Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/49 oldal   Bejegyzések száma: 485 
31. Gazdagréti Szent Iván éji buli,
  2020-06-30 13:03:57, kedd
 
  Családias hangulatban telt a 31. Gazdagréti Szent Iván éji buli, amelynek ezúttal is a Gazdagréti Közösségi Ház adott otthont. A koronavírus-helyzet miatt a szervezők fokozottan figyeltek az óvintézkedések betartására, így a koncerteket is egymástól kellő távolságban hallgathatták az érdeklődők az intézmény melletti szabadtéri színpad mellől.
Először Gregus Anikó interaktív gyermekkoncertjét hallgathatták meg a résztvevők, amelyet az Új Bojtorján együttes élő koncertje követett. Az este folyamán közös szalonnasütéssel és énekléssel ünnepeltek a környékbeliek, ahol meglepetés vendégként a 100 tagú Cigányzenekar kamaraegyüttese is fellépett. A közös szalonnasütésen a helyi képviselők is részt vettek, amelyhez Hajdu László gitárművész szolgáltatta a zenélt
...... ........



Sajnos információ hiányában nem tudtam a rendezvény időpontjáról
Utólag a Facebook oldalon olvastam a cikket

Új Buda cikk:
Szent Iván éjii bulit rendeztek Gazdagréten június 27-én, a koncertek után közös szalonnasütéssel és énekléssel ünnepeltek a környékbeliek.
Családias hangulatban telt a 31. Gazdagréti Szent Iván éji buli a Közösségi Ház környezetében. A szervezők fokozottan figyeltek a koronavírus miatt előírt óvintézkedések betartására. Gregus Anikó interaktív gyerekkoncertjét, az Új Bojtorján együttes követte, meglepetésként a 100 tagú Cigányzenekar kamaraegyüttese is fellépett. A közös énekléshez Hajdu László gitárművész zenélt.
...... ..........

 
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét képekben  
Kezdj szolgálni, és maradj csendben!
  2020-06-30 12:45:21, kedd
 
  Június 29-én délelőtt, Szent Péter és Pál apostol ünnepén a Szentatya ünnepi szentmisét mutatott be, Link , melynek keretében a metropolita érsekeknek szánt palliumokat is megáldotta. Beszédét két kulcsszó, az egység és a prófécia köré építette.
...... ..........


