Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/12 oldal   Bejegyzések száma: 110 
Gyakori kézmosás után hasznos lehet
  2020-03-31 14:18:57, kedd
 
  KISEBESEDETT A KEZED A SOK KÉZMOSÁSTÓL?
7 HÁZI CSODASZER, HOGY GYORSAN GYÓGYULJON!

A koronavírus újra megtanította az emberiséget kezet mosni - ám, arra senki nem készített fel bennünket, hogy a kezünk, egészen pontosan kézbőrünk mit szól majd mindehhez. Nos: kiszáradt, repedezett, hámlik, sebes és fáj, és bízony az egyszerű krémezés nem segít. Néhány házi praktika azonban jó eséllyel igen!
Amióta járvány vészhelyzet van - rendkívül dícséretes módon - naponta minimum 20-30-szor mosunk kezet, minimum 20 másodpercig, és két kézmosás között kézfertőtlenítőzünk is, a kézfejünk bőre katasztófális állapotban van. Mindnyájunké. Edzett férfiak könyörögnek hatékony bőrregeneráló szerért a gyógyszertárakban, drogériákban, mert a sok lúg véresre marta a kezeiket, és csupán attól, hogy a melegvíz rácsorog, fogcsikorogva szenvednek.

De miért érinti ennyire rosszul a bőrünket a túl sok szappanozás? Azért, mert a külső rétege zsírokból áll, amely egy külső védelmi pajzsként működik, és fenntartja a bőr természetes nedvességtartalmát. Ezt a természetes védőréteget - ahogy a koronavírusét is - a szappanhab lebontja kézmosás közben. Ha nem használunk kézkrémet, akkor a bőr berepedezik, ég, fáj, viszket, a meglévő bőrproblémák, mint például az ekcéma, rosszabbodhatnak.

Akinek a zsíros, sűrű kenőcsök sem bizonyulnak elegendőnek, próbálják ki ezeket a házi praktikákat - a hatás nem marad el!


1. OLAJOS DUNSZT:
Erre a célra a szezámolaj a legjobb, de az olíva vagy a szőlőmag-olaj is tökéletes. Langyosítsuk meg egy kicsit, kenjük be vele a kezünket, húzzunk rá cérnakesztyűt, vagy egy pamutzokni, és hagyjuk a kezünkön minimum húsz-harminc percig, de a legjobb, ha egész éjszakára.

2. AHOGY KLEOPÁTRA TENNÉ:
Kézfejünket áztasauk meglangyosított, magas zsírtartalmú tejbe, amítől a bőr felpuhul. A tej tápláló hatását már az első alkalommal érezheted, saját szemeddel meggyőződhetsz róla.

3. NYUGTATÓ PAKOLÁS:
1 db krumpli
2 evőkanál olívaolaj

A krumplit héjában megfőzzük, meghámozzuk, és összetörjük. Hozzáadjuk az olívaolajat, langyosra hűtjük, majd a kezünkre kenjük, egy meleg, nedeves törülközőbe bugyoláljuk, és rajta hagyjuk 15-20 percig, majd langyos vízzel leöblítjük.

4. HIDRATÁLÓ-TÁPLÁLÓ PAKOLÁS:
2 evőkanál cukor
1 evőkanál méz
1 tojás

Keverd össze a hozzávalókat egy tálban, majd vidd fel vastagon a kezeidre, és jó alaposan masszírozd be. Hagyd hatni 15 percig, aztán öblíts le langyos vízzel.

5. ÁPOLÓ KÉZMASZK:
Keverjünk össze mandula- vagy szőlőmag-olajjal pár csepp citrusolajat. A krémmel kenjük be a kezünket, majd tekerjük melevizes törölközőbe, és hagyjuk így 10 percig. Leöblítés után krémezzük be a kezünket egyszerű hidratálókreémmel.

6. GYULLADÁSCSÖKKENTŐ-REGENERÁLÓ PAKOLÁS:
3 evőkanál zabpehely
1 evőkanál tej
1 evőkanál kókuszolaj
1 tojás
zabpehely

A hozzávalókat összekeverjük, és átdörzsöljük vele a kezünket. Ráhúzunk egy nejlonkesztyűt vagy egy zoknit, és legalább 20 percig hagyjuk, hogy hasson. A zabpehely gyulladáscsökkentő, nyugtató hatású, a kókuszolaj magas zsírtartalmának és E-vitamin-tartalmának köszönhetően csodálatosan táplálja a száraz bőrt.

