Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/3 oldal   Bejegyzések száma: 26 
Szentmise Tihanyból Szent Ányos püspök tiszteletére 11.17
  2020-11-17 17:49:22, kedd
 
  Videó Link

A Tihanyi Bencés Apátság társ védőszentjének ünnepén a liturgiát vezeti: Bérczi László Bernát O. Cist zirci ciszterci apát
 
 
0 komment , kategória:  Tihanyi Bencés apátság  
33. évközi hét kedd Csíksomlyó 11.17
  2020-11-17 17:47:09, kedd
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Csiksomlyo szentmisék  
Vágyakozom Jézushoz..." – Eucharisztikus tanúságtétel
  2020-11-17 17:39:53, kedd
 
  Videó Link
.Perlekedtem az Istennel, hogy miért akarja Noelt elvenni tőlünk. Ekkor egy szentáldozás alkalmával elkezdett dobogni, lüktetni Jézus teste a nyelvemen..." - Sebestyén Enikő meghatóan szép és rendkívül mély tanúságtétele. (A beszélgetés Budapesten, a Jézus Isteni Szívéről Nevezet
 
 
0 komment , kategória:  Szentségimádás  
Ferenc pápa vasárnap délben 11.15
  2020-11-17 17:34:58, kedd
 
  Nyújtsd ki kezed a szegénynek: ő Krisztus!
November 15-én a Szentatya az Apostoli Palota ablakából imádkozta el a déli Úrangyalát a Szent Péter téren egybegyűlt hívőkkel és zarándokokkal. A talentumokról szóló példabeszédről elmélkedett, és többször is arra biztatta a jelenlévőket, hogy a szegények világnapjára írt üzenete címének megfelelően nyújtsák ki kezüket a szegények felé.

Ferenc pápa teljes beszédének fordítását közreadjuk.
Kedves testvérek, jó napot kívánok!
Ma, a liturgikus év utolsó előtti vasárnapján az evangéliumban a talentumokról szóló híres példabeszédet halljuk (vö. Mt 25,14-30). Ez része Jézus végső időkről szóló beszédének, mely közvetlenül megelőzi szenvedését halálát és feltámadását. A példabeszéd egy gazdag úrról szól, akinek el kell utaznia, és mivel hosszú távolléttel számol, vagyonát három szolgájára bízza: az elsőre öt talentumot, a másodikra kettőt, a harmadikra egyet. Jézus azt is megjegyzi, hogy az elosztás ,,mindenkinek rátermettség szerint" történt (Mt 25,15).

Az Úr így tesz velünk is: jól ismer bennünket, tudja, hogy nem vagyunk egyformák, és senkivel sem akar kivételezni a többiek kárára, hanem mindenkire képességeinek megfelelő összeget bíz.

Amíg az úr távol van, az első két szolga olyan serényen munkálkodik, hogy megduplázzák a rájuk bízott összeget. De nem így a harmadik szolga, aki egy gödörbe rejti talentumát: a kockázatok elkerülésére otthagyja a talentumot a gödörben, ahol védve van a rablóktól, anélkül azonban, hogy hasznot hozna. Elérkezik a gazda visszatérésének pillanata, aki hívja a szolgákat, hogy adjanak számot. Az első kettő megmutatja szorgalmas munkájának gazdag gyümölcsét; ők dolgoztak, a gazda megjutalmazza és arra hívja őket, hogy vegyenek részt az ünnepén, osztozzanak örömében. A harmadik szolga viszont, amikor észreveszi, hogy hibázott, rögtön igazolni kezdi magát, és azt mondja: ,,Uram, tudtam, hogy kemény ember vagy, ott is aratsz, ahová nem vetettél, és onnan is szüretelsz, ahová nem ültettél" (Mt 25,24-25). Védi a lustaságát, a gazdáját pedig keménységgel vádolja. Ez a szokás ránk is jellemző. Sokszor úgy védekezünk, hogy a többieket vádoljuk. De nem ők a hibásak: a hiba a mienk, a hiányosság a mienk. Ez a szolga a többieket vádolja, a gazdáját vádolja, hogy igazolja magát. Mi is sokszor ugyanezt tesszük. A gazda pedig megfeddi a szolgát: ,,gonosz és lusta szolgának" hívja (Mt 25,26), s elrendeli, hogy vegyék el tőle a talentumot és dobják ki a házából.
Ez a példabeszéd mindenkire, de mint mindig, különösképpen is a keresztényekre érvényes. Ez a példázat ma is nagyon időszerű: ma a szegények világnapja van, amikor az Egyház azt mondja nekünk, keresztényeknek: ,,Nyújtsd ki kezed a szegénynek!
Nyújtsd ki kezed a szegénynek! Nem csak te élsz: vannak emberek, akik rád szorulnak! Ne légy önző!
Nyújtsd ki kezed a szegénynek! Mint emberek mindnyájan kaptunk ,,örökséget" Istentől, emberi gazdagságot, bármilyen legyen is az.
Krisztus tanítványaiként a hitet, az evangéliumot, a Szentlelket, a szentségeket is megkaptuk, és még sok mást. Arra kell használnunk ezeket az adományokat, hogy jót cselekedjünk, hogy jót tegyünk ebben az életben, szolgálatként Istennek és testvéreinknek. És ma az Egyház azt mondja neked, azt mondja nekünk: ,,Használd fel azt, amit Isten neked adott, és nézz a szegényekre! Nézd, nagyon sok szegény él, városainkban is, nagyon sok a szegény városunk központjában is! Tégy jót velük!"
Sokszor azt gondoljuk, kereszténynek lenni azt jelenti, hogy nem teszünk rosszat. Az, hogy nem teszünk rosszat, jó dolog. De az, hogy nem tesszük meg a jót, az nem jó dolog.
Nekünk meg kell tennünk a jót, ki kell lépnünk magunkból, és meg kell látnunk azokat, akik rászorulók! Nagy az éhezés, városaink központjában is, és mi sokszor a közöny logikáját követjük: a szegény ott van, mi pedig másfelé fordítjuk tekintetünket.

