Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/71 oldal   Bejegyzések száma: 707 
Imádkozzunk a járvány megszűnéséért 04.30 Pécs
  2020-04-30 12:07:01, csütörtök
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Szentségimádás  
Szienai Szent Katalin lelkülete éljen bennünk
  2020-04-30 12:04:39, csütörtök
 
  Életét olvasva csodálom azt az életerőt, mely kora megriadt, helyben topogó, tétova lelkületével szembemegy! Katalin sokat időzik Jézus Krisztus lábainál és így tudja, hogy mi Isten akarata, látja, hogy a világot szakadatlanul továbbteremtő Isten merre akarja vezetni a kortársit!! Az Újszövetség hiteles prófétája, Isten akaratát bátran kimondja, levélben leírja, feltartóztathatatlanul érvel, buzdít, küzd, megtesz mindent, hogy az amit jónak tart, ami az ő drága Megváltójának a szent akarata, az meg is valósuljon!! Írásaiban megszámolták, a leggyakrabban előforduló szó az, hogy: AKAROM!
Franciaországban már hetven éve székelő romai pápa, olyan kedves, szeretetteljes levelet talán senkitől nem kapott mint Katalintól! De, az igazságot olyan határozott, bátran kimondó írással se nagyon fordult soha pápához senki, mint Katalin! Kerüljön bármibe, Jézus Krisztus akaratát kimondja, megalkuvás nélkül fennhangon hirdeti és végtelen gyöngéd szeretettel megtesz mindent, hogy az meg is valósuljon! A pápa otthagyja Aviont és visszaköltözik a romos Rómába!
Világunkban sokan vannak, akik a maguk igazát irgalmatlan ítélkező, vagdalkozó nyerseséggel kimondják, de szavukat hallva, - még ha igazuk is van, - érezzük, hogy nem akarunk velük egy asztalhoz ülni. Katalin nem erőszakos, vért is ontó forradalmár, ő úgy hódit meg, hogy te magad dobod lábához várad ajtajának a kulcsát! Szavára te nem összetörsz, hanem megtisztulva az igazságban, társa leszel, s a zászlaját te magad, emeled a magasba!! Katalin nem legyőzni akar, hanem felszabadítani, megajándékozni Istengyermeki méltóságoddal! Ő gyöngéd, de határozott érintéssel, mint a csontkovács, bátran, helyreteszi a dolgokat, lehet, hogy reccsen és egy kicsit fáj is, de a vele való találkozás után mosolyogva talpra állsz!!
Katalinok után kiált a világ! Olyan nagy szükség lenne e mai elbizonytalanodott, így is jó - úgy is jó világban, Szienai Szent Katalin bátor, szókimondó őszinteségére! Az irgalmatlan igazak útja nem a mi utunk, ne vagdalkozzunk, hanem végtelen gyöngéd szeretettel intsük, bátorítsuk egymást a jóra! E gyöngéd szeretet és a jóravaló bölcs, határozott bátorítás katalini ötvözete teszi őt számomra annyira vonzóvá, követésre méltóvá!
Szeretettel, Csaba testvér

2020.04.30 Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Keresztény tanösvény: IX. Parancsolat: Ne kívánd felebarátod
  2020-04-30 12:02:00, csütörtök
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Május 4-től megváltozik a kijárási korlátozás rendje
  2020-04-30 08:26:01, csütörtök
 
  Itt olvasható Link  
 
0 komment , kategória:  Hírek  
Jövő héttől újra kinyithatnak a szállodák és a kávézók
  2020-04-30 08:23:50, csütörtök
 
