Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
Jézus
  2020-10-27 21:48:21, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Vallás   
Loyolai Szent Ignác imája
  2020-10-27 21:37:25, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Vallás   
Középkori ima
  2020-10-27 21:35:52, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Vallás   
Hun ima
  2020-10-27 21:34:40, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Vallás   
Házi praktikák a szájfekély kezelésére
  2020-10-27 20:53:59, kedd
 
  A szájban kialakulhatnak fekélyek, amelyek nagyon fájdalmasak is lehetnek. Ezek olyan apró elváltozások a száj üregében, amelyek megnehezítik az evést, az ivást és sok esetben még olyan alapvető dolgot is, mint például a beszéd. Számos oka lehet a szájfekélyek megjelenésének, néha a szervezetben kialakult tápanyaghiány az oka. Szerencsére számos házi praktika áll rendelkezésre, melyek lehetővé teszik az otthoni kezelést.

Amennyiben a szájfekély nagy fájdalmat okoz, finoman dörzsölje át az érintett felületet egy jégkockával, de az is jó megoldás, ha hideg vízzel kiöblíti a száját.

A szegfűszeg rágcsálása csodásan csillapítja a fájdalmat, és még a torok fertőzéseivel is eredményesen veszi fel a harcot. A fájdalom enyhítésében a sós vizes öblögetés is nagyon hasznos lehet, habár ez nem szünteti meg a szájüregben keletkezett fekélyeket.

A méz egy természetes nedvesítőszer, amely megakadályozza, hogy a szájban dehidratáció lépjen fel. Segíthet a fekélyek méretének csökkentésében, és megtámogatja a gyors regenerálódást. A méz antimikrobiális hatásai pedig elősegítik a szájfekély gyorsabb gyógyulását. Hogyan használja? Egy kevés mézet simítson a fekélyre, de az is jó megoldás, ha kurkumát is ad a mézhez, és ezzel a pasztával kenegeti be a problémás felületet.

A tulsi gyógynövény levelei is csodálatos gyógyító hatással bírnak. A tulsi egy adaptogén gyógynövény, amely segítséget nyújt a testünknek a stresszhez való alkalmazkodásban. A tulsi leveleinek rágcsálása is elősegíti a gyorsabb gyógyulást, de csodás hatása még az is, hogy akár a szájfekélyek megelőzésében is segítségünkre lehet.

A kókuszolaj alkalmazása csökkenti a fájdalmat és a gyulladást, így a fekély gyorsabban meggyógyulhat.

Az édesgyökér gyulladáscsökkentő összetevőket tartalmaz, melyek lehetővé teszik, hogy a fekély miatt keletkezett fájdalom minél hamarabb megszűnjön. Az édesgyökeret por formájában is lehet kapni. Keverje el egy kis mézzel, és kenje be ezzel a keverékkel a fájdalmas szájfekélyt.

Az is jó megoldás, ha megmelegít egy pohár tejet, majd ebbe tesz egy csipet édesgyökér-, illetve kurkumaport és megissza a keveréket. Ha a szervezetben megszűnik a gyulladás, úgy a szájfekélynek hamarosan nyoma sem lesz.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Az időskor nehézségeiről
  2020-10-27 20:51:38, kedd
 
  Fiatalabb korban sokkal fürgébbek vagyunk, és sok olyan dolgot meg tudunk csinálni, ami nyugdíjasként már nehézséget okoz. Majd amikor már mi is azt tapasztaljuk, hogy itt is fáj, ott is fáj, eszünkbe jutnak a kedves szüleink és nagyszüleink, akik sokat panaszkodtak az egészségi állapotuk miatt, amelyekre mi csak fittyet hánytunk. Azt képzeltük, mi nem tapasztaljuk meg ezeket a problémákat, mert lehet, hogy megöregszünk, de velünk egész egyszerűen ezek nem történhetnek meg.

Milyen dolgok változnak meg az évek során? Mire számíthatunk, ha eljár felettünk is az idő? Miért is szükséges erőfeszítéseket tenni annak érdekében, hogy rugalmasak maradjunk?

Amikor valamilyen új technológiai eszköz robban be a köztudatba, és még nem vagyunk azért olyan idősek, érdemes segítséget kérni a családtól, az unokáktól, hogy elsajátítsuk a használatukat, mert előbb-utóbb a digitális világban is meg kell állnunk a helyünket. Érdemes például megtanulni online befizetni a csekkeket, vagy éppen interneten keresztül időpontot kérni az orvoshoz. Nyilván egy idősebb ember ezeket az újításokat nem fogadja tárt karokkal, de meg kell próbálni elsajátítani a használatukat, hiszen ezek a lehetőségek megkönnyíthetik az életünket.

Lehet, hogy még néhány évvel korábban nem okozott gondot a lakásban való közlekedés, de a kor előrehaladtával bizony csökken a reflex, a koordinációs készség, és az egyensúllyal is gondok lehetnek. Szerencsére azonban ma már nagyon sok olyan eszköz létezik a piacon, amelyek lehetővé teszik, hogy minden gond nélkül akadálymentesítsük a lakást, és biztonságos környezetben éljük a mindennapjainkat.

Amennyiben úgy érzi, hogy már bizonytalan a járása és szüksége van valamilyen támaszra, segítségre, akkor a legjobb, ha támbotot használ, legalább akkor, amikor bevásárolni megy.

Ahogy idősödünk, úgy veszítünk a rugalmasságunkból. Ez az oka annak, hogy már nem nagyon tudunk guggolni, törökülésben ülni, vagy éppen lehajolni, ha valami leesett a földre. Az izmaink egyre merevebbé válnak, az ízületeink sem olyan ruganyosak, már nem működnek olyan olajozottan, mint korábban. Viszont ha rendszeresen tornázunk, sokáig megőrizhetjük a rugalmasságunkat, és ezzel az egyensúly és a koordináció is fejlődik.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Szakanyagok  
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
2020.09 2020. Október 2020.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 344 db bejegyzés
e év: 3611 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1835
  • e Hét: 11949
  • e Hónap: 25698
  • e Év: 230399
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.