Nyújtsd ki kezed a szegénynek: ő Krisztus!
Némelyek azt mondják: ,,Jaj, ezek a papok, ezek a püspökök, akik a szegényekről, mindig csak a szegényekről beszélnek! Azt akarjuk, hogy az örök életről beszéljenek!" Nézd, testvérem, a szegények állnak az evangélium középpontjában; Jézus tanította nekünk azt, hogy a szegényeknek beszéljünk, Jézus az, aki a szegényekért jött.
Nyújtsd ki kezed a szegénynek! Annyi mindent kaptál, és hagyod, hogy a testvéred éhen haljon?
Kedves testvérek! Mindnyájan ismételjétek meg szívetekben azt, amit Jézus mond ma nekünk! Ismételjétek meg szívetekben: ,,Nyújtsd ki kezed a szegénynek!" És Jézus azt is mondja nekünk: ,,Nézd, a szegény én vagyok!" Jézus ezt mondja nekünk: ,,A szegény én vagyok!"
Szűz Mária nagy ajándékot kapott: magát Jézust, de nem tartotta meg magának, a világnak adta, népének adta. Tanuljuk meg tőle kinyújtani kezünket a szegények felé!

A Szentatya szavai az Angelus elimádkozása után:
Kedves testvérek! Imáimban közel vagyok a Fülöp-szigeteki lakossághoz, mely sokat szenved egy tájfun rombolásától és főleg a tájfun által kiváltott áradásoktól. Szeretném kifejezni szolidaritásomat azokkal a legszegényebb családokkal, amelyek ki vannak téve ennek a csapásnak, és szeretném kifejezni támogatásomat mindazoknak, akik iparkodtak segíteni őket.
Most Elefántcsontpartra gondolok, mely ma ünnepli a béke nemzeti napját, csakhogy társadalmi és politikai feszültségek között, melyeknek sajnos sok az áldozata. Csatlakozom imáikhoz, hogy elnyerjék az Úrtól a nemzeti megbékélés ajándékát, és biztatom ennek a drága országnak minden gyermekét, hogy felelősen működjön együtt a megbékélésért és a békés együttélésért. Különösen is bátorítom a politikai szereplőket, hogy állítsák vissza a kölcsönös bizalom és párbeszéd légkörét, olyan igazságos megoldásokra törekedve, amelyek védelmezik és előmozdítják a közjót.
Egy romániai kórházban, ahol koronavírus-fertőzésben szenvedő betegeket ápoltak, tűz ütött ki, melynek következtében többen meghaltak. Szeretném kifejezni lelki közelségemet. Imádkozom értük. Imádkozzunk értük!
Köszöntelek mindnyájatokat, római hívők és más országból érkezett zarándokok! Ne feledkezzetek el arról, hogy ma felidézzétek szívetekben az Egyház szavát: ,,Nyújtsd ki kezed a szegénynek!" Hiszen tudod, a szegény Krisztus! Külön is örülök, hogy itt van velünk a ,,Fehér hangok kórusa" a németországi Höselből. Köszönöm énekeiteket!
Áldott vasárnapot kívánok mindenkinek! Kérlek benneteket, ne feledkezzetek el imádkozni értem! Jó étvágyat az ebédhez! Viszontlátásra!