7. HÁZI KÉZKRÉM:
Sheavajba, kakaóvajba vagy szőlőmag-, olíva- esetleg ricinusolajba keverjünk pár csepp citromot, és az ujjaktól a csukló irányába masszírozzuk be a kézbőrbe.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Bőr,haj,köröm  
A szauna áldásos hatásai
  2020-03-30 22:56:44, hétfő
 
  A szauna egyenlő az izzadással. Amennyiben szeretne hosszú, boldog életet élni, ideje elkezdeni a rendszeres izzadást, szaunázást, mert számtalan jótékony hatása létezik.

A szauna hosszabb élettartamot biztosít. Már heti egyszeri szaunázás mintegy 25 százalékkal csökkenti a halálozás kockázatát.

A depresszió a leggyakoribb mentális betegség szerte a világon. Hozzáértők szerint vannak módszerek - a gyógyszeres kezelés mellett vagy éppen helyett -, amelyek jelentősen segítenek lecsökkenteni a tüneteket. Például a szomorúságot, a hangulatingadozásokat, a reményvesztettséget, az apátiát vagy a kimerültséget. Kutatások igazolják, hogy depressziós emberek esetében heti 5 alkalommal, 15-15 percnyi szaunázás jelentősen képes javítani a tüneteken.

A szaunázással kapcsolatban bebizonyosodott, hogy erősíti a szívet, nagymértékben javítja a vérkeringést, ezáltal csökkenteni képes a szívroham kialakulásának a kockázatát. A szaunának nem csak a szívre és a keringésre van jó hatása. Nemcsak maga a szaunázás segít javítani a szív és az erek állapotát, hanem az a pihenés, amit a szaunázás biztosítani tud.

Nem meglepő, hogy a szauna a demencia kockázatát is csökkenti. Ehhez hetente legalább 4 alkalommal szükséges szaunázni. Ennek az az oka, hogy megerősödik a szív, így élesedik az elme, hiszen a szervezetben jobb lesz a vér áramlása, ami az agyi keringésnek is jót tesz.

A barátokkal való szaunázás a lelki hangulatra is jó hatással van. A szaunába nem visszük magunkkal a telefonunkat és semmilyen más kütyüt sem. Sajnos manapság sok ember képtelen ezeket az eszközöket letenni a kezéből, ezzel pedig a szociális kapcsolatai is jelentős csorbát szenvednek. A barátokkal történő szaunázás lehetőséget teremt a kikapcsolódásra, a nagy beszélgetésekre, ami nagyon jó hatással van a lelki életre.

A szaunázás segíthet az étvágy szabályozásában is. A szaunaterápia hatására normál tartományba kerül a ghrelin hormon szintje. Ez a hormon szabályozza az étvágyat, ami nagyon jó hír, hiszen így jelentős súlyfeleslegtől is megszabadulhatunk.

A rendszeres szaunázás segít a fájdalom enyhítésében. Ez vonatkozik a végtagfájdalmakra, illetve az izomfájdalmakra is.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Egy pohár bor jó hatásairól
  2020-03-30 22:54:31, hétfő
 
  Az alkohol mértékkel fogyasztva nem árt az egészségnek. Ezt számtalan kutatás bebizonyította már. Este, lefekvés előtt egy pohár vörösbor csodákat tehet - állítják ezt a hozzáértők.

Lássuk, milyen remek hatásai vannak a vörösbornak. A vörösbor immunfokozó hatásokkal rendelkezik, köszönhető ez a benne megtalálható vitaminoknak és ásványi anyagoknak. A vörösbor tele van antioxidánsokkal, amelyek megnövelik a jó, vagyis a HDL-koleszterinszintet, valamint az immunrendszer megerősítésében is aktívan részt vesznek. A HDL-nek védő szerepe van, mert megakadályozza az artériák falán a plakk-képződést, így kisebb lesz az esélye a szívinfarktus és a stroke kialakulásának.

A vörösbor egyik kiemelkedő antioxidánsa a resveratrol, amely megakadályozza a súlygyarapodást. Nagy mennyiségben fogyasztva azonban már kalóriabombának számít, ami nemhogy súlycsökkentő, hanem súlynövelő hatással bír.

