Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/66 oldal   Bejegyzések száma: 658 
Avilai Szent Teréz minden erejével azon van
  2020-03-31 18:20:42, kedd
 
  Avilai Szent Teréz minden erejével azon van, hogy meggyőzzön bennünket: ne csupán kívül éljünk, az anyagi világban, hanem elszántan vegyük a bátorságot, és lépjünk be belső várkastélyunkba, ahol maga Isten vár, hogy találkozzunk Vele.
Most mindannyian nagy-nagy lehetőséget kaptunk erre is! Ha nem mehetsz kifelé, menj befelé.
Az első két kötet után, amely Avilai Szent Teréz Önéletrajzát öleli föl, a harmadik kötet A belső várkastély című művének első öt lelki lakását kíséri végig egy mai kármelita nővér bemutatásában, melynek segítségével imává válhat az olvasás. (A negyedik kötet a hatodik és hetedik lakásba vezet majd be.)
Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Női szentek bemutatás  
Elmélkedés az önkéntes karanténból
  2020-03-31 18:15:28, kedd
 
  Még egy kis idő, és ez is elmúlik, de maradjanak meg bennünk azok a dolgok, melyekre ez az idő tanított minket. Isten valóban megbocsát mindent nekünk, mivel Ő a Szeretet. Az általa teremtett természet azonban nem. A természetben élő embert rendre tanítja a természet.
Aki az Úrban bízik, annak minden javára válik.
...... .........


Benvin Sebastian Madassery indiai származású verbita szerzetes, a Pápai Missziós Művek magyarországi igazgatója írt elmélkedést az egész világot érintő járványról.
*
ok szeretettel köszöntelek benneteket!
Az otthoni szabadságomat lerövidítettem tizenhat nappal, és március 16-án délután visszajöttem Magyarországra. Szüleim, különösen édesanyám, nagyon szomorúak voltak emiatt, de éreztem, hogy itt kell lennem. Érdekes módon egy nappal később lezárták a határokat. Most ,,önkéntes karanténban" maradok a társadalomra való tekintettel. Mivel Dohán keresztül jöttem, így semmi bajom sincs, mégis felelősséget érzek a többiek iránt. Az út folyamán sok olyan dolgot láttam, amit eddig nem. Elmélkedtem ezeken, és arra gondoltam, hogy megosztom veletek.
Nehéz és aggodalmakkal teli időszakot élünk. Ezt mindenhol lehetett érezni és minden arcon lehetett látni. Minden, ami természetes volt, már nem az. Kézfogással nem köszöntenek, a beszélgetések ritkulnak, az emberek egymástól távol ülnek, csönd van mindenhol, mintha az élet teljesen megszűnt volna. Mindez egy vírus miatt. Az ember, aki azt gondolta, hogy mindent megoldhat a maga erejéből, most talán megérzi, hogy ez mégsem így van. A tudomány még mindig botorkál a sötétségben... Még kell idő, hogy felfedezze a vírus elleni gyógyszert.
Közben egyre több ország próbál segíteni a saját népén. Szigorú intézkedéseket vezetnek be az emberek érdekében. Nagyon fontos, hogy ezeket a szabályokat pontosan betartsuk. Ha nem, akkor úgy járunk, mint azok az országok, emberek, akik túlzott szabadságról beszéltek és most komoly bajban vannak. A liberális és túlzott szabadságnak nagy a kockázati tényezője. Sajnos a koronavírus nem ismeri a liberális szabadosságot. Most rendre van szükség. Össze kell szedni magunkat, és rendet kell tartani magunkban és magunk körül. Ebben a helyzetben nem jó azt mondani, hogy mi szabadok vagyunk, és azt csinálunk, amit akarunk. Vigyázni kell magunkra, és a többiekre, különösen az idősebb testvérekre való tekintettel be kell tartanunk a szabályokat.
Ne csüggedjünk lelkünkben! Alakítsuk ki a pozitív gondolkodást magunkban! Nem tudjuk pontosan, hogy ez a vírus honnan ered: az ember terméke vagy állatoktól származik. A valóság azonban az, hogy itt van közöttünk. Bizonyos értelemben tanít a vírus: a közel harminc éve tartó rohanás lelassult, elfoglalt embereknek lett ideje otthon maradni férjükkel, feleségükkel és gyerekeikkel, sokkal tudatosabban lélegeznek. Minden reggel örül az ember, ha lélegzés közben nem köhög. Mindig mindenki jól megmossa a kezét. A levegő is egyre tisztább, mivel mind földi, mind légi úton csökkent a forgalom, sőt a tenger is csendesebb, mert egyre kevesebb a luxushajó, és más hajó is, az utcák egyre néptelenebbek, és így tovább...
Még egy kis idő, és ez is elmúlik, de maradjanak meg bennünk azok a dolgok, melyekre ez az idő tanított minket. Isten valóban megbocsát mindent nekünk, mivel Ő a Szeretet. Az általa teremtett természet azonban nem. A természetben élő embert rendre tanítja a természet.
A rendhez tartozik a hit is. Az a kéz, amely a természetet alkotta, benne téged és engem, amely meggyógyította a vakot, a bénát, a leprásokat és életre keltette a halottat, vigyázzon rád és óvjon téged minden rossztól!
Testvérek! Időnk van elmélyülni és Istennel lenni. Minden elmúlik, egyedül Ő marad. Térjünk vissza hozzá. A közelmúlt jelei arra figyelmeztetnek minket, amiről a Krónikák második könyve ír: ,,Ha bezárom az eget s nem esik az eső (különböző országokban hónapokig tartó nagy tűz), és ha megparancsolom s meghagyom a sáskáknak, hogy emésszék fel az országot (sáskák támadása Afrikában), ha pestist bocsátok népemre (koronavírus-járvány): de népem, amely nevemet viseli, megtér s könyörög hozzám s keresi arcomat s felhagy nagyon gonosz tetteivel, én is meghallgatom az égből és megbocsátom bűneit és meggyógyítom földjét." (2Krón 7,13-14)
Talán a tudósok számára balgaság, amiket írtam, de Istenben hívő igaz ember értékes üzenetet lát benne. Aki az Úrban bízik, annak minden a javára válik.