Ferenc pápa teljes homíliájának fordítását közreadjuk.
E város két apostolának ünnepén két kulcsszót szeretnék megosztani veletek: egység és prófécia.
Egység. Két nagyon eltérő személyt ünneplünk együtt: Péter halász volt, aki napjait az evezők és hálók között töltötte; Pál művelt farizeus volt, aki zsinagógákban tanított. Amikor misszióba mentek, Péter a zsidókhoz, Pál a pogányokhoz fordult. És amikor útjuk keresztezte egymást, hevesen vitatkoztak, ahogyan Pál nem szégyell beszámolni róla egyik levelében (vö. Gal 2,11sk.). Tehát rendkívül különböztek egymástól, mégis testvérnek érezték magukat, mint egy összetartó családban, ahol gyakori a vita, mégis mindig szeretik egymást. Az őket összekötő családiasság azonban nem természetes hajlamból, hanem az Úrból forrásozott.
Ő nem azt parancsolta, hogy kedveljük, hanem hogy szeressük egymást. Ő az, aki egyesít bennünket, anélkül, hogy egyformává tenne.
A mai olvasmány ennek az egységnek a forrásához vezet bennünket. Azt beszéli el, hogy az éppen megszületett Egyház kritikus szakaszon megy keresztül: Heródes tombolt, erőszakos üldözés zajlott, Jakab apostolt megölték. Most pedig Pétert is letartóztatják. A közösség szemlátomást elveszítette vezetőjét, mindenki a saját életét félti. Mindazonáltal ebben a tragikus időszakban senki sem menekül el, senki sem akarja menteni a saját bőrét, senki sem hagyja el a többieket, hanem mindnyájan együtt imádkoznak. Az imából bátorságot merítenek, az imából minden fenyegetésnél erősebb egység születik. A szöveg azt mondja, hogy ,,míg Pétert fogva tartották a börtönben, az Egyház szüntelen imádkozott érte Istenhez" (ApCsel 12,5). Az egység olyan alapérték, amelyet az ima tud aktiválni, mert az ima lehetővé teszi a Szentléleknek, hogy beavatkozzon, hogy megnyisson a reményre, hogy csökkentse a távolságokat, hogy együtt tartson bennünket a nehézségek között.
Egy másik dolgot is észrevehetünk: a szorongatottság drámai helyzetében senki sem panaszkodik a rossz, az üldöztetések, Heródes miatt. Senki sem gyalázza Heródest - mi viszont annyira hozzá vagyunk szokva, hogy gyalázzuk a vezetőket. Hiábavaló, és unalmas is, hogy a keresztények időt pazarolnak arra, hogy panaszkodjanak a világra, a társadalomra, a bajokra. A siránkozások semmit sem változtatnak meg. Ne felejtsétek, hogy a siránkozások a második zárt ajtó a Szentlélek előtt, amint azt pünkösd napján mondtam: az első a narcizmus, a második a csüggedés, a harmadik a pesszimizmus. A narcizmus a tükörhöz visz, hogy folyamatosan nézd önmagad; a csüggedés a siránkozáshoz; a pesszimizmus a sötétséghez, a búskomorsághoz. Ez a három magatartás bezárja az ajtót a Szentlélek előtt. Azok a keresztények nem hibáztattak másokat, hanem imádkoztak. Abban a közösségben senki sem mondta: ,,Ha Péter óvatosabb lett volna, akkor nem lennénk ebben a helyzetben." Senki sem. Emberi szempontból lett volna ok bírálni Pétert, de senki sem bírálta. Nem megszólták, hanem imádkoztak érte. Nem a háta mögött beszéltek róla, hanem Istenhez beszéltek.
Ma feltehetjük magunknak a kérdést: ,,Őrizzük-e egységünket az imádság segítségével, az Egyház egységét? Imádkozunk-e egymásért?" Mi történne, ha többet imádkoznánk és kevesebbet méltatlankodnánk, és egy kicsit visszafognánk a nyelvünket? Az, ami Péterrel történt a börtönben: mint akkor, sok elválasztó ajtó megnyílna, sok megbénító lánc lehullana. És csodálkoznánk, mint az a lány, aki, megpillantva Pétert az ajtóban, nem bírt ajtót nyitni, hanem befutott, és ámulattal, örömtől repesve mesélte, hogy látta Pétert (vö. ApCsel 12,10-17). Kérjük a kegyelmet, hogy tudjunk egymásért imádkozni! Szent Pál arra buzdította a keresztényeket, hogy mindenkiért imádkozzanak, de mindenekelőtt azokért, akik kormányoznak (vö. 1Tim 2,1-3). ,,De ez a kormányfő...", és sokféle jelzővel illetik; nem sorolom fel őket, mert nem ez a megfelelő hely és idő, hogy számba vegyük milyen jelzőket lehet hallani az országok vezetőiről. Hadd ítélje meg őket Isten, mi pedig imádkozzunk a kormányon lévőkért! Imádkozzunk: szükségük van az imára! Ezzel a feladattal az Úr bízott meg bennünket! Vajon végezzük-e? Vagy csak beszélünk, gyalázkodunk, és ennyi? Isten azt várja, hogy amikor imádkozunk, azokról is megemlékezzünk, akik nem úgy gondolkodnak, mint mi, akik becsapták orrunk előtt az ajtót, akiknek nehezen tudunk megbocsátani. Csak az imádság oldja le a láncokat, mint Péternél; csak az ima egyengeti az egység felé vezető utat.
Ma megáldjuk a palliumokat, amelyeket a bíborosok testülete dékánjának és az elmúlt évben kinevezett metropolita érsekeknek adunk át. A pallium a juhok és a pásztor közötti egységre emlékeztet. A pásztor Jézushoz hasonlóan vállára veszi a báránykákat, hogy azok sose szakadjanak el tőle.
...... ...........