Fordította: Tőzsér Endre SP
Magyar Kurír

Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
A galamb is lehet hűséges társ
  2020-11-17 17:31:13, kedd
 
  A nővér, aki ezt a képet készítette, azt mondta, hogy egy galamb 2 napra jön, és egy kicsit beül ennek a beteg embernek az ágyába, amit senki sem látogat meg.
Megállapították, hogy az idős férfi a kórház közelében a park padján ülő galambot etetett.
...... ........

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Adventi kalendárium segíti a családokat a készületben
  2020-11-17 17:23:08, kedd
 
  Minden napra egy történet.
Annegert Fuchshuber Hosszú az út Betlehembe című új kötetünk igazi adventi kalendárium. A mesekönyvben ha csokit nem is találunk, de egy csiga történetén keresztül napokra lebontva 24 történet vezeti végig az olvasót, hogy eljusson Betlehembe. A könyv magával ragadó képeivel és történetével nem csak az óvodásoknak és az alsós iskolásoknak jelent élményt, hanem az egész családnak.
Annegert Fuchshuber Hosszú az út Betlehembe című kötete megvásárolható az Új Ember könyvesboltban (Budapest, V. kerület, Ferenciek tere 7-8. Nyitvatartás: hétfő, kedd, csütörtök, péntek 9-17 óráig; szerda 10-18 óráig) vagy megrendelhető az Új Ember online könyváruházban.
...... ........



Ajánlóként álljon itt a kötet bevezetője.
,,Kedves gyerekek! Most egy olyan történetet mesélek el nektek, amely sohasem történt meg. Nem azt akarom mondani ezzel, hogy hazug történetről van szó. Csupán elképzeltem, milyen is lehetett akkoriban Palesztinában, amikor egy istállóban megszületett Jézus. Azon is elgondolkoztam, mi lenne, ha ma születne. Elképzeltem, hogy nemcsak az emberek, hanem az állatok is várták az Isten Fiát. Ami éppen eszembe jutott, följegyeztem. Sokan megtették ezt már előttem is. Legendának hívjuk az ilyen történetet, közülük jó néhány nagy költők tollából származik. Híres festők pedig megfestették Krisztus születését, ismerőseikről mintázták az arcokat, korhű ruhákba öltöztették őket.
Ha egy valóban megtörtént, régmúlt eseményt ily módon megváltoztatunk, akkor a történet már nem felel meg tökéletesen a valóságnak, már nem teljesen igaz, de jóval könnyebben el tudjuk képzelni, mert nem idegenekről szól, hanem olyan emberekről, mint te vagy én. Olyanokról, akik úgy beszélnek, gondolkoznak, úgy néznek ki, úgy öltözködnek, mint te vagy én. Könyvem főszereplője egy csiga. Nem állítom, hogy minden csiga öreg és bölcs, és azt sem, hogy kívülről tudja a próféták összes könyvét. Egyedül az én csigám ilyen.
Talán zavar majd, hogy történeteimnek nincsen vége. Minden iskolai dolgozatban kell lennie egy befejező mondatnak, hogy tudjuk, a történet így kerek, itt a vége, nincs mit hozzátenni. Nálam azonban hiányzik ez a mondat. Neked magadnak kell befejezned a történeteket. Azt hiszem, ez minden egyes gyerek szájából kicsit másképp hangzik majd. Így van ez az élet minden területén: amit az egyik mulatságosnak talál, azt a másik buta­ságnak tartja, a harmadik meg egyenesen unalmasnak. Ezért rád bízom, hogyan gondolod tovább a történetet.
Ha tudni szeretnéd, hogy történeteimben mennyi az igazság, üsd föl a Bibliát, és olvass utána! Egyet s mást meg is találsz benne. Az ökröt és a szamarat Izajás próféta első könyvében; a csillagjóst a napkeleti bölcsek történetében Máté evangélistánál; a pásztorokat, Máriát, Józsefet és a Kisdedet Lukács karácsonyi történetében. Csigát hiába keresel, nem fogsz találni, azt én találtam ki. De ki tudja, talán ő is ott volt. S amikor elérkezel az utolsó oldalra, már az én csigám is célba ér: eljött a karácsony..."
*
A történeteket Németh Marietta fordította, a rajzokat Bodonovich Márta készítette.