A resveratrolnak mint antioxidánsnak szíverősítő hatása is ismert. A vörösborban a tanninok is megtalálhatók, amelyeknek kiemelkedő szerepük van a szívbetegség elleni védekezésében. A magas vérnyomás akár szívrohamot is okozhat. Amennyiben valaki rendszeresen fogyasztja a vörösbort és magas vérnyomással küzd, mintegy 30 százalékkal csökkentheti a szívroham kialakulásának az esélyét. A mértéktelen alkoholfogyasztás ezzel szemben szívbetegséget, többek között szívelégtelenséget is okozhat.

A klimax szakaszába kerülő hölgyeknek csak óvatosan szabad az alkohollal bánni, mivel nagy mennyiségben megakadályozza, hogy a kalcium beépüljön a csontokba, ami aztán csontritkuláshoz vezethet. A rendszeres testmozgás segíthet a csontritkulás megelőzésében.

Az agy működése a kor előrehaladtával csökken. Egy pohár bor azonban nem árt, sőt lassítani is tud a kognitív funkciók hanyatlásában - legalábbis ezt állítják a szakemberek.

A mérsékelt borfogyasztás még a látást is javíthatja. A kutatások azt igazolják, hogy napi egy deciliter vörösbor mintegy 32 százalékkal csökkentheti a szürkehályog kialakulását. Azok, akik soha nem isznak alkoholt, nagyobb eséllyel esnek áldozatul ennek a betegségnek, mint azok, akik esténként egy kevés vörösbort kortyolgatnak.

A vörösbor még boldoggá is tehet bennünket, hiszen hatására szerotonin és dopamin szabadul fel az emberi szervezetben.
Forrás :Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Föld órája 2020 március 28 20.30-tól 21.30-ig
  2020-03-28 18:13:36, szombat
 
  Légyszíves kapcsold le a villanyt 2020. MÁRCIUS 28.-án 20:30-21:30-ig

Az akció fő célja nem az egy óra alatt elért aktuális fogyasztás csökkentés, hanem a figyelemfelhívás, hogy mindennapi életünket mennyire átszövi a túlzott, és voltaképpen fölösleges energiahasználat.



 
 
0 komment , kategória:  Ünnepek  
Idősávos kijárási korlátozás
  2020-03-27 23:29:52, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Hasznos-ötletes  
KIJÁRÁSI KORLÁTOZÁSRÓL 2020 március 28-április 11
  2020-03-27 14:58:31, péntek
 
