Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/3 oldal   Bejegyzések száma: 25 
Betlehemes kisfilm a pasaréti ferencesektől
  2020-12-21 18:41:07, hétfő
 
  A járvány ellenére sem kell lemondanunk idén a pásztorjátékról. Az angyalok munkáját megkönnyítendő és a vírus terjedését nehezítendő a pasaréti ferences rendház lakói idén egy húszperces betlehemes kisfilmmel készülnek december 24-ére, amely reflektál napjainkra, és visszarepít minket az időben Jézus születéséhez.
A Pasaréti Ferences Plébánia YouTube-csatornáján december 24-én 15 órától élő adásban élhetik át a nézők az első Betlehem megelevenedését. A kisfilm az első vetítés után szabadon visszanézhető lesz ugyanott. Youtube oldal Link
A családok mellett sok szeretettel ajánlják a készítők a betlehemes kisfilmet azoknak a plébániáknak is, ahol a járvány megnehezítette a karácsonyi készületet.


Forrás: Pasaréti Ferences Plébánia
Fotó: Pasaréti Ferencesek Facebook-oldala

Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  Karácsonyi üdvözlet  
Fekete István: Tüskevár film
  2020-12-21 17:42:44, hétfő
 
  Videó Link

Lejátszási idő másfél óra
 
 
0 komment , kategória:  Filmek  
Szentmise a Torontoi Szent Erzsébet templomból 12.20
  2020-12-21 17:39:03, hétfő
 
  Forrai Tamás beszéde

Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Kegyhelyek   
Szentmise - 2020. december 19.
  2020-12-21 17:36:34, hétfő
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét Szentangyaloktemplom  
Vasárnapi beszéd 2020.12.20.
  2020-12-21 17:34:13, hétfő
 
  Pál Feri vasárnapi beszéde Angyalföldi templom
Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Biblia - szentírások  
Adventi ráhangoló: 12.21
  2020-12-21 17:31:04, hétfő
 
  Isten veled akar találkozni, hogy boldoggá tegyen.
A nap kihívása
Gondolj ma Istennel való kapcsolatodra úgy, mint vőlegény és menyasszony kapcsolatára. Tudod-e, elhiszed-e, hogy Isten vágyik a veled való találkozásra, hogy boldoggá tehessen téged?

Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Advent  
Azokban a napokban Mária útra kelt
  2020-12-21 17:27:11, hétfő
 
  ...... .........


Azokban a napokban Mária útra kelt, és a hegyek közé, Júda egyik városába sietett. Belépett Zakariás házába, és köszöntötte Erzsébetet. Amikor Erzsébet meghallotta Mária köszöntését, szíve alatt megmozdult a magzat, és a Szentlélek betöltötte Erzsébetet. Hangos szóval így kiáltott: ,,Áldott vagy te az asszonyok között, és áldott a te méhednek gyümölcse! De hogyan lehet az, hogy Uramnak anyja látogat el hozzám? Mert íme, amikor fülembe csendült köszöntésed szava, örvendezve felujjongott méhemben a magzat! Boldog, aki hitt annak beteljesedésében, amit az Úr mondott neki!" Lk 1,39-45
*
Útravaló
Áldott vagy te az asszonyok között, és áldott a te méhednek gyümölcse!" Mária elmegy rokonához, Erzsébethez. Egyrészt azért, mert az emberek félremagyarázták anyaságát, hiszen nem tudták a titkot. Másrészt, hogy megossza örömét Erzsébettel, aki szintén gyermeket vár. A Szentlélek indítja Erzsébetet arra, hogy ne rokonaként, hanem Urának anyjaként köszöntse. De nemcsak az anyák adják jelét az örömnek, hanem a tudattalan magzat is megérzi ezt az erőt, és felujjong. Öröm a Szentlélekben! Az Úr köztük van, és szeretete örömmel tölti el őket. Az Isten tud csodálatos feladatot adni, és segít annak végrehajtásában is. Bátorságot ad. Ma odafigyelek azokra, akikkel találkozom.
Magyar kurír

