Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/3 oldal   Bejegyzések száma: 23 
Senki nem gondolta volna, hogy ilyen ez az apró ház belülről
  2020-09-01 13:18:56, kedd
 
  ...... ............


Számos okot felsorolhatunk, hogy miért vagyunk úgy oda az apró házakért: a minimalista élet gyakorlatiasságától kezdve egészen addig, hogy remekül néznek ki. Tényleg sokat megspórolhatunk, így sokkal több marad arra, hogy élvezzük is az életet. Lehet, hogy még hitelre sem lesz szükség, illetve legalább a járulékos költségek nagyon alacsonyak lesznek. Sokat megtakaríthatunk minden hónapban az energiaszámláinkon vagy a drága biztosításon is.
Csak nézze meg ezt az apró házat! Nem nagy, de mindennel fel van szerelve. Még olyan luxusmegoldások is vannak benne, mint a padlófűtés, sőt az első emeleti hálószobában könnyedén elfér egy franciaágy is.

 
 
0 komment , kategória:  érdekes képek  
Orbán Viktor: újabb tiltó intézkedések jönnek
  2020-09-01 13:14:56, kedd
 
  A legnagyobb veszély továbbra is a koronavírus-fertőzés behurcolása, ezért szükség lesz újabb tiltó intézkedésekre - mondta Orbán Viktor kormányfő a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.
A miniszterelnök elmondta: a magyar állapotokhoz képest a legtöbb országban romlik a koronavírus-helyzet, ezért az a korábbi állítása, hogy Magyarország számára a legnagyobb veszélyt a fertőzés behurcolása jelenti, "nemcsak, hogy érvényes, de érvényesebb, mint korábban volt".
A kormányfő beszélt arról is, hogy Magyarországon tavasszal emberek tízezreinek az életét sikerült megmenteni a bevezetett intézkedésekkel, vagyis "van egy tudásunk" arról, hogyan kell védekezni a fertőzés ellen; elsősorban ezekre a tapasztalatokra kell építeni majd ősszel.
Szólt arról is, hogy a fertőzések száma nem lényegtelen, de a legfontosabb, hogy az emberek ne haljanak bele a vírusba. A betegségből meg lehet gyógyulni. Biztos nem kellemes, megkínozza az embert a koronavírus-fertőzés, de nagyon sokan felépülnek - fogalmazott. Felhívta a figyelmet arra, hogy a vírussal szemben a legkiszolgáltatottabbak az idősek, ezért minden figyelmet az ő védelmükre kell fordítani.
Hangsúlyozta: fel kell lépni a vírus behurcolása ellen. Felidézte: nyáron bevezették az egyes országok fertőzés szerinti osztályozását, de szeptember 1-jétől nem lehet fenntartani ezt a rendszert és szigorítások jönnek.
"Nem mondom, hogy satu, de ahhoz közeli állapot fog beállni"
Amit tavasszal megvettek, ősszel fogják hasznáni
A kormányfő hangsúlyozta: nem szólhat bele a magyar emberek személyes életvezetésébe, szokásaiba, nyaralási terveikbe, de kellő óvatossággal és tisztelettel arra kér mindenkit, hogy "déli irányba szeptember utánra ne foglaljon, szervezzen, ne képzeljen el magának nyaralásokat, mert az bele fog ütközni a határvédelmi intézkedésekbe".
A kérdésre, hogy az egészségügy felkészült-e arra, ha nőni fog a koronavírus-fertőzöttek száma, a kormányfő elmondta: március közepén komoly, a védekezéshez szükséges eszközparkot alakítottak ki, amit majd ősszel tudnak használni.
Mindenki aludjon nyugodtan, minden eszköz rendelkezésre áll - fogalmazott.
Hozzátette: Palkovics László innovációs és technológiai miniszter Kásler Miklóssal, az emberi erőforrások miniszterével "megalkotta a koncepciót, hogyan lehet saját termelési kapacitásokat, ipari képességeket kiépíteni, hogy ne kelljen legközelebb beszereznünk, hanem minél több dolgot saját magunk tudjunk gyártani".
Megjegyezte: lélegeztetőgép-gyártásban Magyarország a világ élvonalába tartozik, és eljön majd az idő, amikor minden lélegeztetőgépet itthon gyártanak.
"Magyarországnak jó oka van arra, hogy sokkal kiegyensúlyozottabb lelkiállapotban várjuk a vírus második hullámát, mint tettük márciusban" - jelentette ki a kormányfő.
Orbán Viktor szólt arról, hogy minden segítséget megkapott a fertőzés első szakaszában a hazai szakemberektől.
"Az ország és a nemzetszolgálat kultúrája ebben a világban, az egészségüggyel foglalkozó tudományos és orvosi világban rendkívül erős. Ez szerintem a sikeres védekezés egyik előfeltétele" - mondta. Hozzátette: tavasszal úgy látták, amíg nincs vakcina, addig ez a bizonytalan helyzet nem fog változni.
Ma már a világ közelebb van a vakcina felfedezéséhez, jó remény van arra, hogy valamilyen védelmet nyújtó vakcina tömegesen is elérhető lesz, ezért Magyarország "minden irányban kinyújtotta a csápjait, ahogy tette azt tavasszal" - közölte a miniszterelnök.

