Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 19 
Tóbiás könyve 5.22
  2020-09-20 21:54:16, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Vallás   
Istenem adj nekünk erőt ....
  2020-09-20 21:52:28, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Vallás   
Jézusi áldás gif
  2020-09-20 21:51:34, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Vallás   
Ahogyan a víz...
  2020-09-20 21:50:39, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Vallás   
Te adj erőt...
  2020-09-20 21:49:55, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Vallás   
Jézus képek gif
  2020-09-20 21:48:13, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Vallás   
Hatékony hajpakolás
  2020-09-20 21:46:55, vasárnap
 
  Három hozzávalóból fantasztikus hajápoló kencét lehet összedobni, ami teli van tápanyagokkal, vitaminokkal, amelyre egy megviselt hajnak nagy szüksége van. Ha szeretnénk, hogy fürtjeink, tincseink ragyogóak, selymesek és egészségesek legyenek, ne habozzunk, készítsük el ezt az egyszerű, olcsó és hatékony hajbalzsamot.

Amellett, hogy hajunk újjászületik, eltűnik a korpa, a fejbőr többé nem lesz kiszáradt és a hajhullás is megszűnik.

A három alapanyag a fahéj, a méz és az olívaolaj.

A fahéj azért csodás, mert serkenti a vérkeringést, így a hajhagymák is jobban hozzáférhetnek a tápanyagokhoz, amelyek a hajszálerek mentén érkeznek. A fahéj fényesé varázsolja a hajunkat, védi az időjárási viszontagságoktól, mint az alacsony hőmérséklet, ibolyán túli káros napsugarak, vagy éppen a stressz, ami szintén kedvezőtlenül hat a hajszálakra.

Ha a fahéjt összekeverjük mézzel, olyan balzsamot kapunk, amely elsősorban a vékony, gyenge hajszállal rendelkezőkön segít.
Hozzávalók:
1 teáskanál őrölt fahéj
1 teáskanál méz
Fél bögre olívaolaj

Elkészítés:
Egy kisebb edénybe öntsük bele a ½ bögre olívaolajat, majd tegyük oda a tűzre. Mikor az olaj jól felforrósodott, vegyük le a tűzről. Töltsük át egy másik, tiszta edénybe, majd keverjük bele a fahéjat, valamint a mézet. Ezt kell felvinni a hajra, használhatunk egy hajkefét, hogy egyenletesebben eloszlassuk a pakolást. Negyed órát kell hagyni, hogy hasson, utána mossuk meg samponnal a hajunkat, és a végén pedig rakjunk fel hajkondicionálót. Egy héten keresztül mindennap alkalmazzuk ezt a módszert. A végén csoda fog történni a hajkoronánkkal.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Bőr,haj,köröm  
A köménymag gyógyhatásairól
  2020-09-20 21:43:15, vasárnap
 
 



Megtisztítja a májat, gyógyítja a cukorbetegséget és a refluxot, fogyaszt és még álmatlanságra is jó! Biztos van a Te konyhádban is! Ha mégis hiányozna a fűszerpolcról, feltétlenül szerezz be belőle!

Mielőtt gyógyszerekhez nyúlnál

Ez a titokzatos, igazából csak fűszerként ismert növény a fűszerkömény.

A fűszerkömény egyike a hazai alapfűszereknek, talán nincs is olyan háztartás, ahol ne lenne megtalálható, hiszen számos ételt ízesítünk vele. Mindemellett ez az apró mag, olyan jótékony tulajdonságokkal is rendelkezik, hogy természetes gyógyszerként is alkalmazhatjuk.

Ennyi mindenre használhatod:
Refluxra
Keverj el köményt, koriandert és cukrot egyenlő mennyiségben. Fogyassz el belőle minden reggel 2 teáskanállal vízbe keverbe, hogy megszüntesd szervezeted savasságát.
Azonnali gyógyír a feljött savra, ha csipetnyi nyers köményt néhány percig a szádban tartasz.

Emésztési zavarokra
A kömény, fekete bors és gyömbérpor egyenlő arányú keveréke segít az emésztési problémák legyőzésében. 1 evőkanálnyira van szükséged a keverékből, melyet vízzel vegyél be étkezés után.

Bélférgekre
400 ml vízben forralj fel 15 g köményt. Hagyd addig forrni, amíg nagy része elpárolog, és csak 100 ml folyadék marad. Fogyassz belőle 20-40 ml-t minden reggel és este, amíg a probléma meg nem szűnik.

Hányásra
Keverj egyenlő arányban őrölt római köményt és mézet, majd 1 evőkanálnyival vegyél be belőle étkezés után. Hamarosan elmúlik a hányingered.