Áldott böjti időszakot kívánok!
Szeretettel,
Benvin Sebastian atya

Forrás: Hajdúdorogi Főegyházmegye
Fotó (archív): Lambert Attila
Magyar Kurír 202.03.28
 
 
0 komment , kategória:  Kegyhelyek   
Ima az egyedülállókért, magányosokért
  2020-03-31 18:03:18, kedd
 
  A Boldogasszony Imaszövetség tagjai hétfőnként az egyedülállókért, magányosokért imádkoznak, hogy legyen erejük rátalálni a nyitott ajtóra a ,,családegyházaknál" és annál a nagy egységnél, ami maga az Egyház.
Udvardy György veszprémi érsek, pécsi apostoli kormányzó főpásztori felelősségétől indíttatva 2017 húsvétvasárnapján megalapította a Boldogasszony Imaszövetséget, amelynek célja a Pécsi Egyházmegye küldetésének erősítése mindennapi imádságok által. Az imaszövetség tagjai minden év húsvétján újítják meg elköteleződésüket.
Az egyházmegye a jelenleg kialakult helyzetben is arra biztatja az otthonaikban maradt testvéreket, hogy a személyes és a közösségért érzett felelősségüket vállalva naponta olvasva a Szentírást éljék meg az egységet az imádságban.
Udvardy György ezúton is nagy hálával mond köszönetet a több száz tag elmúlt években végzett szolgálataiért, mindennapi imáiért, mellyel hozzájárultak a Boldogasszony Imaszövetség küldetéséhez és az egyházmegye épüléséhez. Egyúttal az apostoli kormányzó arra kéri a híveket, hogy a megjelölt napi imaszándékok mellett imádkozzanak az egyházmegyéért, a hazáért, az egész világért a járvány mielőbbi megfékezése érdekében.
Szeretettel várják a híveket továbbra is a tagok sorába, csatlakozni az egész év folyamán lehetséges. .
A Boldogasszony Imaszövetség hétfői napokon szentírási szakaszokat és imákat ajánl az egyedülállókért és a magányosokért. Imádkozzunk értük, különösen a koronavírus-járvány idején, amikor elszigetelődve érzik magukat és a kapcsolataik ápolására is korlátozottabbak a lehetőségeik.



