Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/4 oldal   Bejegyzések száma: 31 
Fogyókúrához tippek
  2020-11-29 21:30:05, vasárnap
 
  Talán Ön is küszködik a fogyókúrával, lehet, hogy már mindent megpróbált, de nem akar semerre sem mozdulni a mérleg nyelve. Csak nehogy valamilyen fogyókúrás kiegészítőt vásároljon végső kétségbeesésében. Próbálja ki a következő trükköket, mert ha legalább erre a három dologra odafigyel, végre beindulhat a fogyás.

Lelkileg is megkönnyebbül, ha látja, hogy nem lehetetlen a súlyfeleslegtől megszabadulni, csak eddig nem a megfelelő eszközöket vetette be. Lássuk is, melyek azok a tényezők, amelyek segítségére lehetnek a fogyásban.

Ha már reggel szeretné kicsit felpörgetni az anyagcseréjét, akkor javaslom, hogy igyon meg éhgyomorra 3 dl langyos vízben elkevert friss citromlevet. Ettől garantáltan elkezdődik majd a zsírégetés, csak ne akarjon azonnali eredményeket.

Az egészséges fogyást rostos és fehérjedús ételek fogyasztása is támogatja. A szénhidráttartalmú ételeket csökkenteni szükséges, míg fehérjét és rostban gazdag ételeket bátran ehet. Ezek a táplálékok ugyanis eltelítenek, így kevésbé érzi magát éhesnek, kevesebbet fog enni és így a fogyása is beindul hamarosan.

Cukrot és cukros ételeket csak mértékkel fogyasszon. Logikus, ha kevesebbet fogyasztunk ezekből, akkor ez testsúlycsökkenést fog eredményezni. Ne higgyen a light feliratú ételeknek és italoknak, mert ezek is hizlalnak.

Nem mindegy az adag sem. Ha nem tud kisebb adagot szedni a tányérjára, akkor egy kicsit csalhat úgy, hogy egy jóval kisebb tányért használ, és csak ennyi legyen egy-egy alkalommal az ételadagja, ami erre ráfér. Már az is segíthet a fogyásban, ha nem esszük tele magunkat.

A hidratációról se feledkezzen meg. Ha szeretnénk lefogyni, lényeges, hogy hidratáltak maradjunk. Ha a testünk szomjazik, úgy nem tud zsírt égetni, a megfelelő folyadékfogyasztás jót tesz az anyagcserének.

Ha csökkentjük a szénhidrátbevitelt, akkor a fogyás is beindulhat. Ha minden étkezéshez szénhidrátot eszünk, akkor ne csodálkozzunk, hogy a fogyás várat magára. Próbáljunk kevesebb rizst, kenyeret, péksüteményt, fehér lisztből készült ételeket enni, és hamarosan látni fogjuk az eredményt.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Diéták és fogyókúrák  
Csicsóka jó hatásairól
  2020-11-29 21:27:16, vasárnap
 
 



Egy csodagumó, ami segít a fogyásban, és a bőrt is gyönyörűvé varázsolja.

Földi alma, jeruzsálemi articsóka, csókapityók: ez a csicsóka, amit sokáig a szegények krumplijaként emlegettek, holott a burgonyának egy sokkal édesebb és egészségesebb alternatívájáról van szó, ami mára a legjobb éttermek étlapján szerepel.

A csicsóka Észak-Amerikából indult hódító útjára, Magyarországra pedig az 1600-as években, még a burgonya megjelenése előtt eljutott. Ennek ellenére a mai napig méltatlanul mellőzött, nagyon finom és hasznos gumós növényről van szó, ami a diétás étrendbe is remekül illeszkedik.
Mi mindent tartalmaz a csicsóka?

Olyan értékes vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaz, mint a bőrszépítő hatású béta-karotin - ami az A-vitamin provitaminja -, B-vitamin és C-vitamin, de gazdag kalciumban, cinkben, foszforban, káliumban és vasban is. A csicsókagumót a fogyókúrázók mégsem elsősorban a benne található vitaminok vagy ásványi anyagok miatt kedvelhetik.

A csicsókagumónak nagyjából ötször magasabb a rosttartalma, mint a sima burgonyának, 100 grammja 3,1 gramm élelmi rostot tartalmaz, ezzel szemben a krumpli csupán 0,6 grammot. Fő hatóanyaga az inulin nevű rostanyag, amely emésztetlenül halad át a bélrendszeren, így eljut annak alsó részére is, ahol a hasznos baktériumok tápanyagaivá válhat. Ezzel párhuzamosan gátolja a rossz baktériumok elszabadulását, ezáltal javul az emésztés és a szervezet általános egészsége.