Aztán ma - egy szép hagyományt követve - különleges módon csatlakozunk a konstantinápolyi ökumenikus patriarkátushoz. Péter és András testvérek voltak, és mi, amikor csak lehetséges, testvéri látogatást teszünk egymásnál az ünnepeken: nem annyira udvariasságból, hanem azért, hogy együtt haladjunk az Úr által elénk tűzött cél, a teljes egység felé. Ma ők nem tudtak eljönni, a koronavírus okozta utazási problémák miatt, de amikor lementem [a lépcsőn], hogy lerójam kegyeletemet Péter földi maradványai előtt, szívemben magam mellett éreztem szeretett testvéremet, Bartholomaioszt. Itt vannak velünk.

- A második szó: a prófécia. Egység és prófécia. Apostolainkat Jézus provokálta. Péter hallotta a hozzá intézett kérdést: ,,Kinek tartasz engem?" (vö. Mt 16,15) Abban a pillanatban megértette, hogy az Urat nem az általános vélekedések érdeklik, hanem a követése melletti személyes döntés. Pál élete szintén Jézus provokációja után változott meg: ,,Saul, Saul, miért üldözöl engem?" (ApCsel 9,4). Az Úr megrendítette őt lelkében: nemcsak azt érte el, hogy földre zuhanjon a damaszkuszi úton, hanem azt is, hogy letörjön egy vallásos és jó ember önteltsége. Így a büszke Saulból Paulus, Pál lett, ami azt jelenti, hogy ,,kicsi". Ezeket a provokációkat, életfelforgatásokat próféciák követik: ,,Te Péter vagy, és erre a kősziklára építem majd Egyházamat" (Mt 16,18); és Pálnak: ,,Ő az én kiválasztott edényem, hogy elvigye nevemet a nemzetek elé" (ApCsel 9,15). A prófécia tehát akkor születik, amikor hagyjuk, hogy Isten provokáljon bennünket: nem akkor, amikor saját nyugalmunkat biztosítgatjuk, és mindent ellenőrzés alatt tartunk. Nem az én elképzeléseimből születik, nem az én zárt szívemből születik. Akkor születik, ha hagyjuk, hogy Isten provokáljon bennünket. Amikor az evangélium megdönti a bizonyosságokat, akkor születik a prófécia.
Csak azok válnak prófétává, akik megnyílnak Isten meglepetései előtt.
És itt van Péter és Pál, akik próféták, és távolabbra látnak: Péter az első, aki kijelenti, hogy Jézus ,,a Felkent, az élő Isten Fia" (Mt 16,16); Pál pedig elővételezi életének végét: ,,Félre van téve számomra az igazság koronája, melyet majd megad nekem az Úr" (2Tim 4,8).
Ma próféciára van szükségünk, de valódi próféciára: nem a lehetetlent is megígérő szószátyárokra, hanem tanúságtételre arról, hogy az evangélium lehetséges. Csodaváró tüntetések nem segítenek. Fáj nekem, amikor azt hallom hirdetni: ,,Prófétai Egyházat akarunk!" Rendben. De mit teszel annak érdekében, hogy az Egyház prófétai legyen? Olyan életek segítenek, amelyek nyilvánvalóvá teszik Isten szeretetének csodáját. Nem hatalomra, hanem koherenciára van szükség. Nem szavak, hanem ima! Nem kiáltványok, hanem szolgálat! Prófétai Egyházat szeretnél?
Kezdj szolgálni, és maradj csendben!
Nem elmélet, hanem tanúságtétel! Nem gazdagnak kell lennünk, hanem szeretnünk kell a szegényeket; nem magunk számára kell pénzt keresnünk, hanem odaadóan kell segítenünk másokat; nem a világ tetszését kell keresnünk... van, aki arra törekszik, hogy jól kijöjjünk mindenkivel, nálunk azt mondják: ,,Jól kijön Istennel és az ördöggel", jól kijönni mindenkivel; nem, ez nem prófécia! Ezzel szemben az eljövendő világ feletti örömre van szükség; nem olyan lelkipásztori tervekre, amelyek látszólag saját hatékonysággal rendelkeznek, mintha szentségek lennének, hatékony lelkipásztori tervek, nem, hanem életüket odaadó pásztorokra van szükségünk: Isten szerelmeseire. Péter és Pál így hirdették Jézust, szerelmesként. Péter, mielőtt keresztre feszítették, nem önmagára, hanem Urára gondol, és mivel nem tartja magát méltónak arra, hogy hozzá hasonlóan haljon meg, azt kéri, hogy fejjel lefelé feszítsék meg. Pál, mielőtt lefejezték, csak arra gondol, hogy odaadja életét, és azt írja, hogy ,,kiontott italáldozat" akar lenni (2Tim 4,6). Ez prófécia. Nem szavak. Ez prófécia, olyan prófécia, amely megváltoztatja a történelmet.
...... ...........



