Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 18 
Kórházba szállították Böjte Csabát
  2020-11-20 17:36:12, péntek
 
  Nyugalomra van szüksége
...... ...........


Egy közösségi bejegyzés alapján terjedt el a hír, hogy Böjte Csaba ferences szerzetest kórházba szállították, amiről megkérdeztük Csaba testvér rendi elöljáróját.
Urbán Erik ferences szerzetes, a Szent István Királyról Nevezett Erdélyi Ferences Rendtartomány tartományfőnöke kérdésünkre elmondta, hogy Böjte Csabát november 18-án, este kivizsgálás céljából Budapestre, kórházba szállították.
Csaba testvér elutazása előtt úgy döntött, nem kéri a hír kommunikálását, és nem tette ki közösségi oldalára sem. Urbán Erik arra buzdít mindenkit, hogy imádkozzunk Csaba testvérért és mindenkiért, aki koronavírus-betegségben szenved.
Böjte Csaba közvetlen munkatársán keresztül szerkesztőségünkhöz eljuttatott üzenetében elmondta, hálás az érdeklődésekért, azonban kéri, hogy telefonon és más módon se keressék, pihenésre, nyugalomra és gyógyulásra van szüksége.

Böjte Csaba erdélyi ferences szerzetes november 16-án délután osztotta meg Facebook-oldalán, hogy pozitívnak bizonyult a korona vírustesztje. Csaba testvér akkor az alábbi bejegyzést tette közzé közösségi oldalán:
Megvolt a koronavírusteszt, és sajnos pozitív lett az eredmény! Ez a pozitív teszt azt mutatja, hogy nemcsak a külvilágban, de már az én szervezetemben is konfliktus, háború zajlik! Ezt a csetepatét én úgy érzékelem, hogy sokat köhécselek, fáradtabb vagyok, és főleg nem mehetek az emberek közé, nem tarthatok szentmisét, valószínű, hogy nem is tudnék egy órácskát beszélni köhögés nélkül...
2016 őszén tartottam egy sorozatot az áldott békéről. Kollégáimat megkérem, hogy ezeket az elmélkedéseket adják közre esténként 18 órától (magyar idő szerint 17 órától - A szerk.), és ígérem, ha Isten segít, újból elkezdjük a közös élő imádkozást is! Addig imádkozzunk - ahogy lehet, külön-külön -, hogy béke legyen a testünkben, a családjainkban, a munkahelyeken, a népek, nemzetek között, e gyönyörű nagyvilágban! Imádkozzunk, hogy mi, emberek békében tudjunk élni Teremtőnkkel, egymással, és e földön élő növényekkel, állatokkal, minden teremtménnyel! Karácsonyra, a béke ünnepére készülünk, teremtünk békét magunkban és világunkban!
Szeretettel, Csaba t.

Csaba testvér írásunkat követően, a délután folyamán üzenetet tett ki a közösségi oldalára, melyet alábbiakban közreadunk.
Istennek legyen hála azt mondják, hogy stabil az állapotom, én is jól érzem magam, biztonságban. Imádkozom mindazokért kik gondoskodó szeretettel a betegek mellett állnak!
Sokan kérdezik, hogy a Megváltónk által meghirdetett szeretet parancs hol van a mai társadalomban? Egy ilyen fellengzős kérdésre, csak annyit mondok, hogy közegészségügy, de mondhatnák közoktatást is, vagy közbiztonságot is, közvilágítást és még sok életünket meghatározó Krisztusi szeretet parancsból kinőtt kezdeményezésre!
Istenben bízó lélekkel, mindenért hálát adva, Csaba t.

