Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
Pio atya intelme
  2020-09-03 17:29:23, csütörtök
 
  Készüljünk a világ és csábításai ellen, amelyek vad szörnyetegekként támadnak örök életünkre_ gyengeségünk miatt pedig nem bízunk az isteni segítségben.
Isten akit mindig magunk előtt kell látnunk, mindig készen áll arra, hogy a segítségünkre siessen. Ő mindig hű az ígéreteihez , és látva kitartó küzdelmünket, elküldi angyalait, hogy segítsenek nekünk a próbatételek során.
A dicsőség pálmaága azt illeti meg, aki a legvégsőkig bátran harcol, Ezért kezdjük meg szent harcunkat ! Isten segíteni fog minket, és örök dicsőséggel fog megkoronázni,, Pio atya

- Az imádság eltünteti az ember és Isten közötti távolságot." Pio atya

- Ha aratni szeretnénk ,nem csak a vetés fontos, hanem sokkal inkább az, hogy a mag a jó földbe hulljon. Amikor pedig majd szárba szökken, éberen kell vigyáznunk a szívünkre, hogy a konkoly el ne fojthassa benne a zsenge hajtásokat,, Pio atya

- Az élet nem más, mint egy önmagával szembeni folyamatos ellenállás, és nincs boldog befejezés szenvedés nélkül.

- Istenünk, Országod nincs messze. Részesíts bennünket dicsőségedben itt a földön, hogy Országod lakói lehessünk a mennyben. Add meg, hogy szereteted áldozatának bizonyságképpen példaadással és tettekkel hirdethessük isteni királyságodat. Légy szíveink Ura most, hogy Ura légy az örökkévalóságban. Sohase vonhassuk ki magunkat királyi hatalmad alól, se az élet, se a halál ne tudjon elszakítani Tőled. Az életet mindig Belőled, a Te szeretetedből merítsük, hogy szétáradjon az emberek között. Hallhassuk meg minden pillanatban, hogy csak belőled éljünk és Te áradhass szét szívünkben. Pio atya

- Az isteni kegyelem mindig meghallja azoknak az imáját, akik várnak, bíznak és meghajolnak Isten előtt." Pio atya




Forrás: Facebook - Szent Pio atya emlékoldal
 
 
0 komment , kategória:  Pio atya és szent Charber  
Szent István-bazilika
  2020-09-03 17:05:28, csütörtök
 
  Wikipedia oldalon Link

A budapesti Szent István-bazilika (lipótvárosi plébániatemplom) az Esztergom-Budapesti főegyházmegye társszékesegyháza. A neoreneszánsz templom Magyarország egyik legjelentősebb egyházi épülete, a főváros egyik legnagyobb idegenforgalmi nevezetessége, a Szent István-kultusz egyik fő helyszíne. Az épület névadója a magyar államalapító király, Szent István, akinek épségben maradt jobb kezét, a Szent Jobbot ereklyeként itt őrzik. Az épület a maga 96 méteres magasságával az ország egyik legmagasabb épülete. 1931 óta kis bazilika.
...... ............



Ide fogunk látogatni a kegyhely látogató klubbal csoporttalLink
 
 
0 komment , kategória:  Budapest képekben, hírek  
Nagy Szent Gergely pápa ünnepe 09.03
  2020-09-03 16:59:26, csütörtök
 
  I. Gergely vagy katolikus nevén Nagy Szent Gergely 64.-ként foglalhatta el a pápai trónt a történelem során 590. szeptember 3-án. A középkor egyik legnagyobb hatású egyházi vezetője, akinek uralkodása alatt a népvándorlás zavarai közepette megerősödött a keresztény vallás. A nép pápája megreformálta a római katolikus egyház felépítését, műveiben pedig hatással volt a világi társadalom felépítésének módozataira is
...... ..............



