Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/3 oldal   Bejegyzések száma: 24 
Annyira nyilvánvaló, a rendszer-változtatásra nem lett volna
  2020-01-16 15:31:58, csütörtök
 
  Annyira nyilvánvaló, hogy az un. RENDSZER-VÁLTOZTATÁSRA nem lett volna szükség, ha a politikai ,,elitnek" nem lett volna létkérdés hatalmának átmentése és az egyébként jogos elszámoltatástól való megmenekülése!

Pontosan úgy járt a magyarság, mint az I. világháborút követően, amikor a Trianoni Békediktátummal KOLLEKTÍVE büntették a háborúban való részvételért! PEDIG, NEM A MAGYAR NÉP AKARTA AZT A HÁBORÚT SEM, HANEM URALKODÓI...!!!!

Pontosan úgy, mint ahogy a RENDSZER-VÁLTOZTATÁSRA sem a magyar népnek volt szüksége, hanem az un. szocialista államot - az élősködő gazdaságpolitikájával - becsődöltető POLITIKAI VEZETŐINEK!
30 év távlatából nyilvánvaló, hogy inkább FELÁLDOZTÁK az egész MAGYAR IPART, a MEZŐGAZDASÁGOT és az ebből élő VÉTLEN (a szocinak hazudott hatalom által erőszakkal proletarizált) MUNKÁS-PARASZTSÁGOT.

Azért volt szükség a PAKTUMRA is, meg a NATO- és EU-tagságra is, hogy átmenthesse hatalmát.
Így működik ez már évtizedek (évszázadok) óta a modernnek nevezett világpolitikában: a BONTÁST és ÉPÍTÉST ugyanaz a (háttér)HATALOM irányítja.
*
Bóna Mária Ilona
*
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Járomba hajtott fejjel lehetett csak túlélni
  2020-01-15 18:34:56, szerda
 
  Közvetlen a háború után születtem, a szovjet megszállás idején és a kommunisták hatalomra kerülésekor egy, a Horthy-korszaknak köszönhetően polgárosodó, kézműves és földműves önálló gazdák gyermekének és unokájának.

MEGÉLTEM A KÖZELÜKBEN A TELJES NINCSTELENNÉ TÉTELÜKET!!!!

Apa, amikor már nincstelen gyári munkás volt, hetente írta az önéletrajzát, nehogy elveszítse az állását és a megélhetését, hazudnia kellett. Már a sokadikat írta, amikor még mindig nem volt elfogadható a vállalati ÜB vezetői számára egy művezetői tanfolyamra történő beiskolázáshoz.
Amikor már nem tudta a sok hazugságot idegekkel bírva leírni, amire kötelezték, én írtam le: "nincstelen zsellérek voltunk..."
De nem is a nincstelen zsellérséget szégyellte szegény, hanem azt, hogy HAZUDNIA kellett!
Attól fogva én voltam a kis íródeákja. Ő diktált, én meg írtam... Úgysem tudtam mit írok - gondolta...
AZT A KORSZAKOT, meg a mostanit SEM LEHETETT- lehet CSAK JÁROMBA HAJTOTT FEJJEL TÚLÉLNI!!!!
Ez a képletes járom belenőtt a húsukba ezeknek az erőszakkal proletarizált embereknek, mert olyan sok idő telt el a hazugságokkal, hogy 1990-ben már azokat hitték igaznak!
Ráadásul, apa azt mondta 1998-ban, hogy:
- ,,Még nem jött el az igazmondás ideje, mert ezek a mostani hatalomban lévők az egyik 19, a másik meg 1 híján 20."

