Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
Érdekes alufóliás gyógymód
  2020-10-13 21:09:05, kedd
 
  Tudtad? Az alufóliát nem csak sütéshez vagy csomagoláshoz lehet használni!
Az ízületi bántalmainak csökkentésére is nagyszerű.

Ha az életedet tönkreteszi a fájós nyak, hát, váll, térd, boka, tekerd be alufóliával. Nem sokkal később a fájdalom enyhülno fog. De még a megfázásra is jó.

Ezt a típusú gyógymódot már régóta használják a kínai és orosz természetgyógyászok, és még a híres pszichológus, Wilhelm Reich (Freud egykori tanítványa) is ismerte. Kínában ma is rendszeresen alkalmazzák ezt a nálunk még nem ismert, bizarrnak tűnő, nagy hatásfokú módszert, mely során a kezelésben részt vett betegek 80 %-a javulást érzékelt - írja a goodmorningcenter.com

Fogj egy közönséges alumínium fóliát, helyezd a fájdalmas testrészre és erősítsd rá határozottan (több réteget tegyél rá és rögzítsd, kösd át egy szalaggal.) A fólia kezelést minden típusú fájdalom, így a nyaki (nyaki osteochondrosis), hát, karok, lábak, ízületek, isiász, reumás ízületi gyulladás, a futástól fájó sarok esetében alkalmazhatod.

De ha ez még nem lenne elég, gyorsabban gyógyul általa a műtét utáni bemetszés helye is, és jó eredmények érhetők el vele a köszvény kezelésében is.

A kínai gyógyítók a fóliaterápiát 10-12 napig javasolják. Minden nap ,,zárd" le fóliával a fájdalmas részt és hagyd rajta éjszakára (Egy zacskó vagy kendő, vagy ruha segítségével rögzítsd a fóliát.) A kúra letelte után hagyj egy-két hét szünetet, és ha szükséges, ismételd meg a kezelést.

Az alufóliának erős gyulladáscsökkentő hatása van. Segítségével sikeresen lehet kezelni a náthát is. Ez esetben a lábadat kell betekerni alufóliával 5-7 rétegben, és rögzítés gyanánt pamut zoknival vagy ruhadarabbal rögzíteni. Hagyd rajta egy órát, majd két óra múlva ismét tedd vissza egy óra időtartamra. Ezután ismét tarts egy kis szünetet, majd tedd vissza egy órára harmadik alkalommal. A kezelés időtartama egy hét.

Az alumíniumnak gyulladáscsökkentő hatása van, ahogyan az ezüstbevonat például hatásos baktériumok ellen.

- Az egészség helyreállításához gyakran alkalmazok olyan speciális energia struktúráló anyagot, mint például az alumínium fólia. Az emberi testben vannak meghatározott őssejtek, amelyek egy mezőben folyamatosan kommunikálnak egymással. Különböző okok miatt ez a mező eldeformálódik és kárt okoz az őssejtek energikus ,,táplálkozásában". A fólia felülete mint egy hatalmas fókuszáló nagyító megnöveli az energiát és lehetővé teszi a megzavart sejtek közötti kölcsönhatások létrejöttét. Ezenkívül a fényes fólia felület megakadályozza a külső diszharmonikus sugárzások emberi testbe való bejutását is - mondja AV Skvortsov orosz tudós.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
A bodza jótékony hatásai
  2020-10-13 21:07:19, kedd
 
 



Az antioxidánsokban gazdag bodza jótékony hatásai :

A bodza vírusellenes tulajdonságai már régóta ismertek. Vírusos fertőzések, mint pl. a megfázás, a meghűlés, az influenza, vagy herpesz esetén segítségünkre lehet a fekete bodza. A bodza kimondottan hatékony a légzőszervi megbetegedéseket okozó virális fertőzésekkel szemben. A bodza serkenti szervezetünk védekező rendszerét.

Különösen egészséges a fekete bodza bogyója, amelyet a népi gyógyászat elsősorban méregtelenítésre és emésztési problémák kezelésére használt.

A népi gyógyászatban úgy tartják, hogy a bodzalevél teáját fogyasztva az ízületek fájdalma, enyhíthető. A bodza ,,nyugtatja" a gyulladt és duzzadt ízületet.

A fekete bodza termését szárítani a virágzathoz hasonlóan kell. Kocsánnyal együtt kell szedni a termést, majd a megszáradt, szemes borshoz hasonlító boyókat a kocsányról le kell morzsolni. Különösen más gyógynövényekkel (kakukkfű, borsmenta) kombinálva, fájdalomcsillapító hatása még erőteljesebb.

Az augusztusban és szeptemberben gyűjtött bodzából gyógylekvárt is készíthetünk, ami erősíti immunrendszerünket, hogy képes legyen ellenállni a külső kórokozóknak.

A bodzabogyó gyógyhatásai

segítik az erek és artériák ellazítását, rugalmasságuk megőrzését,
fájdalomcsillapító,
gyulladáscsökkentő,
antivirális hatású,
támogatja az immunrendszert,
serkenti az emésztést,
megszünteti a székrekedést,
vízhajtó hatású,
segíti a vese normális működését,
helyreállítja a koleszterinszintet,
stabilizálja a vércukorszintet,
védelmet nyújt bőrbetegségekkel szemben,
oldja a feszültséget,
idegerősítő, nyugtató hatású.

