twilight Saga) - 43 millió pld.
8. Margaret Mitchell: Elfújta a szél - 33 millió pld.
9. Napoleon Hill: Think and Grow Rich (Gondolkozz és gazdagodj!) - 30 millió pld.
10. Anna Frank naplója - 27 millió pld.







"A könyv a lélek orvossága."

Diodórosz



 
 
0 komment , kategória:  **** Könyvek ,Lexikonok**  
Töröld le könnyeidet.............
  2014-02-02 11:25:28, vasárnap
 
 



Szinonima Szótár: : Link






"A könyvben nem az érték, ami le van írva, hanem amit kiolvasunk belőle. Minden szó arra való, hogy megindítson bennünk egy folyamatot, s mi ezt hitelesítsük."

Kosztolányi Dezső












8 ok, amiért naponta kellene olvasnod

Mikor volt utoljára, hogy elolvastál egy könyvet vagy egy hosszabb terjedelmű cikket? Ha egy ember sohasem olvas, akkor jelentős előnyöktől fosztja meg magát.

1. Mentális stimuláció
Tanulmányok alátámasztották, hogy lassítja (vagy esetleg meg is akadályozhatja) az Alzheimer kór és a demencia kialakulását, hiszen ha az agy aktívan és elkötelezetten végzi dolgát, nem veszti el erejét. Hiszen az agy is igényli, hogy állandó ,,edzésben" tartsuk.

2. Stressz csökkentés
Nem számít, hogy mennyi stressz ér a munkád során, a párkapcsolatodban vagy a mindennapi életben. Egy jól megírt könyv más birodalmakba kalauzol el és a jelen pillanat feszültségeit elfojtja és lehetővé teszi, hogy végre kikapcsolódj és pihenhess.

3. Tudás
Minden, amit olvasol, a fejedet új információval tölti meg. Sosem lehet tudni, hogy mikor jöhetnek ezek jól. Minél többet tudsz, annál jobban meg tudsz birkózni a kihívásokkal.

4. Szókincs bővítés
Minél többet olvasol, annál több új szót és kifejezést ismersz meg. Ha választékosan beszélsz, önbizalmad és önbecsülésed is nőhet. Az olvasás az új nyelvek tanulásához is létfontosságú.

5. Memória javítás
Ha elolvasol egy könyvet, emlékezni fogsz a karakterekre, a történetre, a helyszínekre, valamint a különböző cselekmények kusza szálaira. Az agy csodálatosan működik, hiszen ezeket az információkat viszonylag könnyen tárolja.
Minden új memóriaegység létrehozásánál új szinapszisok (agyi pályák) jönnek létre és a meglévőek pedig megerősödnek, melyek segítik a rövidtávú memória előhívását.

6. Erős analitikus gondolkodás
Olvastál már valaha egy titokzatos regényt, és megoldottad a rejtélyt még a könyv befejezése előtt? Ha igen, akkor képes vagy a kritikus és analitikus gondolkodásra, az összes részlet figyelembe vételére és rendszerezésére, valamint a helyes következtetésekre.

7. Jobb összpontosítás
Az őrült internetes világban egy nap folyamán számtalan dologra koncentrálsz. Dolgozol, elvégzed a napi feladataidat, e-mail-ezel, beszélgetsz egy pár emberrel chat-en, közösségi oldalakon barangolsz, nyomkodod az okos telefonodat és beszélgetsz a munkatársaiddal. Ez a fajta viselkedés azt eredményezi, hogy a stressz-szinted emelkedik és csökkenti a termelékenységet.
Amikor egy könyvet olvasol, a figyelmed középpontjába a történet kerül és minden apró részletbe elmerülsz. Próbálj meg edzés előtt, vagy a tömegközlekedésen 15-20 percet olvasni és meg fogsz lepődni, hogy mennyivel jobban tudsz a nap folyamán összpontosítani.

8. Nyugtató hatás
Ha egy jó könyvet olvasol (témától függően) belső békét és nyugalmat ad számodra. A lelki töltetű olvasmányok csökkenthetik a vérnyomást, az önsegítő könyvek pedig segítenek a hangulati zavarok és enyhe mentális betegségek enyhítésén.

A bolygó minden embere talál az ízlésének megfelelő olvasnivalót: klasszikus irodalmat, verses köteteket, divatlapokat, vallási könyveket, önsegítő könyveket, romantikus regényeket stb.

Lépj ki a számítógép rabságából, nyiss ki egy könyvet és töltsd fel a lelkedet!
Fordította: Lehotszky Liliána - Jóportál
Forrás: lifehack.org


 
 
0 komment , kategória:  **** Könyvek ,Lexikonok**  
Könyvek
  2014-02-02 11:23:29, vasárnap
 
 









 
 
0 komment , kategória:  **** Könyvek ,Lexikonok**  
Egy könyvet elolvasni
  2014-02-02 11:11:23, vasárnap
 
 
Egy könyvet elolvasni, megemészteni komoly erőfeszítést igényel. De odaülni a televízió elé - kikapcsolódás, lazítás. A test és a lélek kényelme. A fotelkultúra ajándéka... A régi görögök márvány- és kőszínházakat építettek maguknak. Nem sajnálták értük az áldozatot. Tudták, hogy katarzisok nélkül fölfoghatatlan, érthetetlen az emberi lét. Ma csak igen kevés ember érzi ennek a szükségességét, a többség jobbára csak szórakozni, nevetni, bámészkodni akar. Nézni a szakadatlanul zajló "világszínházat". Nem megrendülésre vár, csupán bennfentes óhajt lenni. A bennfentesség pedig nem más, mint a szabadság ellenpontja. Önárulás. Légyfogó-filozófia. Mi csapja be ennyire az emberek zömét? Az, hogy a kép, a látvány sokkal inkább valóságosnak látszik, mint a szó. Igaz, hiszen látjuk - gondolják sokan. Holott értelmezés nélkül a látvány akár absztrakció is lehet.