  A lazítás országszerte egységes, szigorú szabályok szerint kezdődhet majd el
Főpróbának is tekinthető ez a hét, amikor is a főpolgármester rendelete nyomán hétfő óta kötelező Budapesten szájmaszkot hordani mindenkinek, aki tömegközlekedik vagy üzletben vásárol. A Magyar Nemzet úgy tudja, jövő héttől lazítás jön, és országszerte kötelezővé teszik az orr és a száj eltakarását szolgáló védőmaszkokat azoknak, akik üzletbe vagy vendéglátóhelyre mennek.
A lap szerint májustól szigorú szabályok szerint fogadhatnak újra vendégeket a szállodák és a kávézók is, és újra kinyithatnak a hetek óta zárva tartó kisebb üzletek és ruha-, cipő- és játékboltok. Viszont arra továbbra is ügyelni kell majd, hogy a vásárlók között a másfél méteres távolság tartható legyen.
Az sem kizárt, hogy az élelmiszerboltokban négyzetméter alapján azt is kiszámítják majd, egyszerre hányan tartózkodhatnak a vásárlótérben. A különösen veszélyeztetett, 65 év feletti korosztály pedig továbbra is megkülönböztetett figyelemben részesül majd.

Forrás Link
 
 
0 komment , kategória:  Hírek  
Elmaradnak a ballagások, de van, ahol később meg akarják
  2020-04-30 08:20:06, csütörtök
 
  Elmaradnak a ballagások, de van, ahol később meg akarják tartani az ünnepséget
A koronavírus-járvány miatt országszerte elmaradnak a hétvégi ballagások a középiskolákban, a legtöbb helyen online búcsúztatják el a diákokat, de van, ahol később megtartják az ünnepséget.

A budapesti Városmajori Gimnáziumban és az ELTE Trefort Ágoston Gyakorló Iskolájában is virtuális ballagást tartanak csütörtökön.

Székesfehérváron szombaton a városháza dísztermében felhelyeznek egy, az összes iskolát és végzős diákot jelképező szalagot a település zászlajára, majd a polgármester és egy diák köszönti a végzősöket. Az eseményt a Fehérvár TV-ben és a városi honlapon lehet élőben követni.

A debreceni Kossuth Lajos gyakorló gimnáziumban is virtuális ballagás lesz, míg a Balásházy János gyakorló középiskolában várhatóan augusztusban megtartják a búcsúünnepélyt.
A hajdúböszörményi Bocskai István gimnáziumban az osztályfőnökök videochaten köszönnek el, és az iskolában virtuális ballagási műsort is összeállítanak.

A szolnoki Varga Katalin gimnáziumban a pedagógusok egy gondolattérképet készítenek elektronikusan, így búcsúznak a végzősöktől.
Ballagó Zoltán, az Egri Tankerületi Központ igazgatója közölte: a helyi Szilágyi Erzsébet gimnázium csütörtök délelőtt online ballagási műsorral, az interneten búcsúzik el végzőseitől.
Egyházi Andrea, a Pápai Tankerületi Központ vezetője arról tájékoztatott, hogy intézményeik a járványhelyzet elmúltával szeretnék megtartani a ballagást. Ha erre nem lesz lehetőség, akkor az érettségi bizonyítvánnyal együtt kapják majd meg a diákok a tarisznyát.

A pécsi Leőwey Klára gimnáziumban az igazgató és az osztályfőnökök online üzenetet intéznek a végzősökhöz, ezekből kisfilmet állítanak össze. A ballagási tarisznyákat várhatóan az érettségi bizonyítvánnyal együtt adják majd oda. A pécsi Koch Valéria Iskolaközpont gimnáziuma csütörtökön egy rövid tanári műsort tartalmazó videoüzenetet tesz közzé a honlapján. A ballagást szeretnék a járvány elmúltával pótolni.

A siófoki Perczel Mór gimnázium csütörtökön kisfilmmel búcsúztatja diákjait, és amint a járványügyi helyzet lehetővé teszi, megtartják a ballagást.
A marcali Berzsenyi Dániel gimnáziumban csütörtökön az utolsó tanóra után az osztályfőnökök élő közvetítésben búcsúznak el az érettségizőktől.
(MTI)
Forrás Link
 
 
0 komment , kategória:  Iskola  
Három napra korlátozás nélkül kinyithatnak a virágboltok
  2020-04-30 08:18:39, csütörtök
 