- Igenaptár oldalon Link

- Magyar kurír oldalon Link
,,Isten konzuljára", ,,Isten szolgáinak szolgájára"
Egy nehéz, éhínségtől, nyomortól, népvándorlástól és háborúktól sújtott évszázad utolsó évtizedében került Péter székébe az az ember, akit joggal neveznek így: ,,az utolsó római és az első középkori pápa"; az Egyházban pedig a ,,Nagy" megtisztelő jelzővel illetik.
A római nép és a klérus a pápaságra egyetlen jelöltet látott: Gergelyt. Ő eleinte vonakodott, mivel továbbra is a csendes életre vágyott. De álmain és vágyain mindig uralkodott a valóságért felelősséget érző, gyakorlati ember, ha a történelmi óra parancsa szólította őt mint ,,Isten konzulját" (ez a sírfelirata a római Szent Péter-bazilikában). Ezt mondta: ,,Szívünk szerint ugyan vágyódunk a csöndre, sokak java miatt azonban nélkülöznünk kell." 590. szeptember 3-án szentelték püspökké. A pápaságot az egyház szolgálatának tekintette. Így nevezte magát: ,,Isten szolgáinak szolgája".
Gergely első pápai cselekedeteként könyörgő imát hirdetett Róma hét nagy bazilikájába a pestis megszűnéséért és vezeklésként a sokat szenvedett római népért. Körmenetet is tartottak, melyen a pápa mezítláb ment végig a Lateránból a Szent Péter-bazilikába. Mikor a Tiberis felé közeledtek, csodálatos látványban volt részük: Hadrianus császár síremléke fölött megpillantották Mihály főangyalt, aki irgalmas tekintettel hüvelyébe helyezte lángoló kardját. És ezzel a várost sújtó csapások megszűntek. E jelenés emlékére áll ma is Mihály főangyal bronzszobra az Angyalvár tetején.
.......


Istenünk, te népedet irgalmaddal gyámolítod és szeretettel kormányozod. Nagy Szent Gergely pápa közbenjárására add meg a bölcsesség Lelkét azoknak, akikre Egyházadban a vezetés gondját bíztad, hogy a szent nyáj gyarapodjék, és ez pásztorainak örök dicsőségére szolgáljon. A mi Urunk, Jézus Krisztus, a te Fiad által, aki veled él és uralkodik a Szentlélekkel egységben, Isten mindörökkön örökké. Ámen.
Nagy Szent Gergely -II Guercino festménye
...... ........... .........



- Wikipedia oldalon Link

- Katolikus oldalon Link

- Dr. Szederkényi Károly videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Férfi szentek  
Útravaló – 2020. szeptember 3.
  2020-09-03 16:36:08, csütörtök
 
  A csodálatos halfogás után miért mindjárt a bűne jut eszébe Péternek? Pázmány Péter írja, hogy amikor a ruhaszabó az asztalon keresi az ollót, de a sokféle nyesedék között nem találja, rácsap öklével az asztalra - és az olló legott megcsörren. Így Péter is találva érzi magát; legott megcsörren, amikor felismeri, hogy itt nagyobb valaki van, mint Jónás. Aki bár a cet gyomrában átutazta a tengert, mégsem ismerte föl, hogy a megtérést a niniveieknek Isten adja, és nem z ő prédikációja. Péterék is egész éjszaka húzzák erősen, aztán jön ez a Prédikátor, és halat fogat velük. Péterben legott megcsörrent valami. Akinek nem jut eszébe, hogy esendő, hogy bűnös, az még nem találkozott Krisztussal.

Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  Útravaló_Adoremus  
22. évközi hét csütörtök 09.03
  2020-09-03 16:34:23, csütörtök
 
  SZENTLECKE Szent Pál apostolnak a korintusiakhoz írt első leveléből
Krisztusban mindent nekünk adott az Isten.
Testvéreim!
Senki ne ámítsa önmagát! Aki közületek bölcsnek tartja magát ezen a világon, váljék oktalanná, hogy csakugyan bölcs lehessen. E világ bölcsessége ugyanis oktalanság Isten előtt. Hiszen írva van: ,,Saját ravaszságukkal fogja meg a bölcseket", továbbá: ,,Tárva az Úr előtt az ember gondolata, csupa hiúság annak foglalata."
Senki se kérkedjék tehát emberekkel! Hisz minden a tiétek: Pál, Apolló, Péter, a világ, az élet, a halál, a jelenvalók, az eljövendők: Minden a tiétek; ti Krisztusé vagytok, Krisztus pedig az Istené.
Ez az Isten igéje. 1Kor 3,18-23

