Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 18 
Pietrelcinai Szent Pio Emlékoldal karácsonyra
  2020-12-23 21:55:56, szerda
 
  ...... ......


Kedves, hűséges oldalam kedvelői !
Szent Pio atya áldásával kívánok mindenkinek áldott, kegyelmekben gazdag Karácsonyi Ünnepeket !
'A királyok méltósága, az angyalok tisztasága, a pásztorok egyszerűsége ragyogja be Karácsonyunkat és adjon lelkünkbe hitet - remény és szeretetet!

*
- Az Egyháznak minden ünnepe szép... a Húsvét, igen, a megdicsőülés..., de a Karácsonyban olyan melegség van, olyan gyermeki báj, amely megindítja egész szívemet. Pio atya

...... ........... ........



- A szegénység, az alázat, az elutasítás, a megvetés veszi körül a testté tett Igét; de mi abból a sötétségből, amelyben ezt az Igét testté varázsolta, egyet megértünk, hangot hallunk, fenséges igazságot pillantunk meg. Mindezt szeretetből tetted, és csak a szeretetre hívsz meg minket, csak szeretetről szólsz hozzánk, csak a szeretet bizonyítékát adod nekünk.
.........



- Követték a csillagot
A hit minket is vezet, biztosan haladunk fénye mögött. Követjük az utat, amely Istenhez vezet, az Ő országába. A háromkirályok is így követték a csillagot, a hit szimbólumát, és így eljutottak a kívánt helyre. Pio atya
...... .............



- Legyen a szívünk egy kis jászol, ahol Jézus megszületik."Pio atya
 
 
0 komment , kategória:  Karácsonyi üdvözlet  
Megváltó születését ünnepeljük 12.25
  2020-12-23 19:42:30, szerda
 
  December 25-én Isten Fia, Jézus Krisztus földi születését ünnepeljük. Ez az üdvtörténet központi eseménye, mert aki született, nemcsak egy az emberek közül, hanem Isten Fia, a Megváltó, a Világ Világossága. Jézus születése mindenki számára üdvösséget hoz, aki engedi, hogy lelkében a kegyelem által megvalósulhasson az Úr szándéka.
...... ...........


A keresztény hit szerint Jézus a próféták által megjövendölt Messiás, aki megváltja az emberiséget a bűneitől. Az üdvtörténetben születéséről tanúskodnak az Ószövetség prófétáinak jövendölései, az úgynevezett messiási jövendölések. Ezek közül az egyik legismertebb Izajás próféta jövendölése a Gyermekről (Iz 7,14), amelyet Szent Máté evangélista a gyermekségtörténet elbeszélésekor belesző a történetbe, amikor ezt írja: ,,Mindez pedig azért történt, hogy beteljesedjék az Úr szava, amit a próféta által mondott: »Íme, a szűz méhében fogan és fiút szül, és a nevét Emmánuelnek fogják hívni«. Ez azt jelenti: Velünk az Isten" (Mt 1,22-23).
Jézus Krisztus születése az üdvösségtörténet központi eseménye. Ő a Fiú, a Logosz, az Ige, akire az ószövetségi nép ősidök óta várt. Jézus az idő kezdete előtt születő Fiú, ahogy a Hiszekegyben megvalljuk: ,,Hiszek az egy Úrban, Jézus Krisztusban, Isten egyszülött Fiában, aki az Atyától született az idő kezdete előtt. Isten az Istentől, világosság a világosságtól, valóságos Isten a valóságos Istentől. Született, de nem teremtmény, az Atyával egylényegű és minden általa lett."
Karácsony éjszakáján ez a kisgyermek, az Istengyermek születik meg Szűz Máriától Betlehemben. Jézus születése hármas születés: az öröktől való, a földi (történeti) és a kegyelmi (a hívők lelkében való) születés. A hagyomány nem őrizte meg Jézus születésének kalendáriumi napját. Az első századokban az Egyház vízkereszt ünnepén ünnepelte a karácsonyt, ahogy a keleti egyházakban sokáig megmaradt ez a szokás. Nyugaton I. Gyula pápa 350-ben nyilvánította Jézus születésének napjává december 25-ét. Az időpont kiválasztása nagy valószínűség szerint azért esett erre a napra, a téli napforduló közelébe, mert a római birodalomban ez a nap volt a Sol invictus, a legyőzhetetlen nap ünnepe. Így Jézus születésének ünnepe szimbolikusan Isten Fiának, a világ Világosságának születésnapjává vált.
A Megváltó születését sokáig csak a templomokban ünnepelték, ilyen a mai napig az egyetlen éjjel bemutatott katolikus szertartás: a hagyományos éjféli szentmise karácsony szent napján. Az évszázadok során különböző szokások kapcsolódtak még az ünnephez, mint a Betlehem készítés, a karácsonyfa-állítás, a pásztorjáték, regölés és még sorolhatnánk a szép hagyományokat.
Az első jászolt Assisi Szent Ferenc állította fel 1223-ban, egy grecciói templomban. A betlehemi jászol segít megértenünk karácsony titkát, mert a Fiú alázatáról és irgalmas jóságáról beszél, aki ,,noha gazdag volt, szegénnyé lett" (2Kor 8,9) értünk. Szegénysége gazdaggá teszi azt, aki befogadja.
A karácsonyfa Isten ajándékozó szeretetének szimbóluma. Először a XVI. században a német evangélikusok állítottak karácsonyfát otthonaikban. Örökzöldje az örökkévalóságra, háromszög formája a Szentháromságra utal, ágai a keresztet idézik. A karácsonyfa gyertyái a született Világosságnak, díszei pedig az örök dicsőségnek jelei. A fa tetején a karácsonyi csillag azt fejezi ki, hogy a karácsonyfát állító ember otthona ugyanaz a betlehemi barlang lett, amely fölött megállt az újszülött Jézusra mutató csillag.