Kedves testvérek, Jézus prófétált Péternek: ,,Te Péter vagy, és erre a kősziklára építem majd Egyházamat." Ránk is vonatkozik hasonló prófécia. Ez a Biblia utolsó könyvében található, ahol hűséges tanúinak Jézus ,,fehér követ" ígér, ,,amelyre új név van írva" (Jel 2,17). Ahogyan az Úr Simont Péterré változtatta, úgy hív valamennyiünket is, hogy élő kövekké tegyen bennünket, amelyekkel megújított Egyházat és emberiséget építhet. Mindig vannak olyanok, akik rombolják az egységet, és kioltják a próféciát, de az Úr hisz bennünk, és azt kérdezi tőled: ,,Akarsz az egység építője lenni? Akarsz-e a földön megvalósuló mennyem prófétája lenni?" Testvérek, engedjük, hogy provokáljon bennünket Jézus, és legyen bátorságunk azt mondani neki: ,,Igen, akarok."


Fordította: Tőzsér Endre SP
Fotó: Vatican News
Magyar Kurír 2020.06.29
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Ókeresztény egyház
  2020-06-30 12:22:14, kedd
 
  Az ókeresztény egyház cikk az apostoli kor után, a 2. század elejétől a 4. század végéig tárgyalja az eseményeket.

Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
A Magyar Szentegyházak regéi
  2020-06-30 12:20:19, kedd
 
  Latkóczy Mihály írása Link  
 
0 komment , kategória:  vallás  
A római Egyház első szent vértanúi - Nevüket nem ismerjük
  2020-06-30 12:02:54, kedd
 
  A vértanú olyan ember, aki egy eszméért, hitért áldozza életét, ,,vérével tanúskodik hite, eszméi mellett". A tántoríthatatlan, áldozatos, önmagát feláldozó hős.
*
SZENTLECKE Szent Pál apostolnak a rómaiakhoz írt leveléből
Sem élet, sem halál nem szakíthat el minket Isten szeretetétől.
Testvéreim!
Ha Isten velünk, ki ellenünk? Aki nem kímélte saját Fiát, hanem mindnyájunkért áldozatul adta, hogyne ajándékozna nekünk vele együtt mindent?
Ki emel vádat Isten választottal ellen? Isten, aki a megigazulást adta? Ki ítél el? Krisztus Jézus, aki meghalt, sőt fel is támadt, és az Isten jobbján közbenjár értünk?
Ki szakíthat el bennünket Krisztus szeretetétől? Nyomor vagy szükség? Üldöztetés vagy éhínség? Ruhátlanság, életveszély vagy kard? Amint írva van: ,,Teérted irtanak mindennap bennünket, és úgy tekintenek minket, mint a leölésre szánt juhokat"
De mindezeken diadalmaskodunk az által, aki szeret minket. Biztos vagyok ugyanis abban, hogy sem halál, sem élet, sem angyalok, sem fejedelemségek, sem jelenvalók, sem eljövendők, sem hatalmasságok, sem magasság, sem mélység, sem egyéb teremtmény el nem szakíthat bennünket Isten szeretetétől, amely Krisztus Jézusban, a mi Urunkban van.
Ez az Isten igéje. Róm 8,31b-39