Digitális oktatás: a diákok tizede eltűnt a rendszerből
A kormányfő a műsorban kiemelte: bár a vártnál sikeresebbnek látta az átállást a digitális oktatásra tavasszal, de nem szabad azt hinni, hogy annak nincsenek árnyoldalai.
A miniszterelnök szerint tíz százalék felett van azoknak a diákoknak az aránya, akik "egyszerűen eltűntek a rendszerből", nem kapcsolódtak be, nem vettek részt vagy csak időnként vettek részt a digitális oktatásban.
"Most, amikor szeptemberben újraindul az iskola, valószínűleg nagyobb lesz a tudásbeli különbség egy-egy osztályon belül, mint a járvány kitörése előtt volt" - jelentette ki. Megjegyezte: a pedagógusok számára komoly szakmai kihívás lesz ismét egységes osztálymunkát kialakítani, de hiszi, hogy meg tudnak vele birkózni. "Ne tekintsünk úgy a digitális oktatásra, mint a bohóctréfára, hogy van másik: ha nem működik a rendes, elővesszük a másikat és ugyanolyan jó, mint az előző volt" - fogalmazott.
A kormányfő szerint itt és most a nevelési, pedagógiai célokat leginkább a személyes találkozáson alapuló oktatási rendszer tudja szolgálni, a digitális oktatás "csak tartalék". Hozzátette: ezért mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy elkerüljék a szokásos rendtől eltérő módon folyó oktatást, és megvédjék a hagyományos, iskolai jelenléten alapuló tanítást.
Szeptember közepén jön a gazdaság növekedését támogató új terv
A miniszterelnök elmondta: csütörtök délután gazdaságpolitikai megbeszélést tarott az összes érintett miniszterrel és szakértővel, ahol megrendelést adott le a teljes magyar gazdaságpolitikai szakértői gárdának.
Azt kérte, hogy az összes, az elmúlt hetekben miniszteriális és szakmai műhelyben készült javaslatot "fésüljék egybe, és szeptember közepére legyen logikus, sok-sok tucatnyi intézkedést is tartalmazó növekedési tervünk".
Hozzátette: számításai szerint szeptember közepére "minden szükséges politikai és kormányzati döntéshozatali fórumon átmegy" az a két évre szóló terv, amely szerint a 2020-as év negyedik negyedévét, 2021-et és 2022-t irányítja majd a kormány.