Majd 1998. december 12-én meghalt, de még akkor is a kopott kékre mosott munkásruhája volt rajta!!!! Még 83 éves korában is demonstrálta MUNKÁS-voltát és kicsinységét, mert ez volt az egyetlen esélye a túlélésre 1945 utáni évtizedekben, hogy "MERT KICSI LENNI"!
*
Bóna Mária Ilona
*
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A munkásosztály elárulása 1990 előtt és -után
  2020-01-15 18:33:15, szerda
 
  A MUNKÁSOSZTÁLY ELÁRULÁSA 1990 előtt és -után

1990-et követően a MUNKÁSOSZTÁLY szó szerint az UTCÁRA KERÜLT, ahonnan egyenes út vezetett a velük megtelt magyar temetőkbe!
Miért nem fájt a szíve sem az előtti, sem az utáni HATALOM képviselőinek a munkásosztályhoz tartozókért? Azért, mert 1945, de legfőképpen az 1956-os véres megtorlások évei után folyamatos HELYCSERÉS TÁMADÁSSAL ELÁRULTA a MUNKÁSOSZTÁLYT az a "PUHA" DIKTATÚRÁT megvalósító hatalmas FÜGGETLENÍTETT PÁRT-apparátus.
https://www.facebook.com/mariailona.bona/posts/2711779328858046

Bizonyíték: az 1980-as évekre pont a gyári MUNKÁSSÁG volt a legszegényebb!
Tessék csak elolvasni Báthory Zoltán: a ,,Tanulók, iskolák, különbségek (Egy differenciális tanuláselmélet vázlata)" című könyvében!
https://www.scribd.com/doc/74990856/BATHORY-Tanulok-Iskolak-Kulonbsegek

BÁTHORY ZOLTÁN olyan statisztikai adatokra hivatkozik ebben, a mások munkáját is összegző tanulmányában, melyek azt bizonyítják, hogy az 1980-as évek szakmunkás rétegének gyermekei teljesítenek a legrosszabbul az iskolákban. A továbbtanulási arányuk egyre kisebb... Az okokat ,,kutatva" megállapítják a szerzők: a szegénységgel, az egzisztenciálisan halmozott hátrányos helyzettel magyarázhatók az ,,alul teljesítések" (vagyis: képességeik szerint többre lennének képesek).

Ezek után már azon sem lehet csodálkozni, hogy "... a kilencvenes évek kezdetétől ... az új helyzetbe került magyar társadalom elenyésző kisebbségének jelent reális kibontakozási lehetőséget. A többség számára a korábbi értékrendek felbomlása és a társadalmi kommunikáció új eszközeinek hiánya egyfajta funkcionális analfabétizmust eredményezett.
Mindezekhez adjuk hozzá, hogy:
1990-ben a 15 éves és ennél idősebb népesség 20,7 %-a nem rendelkezett befejezett 8 osztályos általános iskolai végzettséggel, és 1,2 %-uk iskolába sem járt. Megállapíthatjuk, hogy Magyarország lakossága kettészakadt: a még mobilizálható tudással rendelkezőkre és a reménytelenül leszakadókra."

És akkor még nem is beszéltünk a SZAKMUNKÁSOKRÓL. Ők a további 42,5 %-ban találhatók (a középfokú és felsőfokú szakképzettségűekkel együtt) - egy 1990-ben elvégzett statisztikai felmérés szerint.(KSH Statisztikai Évkönyv 1991.)

Tetszik érteni? 1990-ben a 15 éves és ennél idősebbek 20,7 %-a NEM VÉGEZTE EL A 8 ÁLTALÁNOST!!! És 1,2 % ANALFABÉTA VOLT!!!

Ez mind annak a magát szocialistának hazudó rendszernek a ,,SARA", amiben a mai napig dagonyázunk. Ezért is jóvátehetetlen BŰN volt velük PAKTUMOT KÖTNI!

*
Bóna Mária Ilona
*
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A magyarországi cigányság integrálása, magyarság áldozatával
  2020-01-14 18:32:05, kedd
 
