Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
Lackó egy kis csoda - kedves történet egy házaspárról
  2020-12-27 20:12:14, vasárnap
 
  Nyolc éven át vártak a gyermekáldásra: a NaPro segített
...... .........


Kollégánk, Benke Zsuzsi és férje, Tibi nyolc évig vártak Lackóra. E hosszú, nehéz időszakról, az összeomlásokról, a reménytelenségről és a segítő emberek személyében mindig újra és újra melléjük lépő reményről meséltek nekünk.
Benke Tibor és Zsuzsi nyolc éve házasok. Kisfiuk, Laci, alig pár hónapja látta meg a napvilágot. Zsuzsi csak annyit mond róla: ,,Nagyon jó baba, Lackó egy kis csoda!" A szülők határtalanul boldogok, s ezt érthető, hiszen nyolc nehéz éven át vártak arra, hogy gyermekük lehessen. Mélypontok, pislákoló remény, azután ismét a kilátástalanság, majd a fény az alagút végén. Hogyan jutottak el az örömteli jelenig? Erről beszélgettünk a Benke házaspárral.
Lackónak becézitek a kicsit?
Tibor: Lackó, Lacika, Maci Laci, mikor hogy. (nevet)
Nehéz évek után érkezett el hozzátok a nagy öröm. Mióta vagytok házasok?
Zsuzsi: 2012-ben kötöttünk szentségi házasságot.

- Hívő családból indult az életetek?
Tibor: Kunszentmártonban nőttem fel, ahol kármelita atyák működtek egészen a közelmúltig. Gyermekkoromban Keller Lőrinc Juvenál atya volt ott a házfőnök, s mivel a nagymamám kármelita harmadrendi tag volt, óvodáskoromtól kezdve hozzá jártam hittanra, nála tanultam meg ministrálni. Szent életű szerzetes volt, a mai napig példa előttünk a személye, hálás szívvel emlékezünk rá.
Zsuzsival való megismerkedésünk első időszakában az egyik beszélgetésünk során kiderült, hogy ő Hegyeshalomból származik, az ország másik feléből. Amikor mondtam, hogy hol nőttem fel, földerült az arca: édesanyám nagybácsikája ott dolgozott!
Később derült ki, hogy az említett nagybácsi pap volt, és nem más, mint Juvenál atya. Ezt a ,,véletlen" egybeesést, azaz a rácsodálkozás csodálatos pillanatát azóta is megkönnyezzük, amikor felidézzük.
2008 nyarán még élt Juvenál atya, ekkor együtt látogattuk meg őt Pesten, a kármelita rendházban. Kérdezte is, hogy már együtt járunk-e. Pedig akkor még csak barátkoztunk Zsuzsival. Érdekes, hogy röviddel ezután fordult szerelemre a barátságunk.
Zsuzsi: Említetted a nehéz éveket. A legelső muníció, ami a csatában elengedhetetlen, a hit. Nos, nekem pont ez hiányzott. Nehéz kamaszkorom miatt sajnos sérült az istenképem.
...... ............



Cikk folytatása Link
 
 
0 komment , kategória:  ma is élő híres Emberek  
Karácsony a Csókay családban
  2020-12-27 20:06:16, vasárnap
 
  Advent elején az otthonában kerestük fel Csókay András idegsebész professzort, akinek ezúttal nem a hivatásával kapcsolatban tettünk fel kérdéseket. A karácsonyról érdeklődtünk, arról, hogyan éli meg az ünnepet. Csatlakozott a beszélgetéshez felesége, Altay Daniella, de a háttérben jelen volt a kilencvennégy éves édesanya, és néha betoppantak a gyerekek, és benéztek a nappaliba a kutyák is.

Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Karácsonyi üdvözlet  
December 24-én hangoskodó férfi, aki késével többször .....
  2020-12-27 20:02:11, vasárnap
 
  Újpesten megkéselt hős rendőrért szólal meg Mága Zoltán hegedűje.
December 24-én egy IV. kerületi társasházhoz kiérkező járőrök egyikére támadt egy hangoskodó férfi, aki késével többször megszúrta az egyik rendőrt.
A sebesült rendőr életveszélyes állapotba került, ezért a kórházba szállítást követően rögtön megműtötték.
A támadót a rendőr járőrtársa lelőtte.
Mindig nagy tisztelettel és köszönettel gondolok a magyar rendőrökre, akik nap mint nap emberfeletti erőfeszítéssel teszik a dolgukat, akár a közbiztonságunk védelméről, akár a koronavírus elleni védekezésről legyen is szó", mondta Mága Zoltán Liszt Ferenc-díjas hegedűművész, aki tudja, hogy olykor nekik is szükségük van segítségre, ezért számos alkalommal nyújtott már támogatást a járőröknek, valamint a szolgálat teljesítése közben hősi halált halt rendőrök és honvédek családjainak.
Szerencsére a most megsérült rendőrt már felébresztették a mély altatásból és a körülményekhez képest jól van, de munkába állásához még időre van szükség.
Ezt az időt szeretné könnyebbé tenni a Pro Caritate-díjjal is kitüntetett -
Mága Zoltán hegedűművész, aki a január 1-jei online Újévi Koncertjének bevételéből 1.000.000 Ft-ot ajánlott fel a lábadozó rendőrnek és hős járőr társának, aki a támadóra több lövést leadva mentette meg kollégája életét.
A nagylelkű kezdeményezéshez a szolgálat teljesítés közben Alapítvány is csatlakozott - aminek a hegedűművész is tiszteletbeli tagja - további 500.000 Ft-ot felajánlva a hős rendőröknek.
 