A teljes interjút itt hallgathatja meg. Link
 
 
0 komment , kategória:  Hírek  
Súlyos koronavírus-veszélyben a magyar futball tagjainál
  2020-09-01 13:10:13, kedd
 
  Súlyos koronavírus-veszélyben a magyar futball válogatott tagjai
A válogatott súlyosan fertőzött területen, Törökország ázsiai részén, Sivában lép pályára jövő csütörtökön, Nemzetek Ligája-selejtezőn.
A magyar labdarúgó-válogatott a Nemzetek Ligájában Törökországban lép pályára, és az országban a járvány eddig 6121 halálos áldozatot követelt, jelenleg csaknem 15 ezer az aktív eset.Ezért különleges óvintézkedéseket vezetett be a válogatott vezetése.
A Blikknek a válogatott sajtófőnöke, Szabó Gergő azt mondta, a vasárnap kezdődő összetartásra már friss teszteredménnyel kell érkezniük a kerettagoknak, és átesnek majd egy újabb teszten is, ahogy a hét folyamán a szakmai stáb tagjait is megvizsgálják. Törökországban pedig a játékosok és a stábtagok csak a szállás és a pálya között mozoghatnak, a szállodában is el lesznek zárva a külvilágtól - követve az európai szövetség és az illetékes hatóságok előírásait.
A török szabályozás alapján a játékosoknak az országba belépve a reptéren csak az előírt egészségügyi vizsgálaton kell átesniük. Törökország a piros színnel besoroltak között van, azaz a játékosok két negatív teszteredménnyel tudnak majd úgy hazatérni, hogy ne kelljen hatósági karanténba vonulniuk. Három nappal később, 6-án ugyanis a Puskás Arénában az oroszok ellen folytatja szereplését a csapat.
"Nyugodtan várom az utazást, mert maximálisan megbízom az orvosi csapatunkban. Az MLSZ és a válogatott is maradéktalanul betartja az európai szövetség és az illetékes hatóságok iránymutatásait, a megfelelő óvintézkedések mellett játsszuk le a következő két meccsünket. Egy hét alatt nem kevesebb, mint négy teszten kell átesnünk, de ha ez az ára, hogy végre futballozhassunk, ám legyen!" - mondta a Nemzeti Sportnak a szövetségi kapitány, Marco Rossi.
 
 
0 komment , kategória:  Magyar foci  
Kézilabda: maszkban kell szurkolni a meccseken
  2020-09-01 13:07:22, kedd
 