Köhögésre és megfázásra
A kömény, fertőtlenítő tulajdonságai révén segít feloldani a váladékot, így enyhítheted vele a köhögést és a megfázás tüneteit.
Forralj fel 1 teáskanál köménymaggal egy pohár vizet, hagyd kicsit lehűlni, majd idd meg az italt.

Álmatlanságra
Keverj össze 1 teáskanál kömény port egy pépesített banánnal, és fogyaszd el vacsora után.

Vérszegénységre
A köményben lévő vas megakadályozhatja és kezelheti a vérszegénységet, és más vashiánnyal kapcsolatos megbetegedések kialakulását. Minden nap fogyassz el 1 teáskanálnyit.

Máj tisztítására
Köménnyel nemcsak a májadat, hanem az egész testedet megtisztíthatod. Az egy-két hetes kúránál is 1 teáskanálnyi az ajánlott napi adag.

Cukorbetegségre
A vércukor szintet szabályozni lehet napi 1 pohár köményes (1 teáskanálnyi fűszer) víz fogyasztásával.

Székrekedésre
A kömény, fekete bors, a gyömbér- és curry por egyenlő mennyiségű keveréke mozgásra bírja a beleket és enyhíti a székrekedést. Hozzáadhatsz vajat és sót az íze miatt, de ha főtt rizshez kevered, akkor is hatásos.

Fogyásra
A kömény rendszeres fogyasztását meghálálja a szervezet. A bélműködés beindulásának köszönhetően a súlyodból is veszíthetsz vele.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Mit egyen, ha meg van fázva?
  2020-09-20 21:32:42, vasárnap
 
  Mindenki számára elkeserítő, amikor életmódváltás után edzésbe kezdett, de jön egy megfázás, ami ágynak dönti. Az első és legfontosabb szabály, hogy betegen nem tanácsos mozogni, sportolni, hiszen ilyenkor a szervezetnek pihenésre és nyugalomra van szüksége. Amikor meg vagyunk fázva, még az sem mindegy, hogy mit eszünk és iszunk. A cikkből megtudhatja, hogy milyen ételeket javasolt fogyasztani, ha megfázás vagy influenza miatt lett beteg.

Lehetőleg fogyasszon immunrendszert támogató vitaminokat és ásványi anyagokat, hiszen betegség idején plusz támogatásra van szüksége a szervezetnek. Mivel tehetjük ezt meg? Leginkább C- és D-vitaminnal, illetve cinkkel. Érdemes tehát minél több olyan táplálékot elfogyasztani, melyek tartalmazzák ezeket a tápanyagokat. Az immunrendszer sokkal hatékonyabban képes a kórokozókkal felvenni a harcot, ha nemcsak betegség idején pótoljuk ezeket a tápanyagokat, hanem egész évben gondoskodunk a szervezetünk vitamin- és ásványianyag-raktárainak feltöltéséről.

Ha beteg lett, igyon forró teát. A forró tea kortyolgatása nagyon hasznos lehet, hiszen csökkenti a gyulladást és a fájdalmat. Készítheti hagyományos teából is, de a hagymából készített tea az egyik leghatásosabb természetes gyógyszer köhögésre. Hogyan készítse el? Dobjon egy fej megtisztított vöröshagymát egy liter vízbe és főzze meg, ehhez legalább fél órára szükség lesz. Ha elfőtt a víz menet közben, pótolja. Végül szűrje le, a teát pedig ízesítse mézzel és pár csepp citromlével, naponta több csészényit is megihat belőle. Nemcsak nagyon egészséges, de nagyon hatásos megfázásra is.

A C-vitaminban gazdag gyümölcsök is sokat segíthetnek, amikor betegek vagyunk. Gazdag forrásai ennek az antioxidáns vitaminnak a citrusfélék és a bogyós gyümölcsök is, leginkább a citrom, a narancs, a mandarin, a grapefruit, az eper, a fekete áfonya, a szeder és málna.

Ha eddig nem szerette, ideje megkedvelnie a húslevest, mivel ez is segít megfázáskor. Nagymamáink is előszeretettel készítették, amikor valaki beteg volt a családban. Nem véletlenül, hiszen a húsleves hozzájárul a gyorsabb gyógyuláshoz, mivel csökkenti a nyálkahártya gyulladását.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 19 
2020.08 2020. Szeptember 2020.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 352 db bejegyzés
e év: 3611 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2804
  • e Hét: 7649
  • e Hónap: 39135
  • e Év: 243836
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.