  A MAGYARORSZÁGI cigányság INTEGRÁLÁSA a magyarság áldozathozatalával
Mit tehetnénk a magyar-cigány megbékélés érdekében anélkül, hogy SZEGREGÁCIÓVAL vádoljanak bennünket?
Több évtizedes hagyomány volt 1990 előtt, hogy a magyar-magyarság rovására segélyezték a cigány-magyarságot.
Olvastam olyan ormánsági POLGÁRMESTERI KEZDEMÉNYEZÉSRŐL, amikor az önkormányzat cigány családokat telepített az elhagyott házakba. Továbbá, a KERTET MEGMŰVELÉSRE ÖSZTÖNZŐ PÁLYÁZATOKAT írt ki - a hozzá tartozó anyagi ösztönzőkkel. És, bizony SIKERTELENSÉGBE torkollott a kezdeményezés, mert a kertművelés elmaradt, mert az ott is cirkáló MIRELIT-es KOCSIKRÓL - viszonylag olcsón megvehették a cigány háziasszonyok a mirelit zöldséget és minden mást, mi szem-szájnak ingere.
MIÉRT TÚRJA A FÖLDET BÁRKI IS, amikor ilyen ,,modern" módszerrel is hozzájuthat a főznivaló alapanyaghoz?...
Ugyanez a szociológiai tanulmány arról is szólt, hogy egy-egy CIGÁNY CSALÁDFŐT VALÓSÁGGAL ELTARTANAK A GYEREKEK, oly módon, hogy az ÉRTÜK JÁRÓ MINDENFÉLE (CSALÁDI)PÓTLÉKBÓL és SEGÉLYEKBŐL már MEGÉLHET egy család. Csakhogy, míg 6 évvel ezelőtt 6 gyerek is elég volt ehhez, ma már legalább 8 gyerekre van szükség a szűkös megélhetés biztosításához.

A cigányságot évtizedekig önmaga MENNYISÉGI REPRODUKCIÓJÁRA ÖSZTÖNÖZTÉK politikai vezetők ezzel a segélyezési rendszerrel.
Lehet-e kizárólag a cigányságot hibáztatni ezért? Szerintem, nem!

A polgári kormányzás által támogatott ,,főhivatású anyaság" intézménye is a cigány-magyarság mennyiségi reprodukciójának kedvezett. A magyar-magyarság csak szűk rétege engedhette meg magának...

,,A CSALÁDI PÓTLÉK 2019-2020-ban is elvonható, ha az óvodás korú gyermek 20 napnál többet hiányzik igazolatlanul az óvodából."

Ezzel lőttek a ,,FŐHIVATÁSÚ ANYASÁGNAK"! A magyar-magyar anyák is kénytelenek gyermeküket a cigány-magyar kisgyerekekkel túlzsúfolttá váló állami óvodába járatni, vagy magánóvodára költeni a családtámogatást! Mindezt a cigányság INTEGRÁCIÓJÁNAK reményében - azért, nehogy SZEGREGÁCIÓVAL vádolja meg hazánkat az EU szoc.liberál vezetése!

Az a legtragikusabb az egészben, hogy ennek ellenére is ,,SZEGREGÁCIÓT" visítozik a hazai balliberális ellenzék!
*
Bóna Mária Ilona
*
Fotó: A Néri Szent Fülöp Katolikus Általános iskola tagóvodája Pécs keleti részén, a város egyik legszegényebb körzetében található, a Hősök terén.
https://pecsiegyhazmegye.hu/koznevelesi-intezmenyek/baranya-megye/baranya-ovodak/ neri-szent-fulop-katolikus-altalanos-iskola-es-ovoda-ovoda-utcai-tagovodaja
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A "függetlenített" KISZ- párt- és szakszervezeti bizottságok
  2020-01-10 11:53:28, péntek
 
  A "FÜGGETLENÍTETT" KISZ- PÁRT ÉS SZAKSZERVEZETI BIZOTTSÁGI RENDSZER
(Vázlatos visszatekintés)

Ahol én dolgoztam 1970-től, mint KISZ-es fiatal- gyors- és gépíró - annál a vállalatnál több, mint 3000 fő fizikai MUNKÁS dolgozó volt állományban. A vállalati vezetőség 5 tagú volt. A cég irodaháza a főváros V. kerületében székelt. Az igazgatói tanács ott működött. Az élén az igazgatóval, a főkönyvelővel a függetlenített párttitkárral- KISZ-titkárral és szakszervezeti titkárral.

