Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
Kitüntették az ’56-os pesti srácokat megéneklő olasz .
  2020-10-26 09:13:44, hétfő
 
  Kitüntették az '56-os pesti srácokat megéneklő olasz újságírót
Avanti ragazzi di Buda
...... ..............


A Magyar Érdemrend tiszti keresztje kitüntetést vehette át a Római Magyar Akadémia épületében az október 23-i nemzeti ünnep alkalmából 21-én rendezett megemlékezésen Pier Francesco Pingitore olasz újságíró, dramaturg, rendező, aki 1966-ban az ,,Avanti ragazzi di Buda" (,,Előre budai srácok, előre pesti srácok") refrénű verset írta. Vértesaljai László SJ jegyzetét szerkesztve közöljük.
Magyar kurír oldalon Link

Videó Link

- Demokrata oldalon Link

 
 
0 komment , kategória:  1956 október 23  
Egész novemberre kiterjesztik a halottak napi búcsú elnyerés
  2020-10-26 09:06:52, hétfő
 
  Október 22-én, Szent II. János Pál pápa liturgikus emléknapján az Apostoli Penitenciária rövid dekrétumot tett közzé, mely a világjárvány rendkívüli körülményeire alkalmazza a mindenszentek és halottak napja ünnepeihez kapcsolódó teljes búcsú elnyerésének feltételeit. Az érvényes és kötelező lelki feltételek betartásával egész novemberben teljes búcsút lehet szerezni az elhunyt lelkek javára.
A dekrétum bevezetője megemlíti, hogy a Covid-19-járvány miatt idén számos kérés érkezett a papság részéről az Apostoli Penitenciáriához, hogy változtassák meg a teljes búcsú elnyerésének lehetőségeit a tisztítótűzben szenvedő lelkek javára, A búcsúk kézikönyvének normái szerint.

Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Halottak napjára  
Isten az várja tőlünk, emberektől,
  2020-10-26 09:04:29, hétfő
 
  Isten az várja tőlünk, emberektől, hogy teljes erőnkkel, teljes szeretetünkkel forduljunk felé, és ezt úgy tudjuk kifejezni, hogy azzal vesszük körül, ami számunkra becses. Ezért örülhetünk ma tiszta szívvel ennek a megújulásnak is. Legyen ez látható a külsőben, és történjen meg a belsőben."  
 
0 komment , kategória:  Biblia - szentírások  
A Szűzanya 2020. október 25-i üzenete
  2020-10-26 08:53:54, hétfő
 
  Drága gyermekek! Ebben az időben hívlak benneteket, hogy térjetek vissza Istenhez és az imához. Hívjatok segítségül minden szentet, hogy ők példa és segítség legyenek számotokra. A sátán erős és azért harcol, hogy minél több szívet magához vonjon. Háborút és gyűlöletet akar. Azért vagyok ilyen hosszú ideig veletek, hogy az üdvösség útján vezesselek benneteket Ahhoz, aki az út, az igazság és az élet. Kicsi gyermekek, térjetek vissza az Isten iránti szeretethez és Ő lesz a ti erőtök és menedéketek. Köszönöm, hogy válaszoltatok hívásomra.

......

 
 
0 komment , kategória:  Biblia - szentírások  
30. évközi hét hétfő 10.26
  2020-10-26 08:49:21, hétfő
 
  SZENTLECKE Szent Pál apostolnak az efezusiakhoz írt leveléből
Éljünk szeretetben, amint Krisztus is szeretett minket!
Testvéreim!
Legyetek egymás iránt jóindulatúak, könyörületesek, és bocsássatok meg egymásnak, amint Isten is megbocsátott nektek Krisztusban.
Mint Isten kedves gyermekei, legyetek az ő követői, és éljetek szeretetben, ahogy Krisztus is szeretett minket, és odaadta magát értünk Istennek jó illatú áldozati adományként.
Paráznaságról és más tisztátalanságról vagy kapzsiságról szó se essék köztetek! Ez nem illik Krisztus híveihez. Ocsmány, léha vagy kétértelmű szót ne ejtsetek ki! Ez sem illik hozzátok. Ehelyett inkább hálaadással magasztaljátok Istent!
Értsétek meg, és jegyezzétek meg jól magatoknak: Krisztus és Isten országában semmi része sincs annak, aki parázna, tisztátalan vagy kapzsi, és így földi dolgoknak szolgál Isten helyett. Ne engedjétek, hogy hamis beszédekkel a bűn útjára vezessenek titeket! Isten büntetése éri mindazokat, akik nem engedelmeskednek neki. Kerüljétek tehát az ilyen cselekedeteket!
Egykor ti is sötétségben éltetek, de most már eljutottatok a világosságra az Úrban. Úgy éljetek, mint a világosság fiai!
Ez az Isten igéje. Ef 4,32-5,8

