Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
Vöröshere (Trifolium pratense) gyógyhatásai
  2020-09-15 17:07:06, kedd
 
 



A vöröshere (Trifolium pratense) már több száz éve használatos a természetes gyógyászatban. Manapság a hölgyek segítésére használják ezt a gyógynövényt, hogy megkönnyítsék számukra a változás korát. Ez a gyógynövény nem csupán a premenstruációs, hanem a menopauza tüneteit is csökkenteni tudja.

A mai modern kutatások szerint ez a gyógynövény segít megőrizni a csontok szilárdságát, de jó hatással van a vérkeringésre, elősegíti a haj növekedését és még a hangulatot is fokozza.

Ez a gyógynövény nemcsak Európában, de Nyugat-Ázsiában is nagyon elterjedt. A vöröslóhere izoflavonoidokat tartalmaz, amelyek az ösztrogén hormonhoz hasonlatosak, vagyis a működésük majdhogynem ugyanaz. Habár a legfontosabb előnyeit a nők élvezhetik, azért a férfiaknak is nagyon hasznos lehet ez a gyógynövény.

A vöröshere olyan betegségek tüneteit tudja csökkenteni, mint asztma és emésztési zavarok, de hatásos lehet köszvény és bőrproblémák esetén is.

A menopauzának számos kellemtelen tünete lehet. Ilyen lehet a hőhullám, a hüvelyszárazság, az alvásproblémák, a száraz bőr, illetve a testsúlynövekedés. A gyógynövénnyel kapcsolatban bebizonyosodott, hogy ezeket a tüneteket csökkenteni tudja, de leginkább a hőhullámok ellen nagyon hatásos. Mindemellett a hangulatot és a libidót is fokozni tudja.

A csontvesztés mindkét nemnél nagy probléma a kor előrehaladtával, de leginkább a nőket sújtja a posztmenopauza időszakában. A hormonpótló terápiát többek között a csontritkulás veszélye miatt is szokták előírni, de sok esetben ez veszélyt is hordozhat magában. Azonban a vöröshere növelni tudja a csontok ásványianyag-tartalmát mindenféle veszély nélkül.

A klimax a száraz bőr problémáját is magával hozza. A vöröshere azonban még ezen a gondon is tud segíteni, hiszen elősegíti, hogy jobb legyen a bőr textúrája és nedvességgel tölti azt fel.

A vöröshere csökkenteni tudja a rossz, vagyis az LDL-koleszterin szintjét, miközben a vérnyomás normalizálásával a szív egészségének is jót tesz.

A vöröshere egészségügyi előnyeit a férfiak is élvezhetik, mivel csökkenti a PSA-szintet, amely a prosztatagyulladást jelző marker, illetve javítani tudja a prosztatafunkciókat is.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Immunrendszert erősítő tippek
  2020-09-15 15:55:21, kedd
 
 



Az immunrendszer erősítését elérhetjük sok zöldség- és gyümölcsfogyasztással, a stressz csökkentésével és a rendszeres testmozgással. Természetesen más módszerek is léteznek arra, hogy fellendítsük az immunrendszerünk működését.

Az immunrendszer egészsége a mentális és fizikai egészség alapja. Sajnos vannak olyan betegségek, amelyek az immunrendszert támadják meg, ilyen az autoimmun betegség is.

Vannak olyan táplálékok, amelyek nagyon hasznosak az immunrendszer számára, például a pre- és a probiotikumok. Az immunrendszer hatékonyságát növelik, mivel megteremtik a bélflóra egyensúlyát, vagyis egyensúlyba hozzák a jó és a rossz baktériumokat, ami azért nagyon fontos, mivel az immunrendszerünk nagy része a bélben lakozik.

A vörösfenyő-kivonat erősíti az immunrendszert és a megfázás tüneteit is csökkenti. A stresszhormonok csökkentik az immunrendszer működését, éppen ezért a stressz csökkentésére is törekedni szükséges.

A rendszeres testmozgás nagyon hasznos lehet súlyos betegségek megelőzésében. Az inaktív életmód hozzájárul a krónikus betegségek, vagyis az elhízás, a szív- és érrendszeri betegségek és a cukorbetegség kialakulásához.

A szociális kapcsolatok növelik az immunrendszer erejét. Kutatások igazolják, hogy az egyszeresen telítetlen zsírok, vagyis az egészséges zsírok csökkentik a gyulladás szintjét a szervezetben, így járulva hozzá az immunrendszer megfelelő működéséhez.