- December 25-e, karácsony napja a család bensőséges ünnepe. A családtagoktól körülvett karácsonyi asztal a hívő ember számára az oltár jelképe és a család egységének és összetartozásának is szimbóluma. Az ünnep alkalom arra, hogy felismerjük és elfogadjuk Isten minden embert megérintő szeretetét, amely átragyog a betlehemi éjszaka ridegségén és meghitté változtatja azt. Az idei évben különleges lesz a karácsony a világjárvány miatt, a családok szűk körben tudnak csak ünnepelni, de talán így még inkább a lényegre tudunk majd figyelni, a nagy összejövetelek helyett békés nyugodt várakozással engedjük, hogy a Kisded Jézus megszülethessen bennünk. Karácsony lényege, hogy Isten emberré lett, azaz belépett a mi világunkba. Azért jött közénk, hogy választ adjon az élet értelme után kutató emberiség nagy kérdéseire, hogy megmutassa mindenkinek, az egyetlen valóban járható út az, ha őt követjük, aki ,,az út, az igazság és az élet" (Jn 14, 6), és szeressük úgy Istent és embertársainkat, ahogyan ő szeret bennünket.


Forrás: MKPK Sajtószolgálat
Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  Karácsonyi üdvözlet  
Imádkozzunk napról napra a járvány megszűnéséért! 12,23
  2020-12-23 19:12:56, szerda
 
  Angyalföldi templom Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Budapest képekben, hírek  
Rorate szentmise 12.22
  2020-12-23 19:10:52, szerda
 
  ........



...... ......


Földi István esperes plébános atya gondolatai /Veszprém tapolcai kerület esperese/
...... ...........