EVANGÉLIUM Szent Lukács könyvéből
Jót mindennap tehetünk: Jézus szombaton is meggyógyítja a beteg asszonyt.
Jézus szombatonként a zsinagógában tanított. Volt ott egy asszony, akit a betegség lelke már tizennyolc éve hatalmában tartott. Annyira meggörnyedt, hogy egyáltalán nem tudott felegyenesedni.
Amikor Jézus meglátta, magához hívta, és így szólt hozzá: ,,Asszony, megszabadultál betegségedtől." Közben rátette a kezét. Az rögtön felegyenesedett, és dicsőítette az Istent.
A zsinagóga elöljárója méltatlankodott azért, hogy Jézus szombaton gyógyított, és a sokasághoz fordult: ,,Hat napotok van a munkára. Akkor jöjjetek gyógyulást keresni, ne szombaton!"
Jézus feléje fordult, és megfelelt neki: ,,Képmutatók! Van-e köztetek egy is, aki nem oldja el a jászoltól ökrét vagy szamarát szombati napon, hogy megitassa? Ábrahámnak ezt a lányát pedig a sátán tartotta megkötözve immár tizennyolc éve. Nem kellett-e őt feloldani kötelékétől akár szombaton is?"
Ellenfelei e szavakra szégyenükben elpirultak. A nép pedig örvendezett, hogy Jézus ilyen csodát művelt.
Ezek az evangélium igéi. Lk 13,10-1
.......



Imádság
Jó Pásztorunk, Jézus Krisztus! Miként egykor kiválasztottad az apostolokat és elküldted őket, hogy a te nevedben tanítsanak és csodákat tegyenek, úgy napjainkban is hívj magadhoz fiatalokat, akik téged és szeretetedet megismerve indulhatnak a világba. Küldj az evangélium hirdetésére, valamint isteni titkaid és csodáid közvetítésére papokat, akik életüket egészen neked szentelik! Add, Urunk, hogy elfogadják és hűséggel teljesítsék hivatásukat mindazok, akiket a papságra vagy a szerzetesi életre kiválasztasz. A te szereteted alakítsa át szívüket, hogy képesek legyenek ember testvéreiknek továbbadni a te jóságodat, irgalmadat és szeretetedet!

Elmélkedés
Fizikai, érzelmi vagy szellemi gyengeségeinket, valamint erőtlen élethelyzeteinket, amelyeket értetlenül fogadunk abban a pillanatban, amikor benne vagyunk, Isten bármikor képes megszüntetni. Isten segítő kegyelme életünk bármelyik pillanatában fordulatot eredményezhet. Ezt igazolja a mai evangéliumi rész, amelyben egy tizennyolc éve beteg asszony gyógyulásáról olvasunk. Tizennyolc esztendő bőven elég ahhoz, hogy valaki elveszítse a gyógyulás reményét.
Lukács evangélista egészen röviden írja le Jézus és a meggörnyedt asszony találkozását. A történetben az Úr együttérzése és az asszony dicsőítése a lényeges mozzanat. A sikeres gyógyítás tényét így emeli ki: ,,Az asszony rögtön felegyenesedett, és dicsőítette az Istent." Az asszony, aki korábban erősen meghajolva csak a földet nézhette, most felegyenesedve az égre emeli tekintetét és hálát ad Istennek gyógyulásáért. Egyrészt hitt abban, hogy Jézus valóban Isten és isteni erejével tudta őt meggyógyítani. Másrészt megérthette, hogy Jézus gyógyító cselekedete mögött a hozzá lehajló irgalmas mennyei Atya áll.
A csodás gyógyítás, amely minden jelenlévő számára nyilvánvaló volt, nem hagyta közömbösen az embereket. A zsinagóga elöljárója bosszankodik, a nép pedig örvendezik. Én hogyan fogadom Isten érintését?
C. Horváth István Sándor

Hanganyag Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Útravaló – 2020. október 26
  2020-10-26 08:44:30, hétfő
 
  Szomorú, amikor nem tudunk örülni semminek, főleg a másik ember örömének. Veszélyes lelkület ez, ami sokszor beférkőzik a vallásos ember szívébe is. Szent Benedek atyánk a Regulában ír a ,,keserűségből fakadó rossz buzgóságról, amely elszakít Istentől". Valami ilyesmi van a zsinagóga elöljárónak szívében is. Buzgó ő, de csak azért, hogy megmutassa mindenkinek, ő vallásos, és magát mások fölé helyezheti így. ,,Hat napotok van a munkára. Akkor jöjjetek gyógyulást keresni, ne szombaton!" Mi megéreztük már Isten szeretetét az életünkben, megéreztük már irgalmát és jóságát, és azt adjuk-e tovább? Alázatosan elfogadtuk már, hogy ő az első, és nem mi, nem a mi jó érzéseink, a saját jólétünk? Éljünk úgy, imádkozzunk úgy, hogy szívünk megegyezzék szavunkkal.

Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  Útravaló_Adoremus  
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
2020.09 2020. Október 2020.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 417 db bejegyzés
e év: 6233 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2694
  • e Hét: 13756
  • e Hónap: 26432
  • e Év: 260179
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.