A zöldségek rendszeres fogyasztása is képes megnövelni az immunrendszer erejét. A gomba például fontos szénhidrátokat és olyan tápanyagokat tartalmaz, amelyek hozzájárulnak az immunrendszer egészséges működéséhez.

Az oregánóolaj is fellendíti az immunrendszer működését. Az emésztőrendszert védi az által, hogy megtisztítja azt a rossz baktériumoktól, és így az immunrendszer egészségét is fenn tudja tartani.

Az antioxidánsok a bőr számára is védelmet nyújtanak a káros hatású szabad gyökökkel szemben. Az egyik ilyen kitűnő antioxidáns gyümölcs a gránátalma, amely csökkenti a bőrt érő betegségeket, illetve az oxidatív stresszel szemben is védelmet jelenthet.

A keresztesvirágú zöldségek olyan jótékony tápanyagokat tartalmaznak, amelyek segítenek megszabadulni a méreganyagoktól, így tehermentesítik a májat és egészséges immunrendszert is biztosítanak.

A gyömbér serkenti a nyirokrendszer működését, így segít a méreganyagokat kitisztítani a szervezetből.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Rooibos tea (afrikai vörös tea) hatásai
  2020-09-15 15:50:47, kedd
 
 



Az afrikai vörös tea, más néven a rooibostea az egyik legegészségesebb a világon. Ez a tea csökkenti a gyulladás szintjét a szervezetben, így nagyon előnyös lehet azok számára, akik autoimmun betegségben, különösen ízületi gyulladásban szenvednek.

A rooibostea antioxidáns polifenolokkal van tele, amelyek védelmet jelentnek a káros hatású szabad gyökökkel szemben, amelyeknek szintén gyulladást okozó hatásuk van. A gyulladás olyan betegségeket generálhat, mint szívbetegség, cukorbetegség vagy rákos megbetegedés.

Az afrikai vörös tea nagyon gazdag egy antioxidáns vitaminban, vagyis C-vitaminban. A C-vitamin erősíti az immunrendszert, javítja a szív egészségét, csökkenti a vérnyomást, jó hatással van a memóriára és csökkenti az Alzheimer-kór kialakulásának a kockázatát.

Az afrikai vörös tea olyan bioflavonoidokban gazdag, mint a kvercetin vagy a rutin. Ezek a vegyületek blokkolják az allergiát okozó hisztamin felszabadulását, így csökkentve az allergiára oly jellemző tüneteket, mint például a könnyező szem vagy a köhögés.

A rooibostea öregedésgátló hatással is rendelkezik. A teában található antioxidánsok lassítják a sejtek öregedési folyamatait, így ez a tea nagyon jó választás lehet a test öregedési folyamatainak a lassítására.

Az afrikai vörös tea antibakteriális hatással is rendelkezik, valamint nagyon gazdag különféle vitaminokban és ásványi anyagokban, mint például vas, mangán, magnézium, cink, kalcium, D-vitamin és kálium. A rooibostea a benne található tápanyagoknak köszönhetően segíthet megszüntetni a bőr rendellenességeit is.

Ez a tea a súlytöbblettől is segíthet megszabadulni. De nemcsak az ideális testsúlyt érhetjük el általa, hanem hatására jobban fogunk aludni és csökkenhet a krónikus fáradtság is.

Az afrikai vörös tea tartalmaz egy olyan flavonoidot is, amely csökkenti a vércukorszintet, így nyújtva védelmet a 2-es típusú cukorbetegséggel szemben.

Ez a tea csakúgy, mint a zöld tea, nem tartalmaz koffeint, viszont értékes tanninokat igen. Csökkenti az LDL-koleszterin szintjét, viszont megnöveli a HDL-koleszterinét, így csökkentve a szívbetegségek kialakulásának a kockázatát.

Egye feltételezések szerint a teában lévő antioxidánsok elpusztítják a rákos sejteket és megakadályozzák a tumor növekedését.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Veséink védelmében jó tudni
  2020-09-15 09:13:15, kedd
 
  A vese az egyik legfontosabb szerv egészségünk szempontjából. Kiszűri a méreganyagokat a testből, megszabadít a felesleges víztől. Azonban sok ember figyelmen kívül hagyja azt a tényt, hogy mire kell odafigyelni a vesék egészségének érdekében. Sok embernek van olyan rossz szokása, amely elősegíti a vesék megbetegedését.

Ebben a cikkben bemutatjuk azokat a rossz szokásokat, amikkel mindenképp hagyj fel, hogyha szeretnéd a veséidet minél tovább egészségben tudni.