Íme a szűz fogant fiút szül és Emánuelnek nevezi, ami annyit jelent: velünk az Isten. Egyszerű mégis teremtői mélységeket hordozó szavak. Pedig itt kimondhatatlan szavakban foglalható titok valósul meg.
Az ember teremtett értelmével föl nem fogható valóság lép be. az emberi emlék világba. A teremtő teremtménnyé lett.. Mária életében berobban az Isten angyala. Vele kezdődik el az üdvösség történet, s ebben ő maga is közre működik, amikor világra szüli Jézust, aki minden embert üdvözíteni fog. Ez az Isteni terv egyedül álló és kivételes módon Máriában valósult meg. De az Isten által meghatározott mértékben minden egyes hívőben valóra kell váljon A ma embere gyakran menekül az Isten által eltervezett megváltás titka elöl. Az alázatban és szolgáló szeretetben végrehajtott megváltás nem imponál az emberek többségének.Éppen ezért szeretnék kivonni magukat alóla Vagyis menekülnek a kereszténységtől, vagy ki alakítják a saját útjukat. Vallásos vagyok a magam módján - mondják. Hozzájuk küldi Isten a kegyelmének angyalát és biztatja ma is az embereket. "Ne félj" az angyal így lesz karácsonyi angyallá számodra is és arra kér, hogy vállald a számodra sokszor oly érhetetlen és erőidet képességeidet felülmúlni látszó Isten szolgálatot.
Hiszen az Isten az alkotója ennek a világnak. Ő tudja miben hibásodott meg a világ mechanizmusa..
és mi szolgál megjavulásra.
A karácsonyi titok már a Húsvétot is megvilágitja. Rá mutat annak eredetére és születésére, aki a világ üdvösségéért meghal a kereszten. Ő az Isten fia a megtestesült ...Ezért nincs más feladatod, mint hogy életedet Máriához igazítsad, utánozd Őt a kegyelem iránti hűségben, az Isten iránti állandó nyitottságba. S amint Máriában a kegyelem teljessége az Isten és az emberek iránti szeretetben bontakozott ki - ugyan úgy kell növekednie benned az Isten és az emberek iránti szeretetnek
Mária Igenje a mi igenünk.

Interneten nem találtam forrásanyagot.
 
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét Szentangyaloktemplom  
Adventi ráhangoló: 12.23
  2020-12-23 18:56:37, szerda
 
  Az Úr közel van. Veled van!
A nap kihívása
Küldött vagy. Kihez? Hogyan készíted az Úr útját mások lelkében, szívében?

Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Advent  
roráté szentmise a Pécsi Székesegyházban 12.23
  2020-12-23 18:48:28, szerda
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Pécs_Havas boldog asszony   
Rorate IV hét, Szerda 12.23 Csíksomlyó
  2020-12-23 18:46:57, szerda
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Csiksomlyo szentmisék  
Adventi köznapok - december 23.
  2020-12-23 18:44:16, szerda
 
  OLVASMÁNY Malakiás próféta könyvéből
Az Úr megjelenését ,,angyal" készíti elő. A Megváltó előhírnöke - miként Illés - a bűnbánat tüzével tisztítja a szíveket.
Ezt mondja az Úr, a mi Istenünk: ,,Íme, elküldöm hírnökömet, hogy elkészítse előttem az utat. Hamarosan belép szentélyébe az Úr, akit kerestek, és a szövetség angyala, aki után vágyakoztok. Lám, már jön is! - mondja a Seregek Ura. De ki tudja majd elviselni jövetele napját? És ki maradhat állva, amikor megjelenik? Mert olyan, mint az olvasztók tüze és a ványolók lúgja. Leül, mint az ezüstolvasztó és tisztító mester. Megtisztítja Lévi fiait, megnemesíti őket, mint az aranyat és az ezüstöt szokás, hogy igazságban mutassanak be áldozatot az Úrnak." Júda és Jeruzsálem áldozata tetszeni fog akkor az Úrnak, éppúgy, mint a régmúlt időkben, mint az első években. Nézzétek, elküldöm nektek Illés prófétát, mielőtt elérkeznék az én nagy és félelmetes napom. Ő újra a fiak felé fordítja az apák szívét, és az apák felé a fiak szívét, nehogy elmenjek és átokkal sújtsam a földet.
Ez az Isten igéje. Mal 3,1-4.23-24