  Az anyák napjára tekintettel 2020. május 1-jén, 2-án és 3-án az elsősorban dísznövényt árusító üzlet (a továbbiakban: virágüzlet) korlátozás nélkül nyitva tarthat.
A virágüzletben a teljes nyitvatartási idő alatt megengedett a tartózkodás és vásárlás.
Ezt rendeli el a kormány a tegnap éjszaka megjelent Magyar Közlöny szerint. Erről is beszélt tegnap este Orbán Viktor miniszterelnök, amikor a fokozatos újranyitásról beszélt - a részleteket ma délelőtt ismerhetjük meg.
Ez után visszaáll a veszélyhelyzetre elrendelt általános szabály, vagyis utána, május 4. hétfőtől délután 3 óráig lehetnek nyitva az üzletek

Forrás Link
 
 
0 komment , kategória:  Hírek  
Legújabb hír a korona vírusról
  2020-04-30 08:16:24, csütörtök
 
  Már 2775-re nőtt Magyarországon a beazonosított fertőzöttek száma, és a koronavírus miatt elhunyt újabb 12 idős krónikus beteg. Ezzel 312-re emelkedett az elhunytak száma, 581-an pedig már gyógyultan távoztak a kórházból. 998 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 54-en vannak lélegeztetőgépen.
A kormányzati tájékoztató honlap megjegyzi, hogy továbbra is a csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus.
A beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek. Ezért a védekezés most kezdődő második szakaszában is - amikor vidéken a kijárási korlátozás helyébe új szabályok lépnek életbe - fontos az ajánlások és a szabályok betartása, az idősek és a krónikus betegek fokozott védelme.

Forrás Link
 
 
0 komment , kategória:  Egészségünk megörzése  
Meghalt minden idők legnagyobb gerelyhajítója
  2020-04-30 08:12:44, csütörtök
 
  0 éves korában meghalt Janis Lusis olimpiai bajnok gerelyhajító, évek óta rákbetegséggel küzdött. Halálhírét a TASZSZ jelentette a Lett Atlétikai Szövetség közlése alapján, írja az MTI.
A lettek klasszisa a Szovjetunió színeiben az 1968-as olimpián szerzett aranyérmet, amellett 1972-ben ezüst-, 1964-ben pedig bronzéremmel zárt a nyári játékokon.
Világcsúcsot kétszer javított, Európa-bajnokságon négy alkalommal győzött.
A nemzetközi sportági szövetség 1987-ben minden idők legjobb gerelyhajítójának választotta, 2014-ben bekerült az atlétika dicsőségcsarnokának tagjai közé.
 
 
0 komment , kategória:  Elhunyt híres emberek  
Szent V. Piusz pápa 04.30
  2020-04-30 08:10:23, csütörtök
 
  - Igenaptár oldalon Link

- Wikipedia oldalon Link
Piusz pápa 1572. május 1-jén halt meg több hónapos szenvedés után. Halálos ágyán a krónikák szerint a következőket mondta: ,,Kérlek Uram növeld fájdalmaim és türelmem!

- Magyar kurír oldalon Link
Április 30-án emlékezik az Egyház Szent V. Piuszra. Ugyan csak hat évig, 1566-tól 1572-ig ült a péteri székben, mégis jelentős volt pápasága, hiszen ő ültette át a gyakorlatba a katolikus megújulást elindító trienti zsinat eredményeit.
...... ........... .........


,,Isten segítségével remélem, hogy halálom alkalmával nagyobb lesz a szomorúság, mint most, megválasztásomkor."
...... ........... ........... .......


Istenünk, ki Szent Piusz pápát a hit védelmére és a liturgia megújítására választottad, kérünk, add meg az ő közbenjárására, hogy eleven hittel és tevékeny szeretettel vegyünk részt misztériumaidban!

- Emlék napja Link

- Katolikus oldal Link

- Szent V. Pius pápa és hitvalló Link
 
 
0 komment , kategória:  Férfi szentek  
     2/71 oldal   Bejegyzések száma: 707 
2020.03 2020. április 2020.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 707 db bejegyzés
e év: 6233 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4196
  • e Hét: 9997
  • e Hónap: 43151
  • e Év: 276898
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.