EVANGÉLIUM Szent Lukács könyvéből
Az első négy tanítvány meghívása a csodálatos halfogás után.
Amikor Jézus egyszer a Genezáret tavánál állt, nagy tömeg sereglett köréje, hogy hallgassa az Isten szavát. Jézus látta, hogy a tó partján két bárka vesztegel. A halászok kiszálltak, és a hálóikat mosták. Beszállt hát az egyik bárkába, amelyik Simoné volt, s megkérte, hogy vigye kissé beljebb a parttól. Aztán leült, és a bárkából tanította a népet.
Amikor befejezte a tanítást, így szólt Simonhoz: ,,Evezz a mélyre, és vessétek ki a hálótokat halfogásra." ,,Mester - válaszolta Simon -, egész éjszaka fáradoztunk, s nem fogtunk semmit, de a te szavadra, kivetem a hálót." Meg is tette, s annyi halat fogtak, hogy szakadozni kezdett a háló. Intettek a másik bárkában levő társaiknak, hogy jöjjenek és segítsenek. Azok odamentek, és úgy megtöltötték mind a két bárkát, hogy majdnem elsüllyedt.
Ennek láttán Simon Péter Jézus lábához borult, és e szavakra fakadt: ,,Uram, menj el tőlem, mert bűnös ember vagyok." A szerencsés halfogás láttán ugyanis társaival együtt félelem töltötte el. Hasonlóképpen Jakabot és Jánost is, Zebedeus fiait, Simon társait. De Jézus bátorságot öntött Simonba: ,,Ne félj! Ezentúl emberhalász leszel."
Erre partra vonták hajóikat, és mindenüket elhagyva követték Jézust.
Ezek az evangélium igéi. Lk 5,1-11
...... ...........



Imádság
Urunk, az irgalmasság Istene, könyörülj rajtunk, bűnösökön. Taníts meg bennünket a könyörületre és a megbocsátásra. Ne engedd, hogy hasonlóak legyünk a könyörtelen szolgához, aki nem követte ura irgalmasságát. Emlékeztess minket arra, hogy gyengeségeink miatt milyen sokszor esünk el életünk rögös útján. Szítsd fel szívünkben a megbocsátást és a segítő szándékot botladozó testvéreink iránt. Add meg nekünk az irgalom lelkét, hogy akaratod szerint kovásza legyünk eljövendő országodnak.

Elmélkedés
Mi volt Jézus szándéka a csodálatos halfogással? Miért tette ezt a csodát? Ez a kérdés merül fel bennünk a mai evangélium elbeszélését olvasva. Itt most nem tart senkit megszállva a gonosz, mint az ördögűzések esetében. Itt most nem gyötör senkit a testi betegség, a lepra, a vakság, a némaság, a bénultság vagy más nyomorúság, mint a csodás gyógyítások esetében. Itt most senkit nem érintett meg a halál, mint Lázár, Jairus tizenkét éves leánya és a naimi özvegyasszony egyetlen fia esetében, akiket Jézus feltámasztott a halálból. Miért tesz Jézus mégis csodát? Mire volt jó ez a halfogás?
A történet kezdetén csak Péter neve kerül említésre a halászó tanítványok közül, a végére azonban megtudjuk, hogy Jakab és János voltak a társai, továbbá mások is, akik végül szintén segítettek. Jézus felszólítására Péter első pillanatban vonakodni látszik, de a következő pillanatban már kifejezi készségét a parancs teljesítésére. Képzeljük magunkat az ő helyébe! Kivetjük a hálót, bevonjuk, de nem fogunk semmit. Kissé tovább evezünk, újra kivetjük a hálót, de az ismét üres. És ez így megy egész éjszaka, a munkának nincs eredménye. Péterhez hasonlóan mi is csalódottak lennénk ebben a helyzetben. És persze fáradtak, ezért pihenni szeretnénk, semmi kedvünk nem volna ahhoz, hogy még egyszer kievezzünk. Ha nem Jézus, hanem bárki más kérte volna Pétertől azt, hogy evezzen ki újra a vízre és vesse ki még egyszer a hálót, azt egy laza kézmozdulattal elküldte volna az apostol. Csak azért teljesítette a kérést, mert Jézus szájából hangzott el.
Jézus azt bizonyítja cselekedetével, hogy amikor az ember csalódott és elkerüli a siker, ő akkor is tud segíteni. Megteszem-e feltétlen engedelmességgel, amit tőlem kér?
C. Horváth István Sándor

Hanganyag Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
2020.08 2020. Szeptember 2020.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 436 db bejegyzés
e év: 6233 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4634
  • e Hét: 15696
  • e Hónap: 28372
  • e Év: 262119
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.