Belépés
jupiter21.blog.xfree.hu
" Elég, ha megértjük, hogy mindannyian valamilyen célból vagyunk itt, és elég, ha elkötelezzük magunkat ennek a célnak. " Paulo Coelho "Né... Keller Istvánné
1946.04.10
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/19 oldal   Bejegyzések száma: 183 
A lehetetlen..............
  2014-10-23 07:00:16, csütörtök
 
 




Az akaraterő fejlesztésének 6 pontja:

1. Az első lépés a döntésed, hogy fejleszteni AKAROD az akaraterődet.

2. Második, hogy eleinte apró, kisebb lépéseket tegyél, ne akarj hegyet mászni egyből. Figyelj viselkedésedre, cselekedeteidre. Mindnek legyen kiindulópontja és végpontja. Vagyis, ha terveidet végig viszed, eleinte könnyebben elérhető célkitűzéseidet eléred az már hihetetlen mértékben növelheti az akaraterődet is. Ez bizony erőfeszítést és időt igényel.

3. Az is lehet, hogy nem is az akaraterőddel, hanem kitartásoddal van gond? A kettő ugyanis szoros kapcsolatban van egymással. Nem csak elszántnak, kitartónak is kell lenni. Vigyél rendszert az életedbe! A sport ebben nagyon sokat segít.

4. Akaraterődet növelni tudod, ha önbizalmad nő. Ehhez az kell, hogy működésedet megértsd, és fogadd el. Amely területen szükséges, konkrét terv szerinti fejleszd magad. Itt megint türelmes és kitartó légy, fordíts időt magad értékelésére.

5. Akaraterőd közvetett módon fejleszthető, nem egy elérhetetlen, misztikum által, hanem kisebb konkrét cselekedetek, és ehhez kapcsolódó tapasztalások útján.

6. Legyen sikered, és észre fogod venni, ha pár hét után megvizsgálod magad, hogy jó úton jársz.

Bátorság! Van tehát lehetőség az akaraterő megszerzésére.

Gajdos Tamás
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek - Akarat, kitartás  
Az akarat elhomályosítja a lényeget !
  2014-10-19 03:46:36, vasárnap
 
  Ha nem látod, ne bámuld!
Ha nem hallod, ne fülelj!
Ha nem érted, ne erőlködj!'

A valódi figyelem gyökere a belső nyugalom végtelensége.
Csak tökéletesen nyitott lélekkel érhetünk el a EREDET-ig. Akarás nélkül!

A belső, mindent átfogó jelentés csak VAN. Ha az ember próbálja a Jelentést adni, akkor a Lényeg elrejtôzik. A magyarázat nem más, mint a szavak labirintusában való bolyongás, mely által soha nem lehetséges eljutni a Valódi Figyelem kapujáig.

Ha megérteni akarsz, ne kapj minden szó után!
Ha választ akarsz adni, maradj csöndben!
Ha látni akarsz, csukd be szemed és egész lelkeddel figyelj !







 
 
0 komment , kategória:  Idézetek - Akarat, kitartás  
Örömteli élet művészete
  2014-10-05 09:11:13, vasárnap
 
 



"Nem elég tudnunk, alkalmaznunk kell.
Nem elég akarnunk, tennünk kell."

Bruce Lee






Akinek van kellő akaratereje, önmagába vetett tántoríthatatlan hite, na és persze némi szerencséje is - a szerencse pedig mindig tudja, hogy hová, milyen mértékben kell mennie -, az egészen biztosan jól fogja érezni magát a bőrében. Rá fog érezni az élet ízére, értelmére, önmaga helyére és szerepére.

(Reményik László)






Megkaphatsz bármit, ha eléggé akarod. Csak olyan túláradó lelkesedéssel kell akarnod, amely kitör a tested fogságából és eggyé válik a mindenséget teremtő erőkkel.

(Sheila Graham)






"Ne engedd, hogy a dicséreték vagy a bírálatok befolyásoljanak!"





Az akaraterő fejlesztése : Link



 
 
0 komment , kategória:  Idézetek - Akarat, kitartás  
A lelkesedés diktálja az iramot
  2014-08-24 16:50:38, vasárnap
 
 



Egyensúly: ez a kulcs. (...) Az emberek furcsa felületeken tudnak egyensúlyozni. (...) Még kiszámíthatatlanokon is. Ezt nevezik "ráhangolódásnak". A nagy muzsikusok ismerik. A szörfösök, akiket kiskoromban a Gammun láttam: ők is ismerik. Némelyik hullám megdob, de fel vagy készülve rá. Visszamászol, és újra nekimész.
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek - Akarat, kitartás  
Bírd még egy picit.
  2014-02-19 13:57:07, szerda
 
  Bírd még egy picit. Néha csak elég türelmesnek kell lenni. Kivárni, megvárni, és nem elvárni. Szeretni, és nem abban kételkedni, hogy ami történik, az jó - nem lehet más. Aztán persze van, hogy valamiért még várni kell, valamiért még nincs itt az idő, pedig már ott van az orrod előtt. Érzed az illatát, látod a mosolyát, de tudod, hogy még ki kell tartanod egy picit. Ne kérdőjelezd meg, hogy miért, csak élj. Menj tovább magaddal, mosolyokkal kéz a kézben, nem feladva, harcolva, megküzdve minden egyes akadállyal, néha könnyekig hatódva földre zuhanni, sárba taszítva, csináld végig, mert majd ez hozza az életedbe. Nagy harcosoknak nagy harcos jár. Olyan, aki tudja, hogy milyen az, ha fáj, vagy ha az álmaidat éled. Csak vele mehet igazán, mással nem. De a harcosokat néha hagyni kell, hogy járják az útjukat, hogy kitapossák az ösvényt a saját útjukon.