A fekete bodza antioxidáns hatóanyagai közé tartozik a szervezet alapvitaminja, a szabad gyököket szintén szabályozni képes C-vitamin. Megtalálható még benne a B-vitamin, a kálium, a rutin, számos enzim és az inzulin alkotójaként is ismert cink.

A bodzaszörp, a bodzalekvár és a bodzatea tradicionális immunerősítő táplálékok. A feketebodza rosttartalma és szerves anyagai segédkeznek a bélműködés szabályozásában, valamint a felesleges gázkibocsátás csökkentésében.

Csak is megbízható, ipari szennyeződéstől mentes helyről gyűjtsük.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Brokkoli és a kelbímbó gyógyhatásairól
  2020-10-13 20:55:01, kedd
 
 





A brokkoli és a kelbimbó csökkentheti a szívroham és az agyvérzés kockázatát.

A szívroham és az agyvérzés legfőbb oka az artériák zsír- és kalciumlerakódása.

A brokkoli és a kelbimbó nemcsak jó vitamin- és ásványianyagforrás, hanem olyan tulajdonságokkal is rendelkezik, amelyek segítenek megakadályozni az idősebb nők körében a szívroham és az agyvérzés kockázatát - állítják a kutatók.

A szívroham és az agyvérzés általában az artériák szűkülete, elmeszesedése miatt következik be. Ez egy olyan állapot, amely hatással van az erekre (artériákra és vénákra), és csökkentheti a test körül keringő vér áramlását. A véráramlás csökkenésével zsíros, kalcium lerakódások képződnek az erek belső falain, például az aortán.

A British Journal of Nutrition folyóiratban megjelent tanulmány elkészítéséhez a kutatócsoport 684 idősebb nyugat-ausztrál nő adatait használta fel. A tanulmány megállapította, hogy azoknak, akiknek a tápláléka több keresztesvirágú zöldséget tartalmaz, kisebb az esélyük az érelmeszesedésre.

,,Azt tapasztaltuk, hogy azoknak az idősebb nőknek, akik naponta nagyobb mennyiségben fogyasztanak keresztesvirágú zöldségeket (45 g/nap), 46%-kal kisebb az esélyük az érelmeszesedésre, mint azoknak, akik kevesebbet vagy egyáltalán nem fogyasztanak" - mondta a tanulmány szerzője, Lauren Blekkenhorst a Nyugat-Ausztrália Egyetemtől.

Ez annak köszönhető, hogy a keresztesvirágú zöldségekben bőségesen van K-vitamin, amely segíthet megakadályozni az erek meszesedését.

Ez nem azt jelenti, hogy innentől csak brokkolit, káposztát és kelbimbót kell ennünk. Az általános egészség és jólét érdekében naponta többféle zöldséget is ajánlott fogyasztani- írta a tanulmány szerzője.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
A köménymag gyógyhatásairól
  2020-10-13 20:50:47, kedd
 
 



A köménymag illata kellemes, íze aromás, színe lehet fehér, zöld és barna is. Sok ásványi anyagot tartalmaz, főként vasat, kalciumot, magnéziumot és mangánt. A kömény ezen kívül antioxidánsokban is rendkívül gazdag, leginkább flavonoidok, alkaloidok, fenolok és terpének találhatók meg benne. Ezeknek köszönhetőn hozzájárul az oxidatív stressz okozta károsodás csökkentéséhez.

A köménymag jótékonyan hat az emésztésre. Már csecsemőknek is köményteát javasolnak a gyermekorvosok, ami nagy segítség a kicsiknek, amikor emésztési gondjaik támadnak. Ezek az apró magok megnövelik az emésztőenzimek aktivitását a szervezetben, felgyorsítva ezzel az emésztési folyamatokat.

A kömény nagyon hasznos lehet azon betegek számára, akik IBS-ben szenvednek. Hatóanyagai révén az összes olyan problémát enyhítheti, ami az irritábilisbél-szindrómában szenvedő betegeket érinti, főként a puffadást, a gázképződést, a hasi fájdalmakat, a székrekedést és a görcsöket.

A köménymag még a szív egészségvédelméhez is hozzájárul. A szívbetegség kiemelkedő kockázati tényezői közé tartozik az elhízás és a vér zsírszintjének megemelkedése. Ez a fűszernövény azonban segíthet megszabadulni a súlytöbblettől, és csökkentheti a vér zsírszintjét is.

Egy kutatásba olyan embereket vontak be, akiknek magas volt az LDL-koleszterin- és a trigliceridszintjük. A résztvevő személyek 4 héten keresztül köménykivonatot kaptak. A vizsgálat végén megállapították, hogy mind a két értékük jelentősen csökkent.

A kömény gyulladáscsökkentő, antibakteriális, valamint gombaellenes hatással is rendelkezik. A baktériumok ellen a benne található kuminaldehid harcol leginkább. A Nigella sativa, azaz a fekete kömény rákellenes hatását is leírták már, de nagyon eredményesnek bizonyult az autoimmun betegség tüneteinek csökkentésében is.

Ezzel a fűszernövénnyel kapcsolatban bebizonyosodott, hogy segíthet a vércukorszint szabályozásában. Tanulmányok arról számoltak be, hogy amennyiben rendszeresen köményt vagy köménykivonatot fogyasztunk, csökken az éhomi vércukor- és inzulinszint, és még a gyulladásos markerekre is pozitív hatással van.
Forrás :Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
2020.09 2020. Október 2020.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 344 db bejegyzés
e év: 3611 db bejegyzés
Összes: 49256 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1274
  • e Hét: 4852
  • e Hónap: 24714
  • e Év: 200589
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.