Elmélkedés
Miután Mária az angyali üdvözletkor azt is megtudta, hogy rokona, Erzsébet is gyermeket vár, elhatározza, hogy meglátogatja őt. E látogatásról számol be a mai evangélium. Találkozik a két gyermeket váró anya. Nem lehet más e találkozás célja, minthogy megosszák egymással örömüket. A gyermeket váró asszonyok boldog ujjongása cseng ki minden szavukból. Mindkettőjükkel csoda történt. Erzsébet idős kora ellenére gyermeknek adhat életet. Az isteni beavatkozás nélkül neki és férjének, Zakariásnak nem született volna gyermekük. De a Mindenható kiválasztotta őket, megajándékozta őket az apaság és az anyaság örömével. Mária szintén csodás módon, az isteni közreműködésnek köszönhetően, a Szentlélek erejéből lehet anya. Az ő esetében Isten irgalma nem csak neki személyesen szóló ajándék, hanem az egész emberiségnek nyújtott ajándék. Hiszen Mária gyermeke Isten mindannyiunknak szóló ajándéka. Illő, hogy a két asszony öröméhez és boldogságához mi is csatlakozzunk. Illő, hogy mi is örvendezzünk annak, hogy Isten Fia gyermekként születik meg.
Erzsébet többek között ezt mondja köszöntésében Máriának: ,,Boldog, aki hitt annak beteljesedésében, amit az Úr mondott neki!" (Lk 1,45). E kijelentéssel kiszélesedik az evangélium üzenete. Ez nem csupán Erzsébet Máriának szóló szava, hanem Isten minden embernek szóló üzenete a Szentíráson keresztül. A hit számomra is az öröm forrása.
C. Horváth István Sándor

Imádság
Mindenható Istenünk! Te mindent megtehetsz. Te vagy az élet és az újjászületés ajándékozója. Üdvözítő terved szerint az idők teljességében Fiadat, Jézust küldted el közénk. Ő mindenben vállalta emberi sorsunkat, mert te úgy akartad, hogy példát mutasson nekünk életével, halálával és feltámadásával. Egyedül Jézus Krisztus által érthetem meg a te végtelen isteni szeretetedet és jóságodat. Segíts, hogy felismerjem Fiadban a Megváltót!

Hanganyag Link
 
 
0 komment , kategória:  Karácsonyi üdvözlet  
Rorate szentmise 12.18 - Angyali szólítás
  2020-12-21 17:19:03, hétfő
 
  Videó Link

...... ........



Nagyobbb kép Link
......



......


Felolvasó
...... .........


- Az Úr maga ad nektek jelet!
Advent idejében kapcsolatainkat igyekeztünk megerősíteni, mint istennel, mint a másik emberrel.
A keresztelő alakjában felfedezhettük, hogy a kemény aszkéta életet élő ember is elbizonytalanodhat
ereje, biztonság érzete csökkenhet. Saját életünkben is megtapasztalhatjuk az elbizonytalanodást, a sikertelenséget,. Azt, hogy másképp alakulnak a dolgok, mint ahogy vártuk - reméltük.
Ilyenkor újabb jelekre van szükségünk. De vajon nyitva van-e a szemünk, a szívünk, a fülünk ezekre a jelekre? Mert sokszor halkan, alig láthatóan kapjuk a megerősítő jelzést. A világ zaja sokszor elnyomja, a sokféle történés eltakarja azt, amit a másik, vagy Isten mondani, jelezni akar.
József, az igaz ember, mielőtt döntene, Istenre figyel. Mi történt, miért történt, mi az Ő akarata ebben a helyzetben? Egy fiatal korombeli karácsonyi darab egyik dala Józsefről szólt, rákérdezve a mai evangélium által megmutatott helyzetre. ,,Mért hitted el, hogy az emberek közt ő az egyetlen? Azért, mert hittem benne és nagyon szerettem."
Szeretetünk az az erő, amely segít, hogy meghalljuk, észrevegyük a másik által küldött apró jeleket is. Szeretetünk megnyit a másik ember felé, és rajta keresztül megnyit az Isten felé. A közelgő karácsony ünnepe akkor lesz igazi, szép és felemelő, ha meg tudjuk nyitni szívünket Isten felé. Ha nyitott szívvel közelítünk az ünnephez, akkor megtapasztaljuk, hogy az Úr maga ad nekünk jelet, hogy kegyelmével eláraszt születése által!.
Forrás: Nagytétény plébánia

Aszkézis szó jelentése: az emberi természet alacsonyabb rendűnek tekintett erőinek, vágyainak módszeres megfékezése, visszaszorítása a lélek tökéletesedésének reményében.
A kereszténységben
A szó a Szentírásban egyszer fordul elő; ehelyett rokon fogalmai számtalanszor, például a böjt (az Ószövetségben gyakran: önsanyargatás), az önmegtagadás és a virrasztás. Az egyházi irodalomban a 3. században Alexandriai Kelemen és Órigenész honosította meg
További részletek itt olvasható Link
 
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét Szentangyaloktemplom  
Máriapócs Kegyhely élő közvetítése 2020.12.20
  2020-12-21 17:14:39, hétfő
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Kegyhelyek   
Rorate IV hét, hétfő 12.21 Csíksomlyó
  2020-12-21 17:11:45, hétfő
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Csiksomlyo szentmisék  
     2/3 oldal   Bejegyzések száma: 25 
2020.11 2020. December 2021.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 594 db bejegyzés
e év: 6233 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4168
  • e Hét: 15230
  • e Hónap: 27906
  • e Év: 261653
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.