Ezeket az embereket a vállalati KISZ (Kommunista Ifjúsági Szövetség)- PÁRT (Magyar Szocialista Munkáspárt- ágazati szakszervezet (pl. Építők Szakszervezete) javasolta vezetőnek. Az V. kerületi KISZ- párt- és szakszervezeti bizottság elfogadta, majd rendezett a jelölt számára a vállalat hivatalos helyiségében egy választást... A jelölt megszavazása esetén a KISZ-titkár jogosult lett a cég ifjúságának képviseletére. Amikor a kb 1500 fő KISZ-fiatal megválasztotta KISZ-titkárnak a jelöltet, a vállalat biztosított számára irodát, irodista dolgozót, akik a cégtől kapták a fizetésüket. Az iroda fenntartási és minden más költségét a vállalat fizette. Ugyanúgy a reprezentációs költséget, gépkocsit sofőrrel, vagy taxi-csekket... stb.
Döntési jogkörrel rendelkeztek ezek a politikai vezetők még akkor is, ha mondjuk az építőipari cég párttitkára - szakképzettségét tekintve - pék volt! A vállalatnál történtekről az V. kerületi KISZ Bizottságnak tartozott beszámolási és jelentési kötelezettséggel, valamint az ÉVM-nek. Vagyis, az illetékes minisztériumnak is időszakonként hangulatjelentést kellett írni...

Éppen ezért, HATALMAS INFORMÁCIÓS TŐKÉVEL rendelkeztek pl. az ipari minisztériumban.
Ezt az INFORMÁCIÓS TŐKÉT a rendszerváltoztatásban ANYAGIAKRA lehetett váltani pl. a PRIVATIZÁLÁSOKNÁL!
Nem véletlenül lett az egyik leggazdagabb politikus pl. a baloldali KAPOLYI LÁSZLÓ... http://xfree.hu/kep_show.tvn?aid=257851&kid=828037&sort=

Minden programot, amit a kerületi KISZ bizottság szervezett, a vállalati fiatalok számára, arra a vállalati KISZ- titkár köteles volt mozgósítani. Erre megvoltak a helyi kulturális- propaganda- agit.prop., stb bizottságok ,,választott" vezetői is, de ők a vállalat szakmai dolgozói voltak. Úgynevezett ,,TÁRSADALMI MUNKÁBAN" végezték a KISZ-es munkáikat!

MINDEN KÖLTSÉG a vállalati költségvetésből lett fedezve!!! Az OTP-nél volt egy számlája a KISZ-nek, ahova minden hónapban átutalta a VÁLLALAT a megállapodás szerinti összeget, amiből a vállalati KISZ Bizottság gazdálkodott.

Amikor a kerületi KISZ bizottságtól szóltak, hogy elfogyott a pénz, akkor kénytelenek voltak un. kommunista műszakot megszervezni szombat- ill. vasárnapra... A dolgozók az arra a napra- napokra járó fizetésüket FELAJÁNLOTTÁK a helyi KISZ számára, amit át is utaltak számlájára, amit az OTP-nél (Országos Takarékpénztár) vezettek.
UGYANÍGY MŰKÖDÖTT a vállalatnál a párt és a szakszervezet is!!!!
Valóságos gazdasági érvágás volt minden alkalommal a vállalat gazdálkodásában.

Amikor már elfogytak ezek a pénzügyi források, kezdett az MSZMP bajban lenni!

Minderről a KISZ-es fiatalok semmit nem tudtak. Lelkesen jöttek a kommunista műszakokra dolgozni, hiszen együtt lehettek, csak ők fiatalok a műszak utáni vendégségben, a vállalati étteremben. Ilyenkor még sört is kaptak... Ezektől az együttlétektől nagyon jó hangulatúak voltak a kommunista műszakok.

Amikor már semmiképpen sem volt átutalható bevételi forrás, akkor kezdtek kölcsönöket fölvenni!!! Volt, hogy már az 1970-es évek végefelé attól a rothadónak sulykolt nyugattól felvett hitelből fizették a dolgozók bérét, mert oly mértékben felélték a politikai vezetői apparátusok a bevételüket!!!!
Ez elmondható a legsikeresebb cégekről is!

Akkor kezdték megszüntetni a vállalati KISZ-t, pártbizottságokat, és szakszervezeti bizottságokat.
A tagságot átirányították a lakóhelyük szerinti szervezetekhez...

