Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
Útravaló – 2020. október 27.
  2020-10-27 16:29:01, kedd
 
  Úgy megszoktuk már, hogy az Egyházban minden nagyszabású. Róma, nagy körmenetek, események, világegyházi dolgok. Már el is felejtjük, mi kell a kezdetekhez, mi is kell ahhoz, hogy ezek legyenek. És értékelni is elfelejtjük a kicsit, a mindennapit. Pedig minden azzal indul. És a mi hitünk próbája is a kicsi, a mindennapi. Hogyan reagálok egy-egy váratlan vendégre, egy-egy váratlan kis helyzetre, észreveszem-e a társam kedves mosolyát, csillogó szemét, a szomszéd szép kertjét, növényét, az utastárs kedvességét? Egy bencés atya igekártyákat készített, és adogatott belőle a látogatónak, egy-egy rendtársnak, a névnaposnak, a születésnaposnak vagy csak úgy. Kicsi dolog, de ez a figyelmesség megtöltötte a napot szeretettel, örömmel. Éljük meg a mindennapok hűségét észrevétlenül, de kitartóan.

Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  Útravaló_Adoremus  
30. évközi hét kedd 10.27
  2020-10-27 16:25:50, kedd
 
  SZENTLECKE Szent Pál apostolnak az efezusiakhoz írt leveléből
A házastársak látható egysége szent dolog, mert Krisztus és az Egyház láthatatlan kapcsolatát jelképezi.
Testvéreim!
Legyetek egymásnak alárendeltjei Krisztus iránti tiszteletből. Az asszony engedelmeskedjék férjének, akárcsak az Úrnak, mert a férfi feje az asszonynak, ahogy Krisztus feje az Egyháznak: ő ugyanis testének megváltója. Amint tehát az Egyház alá van vetve Krisztusnak, úgy az asszony is mindenben férjének.
Férfiak, szeressétek feleségeteket, ahogy Krisztus is szerette az Egyházat, és feláldozta magát érte, hogy a keresztségben igéje által megtisztítsa és megszentelje. Ragyogóvá akarta tenni az Egyházat, amelyen sem szeplő, sem ránc, sem egyéb efféle nincsen, hanem szent és szeplőtelen. Így a férj is köteles szeretni feleségét, mint a saját testét. Aki feleségét szereti, önmagát szereti. A saját testét senki sem gyűlöli, hanem táplálja, gondozza, akárcsak Krisztus az Egyházat. Mi ugyanis tagjai vagyunk testének.
,,Ezért az ember elhagyja apját, anyját, feleségéhez csatlakozik, és a kettő egy test lesz." Nagy titok ez: én Krisztusra és az Egyházra vonatkoztatom.
Szeresse tehát mindegyiktek a feleségét, mint önmagát, az asszonyok meg tiszteljék férjüket!
Ez az Isten igéje. Ef 5,21-33

EVANGÉLIUM Szent Lukács könyvéből
A kis magból terebélyes fa lesz: Isten országa is ugyanígy fejlődik.
Jézus egy alkalommal így beszélt a néphez az Isten országáról: ,,Mihez hasonlít az Isten országa? Mihez is hasonlítsam? Hasonló a mustármaghoz. Az ember fogja, és elveti kertjében. Ott felnő, és nagy fává lesz. Az ég madarai megpihennek ágai között."
Majd így folytatta: ,,Mihez hasonlítsam az Isten országát? Hasonlít a kovászhoz, amelyet fog az asszony, és elvegyít három véka lisztben. Az egész megkel tőle."
Ezek az evangélium igéi. Lk 13,18-21
...... .............



Imádság
Urunk, Jézus Krisztus! Te földi életed során mindig az Atya megdicsőítésére törekedtél. Engedelmességeddel, amely a szenvedések és a halál vállalásában mutatkozott meg, az Atyának szereztél dicsőséget. Ő a halálból való feltámasztással magasztalt fel téged. Urunk, azért küldted el a Szentlelket, hogy a te küldetésedet befejezze, beteljesítse a világban azáltal, hogy a benned hívőket elvezeti a teljes igazságra és az üdvösségre. Segíts minket, hogy földi életünk során a Szentháromságban és Isten szeretetében éljünk! Segíts, hogy földi életünk után eljussunk Isten örökké tartó szeretetébe!