Böjte Csaba közös imafelhívásunk egyik kezdeményezője, melyet november 12-én a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus Titkársága, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem, a Magyar Kurír és az Új Ember szerkesztősége, Csókay András és Szikora Róbert, a világesemény hírnökei, valamint Fodor Réka missziós orvos tettek közzé.
Ebben arról írnak, hogy ,,a pandémia első hulláma enyhülésekor, a tavaszi veszélyhelyzet végén, május 31-én közel három hónap közös imádság után úgy váltunk el, hogy folytatjuk az imádságot, de bíztunk benne, hogy hasonló célból nem kell újra összejönnünk".
,,Most azonban ismét járványügyi veszélyhelyzetben vagyunk, és ismét arra hívunk mindenkit, hogy fejezzük ki együttérzésünket és közelségünket a koronavírus-fertőzésben szenvedők felé, mindazok felé, akik betegek, imádkozzunk elhunytainkért hazánkban és határainkon túl. Mindenkit arra hívunk, hogy szólítsuk meg együtt Istent, aki életünknek és hitünknek forrása" - folytatódik a felhívás.
A járványveszély elvonulásáig a déli imádságot követően fohászkodjunk együtt mindennap Istenhez Erdő Péter bíboros, prímás imádságával, és kérjük a Szűzanya oltalmát Ferenc pápa felajánló imája segítségével.
A közös imát naponta 11.55-től a Magyar Kurír YouTube-csatornáján élőben közvetítjük a Budapest-angyalföldi Szent Mihály-templomból. Az imádságot a kihelyezett Oltáriszentség előtt Kuzmányi István diakónus, főszerkesztő vezeti.

Fotó: Merényi Zita
Magyar Kurír 2020.11.20
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Elindult a Katolikus Karitász adventi segélyprogramja
  2020-11-20 17:30:54, péntek
 
  A családok, idősek, egyedülállók mellett áll a Katolikus Karitász idén adventkor is, de a koronavírus-járvány miatt másképp gyűjtenek, hiszen nincsenek nagy rendezvények, karácsonyi vásárok. A szervezet november 20-án indítja el országos segélyprogram-sorozatát Tárjátok ki a szíveteket címmel: adománygyűjtést hirdet és rászoruló családokat segít a téli időszakban és karácsonykor.
A 1356-os adományvonalon egy hívással 500 forinttal támogathatják a Katolikus Karitász munkáját
Az akció plakátján látható, nyitott tenyérben tartott, hóból formált szív szimbóluma annak, hogy kezünkben van a lehetősége a segítségnyújtásnak. Szívünk kitárásával felmelegíthetjük mások hideg otthonát, ünneppé tehetjük küzdelmekkel teli napjait. A szeretet kézzelfoghatóvá válhat, ha olyat adunk másnak, ami örömet okoz neki, ami kisegíti a bajból, vagy ha egyszerűen csak megajándékozzuk és megélheti, hogy nincs egyedül."
...... .........



Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Advent  
A Katolikus Karitász Szent Erzsébet nyomában
  2020-11-20 17:24:49, péntek
 
  Árpád-házi Szent Erzsébet ünnepén a Katolikus Karitász felhívja a figyelmet azokra közös pontokra, melyek közösek a szervezet munkájában és a szent életében. A segélyszervezet szeretettel gratulál önkéntesének, Szarka Miklósnénak, aki 2020-ban megkapta a Szent Erzsébet rózsája díjat.

- Az elismerést tízen kapjuk - Bemutatjuk a Szent Erzsébet rózsája díj idei kitüntetettjét
Itt olvasható Link

- A Katolikus Karitász Szent Erzsébet nyomában Link
Erzsébet az a személy, aki megfogadta az irgalomra hívást, benne Isten kegyelméből tevékennyé vált a szeretet. Minden karitászmunkatárs és -önkéntes számára valódi példakép. Elődeink is tudták, hogy Szent Erzsébet és a Karitász között mély a kapcsolat, hiszen amikor a már meglévő 39 budapesti és az egyházmegyei karitászszervezetnek koordinálásra és támogatásra volt szüksége, a püspöki kar róla nevezte el az 1931. október 7-én megalapított Szent Erzsébet Karitász Központot.
Bátor volt, odafordult a szegényekhez. Legyőzte a félelmeit, szembeszállt az uralkodói gőgös szemlélettel, megrendítette őt a szegények valósága. Ugyanakkor nem riasztotta el a feladat nagysága, mert első lenni az adakozásban. Ez nagyon hasonlít a Karitásznak arra a szerepvállalására, hogy igyekszünk elsőként megjelenni katasztrófák helyszínén, és segítő kezet nyújtani a szenvedőknek. Devecserben tíz éve ott voltunk akkor, amikor még azt sem lehetett tudni pontosan, hogy milyen anyaggal állunk szemben. Hisszük, hogy ez bátorság, nem vakmerőség. Együtt dolgozunk szakértőkkel, de ugyanennyire fontos az a nyitottság és odafordulás, amit Szent Erzsébet mutat nekünk