  A K O R M Á N Y
-------------------
rendelete a kijárási korlátozásról
A Kormány
az Alaptörvény 53. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében,
az Alaptörvény 15. cikk (1) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva a
következőket rendeli el:
1. §
(1) Mindenki köteles más emberekkel a szociális érintkezést - a közös háztartásban élők
kivételével - a lehető legkisebb mértékűre korlátozni, és a másik embertől lehetőség szerint
legalább 1,5 méter távolságot tartani.
(2) Az (1) bekezdést a tömegközlekedés során is alkalmazni kell.
2. §
Vendéglátó üzletben - az ott foglalkoztatottak kivételével - tartózkodni tilos. Kivételt képez
az elvitelre alkalmas ételek kiadása és szállítása.
3. §
A lakóhely, a tartózkodási hely, illetve a magánlakás elhagyására az e rendeletben
meghatározott alapos indokkal kerülhet sor.
4. §
(1) A 3. § szerinti alapos indok:
a) a munkavégzés, a hivatásbeli kötelezettség, a gazdasági, mezőgazdasági és erdészeti
tevékenység, valamint az ezek elvégzéséhez nélkülözhetetlen anyagokat, valamint
eszközöket árusító üzletben (különösen a műszaki cikket, az építőanyagot és
eszközöket árusító üzletben) történő vásárlás,
b) napközbeni kiscsoportos felügyelet okán a kiskorú gyermek kísérése,
c) az egészségügyi ellátás és szolgáltatás igénybevétele, beleértve a gyógyító
tevékenységen túl a testi és a lelki egészség megőrzése céljából nyújtott egészségügyi
szolgáltatásokat (különösen pszichoterápiás ellátás, fizioterápiás kezelés, gyógytorna),
d) az egyéni szabadidős sporttevékenység, szabadidős célú gyalogos közlekedés az 5. §
szerint,
e) a házasságkötés és a temetés szűk családi körben,
f) a napi fogyasztási cikket értékesítő élelmiszerüzletben (a továbbiakban:
élelmiszerüzlet) történő vásárlás,
g) a napi fogyasztási cikket értékesítő egyéb (illatszert, a drogériai terméket, a háztartási
tisztítószert, a vegyi árut és a higiéniai papírterméket árusító) üzletben (a
továbbiakban együtt: drogéria) történő vásárlás,
h) az állateledelt, takarmányt forgalmazó üzletben történő vásárlás,
i) a mezőgazdasági üzletben történő vásárlás, ideértve műtrágyát értékesítő üzletet és
vágóhidat,
j) a piacon, a helyi termelői piacon (a továbbiakban együtt: piac) történő vásárlás,
k) a gyógyszert, a gyógyászati segédeszközt forgalmazó üzletben (a továbbiakban
együtt: gyógyszertár) történő vásárlás,
l) az üzemanyag-töltőállomás felkeresése,
m) a dohányboltban történő vásárlás,
n) a fodrász, a manikűrös szolgáltatások igénybevétele,
o) a szállítási, tisztítási és higiéniás szolgáltatások igénybevétele,
p) a gépjármű- és kerékpárszerviz, a mezőgazdasági és erdészeti gépek és berendezések
javításával kapcsolatos szolgáltatások igénybevétele,
q) a hulladékgazdálkodással összefüggő szolgáltatások igénybevétele,
r) a legszükségesebb esetben a személyes megjelenést igénylő ügyintézés, így hatósági,
banki, pénzügyi, biztosítási és postai szolgáltatások igénybevétele,
s) az állatok ellátása, háziállat közterületi sétáltatása, az állatorvosi rendelő és az
állatkórház látogatása,
t) a szülői jogok és kötelezettségek,
u) a hitéleti tevékenység.
(2) Alapos indok továbbá - az 1. §-ban meghatározottak betartásával - a magáról
gondoskodni nem tudó, vagy segítéségre szoruló személy (például kiskorú személy, idős
személy és beteg személy) részére történő segítségnyújtás.
5. §
Egyéni szabadidős sporttevékenység, szabadidős célú gyalogos közlekedés külterületen,
valamint a települések belterületén - lehetőség szerint a zöldterületeken - egyedül vagy
ugyanazon háztartásban élőkkel közösen folytatható azzal, hogy másoktól legalább 1,5 méter
távolságot kell tartani.
6. §
(1) Saját és családja érdekében a 65. életévét betöltött személy az élelmiszerüzletet, drogériát,
piacot vagy gyógyszertárat 9.00 óra és 12.00 óra közötti időben látogathatja.
(2) Az élelmiszerüzletben, drogériában, piacon vagy gyógyszertárban 9.00 óra és 12.00 óra
közötti időben az ott foglalkoztatottak kivételével kizárólag az (1) bekezdés szerinti személy
tartózkodhat.
7. §
Az 1. § (1) bekezdésében meghatározott korlátozás, valamint a 2. §-ban és a 6. § (2)
bekezdésében meghatározott előírás érvényesítése a helyiség üzemeltetőjének a felelőssége.
2
8. §
(1) E rendelet szerinti korlátozó intézkedések betartását a rendőrség ellenőrzi, a katonai
rendészet és a rendvédelmi feladatokat ellátó szervek hivatásos állományának szolgálati
jogviszonyáról szóló törvény szerinti bármely szerv bevonásával.
(2) E rendelet szerinti korlátózó intézkedések be nem tartása esetén a rendőr a Rendőrségről
szóló 1994. évi XXXIV. törvény (a továbbiakban: Rtv.) szerinti intézkedéseket és kényszerítő
eszközöket a szükségesség és arányosság követelménye betartásával az Rtv.-ben
meghatározott módon alkalmazhatja.
9. §
(1) A szabálysértésekről, a szabálysértési eljárásról és a szabálysértési nyilvántartási
rendszerről szóló 2012. évi II. törvény (a továbbiakban: Szabstv.) 1. § (1) bekezdésétől
eltérően szabálysértést követ el, aki az e rendeletben meghatározott korlátozó intézkedést
megszegi.
(2) A Szabstv. 11. § (1) bekezdésétől eltérően az (1) bekezdés szerinti szabálysértés esetén a
pénzbírság legalacsonyabb összege ötezer forint, legmagasabb összege ötszázezer forint.
10. §
(1) Ez a rendelet 2020. március 28. napján lép hatályba.
(2) Ez a rendelet 2020. április 11-én hatályát veszti.
11. §
Az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető tömeges megbetegedést okozó humánjárvány
megelőzése, illetve következményeinek elhárítása, a magyar állampolgárok egészségének és
életének megóvása érdekében elrendelt veszélyhelyzet során teendő intézkedésekről (III.)
szóló 46/2020. (III. 16.) Korm. rendelet 1. §-a nem alkalmazható.
Orbán Viktor s.k.
miniszterelnök
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szépen kérlek .....
  2020-03-26 09:03:05, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Bölcs gondolatok  
Oregánóolajról
  2020-03-25 13:48:34, szerda
 