  Nézők előtt, de szigorú szabályokkal indul a férfi és a női kézilabda-bajnokság.
A Telekom Veszprém sikerével kezdődött a férfi kézilabda-bajnokság, a Budakalász elleni idénynyitót 35-24-re nyerték Lékai Mátéék pénteken. A mérkőzést nagyjából ezer néző tekintette meg a helyszínen. Már kedden és szerdán is újabb találkozókat rendeznek a férfi és a női élvonalban, és ezeken is ott lehetnek a szurkolók.
Arra törekszünk, hogy amíg lehet, a létező legbiztonságosabban és minden egészségügyi előírást betartva, de mindenképp nézők előtt rendezzék a meccseket.
Így is indult el a bajnokság, és amíg lehet, addig így folytatjuk" - mondta az Info Rádiónak a Magyar Kézilabda Szövetség operatív igazgatója.
A szövetség oldalán részletes egészségügyi protokoll jelent meg, amely sok területet szabályoz. Novák András szerint felkészültek a klubok a szabályok betartására.
,,A protokollban ajánlások és kötelezettségek is szerepelnek benne az OSEI, a Nemzeti Nép egészségügyi Központ iránymutatásai és nemzetközi példák alapján, a kézilabdára szabva. A legtöbb egyesület készen áll, vagy ha most még nem is, akkor könnyen és rövid időn belül fel tud készülni a szabályokra" - fejtette ki.
Az operatív igazgató az ellenőrzésről azt mondta: bíznak a klubokban, a kötelező elemek betartása közös érdek. Nem számít arra, hogy fegyelmi ügyeket fognak tárgyalni.
A protokoll szerint nincsenek lezárt szektorok és nem is kell helyeket kihagyni egymás között, vendégszurkolók is utazhatnak csapatuk meccsére. A belépéskor lázmérést végeznek mindenkin, és csak mehet be a csarnokba, akinek a test hőmérséklete 37,5 Celsius-fok alatt van. Az arénákban a higiéniai protokoll betartására vonatkozó feliratokat kell kihelyezni és fertőtlenítő helyeket kijelölni.
A drukkereknek kötelező a maszkhasználat a meccs alatt is.
,,A szurkolóknak is meg kell érteniük, hogy a maszkkal is a csapatukat és a környezetüket védik, és ha a következő meccsre is ki akarnak jönni, akkor igenis fel kell venniük, ez a szabály" - mondta az operatív igazgató arra a felvetésre, mennyire életszerű, hogy a drukkerek arcukat eltakarva szurkolnak majd.
Nem minden csapat engedi be azonban a nézőket, a MOL-Pick Szeged már jelezte, zárt kapus meccsekkel készül.
,,Ez a kérdés nem fekete vagy fehér. A Szeged így döntött, nem logikátlanul. A Veszprém meg úgy döntött, hogy nagyon komoly előírásokat betartva próbálja a nézőket kiszolgálni. Bízom abban, hogy el tudjuk szeparálni a nézőket a játékosoktól, és a drukkerek között sem történik semmi, így minél több meccset le tudunk játszani" - közölte Novák András.
 
 
0 komment , kategória:  Egyéb sport  
Szent és gyámoltalan
  2020-09-01 12:24:40, kedd
 
  Olajszentelés és a bazilika felszentelésének ünnepe Esztergomban
...... ........



...... .......


Az esztergomi Nagyboldogasszony- és Szent Adalbert-főszékesegyház felszentelésének évfordulóján Erdő Péter bíboros, prímás mutatott be ünnepi szentmisét augusztus 31-én. A szertartás keretében került sor az olajszentelésre, amit nagycsütörtökön a koronavírus-járvány miatt nem tartottak meg a főegyházmegyében.
Erdő Péter bíboros az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye papságával és az egyházmegye területén szolgáló szerzetes papokkal együtt mutatta be a szentmisét. Koncelebrált Mohos Gábor segédpüspök, valamint a főegyházmegye papsága, és együtt ünnepeltek a főegyházmegye diakónusai is. A szentmisét a járványügyi óvintézkedéseket betartva ünnepelték.

Erdő Péter homíliáját teljes egészében közöljük: Link
 
 
0 komment , kategória:  Szent István bazilika misék   
Veni Sanctét ünnepelt a jubiláló mosonmagyaróvári piarista
  2020-09-01 12:14:35, kedd
 
  Gazdagodni és gazdagítani - Veni Sanctét ünnepelt a jubiláló mosonmagyaróvári piarista iskola
...... ..........


