Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 18 
A Szentírás üzenete - 2020. szeptember 28.
  2020-09-28 10:27:08, hétfő
 
  Dr. Székely János megyéspüspök gondolatai

Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Biblia - szentírások  
Szent Vencel vértanú és Ruiz Szent Lőrinc és társai vértanúk
  2020-09-28 09:55:14, hétfő
 
  - Igenaptár oldalon Link

- Magyar kurír oldalon
A 17. század első felében a Fülöp-szigeteken és Japánban elsősorban domonkos szerzetesek, azután más misszionáriusok és világi keresztények sokasága szenvedett hitéért vértanúságot.
Kiemelkedik közülük egy manilai családapa, Ruiz Lőrinc (Lorenzo Ruiz), aki a szerzetesekkel együtt a börtönt, a megkínzást és a halált is hittel fogadta Krisztusért 1637-ben. Lőrinc Binondóban született 1600 körül. Édesapja kínai, édesanyja filippínó volt. A domonkos atyák nevelték. Gyerekkorától a szentolvasóban talált rá lelkiségének alapjaira.
A csoport, melynek tagjaként Nagaszaki mellett vértanúságot szenvedett, domonkos rendiekből és hozzájuk csatlakozókból állt - kilencen áldozópapok voltak, ketten szerzetesek, továbbá két lány és három férfi tartozott közéjük, egyikük Ruiz Lőrinc volt. A Fülöp-szigeteken, Tajvan szigetén és a Japán-szigeteken hirdették Krisztust. Csodálatra méltó módon tanúsították a keresztény vallás egyetemességét, és mint győzhetetlen hithirdetők életükkel és halálukkal a keresztény jövő bőkezű magvetői lettek.
Szent II. János Pál pápa Manilában avatta boldoggá a tizenhat mártírt 1981-ben, majd 1987. október 18-án szentté avatta őket.
Szent Lőrinc a filippínók, a Fülöp-szigeteki ifjúság, a vándormunkások, a gazdasági bevándorlók védőszentje.

Urunk, Istenünk, add meg nekünk is Ruiz Szent Lőrinc és tizenöt társának béketűrését és állhatatosságát, amelyet szolgálatodban és az emberszeretetben tanúsítottak, hiszen boldogok a te országodban, akik üldözést szenvednek az igazságért. A mi Urunk, Jézus Krisztus, a te Fiad által, aki veled él és uralkodik a Szentlélekkel egységben, Isten mindörökkön örökké. Ámen.

- Katolikus Network oldalon Link
 
 
0 komment , kategória:  Férfi szentek  
Ferenc pápa: Jézus életet meghatározó hitet és nem külsősége
  2020-09-28 09:48:31, hétfő
 
  Ferenc pápa: Jézus életet meghatározó hitet és nem külsőséges vallásosságot akar!
Szeptember 27-én a Szentatya a vasárnapi evangéliumban elhangzó példabeszédről elmélkedett, mely szerint Jézus olyan vallásosságra biztat, amely kihat az ember életére és magatartására, s nem áll meg a szép szavaknál és elképzeléseknél.

Ferenc pápa teljes vasárnapi beszédének fordítását közreadjuk. Link

2020.09.27 videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Útravaló – 2020. szeptember 28
  2020-09-28 09:43:36, hétfő
 
  Cselekedhet-e valaki Jézus nevében, ha ugyanakkor nem tartozik hozzá? János alkalmasnak látta a pillanatot, hogy fölvesse ezt a problémát. Jézus válasza megengedő és nagyvonalú. Mintha ma azt kérdezné tőle valaki: árulhat-e kegytárgyat az, aki nem vallásos? Vagy ha valaki azt kérdezné: taníthat-e katolikus iskolában, aki nem gyakorolja a vallását? A búcsúk és búcsújáró helyek telis-tele vannak üzletelőkkel, akik olyan portékát árulnak, amihez igazából nincs is közük. A Mester valószínűleg mindkettőre azt mondaná, amit Jánosnak válaszolt: aki nincs ellenetek, az veletek van. Én viszont tovább kérdeznék: és hitetlen taníthat-e hittant? Ha ő maga nem is, amit tesz, az már ellenünk van.

Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  Útravaló_Adoremus  
26. évközi hét hétfő 09.28
  2020-09-28 09:41:51, hétfő
 
  OLVASMÁNY Jób könyvéből
Isten olykor megengedi, hogy súlyos csapások érjenek minket, de akkor is vigyáz reánk.
Költői látomás egy égi gyűlés-jelenetről: Egy napon amikor eljöttek az Isten angyalai, hogy az Úrnál jelentkezzenek, a sátán is ott volt közöttük.
Az Úr megkérdezte tőle: ,,Honnét jössz?"
A sátán így felelt: ,,Szerte bolyongtam a Földön, és bejártam azt."
Az Úr megkérdezte: ,,Észrevetted-e szolgámat, Jóbot? Nincs a földön hozzá hasonló férfi, feddhetetlen és igaz, istenfélő, és nincs benne gonosz."
A sátán erre megkérdezte: ,,Vajon ok nélkül istenfélő-e Jób? Hiszen te megoltalmaztad őt, a házát és egész vagyonát; megáldottad keze munkáját, és gyarapítottad jószágait.
De bocsásd csak rá egy kissé a kezedet, és nyúlj hozzá vagyonához, akkor bizony szemtől szembe káromolja majd nevedet."
Ezt mondta erre az Úr a sátánnak: ,,Nos, a kezedbe adom mindenét, amije van; őrá azonban ne nyújtsd ki kezedet!"
Erre eltávozott a sátán az Úr színe elől.
Amikor pedig egy napon Jób fiai és leányai elsőszülött bátyjuknál voltak együtt lakomán, egy hírnök Jóbnak ilyen hírt hozott:
,,Ökreid éppen szántottak, és szamaraid ott legeltek mellettük, amikor a szabeusok megjelentek, s rajtuk ütöttek; szolgáidat kardélre hányták, és mindent elraboltak.
Csak én maradtam meg egyedül, hogy hírt hozzak neked."
Még beszélt, amikor jött egy másik hírnök is, és ezt mondta: ,,Villám csapott le az égből, és megölte juhaidat és szolgáidat.
Csak én menekültem meg egyedül, hogy hírt hozzak neked."
De még ez sem fejezte be szavait, jött egy újabb hírhozó, és ezt mondta: ,,A káldeusok három csoportban meglepték tevéidet, és elhajtották azokat; szolgáidat pedig karddal megölték.
Csak én maradtam meg egyedül, hogy hírt hozzak neked."
Míg ez beszélt, megint jött egy hírhozó, és ezt mondta: ,,Elsőszülött fiadnál ettek-ittak fiaid és leányaid, amikor hirtelen hatalmas vihar támadt a sivatag felől, megrendítette a ház négy sarkát, úgyhogy az összeomlott, és rászakadt gyermekeidre, és mind meghaltak.
Csak én menekültem meg egyedül, hogy hírt hozzak neked."
Jób ekkor fölkelt, és a gyász jeléül megszaggatta ruháit, haját lenyírta, leborult a földre, és így imádkozott: ,,Mezítelennek szült anyám, és így térek az anyaföldbe is.
Az Úr adta, az Úr elvette, (amint az Úrnak tetszett, úgy lett), legyen áldott az Úr neve!"
Mindezek ellenére nem vétkezett Jób az ajkával, és nem beszélt semmi dőreséget sem Isten ellen.
Ez az Isten igéje. Jób 1,6-22

EVANGÉLIUM Szent Lukács könyvéből
Jézus szemében a szolgáló szeretet teszi naggyá az embert.
Egyszer az a kérdés merült fel a tanítványok között, hogy ki a legnagyobb közülük.
Mivel Jézus ismerte szívük gondolatait, odahívott egy gyermeket, maga mellé állította, és így szólt tanítványaihoz: ,,Aki befogadja ezt a gyermeket az én nevemben, engem fogad be. Aki pedig engem befogad, azt fogadja be, aki engem küldött. Mert aki a legkisebb köztetek, az a legnagyobb."
Ekkor János vette át a szót: ,,Mester, láttunk valakit, aki ördögöt űzött ki a te nevedben. Megtiltottuk neki, mert nem követ téged velünk együtt." Jézus így válaszolt: ,,Ne tiltsátok meg, mert aki nincs ellenetek, az veletek van."
Ezek az evangélium igéi. Lk 9,46-50
...... .............



