Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
Rákellenes fűszerek
  2020-10-15 00:29:31, csütörtök
 
  Öngyilkosságra kényszerítik a rákos sejteket a legerősebb rákellenes fűszerek.

Egyre több kutatás foglalkozik némely fűszer rákellenes hatásával. A különféle fűszereket a történelem során mindig is nagy becsben tartotta az emberiség.

Míg egykor legendás felfedezők szelték át az óceánokat, hogy hozzájussanak az ízük mellett színező- és sok esetben tartósítóanyagként is értékesnek számító fűszerekhez, ma egészségügyi hatásaik állnak a középpontban, tudósok garmadája igyekszik minél több adattal szolgálni arra vonatkozóan, miként segíthetnek a betegségek megelőzésében.

Az utóbbi időben a fűszerek rákmegelőző hatásaira is egyre nagyobb figyelem irányul, számos kutatás világított rá antioxidáns, immunerősítő, gyulladásgátló és sejtregeneráló tulajdonságaikra, valamint a sejtanyagcserében és az apoptózisban játszott szerepükre.

Fűszerek a rák ellen:
Az apoptózis azt a programozott sejthalált jelenti, melynek során a feleslegessé vált sejtek egyfajta öngyilkosságot követnek el. A rákos sejtek ennek hiánya vagy hibája miatt indulnak korlátlan szaporodásnak, létrehozva az egyre növekvő tumorokat.

Számos fűszer létezik, mely segítség lehet az apoptózis elősegítésében, és lényeges szerepe lehet a rákos folyamatok megelőzésében is, melyek a következők:
- A csípős paprikában található kapszaicin az egyik legerősebb apoptózist elősegítő hatóanyag. A csípős ételekkel azonban vigyázni kell, nagy mennyiségben fogyasztva károsak lehetnek az emésztőrendszerre.
- A kurkumának szintén gyulladáscsökkentő hatása van, elősegíti az apoptózist, erősíti az immunrendszert.
- A szegfűszeg rengeteg bioaktív anyagot tartalmaz, és bár még sok kutatásra van szükség, valószínűsítik, hogy a jövőben komoly szerepet kaphat az emésztőrendszeri rák elleni küzdelemben.
- A kapornak kiemelt szerepe van a szervezet méregtelenítésében, illetve a rákos folyamatokhoz vezető szabad gyökök elleni küzdelemben.
- A sáfránynak is kiemelt szerepe lehet kutatások szerint az apoptózisban, a tumorok növekedésének meggátolásában.
- A szív fűszereként emlegetett kardamom is gazdag gyulladáscsökkentő, rákellenes hatóanyagokban.
- A gyömbér a benne található gingerol nevű hatóanyagnak köszönhetően segíti elő az apoptózist.
- A koriander szintén az egyik legerősebb antioxidáns, immunerősítő, gyulladáscsökkentő hatású fűszer.
- A fahéj főként az emésztőrendszeri rákos folyamatok ellen lehet hatékony, képes például csökkenteni a gyomorrákért is felelős Helicobacter pylori nevű baktérium mennyiségét.
- A kömény a rákos megbetegedések típusainak széles körétől védhet, korántsem csak az emésztőrendszerre van hatással.

Ezek a fűszerek hatékonyan harcolnak a rákkal és stabilizálják szervezet állapotát. Akiknél még nem diagnosztizáltak rákot, segíthetnek a megelőzésben ezek a fűszerek, de mint láttuk, számos egészségi előnnyel bírnak, kár lenne kihagyni őket az étrendedből.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
2020.09 2020. Október 2020.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 344 db bejegyzés
e év: 3611 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 306
  • e Hét: 14674
  • e Hónap: 28423
  • e Év: 233124
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.