 



Fura az illata, de az egészséget szolgálja: oregánóolaj

Az oregánót lehet, hogy eddig csak különféle ételek elkészítésére használta. Viszont az oregánóról és a belőle készült olajról többek között az is bebizonyosodott, hogy mennyire pozitívan hat az egészségre. Többek között elősegíti a rákos sejtek elpusztítását és a tumor méretének csökkenését.

Sok kutatás azt is bebizonyította, hogy az oregánóolaj elősegíti az epe áramlását, így jótékonyan hat az emésztési folyamatokra. Ez az olaj nemcsak a máj, hanem a vastagbél egészségét is sikeresen fenntartja.

Az oregánóolaj mintegy 50 aktív összetevőt tartalmaz, amelyek részt vesznek az immunrendszer megerősítésében, elősegítik a fehérvérsejt-termelést, amely a szervezetben védelmi feladatot lát el. Az olaj egyik értékes összetevője a timol, amely természetes gombaölő és fertőtlenítő hatással rendelkezik. Az oregánóolaj emellett hatékonyan küzd meg a szervezetbe jutó egyéb kórokozókkal is. Mivel gyulladáscsökkentő hatással is rendelkezik, így megfázáskor is bátran lehet alkalmazni. Gyógyító hatással van a gyulladt nyálkahártyára és még a köhögést is csillapítani tudja.

Az oregánóolaj hatékonyan képes megküzdeni a bakteriális fertőzéssel is. Van egy értékes összetevője, a karvakrol, amely gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik. Ez az olaj nemcsak a szalmonella, hanem az E.coli nevű baktériummal is eredményesen veszi fel a harcot. Egyes feltételezések szerint még ételmérgezés esetén is a segítségünkre lehet.

Az oregánóolaj segíthet a betegségek elleni küzdelemben, hiszen erőteljes hatású antioxidánsokat, úgynevezett fenolokat tartalmaz, amelyek védelmet nyújtanak a szabad gyökök okozta károsodásokkal szemben. Hatására csökkenhet a rákos megbetegedések, az izmot érintő betegségek és a látásvesztés kockázata.

Az oregánóolajnak fájdalomcsökkentő hatása is van. Az olajban van egy értékes összetevő - béta-caryophyllin -, amelynek szintén gyulladáscsökkentő hatása van. Ez a hatás pedig segíthet az izomfájdalom minimalizálásában, de egyes feltételezések szerint más betegségek okozta fájdalmat is csökkenteni tud. Például a csontritkulás okozta fájdalom enyhítésében is segíthet.

Az oregánóolaj hatékony megoldás lehet a viszketést okozó kiütések megszüntetésében is. Ebben is a gyulladáscsökkentő hatása játszik kitüntetett szerepet.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
A gyilkos vérrög
  2020-03-25 13:41:38, szerda
 
 


Amikor nincsenek vérrögök az érrendszerben, akkor zavartalan annak áramlása. De bizony vérrög is keletkezhet, ami súlyos betegség okozója lehet, sőt akár még halállal is végződhet. Amennyiben valakinek véralvadási problémái vannak vagy hajlamos a vérrögképződésre, úgy az orvos gyógyszeres terápiát ír ki, mert nagyon veszélyes, ha valakinek vérrög jelenik meg a szervezetében.

Milyenek tünetekkel járhat a vérrögképződés vagy a nem jó véráramlás? Az egyik ilyen jel a gyakori lábgörcs. Akár mélyvénás trombózis miatt is érezhet valaki görcsös fájdalmat a lábában, a lábszárában. Sajnos ha valaki figyelmen kívül hagyja a fájdalmat, úgy tüdőembóliát is kaphat, amely nagyon veszélyes, sokszor végződik halállal.

A vérrög kialakulásának másik tünete a bizsergés megjelenése. Az egyik kockázati tényező a magas vérnyomás, így 40 éves kor fölött érdemes vérnyomásmérőt beszerezni és rendszeresen mérni a vérnyomásunkat. Ha sok alkalommal magas az érték, késlekedés nélkül fel kell keresni a háziorvost.