Amikor kivonult a "függetlenített" politikai apparátus a vállalatokból, meghirdették a PRIVATIZÁLÁSÁT. Ekkor már 1988-89-et írtunk! Ezekben az években készültek ezek a jegyzőkönyvek, melyekből közreadtam a kivonatolt részleteket, mint bizonyítékot!
Az a baj, 30 éve ELHALLGATJÁK, hogy az MSZMP-s hatalom miért adta át oly "békésen" a hatalmat, mert máskülönben BE KELLETT VOLNA JELENTENI A MAGYAR ÁLLAM FIZETŐKÉPTELENSÉGÉT!

Ennek bizonyítéka az 1989-es MSZMP KB ülésein készült jegyzőkönyvek EREDETI kivonatolt részletei, melyek itt láthatók:
http://furaila.xfree.hu/234611

A Magyar Szocialista Munkáspárt Központi Bizottság ülésein készült jegyzőkönyvekből kivonatolt részletek, másolata itt is olvasható:

http://blog.xfree.hu/myblog.tvn?SID=&pid=126643&n=furaila&blog _ MSZMP

Ezekből a titkosított jegyzőkönyvi kivonatolt részletekből egyértelműen kiderül az igazság! És az is, hogy milyen nagymértékben LESAJNÁLTÁK A MUNKÁSOKAT és csakis kizárólag a hatalom és a pártvagyon minden áron való átmentésével foglalkoztak! Hogy létezik az, hogy 1989-ben (is) lesajnálták azokat a MUNKÁS-PARASZTSÁG-hoz tartozókat, akik érdekében hazudták a hatalomgyakorlást!

Ráadásul nagyon könnyű szívvel tették, hiszen az 1980-as évek MUNKÁSA már nem volt azonos azokkal, akik megvalósították 1945 illetve 1956 után a proletárdiktatúrát!
Sokkal inkább azonosak voltak azokkal, akiket oly erőszakosan proletarizáltak!
*
Bóna Mária Ilona
*
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Most akkor mi a gond a magyar katonák részvételével...
  2020-01-09 16:16:58, csütörtök
 
  MOST AKKOR MI A GOND a magyar katonák részvételével egy számunkra teljesen előnytelen és érdektelen háborúban?

NATO-tagország lettünk 1999-ben! Megszavaztátok! Pedig, nem a magyar népnek volt érdeke, hanem a hazug politikusoké, akik annyira rettegtek egy JOGOS elszámoltatástól, hogy még a népszavazási küszöböt is levitették, mondván, hogy "...oda be kellett lépni!".
A NATO-tagság bizony olyan kötelezettséggel jár, hogy ártatlan magyar katonákat vezényeljenek idegen érdekek fegyveres képviseletére!
1989 óta FOLYAMATOSAN MEG LETTÜNK ÉS VAGYUNK VEZETVE!

KÁR OLYASMIN SIRÁNKOZNI, AMIN MÁR NEM TUDUNK VÁLTOZTATNI!!!! Akkor kellett volna észnél lenni!!!
*
Bóna Mária Ilona
*
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Senkinek sincs erkölcsi alapja a másik oldalra mutogatni
  2020-01-09 16:14:57, csütörtök
 
  SENKINEK SINCS ERKÖLCSI ALAPJA A MÁSIK OLDALRA MUTOGATNI, MERT TÖRTÉNELMI TÉNY, hogy 1989-ben PAKTUMOT kötöttek egymással az akkori ,,elithez" tartozók. Azóta is a háttérben mindenben megegyeztek, megegyeznek!
https://www.facebook.com/mariailona.bona/posts/1637212192981437

Gyurcsány bizalmi szavazást kért maga mellett 2006. október 6-án. Természetesen, 207-en 165 ellenében bizalmat szavaztak Gyurcsány mellett és amellett, hogy tovább lehet hazudni és semmit sem csinálni millás javadalmazásért az önkormányzatban és az országgyűlésben!.
https://hirkozpont.magyarorszag.hu/hirek/bizalmi20061006.html