Oravecz Nóra






Az emberek cselekedeteit saját, legbelső indítékuk motiválja.
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek - Akarat, kitartás  
Az akarat
  2014-02-19 13:50:05, szerda
 
  Amire az emberek sokáig, nagy akarattal, kitartással, előrelátással és körültekintéssel készülődnek, végül is bekövetkezik.

Márai Sándor




 
 
0 komment , kategória:  Idézetek - Akarat, kitartás  
*** A kitartás ereje ***
  2013-11-24 16:04:57, vasárnap
 
  Mindannyiunkban van egy kisebb és egy nagyobb én, amely a fennhatóságért küzd. A kisebb éned azt mondja: ,,Senki sem hisz bennem, sosem leszek képes rá." A nagyobb éned ezt mondja: ,,Elég az, hogy én hiszek Istenben és magamban, így képes leszek rá." A kisebb én azt mondja: ,,Túl sokáig tart az álmomat valóra váltani." A nagyobb ezt mondja: ,,Az álmok apránként válnak valóra." A kisebb ezt mondja: ,,Ami sok, az sok! Már túl sok ütést viseltem el." A nagyobb ezt mondja: ,,Már túl messzire jutottam ahhoz, hogy most adjam fel." A kisebb ezt mondja: ,,Már nincs bennem több erő ahhoz, hogy tovább ragaszkodjam az álmomhoz." A nagyobb ezt mondja: ,,Tarts ki még egy kicsit, hajnal előtt legsötétebb az éjszaka!" Pál, miután elmondta, hogy hajótörést szenvedett, megkövezték, börtönben volt, elárulták, éhezett, szomjazott, álmatlan éjszakái voltak, fázott és ruhátlan volt, ám ennek ellenére eltökélten és fáradhatatlanul haladt célja felé, ezt írja: ,,Ki erőtlen, hogy vele együtt ne volnék én is erőtlen?" (2Korinthus 11:29). Honnan jön ilyen erő és állhatatosság? Istentől! A megbízatás, amit Istentől kapsz, soha nem nagyobb, mint az Ő kegyelme, amit hozzá ad. Meríts tehát az Ő erejéből, menj tovább, haladj a célod felé, és győzni fogsz.

FORRÁS: http://www.maiige.hu/mai_ige


...... ......



Az erő nem a fizikai képességekből fakad. A legyőzhetetlen akarat a forrása."

Buddha



 
 
0 komment , kategória:  Idézetek - Akarat, kitartás  
A kitartás ereje
  2013-11-24 15:58:34, vasárnap
 
 
,,A jó cselekvésében pedig ne fáradjunk el..." (Galata 6:9)

A Biblia nagy témái közül az egyik a kitartás. Pál, aki nem volt hajlandó feladni küldetését, ezt írta: ,,A jó cselekvésében pedig ne fáradjunk el, mert a maga idejében aratunk majd, ha meg nem lankadunk" (Galata 6:9). Ralph Waldo Emerson mondta: ,,Az emberiség nagy többsége a kezdetek tömege." Te is csak elkezdeni szoktad a dolgokat, vagy be is szoktad fejezni őket? Amikor az új ötlet iránti lelkesedés elhalványul, amikor az akadályok növekednek, az eredmények csökkennek, amikor a siker lehetetlennek tűnik, akkor is tovább kell haladnod. Robert Peary admirális hétszer kísérelte meg elérni az Északi-sarkot, míg végül sikerrel járt. Oscar Hammerstein öt bemutatót rendezett a Broadway-en, és mind csúfos kudarc volt, mielőtt színpadra állította az Oklahomát, amit azóta csaknem ötmillióan néztek meg, és már 2212-szer mutattak be. Ha feladsz valamit, az sokkal inkább rólad beszél, mint arról, hol vagy, vagy mivel állsz szemben. Mindannyian tudunk felhozni kifogásokat. A valóság azonban az, hogy külső dolgok nem tudnak minket megállítani - csak az, ami belül történik! Legtöbbször saját magunkat állítjuk le, meg sem kísérelve elérni a bennünk rejlő lehetőségeket. Próbálhatunk embereket, dolgokat és rajtunk kívül álló körülményeket hibáztatni, de a valóságban a legtöbb kudarc csupán annak következménye, hogy hiányzik belőlünk a buldogszerű kitartás. Leonardo da Vinci mondta: ,,Az akadályok nem zúzhatnak össze. Minden akadály enged az eltökélt szándéknak. Aki tekintetét egy csillagra függesztette, nem gondolja meg magát." Állhatatos lelkületre van szükséged ahhoz, hogy elérd álmod megvalósulását. A kudarc csak abban az esetben biztos, ha felhagysz a próbálkozással. Nincs leküzdhetetlen akadály, kivéve az, ha hiányzik belőled a céltudatosság és a kitartás.

FORRÁS: http://www.maiige.hu/mai_ige



 
 
0 komment , kategória:  Idézetek - Akarat, kitartás  
Soha ne adjuk fel.
  2013-11-24 15:44:37, vasárnap
 
  Soha ne adjuk fel. Ha az állandó apály és dagály teljesen el tud koptatni egy sziklát, képzeljük csak el, mennyi mindenre vagyunk képesek, ha folyamatosan próbálkozunk.

Kitartással bármit elérhetünk... Bármit!



 
 
0 komment , kategória:  Idézetek - Akarat, kitartás  
Az erő
  2013-11-11 18:50:47, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Idézetek - Akarat, kitartás  
     2/19 oldal   Bejegyzések száma: 183 
2020.08 2020. Szeptember 2020.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 5 db bejegyzés
Összes: 26968 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 536
  • e Hét: 1145
  • e Hónap: 9815
  • e Év: 65748
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.