Magyar Kurír 2020.11.17
 
 
0 komment , kategória:  Advent  
Gianluca Firetti, aki betegágyán tanította a vigasztalni
  2020-11-17 17:08:42, kedd
 
  Gianluca Firetti, aki betegágyán tanította a vigasztalni jött papot
...... ........


János Lukács - magyarul így hangzik a keresztneve - az észak-olaszországi Cremonában született 1994. szeptember 8-án, és alig húszévesen, 2015. január 30-án halt meg. Ő is csontszarkómában, mint a tizennyolc éves Chiara Luce Badano. Vértesaljai László SJ jegyzetét olvashatják. Link
 
 
0 komment , kategória:  Kegyhelyek   
Szűzanya a világ égi királynője
  2020-11-17 17:05:14, kedd
 
  ...... .............

 
 
0 komment , kategória:  Biblia - szentírások  
Pio atya tolmácsolása Isten gondolataiból
  2020-11-17 16:58:25, kedd
 
  Ha Isten nem kínál neked édességet, akkor is elégedettnek kell lenned, miközben türelmesen eszed a kenyeredet, még ha száraz is, miközben kötelességedet minden jutalom nélkül kell teljesítened. Ezzel Isten iránti szeretetünk nem érdekelt, és mindegyikük úgy szereti és szolgálja Istent, ahogyan mindenki önmagát adja, a tökéletes lelkekhez tartozó viselkedéssel. " Pio atya

- Gondolkodj és mindig a szemed előtt és az elméd előtt légyen Isten Anyja, mennyei Anyánk nagy alázatossága." Pio atya

- Minden alkalommal, amikor részt veszünk a Szentmisében, olyan csodálatos hatásokat és köszönetet produkál bennünk, amelyeket elképzelni sem tudunk!" Pio atya

- A lélek módjain megpróbáltatásain elárasztja és visszatarthatja, megrendítheti a lélek mélységét; de a megpróbáltatás követő fény ezerszer szebbnek tűnik, erősebb életet ad vissza a léleknek; akkor az ember olyan lesz, mint a kis növény, elszáradt, de nem halt meg, amelyet azonnal lehet élénkíteni egészséges vízzel és a napsugárral. Pio atya

- Az Úr útján a lélek úgy érzi, hogy nem jár ... hanem repül .

- Legyél teljes egységben az Anyával, és semmilyen kár nem érint
Dicsőség a Magasságosnak.
"Egy ilyen gyengéd anya védelmében és vezérelve folytatom a harcot, amíg Isten akarja, biztonságban és teljes bizalommal, hogy ezzel az anyával soha nem fogok feladni." Pio atya

*
- Ima Pietrelcinai Szent Piohoz
"Ó, dicsőséges Pietrelcinai Szent Pio,
Te, aki szent vagy, és a barátom,
Lelkem vigasztalója, segíts nekem, aki bűnös vagyok,
mert szenvedéseid által jól megérted minden szenvedésemet.
Felszentelem önmagamat és a számomra kedveseket;
Rád bízom az én lelkemet, hogy el tudjam viselni mindazokat a megpróbáltatásokat, amelyek a szívemben vannak;
Rád bízom azt a könyörgést, hogy lelkemet a Kegyelmes Szűzanyának ajándékozzam, hogy Istentől örök üdvösséget szerezhessek;
Rád bízom közbenjárási kérésemet, hogy megszerezzem az isteni jóságtól ...... kegyelmét, amelyre buzgón vágyom.
Vigyél a te oltalmad alá.
Védj meg a gonosz támadásaitól.
És mindenekelőtt közbenjárni a Legmagasabbnál, hogy bűneim megbocsátásával kitartóvá válhassak a jó útjaiban.
Dicsőség az Atyának, a Fiúnak és a Szentléleknek, csakúgy, mint a kezdetekben most és mindörökké ".

*
- Minden pillanatban és még inkább a megpróbáltatások idején éleszd fel az Istenben vetett bizalmadat." Pio atya

- A szidásban is tudni kell, hogyan kell édes és kellemes módon mérsékelni a dorgálást." (Pio atya)

- Jézus Pio-atyának: A világ végéig szenvedésben leszek.