Szabados Ákos is bizalmat szavazott akkor Gyurcsánynak. Ez felejtős lett, mert azóta - függetlenként - jelenleg a Fidesz polgármesterjelöltje, majd megválasztott polgármestere.
https://index.hu/belfold/2019/08/30/lovagkeresztet_kapott_az_osszellenzektol_
a_fideszhez_atallo_pesterzsebeti_polgarmester/
*
Bóna Mária Ilona
*
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
"Meg kell értetni a magyarokkal... nincs több ingyen-kenyér"
  2020-01-09 16:13:15, csütörtök
 
  ,,MEG KELL ÉRTETNI A MAGYAROKKAL, HOGY VÉGET ÉRT A SZOCIALIZMUS, NINCS TÖBBÉ INGYENKENYÉR" (Joaquin Almunia 2006, és Judith Sargentini 2018)

IDEJE LENNE 30 ÉV UTÁN AZ 1989-es MSZMP KB ülésein készült JEGYZŐKÖNYVEK tartalmát nyilvánosságra hozni!
Ezekből a jegyzőkönyvekből egyértelműen kiderülne, hogy valójában a SZOCIALISTÁNAK (hazudott) ÁLLAM CSŐDJE miatt ELKERÜLHETETLENNÉ vált az un. RENDSZER-VÁLTOZTATÁS.

Az a hatalmas FÜGGETLENÍTETT párt- kisz- és szakszervezeti apparátus nem csak
- a vállalatok élén, hanem
- a járási-
- megyei-
- városi-
- fővárosi (minden kerületében lévő: össz. 22 kerületi)
- települési
szervezetei, irodaházai: infrastrukturális- fenntartási költségeivel; irodistái- és saját kiemelt bérezésükkel, reprezentációs költségeikkel és-a -többi... FELEMÉSZTETTE, FELÉLTE a dolgozó nép által megtermelt nyereséget, bevételt... Ez volt a valódi OK!

1989-ben drámai hangú felszólalásokkal lettek tele a JEGYZŐKÖNYVEK, melyek a Magyar Szocialista Munkáspárt (MSZMP) Központi Bizottsági ülésein készültek.
A fotó ezen kivonatolt részletekről itt is látható: http://furaila.xfree.hu/234611
A TITKOSÍTOTT jegyzőkönyvekből kivonatolt részletek, másolata itt is olvasható:
http://blog.xfree.hu/myblog.tvn?SID=&pid=126643&n=furaila&blog_MSZMP

2006-ban mondta a címben szerelő szöveget az a JOAQUIN ALMUNIA GYURCSÁNY FERENCNEK, aki a legnagyobb bűnt követte el az EURÓPAI UNIÓ Európa Tanácsa nevében MAGYARORSZÁG ellen, amikor négyszemközti beszélgetésre rendelte magához az akkori miniszterelnököt!

2018-ban kioktató kijelentést tett JUDITH SARGENTINI is - mint az Európa Parlament zöldpárti képviselője - a legutóbbi Magyarország elleni kötelezettszegési eljárás során SZIJJÁRTÓ PÉTERNEK: - ,,Meg kell értetni a magyarokkal, hogy végetért a szocializmus, nincs többé ingyenkenyér!" (Judith Sargentini)

Szijjártó Péter akkor csak annyit tudott mondani, hogy
- "Magyarországon valójában diktatúra volt..." mert az EP képviselők hangos bekiabálásokkal belefojtották a szót.

Mindaddig ilyen méltatlan megjegyzésekkel kell Magyarország képviselőinek szembesülniük, míg elhallgatják azt a rettenetes igazságot, hogy valójában az akkori párt"elit" képviselői hatalmának átmentését szolgálta az un. RENDSZER-VÁLTOZTATÁS. Valójában csak KIHASZNÁLTÁK A MAGYAR NÉP SZABADSÁGVÁGYÁT... mert azóta is a PÁRTÉRDEK MINDENT FELÜLÍR!
*
Bóna Mária Ilona
*
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Provokáció és ürügy
  2020-01-07 10:34:22, kedd
 
  A történelemben legtöbb forradalom és háború kirobbantásához szüksége volt/van a mindenkori (háttér) hatalomnak ÜRÜGYRE,amit PROVOKÁCIÓVAL, a nép provokálásával lehet kikényszeríteni.
Lásd Gyurcsánynak a 2006-os őszödi beszédét!
https://www.youtube.com/watch?v=DqaaLNw2e2Q