EVANGÉLIUM Szent Máté könyvéből
Nevemért minden nemzet gyűlölni fog titeket.
Egy alkalommal Jézus így szólt tanítványaihoz:
,,Vigyázzatok, nehogy valaki félrevezessen titeket! Sokan jönnek ugyanis majd az én nevemben, és azt mondják: Én vagyok a Krisztus és sokakat megtévesztenek. Háborúkról fogtok majd hallani és háborús hírekről. Vigyázzatok, ne rémüldözzetek; ezeknek be kell következnie, de ez még nem a vég. Nemzet nemzet ellen és ország ország ellen támad. Éhség, dögvész és földrengés lesz itt is, ott is. De ez még csak kezdete a gyötrelemnek. Szorongattatásban lesz részetek, sőt megölnek benneteket, s nevemért minden nemzet gyűlölni fog titeket.
Sokan eltántorodnak a hittől, elárulják és gyűlölik majd egymást. Sok hamis próféta lép majd fel, és sokakat tévedésbe ejtenek. A gonoszság elhatalmasodásával sokakban kihűl a szeretet.
Aki azonban mindvégig kitart, az üdvözül."
Ezek az evangélium igéi. Mt 24,4-13

*
- Katolikus oldalon Link

- Wikipédia oldal Link
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Útravaló – 2020. június 30.
  2020-06-30 11:59:25, kedd
 
  ,,Mit féltek, ti kicsinyhitűek!" Jézus tanítványaival átkel a Genezáreti-tavon, alkonyatkor. Csendes volt a víz. Jézus fáradt volt és elaludt. A hirtelen támadt szélviharban az apostolok bevetették minden emberi erejüket, hogy megmentsék a hajót, de kudarcot vallottak. Felköltik Jézust: Uram, ments meg, elveszünk! Ő pedig szólt a víznek, mire nagy csend lett. Valószínű csak egy szót mondott: Csöndesedj. Erre mindannyian elámultak. Életünk hajója tart a túlsó part felé. Jézus velünk van, de nem veszünk róla tudomást, amíg nem találkozunk egy-egy viharral, ami eszünkbe juttatja, hogy erőfeszítéseink kevésnek bizonyulnak. Félünk. Ekkor fohászkodunk: Uram, ments meg! Ő csak hitet kér tőled.

Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  Útravaló_Adoremus  
13. évközi hét kedd 06.30
  2020-06-30 11:58:08, kedd
 
  OLVASMÁNY Ámosz próféta könyvéből
A próféta nem hallgathatja el az Úr szavát: a büntető ítéletet isteni parancsra hirdeti.
A kiválasztottságát nem becsülő népét prófétája által vádolja az Úr:
Izrael fiai, halljátok az ítéletet, amelyet az Úr kimondott ellenetek és minden nemzetség ellen, amelyet Egyiptom földjéről kivezetett: ,,Egyedül csak titeket vettelek figyelembe a föld összes nemzetsége közül; éppen ezért meg is torolom rajtatok minden gonoszságotokat! Vajon járnak-e együtt ketten, ha meg nem egyeznek?
Vajon nem akkor ordít-e az oroszlán az erdőben, amikor nem talál prédát?
Vajon nem akkor hallatja-e hangját búvóhelyéről az oroszlánkölyök, ha semmit sem fogott?
Vajon beleesik-e a madár a tőrbe a földön, hogyha nincsen csapda?
Vajon felszedik-e a csapdát a földről, ha semmit sem fogott?
Vajon, ha megszólal a harsona a városban, nem remeg-e meg a nép?
Jön-e a városra veszedelem, amelyet nem az Úr hoz rá?
Bizony, semmit sem tesz az Úristen anélkül, hogy titkát ki ne nyilatkoztassa szolgáinak, a prófétáknak!
Ordít az oroszlán: ki ne remegne?
Szól az Úr Isten: ki ne prófétálna?
Felforgat az Úr titeket, amint felforgatta Szodomát és Gomorrát, és olyanok lettetek, mint a tűzvészből kiragadott üszők; és ti mégsem tértetek vissza hozzám - mondja az Úr. Ezért cselekszem így veled, Izrael!
És mivel így bánok majd veled, készülj fel, Izrael, hogy találkozzál a te Isteneddel."
Ez az Isten igéje. Ám 3,1-8;4,11-12