Csoóri Sándor




 
 
0 komment , kategória:  **** Könyvek ,Lexikonok**  
Magyar Értelmező Szótára
  2014-02-02 06:39:37, vasárnap
 
  Link... ...

 
 
0 komment , kategória:  **** Könyvek ,Lexikonok**  
A jó könyvek...
  2014-01-18 07:35:27, szombat
 
 





 
 
0 komment , kategória:  **** Könyvek ,Lexikonok**  
História - Tudósnaptár
  2014-01-05 06:52:29, vasárnap
 
  Link...






A tudás energiája






 
 
0 komment , kategória:  **** Könyvek ,Lexikonok**  
A könyvek
  2013-12-08 07:08:22, vasárnap
 
  Szeretem a könyveket, jobban, mint a filmeket. A filmek megmondják, mit gondolj. Egy jó könyv megengedi, hogy legyenek saját gondolataid. A filmek egy rózsaszín házat mutatnak, egy jó könyv viszont azt mondja, hogy van egy rózsaszín ház, de megengedi, hogy az utolsó simításokat magad végezd el, esetleg kiválaszthatod a tető stílusát, és leparkolhatsz előtte. Az én képzeletem mindig felülmúlta a filmeket.

Karen Marie Moning






A könyv mindenkinek ugyanazt mondja, de nem mindenki tudja olvasni. Én is a könyvet vádoltam, ahelyett, hogy magamban kerestem volna a hibát. Nem értettem meg, hogy magamba kell mélyednem; ez az út vezet az igazsághoz, csak így találhatom meg minden titkok nyitját. Nem találtam ki, hogy lelkünk a nagy alkimista, aki aranyat csinál az olcsó ólomból; nem sejtettem, hogy minden szívben ott bugyog az örök ifjúság forrása. Igazam volt, amikor megéreztem, hogy ezek a könyvek nem ok nélkül maradtak nálam, nem ok nélkül akadtam rájuk az utolsó pillanatban. A megmenekülés, az élet, a boldogság, minden bennük volt.

Heltai Jenő






A könyvek azért vannak, hogy megtartsák magukban a tudást, mialatt mi a fejünket valami jobbra használjuk. Az ismeretek számára a könyv biztosabb otthont nyújt. Az én fejemben bármilyen könyvszagú ismeretnek a felezési ideje néhány hét. Így hát az ismereteket biztos megőrzésre a könyveknek, könyvtáraknak hagyom, és inkább horgászni megyek, néha halra, néha új ismeretekre.

Szent-Györgyi Albert






Minden itt látható könyvnek lelke van. Mindegyikben benne rejtőzik annak a lelke, aki írta, és mindazoké, akik olvasták, átélték és álmodtak róla. Ahányszor csak valaki a kezébe vesz egy könyvet, s tekintetével átfutja lapjait, a könyv szelleme újraéled, erőre kap. (...) Az itt található könyvek mindegyikéről elmondható, hogy egyszer a legjobb barátja volt valakinek.

Carlos Ruiz Zafón






A könyvekben minden benne van. Minden szépet, bölcset, fontos dolgot leírtak valamikor. Lehet valaki annyira arcátlan vagy öntelt, hogy ezt tagadja? De hát ki is akarná tagadni? Az ember azért olvas, hogy érezze az életet, hogy életre keltsen a maga számára olyan dolgokat, amelyeknek létezéséről addig nem tudott. Azoknak a tekervényeknek az agyban mindnek megvan a maga funkciója, némelyik ki sincs használva, minden idegvégződés ingerületre vár. És ez mind benne van a könyvekben. Minden. Az egész őrült világot megtalálod bennük, ha tudod, hol keresd. Az olvasás nem menekülés az életből. Az olvasás az élet. Életet teremt.

Adam Kennedy
 
 
0 komment , kategória:  **** Könyvek ,Lexikonok**  
Könyvek
  2013-12-03 08:18:47, kedd
 
 



Enyediné Kerekes : Link...


dnemethk : Link...


Az album címe: http://agica2004...Link...


Az album címe: http://marika49...Link...








Az olvasás teremtés, hiszen mindannyian magunknak teremtjük meg a sorok közt megbúvó világot. Az író csak vázlatot fest és halkan mesél, de a könnyeket, a veszekedéseket, a megcsalást, szakítást, gyászt, ahogy a barátságot, vágyakozást, az erotikát vagy a boldog szerelem varázsát a saját emlékeink és érzéseink szerint éljük meg. Ily módon eggyé válunk a könyvvel és a szereplőivel, és annyit látunk meg a történetből, amennyire szükségünk van. A lélek bölcs tanító: azokra a részekre hívja fel a tudat figyelmét, ami talán épp foglalkoztat minket. És ha elég figyelmesek vagyunk, észrevehetjük, hogy a válaszok éppenséggel a szemünk előtt hevernek...



 
 
0 komment , kategória:  **** Könyvek ,Lexikonok**  
     2/14 oldal   Bejegyzések száma: 135 
2020.08 2020. Szeptember 2020.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 5 db bejegyzés
Összes: 26968 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 49
  • e Hét: 1492
  • e Hónap: 7020
  • e Év: 54932
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.