Forrás: Pécsi Egyházmegye
Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  Pécs_Havas boldog asszony   
Isten megszegte a kijárási tilalmat
  2020-03-31 17:56:03, kedd
 
  A javaslatok és szigorú előírások ellenére kiderült, hogy Isten megszegte az elkülönítés, távolságtartás és a karantén szabályait és mindenhová elment. A legfelháborítóbb, hogy a lakhely elhagyásához szükséges típusnyomtatványokat sem használja, és a megszorításokat életbe léptető katonai dekrétumot is figyelmen kívül hagyja
...... .........


Kertész Tibor írása a Gyulafehérvári Római Katolikus Főegyházmegye Családpasztorációs Központjának honlapján jelent meg.
A járvány visszaszorításáért felelős hatóságok folyamatosan azt kérik a világ minden országában, hogy mindenki maradjon otthon, vagy ha a legszükségesebbek beszerzéséért, szolgálati és más halaszthatatlan ügyekben mégis kénytelenek a lakhelyükön kívül tartózkodni, akkor tartsák be a biztonságos távolságra vonatkozó útmutatást. A javaslatok és szigorú előírások ellenére kiderült, hogy Isten megszegte az elkülönítés, távolságtartás és a karantén szabályait és mindenhová elment. A legfelháborítóbb, hogy a lakhely elhagyásához szükséges típusnyomtatványokat sem használja, és a megszorításokat életbe léptető katonai dekrétumot is figyelmen kívül hagyja.
Ki- és bejár a szigorúan lezárt kórházakba, ott sétál a már többszörösen fertőtlenített intenzív osztályokon, ott áll a mentősök, orvosok, ápolók háta mögött. Megsimítja a levegő után kapkodó haldoklók homlokát, akik egyedül, de nem magányosan készülnek a Vele való találkozásra. Bemegy az idősek otthonaiba, ahol aggódó, félelmeikkel harcoló öregek mellé ül le, a börtönökbe, a hajléktalanszállókra - egyszóval mindenhová, ahol gyülekeznek a kicsik, a legkisebbek: éhezők és szomjazók, szegények, betegek, foglyok, halálra készülők...
Reggelente meglátogatja az ébredező, családjukért szorongó édesanyákat, a kilátástalannak tűnő jövő miatt aggódó édesapákat. Útmutatást, ötleteket, bölcsességet ad a döntéshozóknak, minden jót akaró tudósnak, kutatónak, járványtani szakembernek, akik már nem a fizetésért, a bérért dolgoznak, hanem kezdik érezni: ez az igazi hivatás - tenni másokért, az emberiségért.
A híradások szerint Isten mindenkit meglátogat és még csak az előírt távolságot sem tartja be: közel megy mindenkihez, jelenlétével megtart, a tenyerét a fejünk fölött tartja, megőriz a veszedelemtől, körülvesz a szabadulás örömével. Ugyanakkor az is kiderült, hogy a lehető legjobb egészségügyi gyakorlatot követi és nemhogy senkit nem betegít meg, de minden meglátogatott jobban érzi magát Tőle.
,,Erőnket megfeszítve dolgozunk, mindent megteszünk, hogy betartassuk Vele az előírásokat, de egyszerűen tehetetlenek vagyunk Vele szemben. És ez roppant idegesítő. Valósággal térdre kényszerít minket" - nyilatkozta az egyik, járványokért felelős hatalmasság képviselője. ,,Továbbra is vizsgáljuk annak a lehetőségét, hogy hogyan tudnánk még több intézkedést foganatosítani ellene, de már szinte minden eszközünk és forrásunk végére járunk" - tette hozzá a felháborodott szóvivő.