EVANGÉLIUM Szent Lukács könyvéből
Keresztelő Szent János születése.
Amikor elérkezett Erzsébet szülésének ideje, fiúgyermeket szült. Szomszédjai és rokonai meghallották, hogy milyen irgalmas volt hozzá az Úr, és együtt örült vele mindenki. A nyolcadik napon jöttek, hogy körülmetéljék a gyermeket. Atyja nevéről Zakariásnak akarták hívni. De anyja ellenezte: ,,Nem, János legyen a neve." Azok megjegyezték: ,,Hiszen senki sincs a rokonságodban, akit így hívnának!"
Érdeklődtek erre atyjától, hogyan akarja őt nevezni. Atyja írótáblát kért, és ezeket a szavakat írta rá: János a neve." Erre mindnyájan meglepődtek. Neki pedig megnyílt az ajka, és megoldódott a nyelve: szólni kezdett, és magasztalta Istent.
Akkor félelem szállta meg az összes szomszédokat, és Júdában meg az egész hegyvidéken erről az eseményről beszéltek. Aki csak hallott róla, elgondolkodva mondta: ,,Mi lesz ebből a gyermekből? Hiszen nyilván az Úr van vele."
Ezek az evangélium igéi. Lk 1,57-66
...



Útravaló
Keresztelő János születésével beteljesedett a Zakariásnak adott jövendölés, és megszűnik az apa némasága. Erzsébet és Zakariás is a János nevet akarja adni a gyermeknek, a jelenlévők nagy csodálkozására, mert nem neveztek senkit így a rokonságban. A Jechonan név jelentése ugyanis: ,,Isten irgalmas"; rávilágít, hogy az Úr mindig megelőzi az embert irgalmas szeretetében, jótéteményeiben. A Megváltót ő küldi el közénk, nem érdemeink alapján, sőt, bűneink és elfordulásaink ellenére. Isten mindig zavarba hoz szeretetével. Ez a szeretet megnyitja a lezárult ajkakat és a bezárult szíveket. Élővé teszi az élettelent. Föltámaszt minden megholtat. Akarod ezt a szeretetet? Már a tiéd.
Magyar Kurír

Elmélkedés
Az események sorát folytatva a mai napon Keresztelő János születésének történetét olvassuk az evangéliumban. Mária távozása után kis idővel Erzsébet megszüli fiát. Az evangélista rövid megjegyzése így hangzik: ,,Szomszédai és rokonai meghallották, hogy milyen irgalmas volt hozzá az Úr, és együtt örült vele mindenki" (Lk 1,58). Ne menjünk el szó nélkül a kijelentés mellett!
Zakariás és Erzsébet ekkor már idősek voltak. Évek, évtizedek óta éltek házasságban, de nem született gyermekük és ez sokak szemében szégyen volt. Amikor házasságot kötöttek, bizonyára ők is azt tervezték, hogy gyermekeknek fognak életet adni, szeretetben fogják őket felnevelni, s gondoskodásukat majd azzal fogják gyermekeik meghálálni, hogy idős korukban segítik őket, támaszkodhatnak rájuk. De az évek során nem teljesült ez az álmuk, vágyuk. Most viszont sok évi várakozás után, amikor már semmi reményük sem volt rá, mégis gyermekük születik. És ezt a gyermeket Istennek köszönhetik. Ez a gyermek Isten áldása. Gyermekük az irgalmas Isten ajándéka. Igaz mindez a gyermekre, Jánosra és minden gyermekre. A gyermek születése hallatán mindenki örül, s a szülők örömét növeli a rokonok és ismerősök öröme.
Jézus születésének ünnepéhez közeledve engedem-e, hogy Isten öröme eltöltsön, egyre jobban betöltse szívemet?
C. Horváth István Sándor

Imádság
Jöjj el népek várakozása, Jézus Krisztus, örvendeztess meg minket isteni jelenléteddel. Nagy szükségünk van tanácsra, segítségre, oltalomra. Ha saját erőnkből akarunk választani jó és rossz között, könnyen tévedésbe esünk, s észrevétlenül becsapjuk magunkat. Ha jók szeretnénk lenni hiányzik belőlünk az erő és a bizalom. Amikor szembe akarunk szállni a gonosszal, gyakran gyengének bizonyulunk és alul maradunk. Jöjj, Urunk, és világosítsd meg a téged keresők útját! Jöjj és ébressz új reményt a csalódottakban! Jöjj és adj örömöt minden embernek!

Hanganyag Link
 
 
0 komment , kategória:  Advent  
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 18 
2020.11 2020. December 2021.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 594 db bejegyzés
e év: 6233 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3253
  • e Hét: 14315
  • e Hónap: 26991
  • e Év: 260738
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.