KIEMELÉS A BESZÉDBŐL:
,,Amit az azt megelőző hónapokban titokban meg lehetett csinálni úgy, hogy nehogy a választási kampány utolsó heteiben előkerüljenek olyan papírok, hogy mire készülünk, azt megtettük."
*
Az, hogy POLGÁRHÁBORÚRA készültek kiderült az elkövetkezendő hónapokban, években. Az őszödi beszéd PROVOKÁCIÓ volt, amivel minden áron ki akarták váltani az ÜRÜGYÜL szolgáló - egyébként jogos népharagot.

Csakhogy, akkor még nem tudták elfogadtatni azt a törvényt, amivel megvalósulhatott volna GYURCSÁNY FERENC nagy álma: az EU katona-RENDŐRSÉGI bázisának kiépítése Magyarországon.
Az azóta eltelt 13 évben már számos alkalommal beszélt arról - nyilvánosság előtt -
- "... az Európai Unió kezébe adná az erőszak-monopóliumot."

Ez azért érdekes, mert az EU-Rendörségi különítmény már réges-régen létezik - és méghozzá hatalmas hatáskörrel és felhatalmazással!
Jelenleg már egy 3.000 emberböl álló európai Különleges-bevetési-egység, nevének nyelvtörö rövidítése Euro-Gend-For ( European Gendamarie Force/Europäische Polizeitruppe ).

https://translate.google.hu/translate?hl=hu&sl=en&u=
https%3A%2F%2Feurogendfor.org%2F&prev=
search&fbclid=IwAR3LttJL9nhu50VRixbNoUoqPaUi9Ny
Rf6glUSWS4yyA2Js3tUoCMy4q_T0

A Parancsnoksága az Észak-italiai Vicenzaban van messze az EU-központtól.
A hatalmas probléma a dologban, hogy: Eurogendfor a jövöben európaszerte az EU-tagállamokban kiiktatja (hatályon kívül helyezi) a nemzeti jogot és nemzeti souverénitást! Egy, az EU-tagállamokban történö bevetésröl egy Haditanács dönt, ami az Eurogendforban résztvevö és az érintett állam védelmi- és biztonsági(Belügyi)minisztereiböl áll - igy van ez az új EU-Rendörségi Alapító-Okmányában melyet a Velseni(NL) szerzödés tisztán és egyértelmüen szabályoz.
Megfigyelök számára ez nem más, mint egy tiszta EU-megszálásijog.

Csakhogy, GYURCSÁNY FERENC és BAJNAI GORDON, meg a többi - velük paktumot kötő - HAZAÁRULÓ politikus sokkal nagyobb biztonságban érezné magát, ha lenne egy európai támaszpontja is Magyarországon...

Éppen ezért, elkészült a nagy terv - TERÜLETFEJLESZTÉSI TÖRVÉNYBE BÚJTATVA - amit BAJNAI GORDON elő is terjesztett és el is fogadtatott a magyar országgyűléssel 2008-ban! Csakhogy, amiért MEGTÉVESZTÉSSEL került megszavazásra, azóta sem tudtak a 2003. évi XXVI. Törvény, T/5311-es számú Törvénymódosításnak érvényt szerezni.
Ezért olyan fontos számukra a HATALOM minden áron való megszerzése!