- A hírek szerint Isten, a fentiek mellett, próbálja leszoktatni az embereket a fölösleges dolgok, a romlandó élelmiszerek, a liszt, a cukor, az élesztő és a vécépapír felhalmozásáról, és arra ösztönzi követőit, hogy inkább a mennyben gyűjtsenek kincseket.
,,Mert Ő mondja: A kegyelem idején meghallgattalak, és az üdvösség napján megsegítettelek. Íme, most van a kegyelem ideje! Íme, most van az üdvösség napja!" (2Kor 6,2)

Forrás és fotó: Család.ro
Magyar Kurír 20.03.31
 
 
0 komment , kategória:  Kegyhelyek   
Szikora Róberttel imáról, otthonról
  2020-03-31 17:51:22, kedd
 
  Vissza kell lépnünk, és ez a helyzet sok csendet ad az életünkben. A csend pedig elvezet a Jóistenhez.
Szikora Róbert rockzenész, énekes, dalszerző, a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus világi nagykövete éppen a Szent Erzsébet-musical dalain dolgozott, amikor felhívtam. Szabadkozott, mondván annyira betölti a zene, hogy nehéz átlépnie a szavak világába. Aztán egy olyan ember osztja meg gondolatait a koronavírus miatt kialakult helyzetről, aki élete kérdéseit mindig Isten elé viszi.

- Hogyan éli meg a megváltozott mindennapokat?
Nekem könnyű, mert a Jóistentől ajándékba kaptam a hit nagyon magas fokát. Egzisztenciális kapcsolatban vagyok vele, harminc éve mindennap, mindent megosztva vele élek. Napi szentmise-látogató vagyok. Ez most is megmaradt. Kellő óvatossággal ma is megtalálom a lehetőségét, hogy részt vegyek az Eucharisztia ünneplésén. Apokaliptikus élmény végigmenni az üres utcákon, belépni az üres templomba, ahol három-négy ember áll egymástól méteres távolságot tartva. Otthon lenni is szeretek. Látom, mennyi a feladat, amit nem végeztem el, a könyv, amit nem olvastam el. Elvégezni, ami elmaradt, rendszerezni dolgaimat, ez a fontos most. Minimál helyzetre vagyunk beállítva.

- Mire mutat rá ez az új helyzet?
A Jóisten tanulásra kér minket, hogy amikor vége lesz ennek az időszaknak, másként lépjünk ki a szabadságba. Az emberek otthon maradnak, újra meg kell tanulniuk az együttélést a párjukkal, a gyerekeikkel, akár a nagyszülőkkel, több generációnak együtt. Meg kell tanulnunk, hogy nincs minden meg, amihez hozzászoktunk. Nem tudunk mindent megvenni, mindenhova elmenni, elrepülni. Az ember ugyanis hozzászokott, hogy ha van pénze, azt csináljon, amit akar. Vissza kell lépnünk, és ez a helyzet sok csendet ad az életünkben. A csend pedig elvezet a Jóistenhez. Ha kevesebb a zaj körülöttünk, több lehetőség van meghallani szavát. A vírus behúzta életünkben a kéziféket. Ha tudunk tanulni ebből a helyzetből, másként fogunk gondolkodni a világról, egymásról, a Jóistenről, a hazáról.
- Esélyt kapunk a megpróbáltatásban?
Igen, megálljt parancsol ez az időszak. Elveszítettük az irányt, nem tudta már az emberiség, merre van előre, mi a rossz, és mi a jó. Most lehetőséget kaptunk, hogy átgondoljuk az élet alapvető kérdéseit. Mikor, ha nem most? Hiszen élet-halál harcot vívnak embertársaink körülöttünk. Egyszer végig kell gondolni ezeket a kérdéseket, és ha megtesszük, bízom benne, megváltozik az élethez való hozzáállásunk. Visszatérünk a normalitás talajára.