Imádság
Uram, te imádkoztál tanítványaidért, hogy mind az idők végéig egyek legyenek, amint te egy vagy az Atyával és az Atya veled. Nézz le, Uram, részvéttel arra a sok szakadásra, mely azok között éktelenkedik, akik tiednek vallják magukat, és vezesd haza őket abba a közösségbe, amelyet te alapítottál kezdetben: szent, katolikus, apostoli Egyházadba. Hogy amint az égben egy a szentek egysége, idelenn is csak egy legyen, szentséges neved megvallásában és dicséretében.

Elmélkedés
Jézus többször is megjövendölte apostolainak, hogy Jeruzsálemben szenvedni fog és meg fog halni. Ennek ellenére az ő elképzeléseikben továbbra is Mesterük dicsőséges uralma él, amelynek megvalósulásakor ők majd fontos feladathoz juthatnak. Erre utal a mai evangélium bevezető mondata, miszerint versengés támadt az apostolok között, hogy ki a nagyobb, kié a vezető szerep. Mélyebb szándékaikat, gondolataikat leplezi le egymás közti versengésük.
Viselkedésüket Jézus méltatlannak tartja, tanítványaitól egészen más lelkületet vár. Jézus először figyelmezteti őket helytelen gondolkodásuk miatt, majd pedig egy jelképes cselekedettel emlékezteti őket az alázatosság fontosságára. Egy gyermeket állít eléjük és kijelenti: ,,aki a legkisebb köztetek, az a legnagyobb." A szövegben az szerepel, hogy Jézus ,,odahívott egy gyermeket" és maga mellé állította. Más fordítás szerint ,,kézen fogott egy kisgyermeket", s ez talán jobban visszaadja az eredeti mondanivalót. Ez a mozdulat Jézus részéről azt fejezi ki, hogy a védtelen, kiszolgáltatott, alázatos, kicsiny gyermekkel azonosul és nem azokkal, akik becsvágyó terveket forgatnak fejükben.
Az Úr jelképes cselekedete nem csak az egykori apostoloknak szólt, hanem figyelmeztetés az Egyház valamennyi vezetőjének és tagjának.
© Horváth István Sándor

Hanganyag Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Járjunk a szeretet útján!
  2020-09-28 09:33:23, hétfő
 
  Milyen jó, hogy az én fiaim igent mondanak a kérésemre és meg is teszik azt amit ígérnek!!
Büszke is vagyok a gyermekeinkre, Csaba t. - Szentírás vasárnapján

Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Évközi 26. vasárnap Csíksomlyó 09.27
  2020-09-28 09:30:22, hétfő
 
  20 éves évforduló a Csíksomlyói templomban - Kórus ünneplése
Gondolatok Szentírás vasárnapjára

Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Csiksomlyo szentmisék  
COVID -19 fertőzöttek eloszlása megyénként
  2020-09-28 09:27:20, hétfő
 
  A hétfői nap ismételten számottevő változást hozott a koronavírus-fertőzöttek számát illetően megyékben.
Kép nagyobb méretben Link
...... ........... ......


Országosan 702 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 24 716 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 13 beteg, így az elhunytak száma 749 főre emelkedett, 5152-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 18 815 fő.
 
 
0 komment , kategória:  Katasztrófa  
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 18 
2020.08 2020. Szeptember 2020.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 436 db bejegyzés
e év: 6233 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4196
  • e Hét: 9997
  • e Hónap: 43151
  • e Év: 276898
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.