Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
Hatékony arcfiatalító arcmaszk a konyhából
  2020-09-11 09:17:36, péntek
 
  A fiatalító maszk hozzávalói:
1. Fél banán (ne legyenek rajta barna foltok)
2. 1 teáskanál őrölt gyömbér (vagy friss gyömbérlé)
3. 2 teáskanál olívaolaj (vagy más kozmetikai célokra használható olaj)
4. 1 tojásfehérje habbá verve

Elkészítése:
Első lépésként a banánt szétzúzzuk egy villa segítségével, majd hozzáadjuk a gyömbért és az olívaolajat.

Ehhez a keverékhez adjuk hozzá a habbá vert tojásfehérjét és keverjük addig, amíg krémes állagot nem kapunk.

Használata:
Terítsük el a krémes anyagot az arcon egy vékony rétegben, de levihetjük a nyak és a dekoltázs területére is. Hagyjuk egy kis ideig, hogy száradjon, majd ismételjük ezt meg még 2-3 alkalommal. Az utolsó rétegnél várjunk 10-15 percet, hogy alaposan tudjon megszáradni.

Mossuk le a maszkot langyos vízzel, majd öblítsük át az arcunkat hideg vízzel. A maszk eltávolítása után használjunk egy könnyed hidratálókrémet, vagy arcpermetet.

Az arcmaszk hatása szinte azonnali, mivel szemmel láthatóan hidratálja és felfrissíti az arcbőrt. Ha bőrünk rosszabb állapotban van alkalmazhatjuk akár kúraként is: 5-6 napon keresztül rendszeresen készítsük el, és vigyük fel az arcbőrre az előbb leírtak alapján. Nem kell vagyonokat költenünk a drogériákban, ha egy kis kényeztetésre vágyunk, hisz ez a maszk is épp olyan hatásos tud lenni, mint az idegen anyagokat tartalmazó készítmények.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Bőr,haj,köröm  
Érdekességek a cayene borsról
  2020-09-11 09:12:31, péntek
 
  Tudtad hogy a cayenne bors hatásai közé tartozik a bélfalak újjáépülése, az emésztés javulása? Ezen kívül megállítja a szívrohamot és még a fogyásban is segít! Szeretnél többet megtudni róla, igaz?

Lássuk tehát a cayenne bors hatásait:
Magas vitamin A, C, B-komplex, kalcium és kálium tartalma miatt a cayenne képes a gyomorban és a belekben szövetépítő hatású, és helyrerakja a bélflórát. A cayenne katalizátorként működik, és növeli a hatékonyságát más gyógynövényeknek is.

Előfordult már, hogy erős paprikát (akár magyart) ettél, és kipirultál, miközben az orrodat is ki kellett fújni? Az erős paprika melegíti a testet és serkenti a légutak működését, amelyek megszabadulnak így a nyálkától.

A hatóanyagát kapszaicinnak hívják és 2004-ben, Dr. Sanjay K. Srivastava és munkatársai (University of Pittsburgh School of Medicine) a hasnyálmirigy sejteket kezelték kapszaicinnel. Azt találták, hogy segít elpusztítani a rákos sejteket, miközben az egészséges sejteket nem érinti.

A tanulmányt április 20-án, 2005ben jelentették meg az Innovations Report-ban , amelyben Dr. Srivastava kijelentette: " Eredményeink azt mutatják, hogy a kapszaicin hatásos rákellenes szer, apoptózist indukál a rákos sejtekben, és nem okoz jelentős kárt a normál hasnyálmirigy sejtekben, lehetséges új kemoterápiás ágens lehet a hasnyálmirigyrák kezelésében "

És ha cayenne a rákellenes képessége nem lenne elég, a vénák és a szív csodálatos regenerálója is egyben. Ismert, hogy szívroham esetén 30 másodpercen belül újraindítja a szívet. Elsősegélyként cayenne tinktúrát érdemes magadnál hordani, ha gyenge a szíved.

Hasznos lehet az elhízás ellen is. Egy vizsgálat azt mutatta, hogy 10 gramm cayenne bors étkezések idején segített csökkenteni az étvágyat.

Ha mindez nem elég, vérzéses sebre szórva azonnal elállítja a vérzést.

Vízben elkeverve megszabadít a parazitáktól, bélférgektől, napi egyszer fogyasztva.

A jó hír, hogy a mi pirospaprikánk is majdnem ilyen potens gyógyszer, de az erős változatot kell alkalmazni.

A cayenne bors hol kapható?
Általában megtalálható a szupermarketekben, egészségboltokban. Ha esetleg nem találsz akkor itt is beszerezheted, csupán pár száz forintért.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
2020.08 2020. Szeptember 2020.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 352 db bejegyzés
e év: 3611 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4411
  • e Hét: 13193
  • e Hónap: 44679
  • e Év: 249380
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.