Mivel vérrög kialakulásának esetén a véráramlás zavart szenved, ez gyakran a láb elszíneződésével vagy annak sápadtságával jár együtt.

Ha valaki folyton fázik, akkor is baj lehet a vér áramlásával. Azonban a vérrög kialakulásának helyén a bőr általában meleg és duzzadt, illetve az adott végtag is megduzzad vérrögképződés esetén.

Ha a vérrög a tüdőt vagy a szívet érinti, nagyfokú izzadás kísérheti, amit szintén nem lehet figyelmen kívül hagyni, főleg ha úgy verejtékezik extrém módon, hogy nem is végzett megerőltető tevékenységet.

A légszomj is lehet a tüdőembólia egyik jele. Tüdőembólia esetén azonnali kórházi kezelés szükséges, ami akár életet is menthet.

Milyen rizikófaktorok miatt alakulnak ki vérrögök a szervezetben? Az egyik ilyen a dohányzás, de a túlsúly és a mozgásszegény életmód is kedvez a vérrög kialakulásának. De terhes nőknél és fogamzásgátló tablettát szedő hölgyeknél is gyakran kialakulhat.

A vérrögök miatt romlik a vérkeringés, ezért az érintett személy gyakran érezheti magát fáradtnak és kimerültnek. Különösen a lábak gyengülnek el ilyenkor. Már egy rövidebb séta is kifárasztja, illetve sok esetben érezheti azt az illető, hogy képtelen a saját súlyát megtartani.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:   Betegségekről  
Rossz szájhigiénia és betegségek
  2020-03-25 13:38:45, szerda
 
  A máj az egyik legfontosabb szervünk. Szerepe többek között az, hogy kiszűrje az emberi szervezetből a méreganyagokat. A májrák egyre több emberre jelent veszélyt a mai világban, ennek oka többek között a nem megfelelő, vagyis az egészségtelen táplálkozásban keresendő.

A másik probléma az lehet, ha valaki nem megfelelően ápolja a szájüregét, ugyanis a rossz szájhigiénia szintén felelőssé tehető a májrák kialakulásáért.

A rossz szájhigiénia más betegségek, például a szívbetegségek, a rák, a stroke és a cukorbetegség kialakulásáért is okolható. A rossz szájhigiénia azt jelenti, hogy valaki nem megfelelően vagy nem elégszer mos fogat, nem használ fogselymet, folyton lepedékes a nyelve, étkezés után nem fordít kellő figyelmet arra, hogy a fogközeit kitisztítsa. Ennek következménye az lesz, hogy a fogak lepedékesek lesznek, kilyukadnak, meglazulnak, az íny begyullad és elsorvad, azaz fogínysorvadás jön létre. A rossz szájhigiénia után pedig jönnek a krónikus betegségek, mint például a májrák. A rossz szájhigiénia mintegy 75 százalékkal növeli meg a rákos betegségek kialakulását.

A vérző íny lehet az egyik jele az ínysorvadásnak. Amellett, hogy gondot fordít a megfelelő szájápolásra, fontos, hogy mindennap C-vitamint is fogyasszon, hiszen ennek a vitaminnak a hiánya oka lehet a vérzékenység kialakulásának. Mivel a szervezet nem tud előállítani C-vitamint, azt táplálékok útján kell magunkhoz venni. A legtöbb zöldség és gyümölcs tartalmazza ezt a vitamint. C-vitaminban gazdag táplálékok többek között a paprika, a paradicsom, a citrusfélék, a szamóca, a sárgarépa, a brokkoli, a kivi és az ananász.

A méregtelenítés is nagyon fontos, hiszen a máj szűri ki a szervezetből a méreganyagokat. Nem kell semmi különösre gondolni, amikor méregtelenítésről beszélünk, egész egyszerűen hetente egy nap tehermentesíteni kell magunkat. Ilyenkor a legjobb a léböjtkúra, hiszen a máj egy idő után képtelen ellátni a feladatát, mivel rengeteg "méreganyag" halmozódik fel az emberi szervezetben. Előnyben kell részesíteni az egészséges táplálkozást, hiszen az adalékanyagokkal és tartósítószerekkel teli élelmiszerek is nagy terhet rónak a szervezetre.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:   Betegségekről  
     2/12 oldal   Bejegyzések száma: 110 
2020.02 2020. Március 2020.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 110 db bejegyzés
e év: 3611 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4254
  • e Hét: 14368
  • e Hónap: 28117
  • e Év: 232818
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.