Rosttartalma továbbá egyenletessé teszi a szénhidrátok lebontását és felszívódását, mindezt úgy, hogy a vércukorszintet sem dobja meg közben. Étvágycsökkentő hatású.

Így fogyaszd a csicsókát
A gumók jól tűrik a szárazságot és a hideget egyaránt, így novemberben is ültethető. Italpor vagy akár tabletta formájában is beszerezhető, de a bevásárlóközpontok polcain is bőven akad csicsóka, amiből isteni finom, egészséges és sokféleképpen variálható ételeket készíthetsz.
Kezdetben elég, ha a szokásos, hizlaló krumpliköretet váltod ki vele, és fokhagymás csicsókapürét készítesz. A főzéssel vigyázz, mivel a puhulást követően gyorsan szétesik. A későbbiekben készíthetsz belőle finom krémlevest, de halakhoz és az olajos magvakhoz is remekül passzol.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Szívünk egészségéért
  2020-11-29 21:19:25, vasárnap
 
 



A szívünk egészségére nagyon kell vigyáznunk, hiszen nagyon törékeny. Már gyermekkorban érdemes átállni az egészséges táplálkozásra, hiszen az artériák már ebben a korban is sérülhetnek, majd akár már 20 évesen is elkezdődik a plakkok képződése az artériák falán, melyek ennek hatására megkeményednek és merevvé válnak. Sajnos emiatt a véráramlás nem lesz megfelelő, ez pedig nemcsak szívinfarktust, hanem akár agyvérzést is előidézhet.

A táplálkozásnak kitüntetett szerepe van a szívünk egészségének megőrzése érdekében. Egy kutatásba olyan embereket vontak be, akik korábban egészségtelenül étkeztek és az artériájukon már plakkok képződtek, azonban a vizsgálati időszak alatt növényi alapú étrendre tértek át.

A növényi étrend komoly változásokat hozott. A vizsgálat végén a kutatók meglepő eredményeket tapasztaltak: megszűntek a szívbetegségre jellemző tünetek és eltűntek az artériák faláról a plakkok. Ezzel bebizonyosodott, hogy a növényi alapú táplálkozás mennyire hasznos a szervezet számára a betegségek megelőzésében, de akár a kezdődő betegségek is visszafejlődhetnek, így nincs szükség gyógyszerekre.

Mit érez egy erős dohányos ember? Mivel sok cigarettát szív, így akár minden nap rosszul érezheti magát, fájhatnak a légzőszervei, nehezen kap levegőt. Nem beszélve a köhögésről, a zihálásról és a sípoló légzésről. Mi történne, ha leszokna a dohányzásról? Napról napra egyre kevesebb tünettel kellene számolnia, csökkennének azok a szimptómák, amelyek a dohányzás miatt alakultak ki. De ha csak csökkenti a napi adagot vagy gyógyszereket szed a tünetek mérséklésére, attól még megmaradnak a problémái.

Nincs ez másként a plakkokkal sem. Hiába szedünk például olyan gyógyszert, ami csak elfedi a tüneteket, a kialakult helyzet attól még nem változik. Azonban, ha az okot megszüntetjük meg, ha kiiktatjuk a problémát okozó tényezőket - például dohányzást, mozgásszegény életmódot, alkoholfogyasztást -, akkor javulásra számíthatunk.

A testünk egy csodálatos ,,szerkezet", hiszen képes az öngyógyulásra, csak a lehetőséget kell megadni számára. Ha leszokunk a dohányzásról, idővel annyira kitisztul a szervezetünk, mintha soha nem is dohányoztunk volna. Vannak, akik a drasztikus módszerre esküsznek, míg másoknak a fokozatos leszokás válik be. Tűzzön ki egy napot, amikortól nem dohányzik, amikor áttér egy egészségtudatos életre, és meglátja, hamarosan javul az állapota.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Mókus mogyoróval
  2020-11-29 21:13:23, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Mókusok  
Mókus dióval
  2020-11-29 20:56:43, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Mókusok  
Mókus a fán
  2020-11-29 20:53:38, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Mókusok  
Kismókusok
  2020-11-29 20:51:52, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Mókusok  
Mókus a víznél
  2020-11-29 20:37:57, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Mókusok  
Szirti fecske
  2020-11-29 20:35:52, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Állatvilág  
Tündérfátyol virág
  2020-11-29 20:33:42, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Erdők-mezők növényei   
     2/4 oldal   Bejegyzések száma: 31 
2020.10 2020. November 2020.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 692 db bejegyzés
e év: 3611 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5948
  • e Hét: 14730
  • e Hónap: 46216
  • e Év: 250917
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.