Elmélkedés
Két rövid hasonlatot olvasunk a mai evangéliumban, amelyeket Jézus az Isten országáról mond. Az első a kicsiny mustármagról szól, amely nagy fává növekszik, a második pedig a kovászról, amely megkeleszti a tésztát. A mag kikelése és növekedése szemmel látható. A mustármag egészen kicsiny, az ember el sem hinné, mekkorára képes megnőni. Ehhez hasonlóan növekszik Isten országa a világban, messze felülmúlva az emberi elképzeléseket. A kovász, az élesztő belülről, láthatatlanul idézi elő az átalakulást, amelynek eredménye természetesen látható.
Isten országa rejtett, titokzatos módon terjed, növekszik. A növekedés nem vehető észre rövid távon, de napról napra bontakozik. Az isteni tevékenység nem észlelhető, de az események hátterében tetten érhető, hiszen az emberek lelki fejlődése, átalakulása egy idő után már észrevehető.
Isten országának növekedése szinte észrevehetetlen, de állandóan úton van végső kiteljesedése felé. Rejtett valóság, amely idővel egyre inkább megmutatkozik az emberek számára. Jézus fellépésének idején és az evangélium megírásának korában még kicsiny valóság az Isten országa, de az évszázadok folyamán egyre jobban kibontakozik, miként ezt a történelmi tapasztalat igazolta. Minden növekedés Istennek köszönhető, aki az én közreműködésemet is kéri, hogy országa növekedjen.
C. Horváth István Sándor

Hanganyag Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Chapelet du 27 octobre 2020 à Lourdes
  2020-10-27 16:20:53, kedd
 
  Videó Link

Nagyobb kép Link
...... .............



...... ............



...... ............



...... ............

 
 
0 komment , kategória:  Kegyhelyek   
Ünnepi megemlékezés - Hegyvidéki TV 10.23
  2020-10-27 15:58:50, kedd
 
  A Hegyvidéki Önkormányzat ünnepi megemlékezése az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulóján
Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  1956 október 23  
Sztamen Grigorov születésének 142.
  2020-10-27 13:12:30, kedd
 
  és halálának 75. évfordulója alkalmából cserélte ma le logóját a Google.
...... ............



.........


Nem biztos, hogy lennének ma joghurtok a boltok polcain, ha nem lett volna Sztamen Grigorov, aki felfedezett egy, a joghurtkészítés során használatos baktériumot. De csöppet sem mellékes, hogy a tuberkulózis kezelésével folytatott munkássága hozzájárult a tbc elleni első vakcina kifejlesztéséhez.
Sztamen Grigorov 1878. október 27-én született Bulgária Sztuden Izvor nevű falvában. A természettudományokban Montpellier városában mélyedt el, majd Franciaországból Svájcba került. Az orvostudományt már ott, Genfben tanulta ki, ahol Léon Massol professzor mikrobiológiai laborjában, mindössze 27 évesen fedezte fel a Lactobacillus bulgaricus nevű baktériumot, melyet joghurtkészítésre használt - az étel fogyasztása közben ábrázolja őt ma főoldali grafikáján a Google.
A bolgár kutatóorvos a joghurtra nem csak finomságként tekintett, hanem terápiás célokkal is kísérletezett vele. Az élelmiszer vitamintartalmának köszönhetően Grigorov sikeresen alkalmazta azt több különféle megbetegedésekre, a gyomorbántalmak mellett például a tuberkulózis ellen is.
Ez utóbbi kór érdekelte legjobban, évtizedeken át dolgozott gyógymódján, melynek hatékonyságát egy oltóanyagról szóló kísérletről írt tanulmányában bizonyította.
Érdekesség, hogy Sztamen Grigorov nem csak október 27-én született, hanem ezen a napon is hunyt el: pontosan 67. születésnapján érte a halál, Szófiában.
Ma Grigorov szülőfaluja ad otthon a világ egyetlen joghurtmúzeumának.

- Egy feleségétől kapott bolgár joghurtmintát kezdett el vizsgálni a mikroszkóp alatt, majd több ezer kísérlet után megtalálta azt a mikroorganizmust, amely a joghurt erjedését okozza. A baktériumot később Grigorov hazájának tiszteletére Lactobacillus bulgaricus névre keresztelték.
A mikrobiológus később a világ első tuberkulózis elleni vakcinájának kifejlesztéséhez is hozzájárult.
Mi az a Google Doodle?
A Google Doodle a Google cég keresőoldalán látható céges embléma (ún. logó) egy speciális, alkalmi változata. Célja valamilyen jeles eseményről vagy személyről való megemlékezés. Ezen alkalmakat előre nem jelentik be, mivel a cél a meglepetés, és a dátum legtöbbször nem is kötődik kerek évfordulóhoz.

- Wikipedeia oldalon Link

1 perces videóLink
 
 
0 komment , kategória:  Elhunyt híres emberek  
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
2020.09 2020. Október 2020.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 417 db bejegyzés
e év: 6233 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1757
  • e Hét: 13387
  • e Hónap: 46541
  • e Év: 280288
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.