 
 
0 komment , kategória:  Női szentek bemutatás  
november 21-i világméretű szentségimádás
  2020-11-20 17:16:06, péntek
 
  Már 110 ország közel 4000 helyszíne csatlakozott a november 21-i világméretű szentségimádáshoz! Még nem késő, csatlakozz Te is! A jelentkezés részleteit és az online bekapcsolódás lehetőségeit a cikkben találod: Link

- Hetedik alkalommal hívjuk a világot közös imádságra november 21-én" - erről is beszélt Fábry Kornél a Cserkészek-NEK podcast adásában. A NEK főtitkára elmondta, a Kongresszusra készülve két olyan ünnepet kerestek a naptárban, ami a legközelebb áll az Eucharisztiához. Így Úrnapjára, valamint Krisztus Király ünnepének előestéjére esett a választás.

Kép linkje Link
 
 
0 komment , kategória:  Szentségimádás  
33. évközi hét péntek 11.20
  2020-11-20 17:11:24, péntek
 
  SZENTLECKE a Jelenések könyvéből
Jelképes látomásában Jánosnak le kell nyelnie a könyvet, vagyis teljesen meg kell értenie Isten határozatait, hogy közölhesse embertársaival.
Én, János, égi hangot hallottam, amely így szólt hozzám:
,,Menj, vedd át a kibontott könyvtekercset az angyal kezéből, aki a tenger és a föld felett áll!" Odamentem az angyalhoz, és kértem, hogy adja át a könyvtekercset. Ő hozzám fordult: ,,Fogd a könyvtekercset, és nyeld le! Gyomrodban ugyan keserű lesz, de a szádban olyan édes, mint a méz."
Átvettem a könyvtekercset az angyal kezéből, és lenyeltem. Számban édes volt, mint a méz: amikor azonban lenyeltem, a gyomrom keserű lett tőle.
Aztán ezt az utasítást kaptam: ,,Ismét jövendölnöd kell a nemzetekről, a különböző nyelvet beszélő népekről és királyokról."
Ez az Isten igéje. Jel 10,8-11

EVANGÉLIUM Szent Lukács könyvéből
A templom az imádság háza.
Amikor Jézus Jeruzsálemben tartózkodott, bement a templomba, és kiűzte onnan a kereskedőket. Ezt mondta nekik: ,,Írva van: Az én házam az imádság háza. Ti pedig rablóbarlanggá tettétek."
Ott tanított azután mindennap a templomban. A főpapok, az írástudók és a nép vezetői az életére törtek. De nem tudták eldönteni, hogy mit tegyenek vele, mert az egész nép odaadó figyelemmel hallgatta (tanítását).
Ezek az evangélium igéi. Lk 19,45-48
...... ...........[kephttps://www.magyarkurir.hu/img1.php?id=110173&v=0&img =c_alexande.jpg][/kep]

Imádság
Uram, Jézusom! Segíts, hogy ne az emberi szenvedélyek, az érzelmek vagy az ösztönök uralkodjanak rajtam, hanem a te szelíd uralmad valósuljon meg bennem! Ne a szokások, az emberi elvárások irányítsák életemet, hanem a te akaratod keresése és teljesítése. Te uralkodj bennem! Te irányítsd az életem! Te vezess az örök üdvösségre! Uram, jöjjön el a te országod!