- Bocsáss meg mindenkinek keresztény jótékonysággal." Pio atya

- Arra kérni Jézust, hogy szenteljen meg minket, nem hiúság és nem merészség, mert ugyanaz, mint nagy szeretettel szeretni Őt." Pio atya

- Éld meg hited a keresztény doktrína igazságában. ′′ (Pio atya)

*
- ITT VAN A LEGKEDVELTEBB SZENT: PIETRELCINAI PIO
Az emberek úgy érezték, és ma még jobban érzik, hogy ő egy szent és igazi szent.
A szent népszerűségét nem találják ki, és nem is kényszerítik rá, hanem spontán a közte és az emberek közti összhangból fakad, vagy ha akarjuk, mert az emberek nem annyira taumaturgiai ereje miatt érzik közel, mert kegyelmeket és csodákat ad számunkra, hanem mert értelmezi az igényeinket, átveszi a gondjainkat, olyan alakként mutatja be magát, akinek közeli, ismerősnek érezzük magunkat egy apával, egy testvérrel, akivel megbízhatunk és akire rábízhatjuk magunkat.
Ez ma Padre Pio az emberek számára, és ezért volt ő is, amikor élt, ahogy a krónikák és azok, akiknek volt szerencséjük szorosan megismerni, gyakoriak lenni, földi életében követni. Az ember között szenvedéssel teli ember, mint minden élőlény, aki meghallgatható, nem bűn, hanem szenvedés is; Assisi Szent Ferenc szokása szerint, szandálokkal öltözve, nem az oltáron pontifikált, hanem az Eucharisztia misztériumát egy mindenkit érő belső közlekedéssel ünnepelte. Nem adott pénzt el; csak áldásokat és szemrehányásokat adott; nem vonzza mosolyogva és kedves szavakkal az embereket, de ellökte őket, amikor fanatizmust és szenvedélyt látott. Az emberek úgy érezték, és ma még jobban érzik, hogy ő egy szent és igazi szent. Itt van a San Pio népszerűsége. Az embereknek segítségre, támogatásra, társaságra van szükségük, és ő az egyik szent, akinek közelében érezzük magunkat. Kapucinus szent, aki mellénk áll, remény szavakat mond nekünk, bátorságot ad, nehézségekben támogat, ajtót nyit előttünk, mielőtt kopogtatnánk. Ő nincs felettünk, hanem mellettünk, mellettünk, a házunkban, és szinte akaratlanul is érezzük a közelségét, mert ma már nem emeli fel a hangját, már nem szemrehányó bűnösöket vagy petulánsokat szid, már nem szid minket a szemével, de szívvel, az Istenhez való imádsággal szüntelenül kíséri jótékonysági műveivel, oltalmával.
Nemcsak Szent Pius a legnépszerűbb szent, egy vizsgálat szerint ő a leginkább hivatkozott szent, és ez nem is csoda, mert a legismertebb szentek mindig azok, akikhez az emberek imája megy: az ismertség és a hívás kéz a kézben jár, és kapcsolódnak egymáshoz; az ember imádkozik azokért, akik ismerik egymást, és minél jobban ismeri, annál nagyobb a bizalma iránta, annál intenzívebbé válik az ima, annál sürgetőbb a könyörgés. Ami azonban boldoggá teszi Padre Pio-t és az egész egyházat, az az, hogy Padre Pio amellett, hogy a legnépszerűbb és követett szent, egyúttal a legtöbbet "utánzott" szent volt a szentség felé vezető úton.

*
- Aki úgy harcol, hogy Istenre irányítja a tekintetét, győzelmet fog énekelni." Pio atya


Forrás: Facebook - Szent Pio atya emlékoldal
 
 
0 komment , kategória:  Pio atya és szent Charber  
Babits Mihály: Eucharisztia - Eperjes Károly
  2020-11-17 16:56:42, kedd
 
  Videón szaval Eperjes Károly Link

Imádkozom Eperjes Károlyért ki szintén küzd a vírussal. Az ő egészségére, tüdejére is nagy szükség van és nem csak neki, hanem mindannyiunknak!
Erőt, gyógyulást kívánva mindenkinek, Csaba t.
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
     2/3 oldal   Bejegyzések száma: 26 
2020.10 2020. November 2020.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 482 db bejegyzés
e év: 6233 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 193
  • e Hét: 11823
  • e Hónap: 44977
  • e Év: 278724
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.