- Ferenc pápa imára hív. Mit tehetünk csatlakozva felhívásához?
Nekem az imával kell harcolnom, nem tudok mással. Az orvos a gyógyítással, a kutató az ellenszer keresésével. Azért imádkozom, hogy azok, akik erre kaptak képességet, megtalálják gyógyulásunk útját, az ellenszert a bajra. Kérem Istent, fenje meg ,,ezeket a borotvákat". Olyan időszakot élünk, amikor van több időnk az imára, a Szentírás olvasására. Üljünk le szobánk csendjében, és kérjük a Jóisten segítségét. Irgalmas és szerető Atyánkat szólítjuk meg, aki meghallgatja kérésünket.



Trauttwein Éva/Magyar Kurír 2020.03.31
 
 
0 komment , kategória:  érdekes képek  
Ferenc pápa a hétfő reggeli szentmisén azokért imádkozott, a
  2020-03-31 17:43:14, kedd
 
  Ferenc pápa a hétfő reggeli szentmisén azokért imádkozott, akiket megbénít a félelem
Ne szégyenkezzünk amiatt, hogy az Egyházhoz tartozunk. A bűneink miatt szégyenkezzünk! Adjunk hálát Istennek, hogy nem vagyunk lelkünkben romlottak, lássuk, hogy bűnösök vagyunk, de bízzunk mindig Isten irgalmában!
,,Imádkozzunk ma azokért az emberekért, akik nem tudják, mit tegyenek, mert félelemmel tölti el őket a világjárvány. Az Úr segítse meg őket, hogy fel tudjanak állni és úgy tudjanak cselekedni, hogy az egész közösség javát szolgálják" - imádkozott Ferenc pápa március 30-án, hétfőn reggel a Szent Márta-ház kápolnájában bemutatott szentmise kezdetén.
A szentmisében két asszony történetét hallottuk. Az olvasmányban Dániel próféta könyvéből (Dán 13,1-9.15-17.19-30.33-62) az ártatlanul halálra ítélt Zsuzsanna történetét, majd János evangéliumából a házasságtörő asszony és Jézus találkozásának történetét (Jn 8,1-11). Ferenc pápa homíliájában a két történetet együtt elemezte: Zsuzsanna bírái, miként a vádló írástudók egyaránt korrupt emberek voltak.
,,Az Úr nékem pásztorom: ínséget nem kell látnom. Zöldellő mezőkön terelget engem, csendes vizekhez vezet és lelkemet felüdíti. Az igazság ösvényén vezet engem, ahogyan ő megígérte. A halál sötét völgyében sem félek, mert ott vagy vélem, biztonságot ad vessződ és pásztorbotod" - idézte a Szentatya beszéde elején a válaszos szoltárt (Zsolt 22,1-3a). - Ezt tapasztalta meg a két asszony. Az egyik ártatlan, hamisan vádolták, a másik bűnös lélek. Az egyházatyák ebben a képben az Egyház képét látták meg: egyszerre szent és bűnös, ahogy latinul mondták: Ecclesia sancta et meretrix, az Egyház szent a bűnös fiaival - értelmezte a pápa.
Emberileg nézve mindketten reménytelen helyzetben voltak, de Zsuzsanna bízott Istenben. A történetekben férfiak két csoportja is szerepel, mindkét csoport az egyház szolgálatában áll. A bírák és a törvénytudók nem voltak egyházi emberek, de az egyház szolgálatában álltak, a törvényszéken és a Törvény tanításában. Zsuzsanna vádlói romlottak voltak. A korrupt bíró emblematikus figura a történelemben. Jézus is előveszi ezt a figurát a követelőző özvegyasszonyról szóló példabeszédében. Ennek a hamis bírónak nem számított sem Isten, sem a többiek. A törvénytudók nem voltak korruptak, csak képmutatók - tette hozzá Ferenc pápa.
- A két asszony közül az egyik a korruptak, a másik a képmutatók kezébe kerül. Nincs menekvés. ,,A halál sötét völgyében sem félek, mert ott vagy vélem" - idézte ismét a zsoltárt a pápa. - Mindkét asszony a halál sötét völgyében járt. Az első bízott az Istenben, az Úr meg is mentette. A másik tudta, hogy bűnös, szégyenkezett is a nép előtt. De mit is csinál az Úr velük? - tette fel a kérdést a Szentatya. - Az ártatlan asszonyt megmenti, a bűnös asszonynak megbocsát. A korrupt bírókat elítéli, a képmutatókat megtérésre segíti. Egy kis időt hagy nekik erre, de a korruptaknak nem bocsát meg, mert a korrupt ember képtelen bocsánatot kérni, már szégyenkezni sem tud, nem kér bocsánatot; az ilyen ember biztos önmagában, és továbbmegy.
A pápa végül arra biztatott, hogy mindenki nézzen magába, és fedezze fel a saját bűneit; adjon hálát Istennek, ha talál magában bűnöket, mert ha nem talál, akkor korrupt. ,,Ne szégyenkezzünk amiatt, hogy az Egyházhoz tartozunk. A bűneink miatt szégyenkezzünk! Adjunk hálát Istennek, hogy nem vagyunk korruptak, és hogy látjuk, bűnösök vagyunk, de bízzunk mindig Isten irgalmában!" - zárta hétfő reggeli homíliáját Ferenc pápa.