A szeretet, a tudás és a bölcsesség lelkének megerősítő, növekedést adó kegyelmeiért imádkoztak az újraindulása 30. évfordulóját ünneplő piarista iskolában augusztus 31-én. Veres András győri megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) elnöke mutatott be Veni Sancte szentmisét az iskola közössége előtt.
Megilletődve vonultak a mosonmagyaróvári Piarista Általános Iskola és Gimnázium elsősei az ünneplő közönség elé. Az ijedt szemek felragyogtak, a szájak mosolyra húzódtak, amikor tanítóik vezetésével elkezdték mondani az alkalomra írt verset. Hagyomány ugyanis, hogy az új tanévet az iskolás életüket kezdőkkel köszöntik. A harmincadik tanévet indító Veni Sancte alkalmából az iskola különlegesen szép udvarán gyűltek össze, a történelmi falak övezte átrium óriási platánfája alatt.
*
- A mosonmagyaróvári Piarista Gimnázium, Általános Iskola és Óvodát 1739-ben alapították, amikor Zsidanits István Moson vármegyei főadószedő és felesége alapítványt tett, és piarista szerzeteseket hívott az óvári kis gimnázium létrehozására. Az intézményt 1948-ban államosították, majd 1990-ben az országban az elsők között került vissza egyházi fenntartásba.
A jubileumi tanévnyitó végén Veres András győri megyéspüspök és Semjén Zsolt Zsidanics István-emlékplakettet adott át öt olyan személynek, akik sokat tettek azért, hogy az iskola harminc évvel ezelőtt újra egyházi fenntartásba kerüljön. A kitüntetettek között volt Jelenits István volt piarista rendfőnök és Németh László nagyprépost, korábbi mosoni plébános és posztumusz az iskola első igazgatója, Thiesz Józsefné.
...... ........



Bővebben Link

Rövid videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Iskola  
Útravaló – 2020. szeptember 1.
  2020-09-01 12:10:59, kedd
 
  Van-e közös a káromkodásban és az imádságban? Igen, a lélek. Csakhogy amíg a tisztátalan lélek kiabálva szitkozódik, addig a Szentlélek szavakba nem foglalhatóan sóhajtozik bennünk. Az egyik nagyon is megtalálja a maga szavait - míg a másik sóhajtozva keresi. Miért van, hogy aki tiltakozik vagy tüntet, az kiabálva és ordítva teszi; aki elfogadó és lojális, az pedig csendben? A gonoszság misztériuma odáig megy, hogy a normalitás meghátrál, és bűntudata lesz tőle. Aki nem ordít, nem tüntet és nem kritizál, arra egyből rávetül az árnyék, hogy korrumpált. Jézus ma hallott szavai: ,,hallgass, és takarodj ki belőle" azt mutatják, hogy olykor érdemes nekünk is megemelni a hangunkat.

Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  Útravaló_Adoremus  
22. évközi hét kedd 09.01
  2020-09-01 12:09:45, kedd
 
  SZENTLECKE Szent Pál apostolnak a korintusiakhoz írt első leveléből
A földi gondolkodású ember nem érti meg Isten bölcsességét, míg a lelki ember mindent Isten bölcsessége szerint ítél.
Testvéreim!
A Szentlélek mindent megismer, még Isten mélységeit is. Ki ismeri az ember belső dolgait, ha nem az ember lelke, amely benne van? Hasonlóképpen Isten titkait sem ismeri senki, csak Isten Lelke. Mi nem a világ lelkét kaptuk, hanem az Istentől származó Szentlelket, hogy megismerjük, amit Isten kegyelemből nekünk ajándékozott.
Ezeket hirdetjük, de nem az emberi bölcsesség tudós szavaival, hanem ahogy a Szentlélek tanítja - lelki embereknek lelkieket nyújtva. Az érzéki ember nem fogja fel, ami Isten Lelkéből ered. Oktalanságnak tűnik előtte, és nem képes megérteni, mert lelkileg kellene azt elbírálnia. A lelki ember mindent el tud bírálni, de őt nem tudják helyesen megítélni. ,,Vajon ki látta át az Úr gondolatait, hogy oktathatná őt?" Mi azonban megkaptuk Krisztus gondolatainak ismeretét.
Ez az Isten igéje. 1Kor 2,10b-16