Idézet a törvény-módosításból:
,,Honvédelmi terület övezete
27/A § A honvédelmi terület övezetét a településszerkezeti tervben beépítésre szánt vagy beépítésre nem szánt különleges honvédelmi terület terület-felhasználási egységbe kell sorolni."
Az 1/4. sz. melléklet Országos jelentőségű logisztikai központok és térségek felsorolását tartalmazza. Összesen 11 nagy térségre osztva Magyarország területét. Ezen térségek a mellékletben a település közigazgatási területét és annak 10 km-es környezetét jelöli.
Logisztikai központok és térségek:
I. Nyugat-dunántúli körzet Sopron (részközpont: Szombathely).
II. Észak-dunántúli körzet: Győr - Gönyű.
III. Közép-dunántúli körzet: Székesfehérvár (részközpont: Dunaújváros, Veszprém).
IV. Dél-dunántúli körzet: Baranya (részközpont: Mohács).
V. Budapest körzet: Dél-Pest (Soroksár),
Dél-Buda (Nagytétény),
Csepel Nemzeti Szabadkikötő.
VI. Közép-alföldi körzet: Szolnok.
VII. Dél-alföldi körzet: Szeged (részközpont: Kisszállás).
VIII. Észak-keleti körzet: Miskolc vagy Tiszaújváros.
IX. Észak-tiszántúli körzet: Záhony (részközpont: Nyíregyháza).
X. Délnyugat-dunántúli körzet: Nagykanizsa.
XI. Közép-tiszántúli körzet: Debrecen."
http://blog.xfree.hu/myblog.tvn?SID=&pid=10145&n=furaila&blog_
cim=V%E9szhelyzet!!!
*
Bajnai ezt követően - talán ezért? - szinte tálcán MEGKAPTA a miniszterelnökséget. Majd újra kampányolhatott 2014-ben ezerrel.
*
Senkinek sem lehet kétsége afelől, hogy azt a polgárháborús helyzetet, amit sikerült később UKRAJNÁBAN kirobbantani, eredetileg ide tervezték Magyarországra...
*
Bóna Mária Ilona
*
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Vízkereszt (jan. 6.)
  2020-01-06 18:42:36, hétfő
 
  A már említett KARÁCSONYI SZOKÁSOKON kívül még számosat lejegyeztek jeles folkloristáink. Például BÁLINT SÁNDOR (1904-1980), aki egy életen át kutatta a keresztyén ünnepek néprajzát.
Szerinte ez a gondolat, hogy: "az élet forrása megnyílt ez éjjel" a karácsony lényegére utaló hasonlat.
Ez a forrás nem más, mint a kútból, forrásból karácsony éjjelén frissen merített víz.
Ehhez kapcsolódó népszokás legarchaikusabb formáit találhatjuk pl. a Bereg megyei Fornoson, ahol a falun kívüli kúthoz mentek a fonóban gyülekező leányok és legények éjféltájban. Fenyőkoszorúkkal díszítették a kutat.
Aki éjfél után elsőnek oldotta föl a gúzsvesszőt, az merítette azt az aranyvizet,
- "amelyben Jézus fürdött".

A VÍZKERESZTHEZ (jan. 6.) JÉZUS megkeresztelkedésének alkalmából való megjelenéséhez, (görögül epiphaneia) nagyon sok, jórészt vallásos tartalmú szokás csatlakozik, hiszen ez a karácsony tizenkettedik, zárónapja.
http://xfree.hu/kep_show.tvn?aid=278416&kid=1041997&sort=
*
A HÁROMKIRÁLYOK (Gáspár, Menyhért, Boldizsár) sokban hasonlít a betlehemezéshez. Legfontosabb kelléke a csillag, mely a három királynak mutatta Betlehembe az utat. (Ezt már 1540-ben is említik egy Somogy megyei levélben.) A csillagot egy rúdon viszi a fehérbe öltözött három király egyike. A királyok közül Boldizsár arcát bekormozzák, hogy annak szerecsen voltát jelezzék. Sorba veszik a házakat, és ilyen énekkel állítanak be:
"Három királyok elindulának,"
A csillag, a csillag! ...
Szűz Máriának fejet hajtának,
A csillag, a csillag!" (Veszprém m.)
Miután mindhárman elmondták versüket, élelmet és pénzt kapnak a házigazdától.
*
Vízkeresztkor a pap és a kántor még manapság is sok vidéken néhány ministránsgyerekkel sorba jár a faluban, és megszenteli a házakat. Az ajtóra felírják az évszámot, és alá a három király nevének kezdőbetűit: 19+G+M+B+96.
A hívek ilyenkor élelemmel, pénzzel adakoztak.
*
Szerk.: Bóna Mária Ilona
*
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     2/3 oldal   Bejegyzések száma: 24 
2019.12 2020. Január 2020.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 24 db bejegyzés
e év: 89 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1375
  • e Hét: 3085
  • e Hónap: 11689
  • e Év: 47630
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.