 
0 komment , kategória:  ma is élő híres Emberek  
Ünnepi szentmise - Szent család 12.27
  2020-12-27 17:24:58, vasárnap
 
  ...... ........... ........



Videó Link

Kép forrása: Angyalszó



Szent kép
...... ........... ...........

 
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét Szentangyaloktemplom  
Szent család egy tablón
  2020-12-27 17:20:11, vasárnap
 
  Nagyobb kép Link

...... ........... .........



Szent Anna Samuel leánya volt. 84 éves korában költözött az égiekhez.
Szent József atyja Jákob volt.
- Jákob nemzette Józsefet, Máriának a férjét, aki a Krisztusnak nevezett Jézust szülte. Így a nemzedékek száma: Ábrahámtól Dávidig tizennégy nemzedék, Dávidtól a Babilonba való elhurcolásig tizennégy nemzedék, és a Babilonba való elhurcolástól Krisztusig tizennégy nemzedék.

*
- Sára /Terah lánya/ 90 éves- Jegyese Ábrahám 100 éves -nak féltestvére. A A zsidó hagyományok Ábrahám és Sára közös gyermekét, Izsákot tartják az isteni szövetség jogos örökösének,
Iszlám/Korán/nézőpontja szerint Ábrahám elsőszülött fiára száll az isteni szövetség beteljesülése. Ábrahám elsőszülött fia pedig nem Izsák volt, hanem Sára szolgálójának, Hágárnak a gyermeke, Ismáel.
- wikipedia oldalon Link

- Izsák születése. Link
 
 
0 komment , kategória:  saját készítés  
André Rieu: Boléro (Ravel)
  2020-12-27 13:41:09, vasárnap
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  kedvenc videóm  
Szent Család vasárnapján a szombathelyi Székesegyházból
  2020-12-27 13:38:18, vasárnap
 
  Szombathelyi Egyházmegye videó Link  
 
0 komment , kategória:  Dr. Székely János püspök  
Szent Család ünnepén Csaba testvérrel 12.27
  2020-12-27 13:29:36, vasárnap
 
  Magnificat.ro, Böjte Csaba OFM videó Link  
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Imádkozzunk a járvány megszűnéséért! 12.27
  2020-12-27 13:27:44, vasárnap
 
  Pécsi Egyházmegye Szent József oltáránál Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Pécs_Havas boldog asszony   
II. János Pál pápa - Szent család
  2020-12-27 13:23:16, vasárnap
 
  Ez a Család - amely a földkerekségen egyetlen - miután megtapasztalta az üldözöttséget és a száműzetést, szegény, névtelen és hallgatag életét Palesztina egy kicsiny városában élte: Istent azonban utolérhetetlen módon tisztelte. Lehetetlen tehát, hogy az összes keresztény családokat, sőt a földkerekség összes családjait ne segítse abban, hogy mindennapos kötelességeiket teljesítsék, elviseljék az élet nehézségeit, nagylelkűen segítsenek mások nyomorúságán, s hogy Isten rájuk vonatkozó tervét örömmel valósítsák meg.
Szent József, az »igaz férfi«, a fáradhatatlan munkás és a rábízott kincsek feddhetetlen őre segítse, oltalmazza és világosítsa meg mindig a családokat.
Szűz Mária, az Egyház Anyja legyen a családi egyház Anyja is, és az ő anyai oltalma alatt minden keresztény család legyen valóban kicsi Egyház, amelyben fölragyog és megelevenedik Krisztus Egyházának misztériuma. Ő, az Úr szolgálóleánya, legyen az Isten akaratát alázatosan és készségesen teljesítő lélek példaképe. Ő, a kereszt alatt álló fájdalmas Anya legyen velünk, hogy csillapítsa a fájdalmakat és törölje le mindazok könnyeit, akiket családjuk nehézségei gyötörnek.
Az Úr Krisztus, a mindenség Királya és a családok Királya, mint Kánában, legyen jelen minden keresztény otthonban és adjon örömet, nyugalmat és erőt. Tőle kérjük Királyságának ünnepén, hogy minden család ismerje föl: mit kell tennie azért, hogy eljöjjön az emberek közé az ő Országa, az igazság és élet, a kegyelem és szentség, az igazságosság és szeretet Országa amely felé az egész emberiség tart.
Végezetül az Úr Krisztusnak, Máriának és Józsefnek ajánlunk minden egyes családot."

(II. János Pál pápa)
 
 
0 komment , kategória:  Szent II. János Pál pápa  
     2/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
2020.11 2020. December 2021.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 594 db bejegyzés
e év: 6233 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 0
  • e Hét: 11062
  • e Hónap: 23738
  • e Év: 257485
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.