EVANGÉLIUM Szent Lukács könyvéből
Jézus Kafarnaumban tanít, és meggyógyít egy megszállottat.
Jézus egyszer lement Kafarnaumba, Galilea egyik városába, és szombaton ott tanított. Tanítása ámulatba ejtett mindenkit, mert szavának hatalma volt.
Volt ott a zsinagógában egy tisztátalan lélektől megszállt ember, aki így kiáltozott: ,,El innen! Mi dolgunk veled, názáreti Jézus? Azért jöttél, hogy elveszíts minket? Tudom, ki vagy: az Isten Szentje." Jézus ráparancsolt: ,,Némulj el, és menj ki belőle!" Erre az ördög a földre sújtotta az embert, és kiment belőle, anélkül hogy bajt okozott volna neki.
Csodálkozás fogta el valamennyiüket, és egymás közt ezt mondogatták: ,,Mi ez? Akkora hatalommal és erővel parancsol a tisztátalan lelkeknek, hogy kimennek a megszállottakból."
Ennek híre elterjedt az egész környéken.
Ezek az evangélium igéi. Lk 4,31-37
...... ........... .......



Imádság
Mennyei Atyám! Adj nekem önfeláldozó, szelíd szívet, mint a te egyszülött Fiadnak. Add, hogy minden élethelyzetben ki tudjam mondani: Legyen meg a te akaratod! Jézus, köszönöm, hogy előttem jártál az úton, és megmutattad, hogyan lehet Istennek tetsző, tiszta, szent életet élni. Adj nekem erőt és alázatot az engedelmességhez! Szentlélek, jöjj, és taníts, hogy Isten dicsőségére éljek, az ő akaratát cselekedve, mindenkor hitben és alázatban. Köszönöm, Uram, irgalmadat, jóságodat. Segíts, hogy mindig felismerjem akaratodat és a te lelkületeddel szolgálhassak másoknak!

Elmélkedés
Jézus tanítását, szavát naponta olvassuk, hallgatjuk. Mi a válaszunk Isten szavára? Milyen érzéseket keltenek bennünk a hallottak? Milyen cselekedetekre ösztönöz bennünket az a tanítás, amit az Úr elénk tár? Hallgathatom őt közömbösen, kételkedve vagy elutasítóan, de a hit engedelmességével is figyelhetek rá.
A mai evangéliumi rész azzal kezdődik, hogy Jézus tanít, és amit mond, ámulattal tölti el hallgatóságát. Jézus szavaiból olyan erő, olyan hatalom sugárzott, amilyennel sem korának tanítói, sem más ember nem rendelkezett. Az ószövetségi idők prófétái Isten megbízásából beszéltek, ezért amikor megkezdték tanításukat, akkor ezt mindjárt az elején közölték is a néppel. Azt hirdetik, amit Isten üzen általuk, és sosem a maguk gondolatait közlik. A rabbik, a tanítók elmondták saját véleményüket a törvényekről, de állításaikat mindig más bölcsek mondásaival igyekeztek alátámasztani.
Jézus úgy beszél, hogy nincs szüksége mások megerősítésére. Hangjából hitelesség, szavából az igazság sugárzik. Ezt a különleges erőt hamar megérzik az emberek, aminek az lesz a következménye, hogy egyre többen jönnek hozzá. Jézus szava szabadító erejű. Gyógyító szava megszabadít a betegségtől, a testi nyomorúságtól. Ellentmondást nem tűrő parancsa megszabadítja a gonosz befolyásától a megszállottakat. Megbocsátó, lelket gyógyító szava megszabadítja a bűntől a bűnösöket. Jézus szabadító szava nekem is szól.
C. Horváth István Sándor

Hanganyag Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Képek a mai napra 09.01
  2020-09-01 11:57:20, kedd
 
  ...... ......



...... ........... ............



...... ........... ............

 
 
0 komment , kategória:  Iskola  
A tanév rendje 2020/2021 – letölthető naptárral!
  2020-09-01 11:49:30, kedd
 
  Itt lehetséges Link  
 
0 komment , kategória:  Iskola  
     2/3 oldal   Bejegyzések száma: 23 
2020.08 2020. Szeptember 2020.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 436 db bejegyzés
e év: 6233 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3646
  • e Hét: 15276
  • e Hónap: 48430
  • e Év: 282177
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.