Elmélkedés
A jeruzsálemi templomhoz érkezve, annak előudvarában Jézus kereskedőket talál, akiktől az áldozatbemutatáshoz szükséges állatokat vásárolták meg a zarándokok. Jézus azonban azt gondolja, hogy ennek itt, az Isten házában semmi helye. Isten Fiaként birtokba veszi az Atya házát és megtisztítja azt mindattól, ami méltatlan az imádás és tisztelet e helyéhez. Jézus mintegy védelmébe veszi Isten házát, eltávolít onnan mindent, aminek nincs ott helye, s újra átadja azt eredeti rendeltetésének, tudniillik annak, hogy ott az Istent imádják és tiszteljék. Cselekedetével, a kereskedők kiűzésével egyértelművé teszi, hogy a templom szent hely, a vallásos emberek istentiszteletének helye, ahol semmi keresnivalója nincs semmiféle gazdasági vagy kereskedelmi tevékenységnek.
Cselekedete után a következőt mondja: ,,Bárcsak felismernéd, ami üdvösségedre szolgál!" Figyelmeztetése egyrészt Jeruzsálem lakóinak, másrészt nekünk is szól.
Jó volna, ha földi életünk minden napján gondolnánk arra, ami halálunk után következik. Jó volna, ha életünk minden cselekedetében és döntésében szerepelne az üdvösség szempontja, s csak olyan dolgokat tennénk, ami közelebb segít minket ahhoz, hogy eljussunk az örök üdvösségre. Miközben végezzük munkánkat és teljesítjük kötelességeinket, ez legyen életünk legfőbb irányultsága és szándéka! Kérjük a Szentlelket, hogy mutassa meg nekünk mindazt, ami üdvösségünkhöz szükséges!
C. Horváth István Sándor
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Útravaló – 2020. november 20
  2020-11-20 17:07:16, péntek
 
  ézus viszonya a templomhoz: ,,Az én házam az imádság háza, ti pedig rablók barlangjává tettétek." Nyilvánvaló, hogy a tisztelet nem a köveknek szól, hanem Istennek, a templom Urának. Markáns üzenet a mai aggodalmaskodóknak: a templomba kitett szent tárgyak (rózsafüzér) vagy vallásos könyvek árusítása elsősorban nem kereskedelmi célzatú, hanem minden esetben a hitélet előmozdítását, az imádságban való elmélyülést szolgálja. A közösség egy-egy tagja vagy vezetője komoly szellemi befektetést és munkát végzett megjelentetésében. A fanyalgás helyett hála és köszönet nekik érte.

Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  Útravaló_Adoremus  
Operatív Törzs: elindult az országos csoportos tesztelés
  2020-11-20 17:05:07, péntek
 
  Míg az előző napon 4204 volt, addig péntekre 4376-ra ugrott az igazolt COVID-19 fertőzöttek száma
Országosan 4440 fővel nőtt a fertőzöttek száma, elhunyt 96 beteg.
Kép eredete: Link
...... ............



- Operatív Törzs: elindult az országos csoportos tesztelés.
A fertőzöttségi adatok egy kicsit kedvezőbbnek tűnnek a lakosság fegyelmezettségének köszönhetően, de ebből következtetést még nem lehet levonni, a korlátozó intézkedések eredményei a bevezetésük után két héttel láthatók - közölte az országos tiszti főorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős Operatív Törzs pénteki online sajtótájékoztatóján. Kiemelte, a jól karban tartott és kontrollált krónikus betegséggel a kockázatok csökkenthetők.
György István területi közigazgatásért felelős államtitkár az országos tesztelésről azt mondta, teljesebb képet kaphatunk arról, hogy az egészségügyi és oktatási területen a fertőzöttek száma és aránya milyen - írja tudósításában az Origo.
Több mint 350 ezer embert fognak tesztelni a következő időszakban, a tesztelésben nem kötelező a részvétel - mondta György István, de mindenkit arra kért, hogy vegyen részt benne. Elsőként a szociális intézményekben, majd az óvodákban és bölcsődékben tesztelnek.

Részletesen itt olvasható Link
 
 
0 komment , kategória:  Katasztrófa  
33. évközi hét csütörtök esti szentmise 11.20
  2020-11-20 16:53:26, péntek
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Csiksomlyo szentmisék  
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 18 
2020.10 2020. November 2020.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 482 db bejegyzés
e év: 6233 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3100
  • e Hét: 14730
  • e Hónap: 47884
  • e Év: 281631
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.