Nem megfelelő mennyiségű vízfogyasztás
Ha nem iszunk megfelelő mennyiségű vizet, a vesénk veszélyben lehet. A vesék fő feladata az, hogy az anyagcsere-hulladékot elvezeti a szervezetből és egyensúlyba hozza a vörösvérsejteket a testünkben. Ha nem hidratálunk megfelelően, a vese véráram jelentősen csökken. Ez viszont a toxinok felhalmozódásához vezet a szervezetben.

Vizelet visszatartás
Akkor menjünk, a fürdőszobába, amikor szükségünk van rá, nem szabad meghosszabbítani ezt a folyamatot. A hydronephrosis (a vizeletürítés a vesékben) vesékre gyakorolt nyomást eredményez, és veseelégtelenséghez vezet.

Túlzott nátrium-fogyasztás
A sóban sok a nátrium, és a nátriumbevitelünk többségét ki kell zárni. A vesék nehezen birkóznak meg a káliummal, ami hosszú távú stresszhez vezethet. A statisztikák azt mutatják, hogy az emberek 90% -a több sót fogyaszt, mint amennyire szüksége lenne.

A koffein túlzott fogyasztása
Amikor szomjasak vagyunk, gyakran olyan italokhoz nyúlunk, mint a szeszes és koffein tartalmú üdítő italok. A koffein vese károsodáshoz vezethet, mivel emeli a vérnyomást.

Fájdalomcsillapítók túlzott fogyasztása
Súlyos mellékhatásokat okozhatnak. A szakértők figyelmeztetnek arra, hogy a fájdalomcsillapítók alkalmazása hosszú távon csökkenti a vér mennyiségét és rontja a szervek működését.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:   Betegségekről  
Vitaminok az emlőrák ellen
  2020-09-15 09:03:38, kedd
 
  A cikkünkben soha nem írunk olyan életmódbeli tanácsot, amellyel bárkit is arra buzdítanánk, hogy fogyassza ezt vagy azt a vitamint, mert akkor biztos, hogy elkerülik a rákos betegségek. Ilyet senki sem állíthat és jelenthet ki százszázalékosan, azonban nagyon sokat tehetünk annak érdekében, hogy csökkentsük a daganatos megbetegedések kialakulásának az esélyét.

Sok kutatást végeztek azzal kapcsolatban, hogy milyen tápanyagok segíthetnek azoknak a hölgyeknek, akik mellrákban szenvedtek, és mi védheti meg őket a betegség kiújulásától. Megállapításra került, hogy egyes vitaminoknak kiemelkedő szerepe lehet ennek a negatív folyamatnak a megakadályozásában. Nem lehet elhanyagolni más tényezőket sem, mint például az egészséges táplálkozás és a testmozgás szerepét, hiszen ezek is nagyban hozzájárulnak az immunrendszer megerősödéséhez, és ezzel együtt a rákos sejtek elszaporodásának megelőzéséhez.

Mi segíthet abban, hogy ne újulhasson ki ez a betegség? A rendszeres, kiegyensúlyozott és egészséges táplálkozás elengedhetetlenül fontos. A napi 4-5 adag zöldség- és gyümölcsfogyasztás sokat segíthet, hiszen ezek a táplálékok tele vannak értékes tápanyagokkal, melyek erősítik az immunrendszert. Az egészséges táplálkozás mellett fontos a rendszeres testmozgás, és emellett az inaktív, azaz az ülő életmód minimalizálása is.

A stressz sem elhanyagolható tényező. A stressz megemeli a szervezetben a kortizolszintet, ami szintén oka lehet a betegség kiújulásának. A stressz sok betegség okozója lehet, sőt a lélekben is kárt tehet. Márpedig ha a lélek megbetegszik, a test is beteg lesz. Ha az immunrendszer legyengül, képtelen lesz védekezni nemcsak a fertőzésekkel, hanem más betegségekkel szemben is.

Mivel erősíthetjük az immunrendszerünket? Számtalan vitamin és ásványi anyag részt vesz a védekezésben, elsősorban az antioxidáns vitaminokra szükséges koncentrálni. Ilyen az A- és a C-vitamin. A D-vitaminnak is fontos szerepe van az immunrendszer megerősítésében, hiszen bebizonyosodott, hogy nemcsak az autoimmun betegségek, hanem az emlőrák és kiújulásának megelőzésében is kitüntetett szerepe lehet.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
2020.08 2020. Szeptember 2020.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 352 db bejegyzés
e év: 3611 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 177
  • e Hét: 5022
  • e Hónap: 36508
  • e Év: 241209
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.