Forrás: Vatikáni Rádió
Magyar Kurír 2020.03.31
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Ma Erdély védőszentjét Szent László királyt ......
  2020-03-31 17:36:30, kedd
 
  Ma Erdély védőszentjét Szent László királyt hívjuk segítségül! Ő a ragálytól sújtott vitézeinek kért is, kapott is gyógyírt teremtő Istenünktől. Az Ő közbenjárásával kérjük a testi - lelki gyógyulást Teremtőnktől! Isten bajnokában bízva, Csaba t.

 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
A férfi legyen a család papja: 2020.03.31
  2020-03-31 17:32:54, kedd
 
  Bátorítás az otthoni imádságok vezetésére.
Nagy Bálint SJ bátorítását adjuk közre. Link
 
 
0 komment , kategória:  Szentségimádás  
Székely János: Gyöngyöspatai iskolapélda 2020.03.31
  2020-03-31 17:29:00, kedd
 
  Székely János szombathelyi megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) Romapasztorációs Bizottságának elnöke szerkesztőségünkhöz eljuttatott írását adjuk közre.
Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Dr. Székely János püspök  
Imádkozzunk együtt napról napra a járvány megszűnéséért!
  2020-03-31 17:25:03, kedd
 
  Videó Link

Fejezzük ki együttérzésünket és közelségünket a koronavírus-fertőzésben szenvedőkkel hazánkban és határainkon túl. Mindenkit arra hívunk, hogy szólítsuk meg együtt Istent, aki életünknek és hitünknek forrása. Aki mindig többet ad nekünk, mint amit megérdemlünk és kívánhatunk. Árassza ránk irgalmát, bocsássa meg nekünk, amivel lelkiismeretünk vádol, és amit szinte már kérni sem merünk, adja meg nekünk atyai jóságából.
A veszélyhelyzet elvonulásáig arra hívunk mindenkit, hogy a déli imádságot követően naponta fohászkodjunk együtt Istenhez Erdő Péter bíboros, prímás imádságával és kérjük a Szűzanya oltalmát Ferenc pápa felajánló imája segítségével.
 
 
0 komment , kategória:  Szentségimádás  
     2/66 oldal   Bejegyzések száma: 658 
2020.02 2020. Március 2020.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 658 db bejegyzés
e év: 6233 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2515
  • e Hét: 13577
  • e Hónap: 26253
  • e Év: 260000
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.