EVANGÉLIUM Szent Máté könyvéből
Jézus lecsendesíti a háborgó tengert.
Jézus egy alkalommal hajóba szállt, és tanítványai követték őt. Egyszerre csak heves vihar tört ki a tavon, úgyhogy a hullámok elborították a hajót, Jézus pedig aludt.
Tanítványai odamentek hozzá, és fölkeltették: ,,Uram, ments meg minket! Elveszünk!" Jézus így szólt hozzájuk: ,,Mit féltek, kicsinyhitűek?" Aztán fölkelt, és parancsolt a szélnek meg a tengernek. Erre nagy csendesség lett.
Az emberek csodálkozva kérdezték: ,,Kicsoda ez, hogy még a szél és a tenger is engedelmeskedik neki?"
Ezek az evangélium igéi. Mt 8,23-27
...... ........... .........



Imádság
Istenem! Te vagy, aki megalkottál, aki ismersz. Tőled kaptam az életemet, képességeimet, testvéreket magam mellé és naponta a számtalan kegyelmet. A kevesebbet vagy a talentumot azért adtad, hogy akaratodat teljesítsem. Tudom, hogy minden embert üdvözíteni akarsz. Vonj be engem is tervedbe, hogy minél több embernek el tudjalak vinni. Ígérem, mások elől nem rejtem el azokat a dolgokat, amelyek az életemben jóságodat és szeretetedet hirdetik, hanem engedem, hogy szereteted általuk terjedjen a világban

Elmélkedés
A vihar lecsendesítésének történetét Szent Máté evangélista egyszerű helyzetleírással vezeti be: ,,Jézus hajóba szállt, és tanítványai követték őt." Most mi is beszállunk ebbe a hajóba. Nem szeretnénk más irányba menni, csak ahová Jézus tart. Vele szeretnénk menni, vele szeretnénk lenni, ezért hajóba szállunk vele. Kicsi ez a hajó, de az apostolok mellett jut nekünk is hely. És persze szép kalandnak tűnik kievezni a tengerre, ezért hajóba szállunk. Talán könnyen megtesszük ezt a lépést. Vagy mégsem? A hajó ingatag. A víz bizonytalan és kiszámíthatatlan. Könnyebb a szilárd talajon állni, mint vízre szállni. A túlsó part olyan messze van, hogy szabad szemmel alig látni. Egyesek talán most elbizonytalanodnak. A tenger mélységére gondolnak. Aztán az elsüllyedt hajók eseteire. Van itt egyáltalán valahol mentőmellény? Megnézte valaki, hogy nincs-e érvényben viharjelzés? Biztos, hogy jó ötlet hajóba szállni?
Le kell győznöm félelmeimet és vállalnom kell azt, hogy egy időre elveszítem lábam alól a biztos talajt. Csak így tudok hajóba szállni. Márpedig Jézussal érdemes hajóba szállni. Érdemes rábíznom magamat, egész életemet. Ő jól tudja, hogy hová visz ez a hajó. És én is tudom. Az innenső part a földi élet. A túlsó part a túlvilág, a mennyország, az örök élet. Ahhoz, hogy oda eljussak, hajóba kell szállnom Jézussal.
És a vihar még el sem kezdődött. Amikor Jézussal hajóba szállok, jó tudnom, hogy neki ereje, hatalma van életem viharainak lecsendesítéséhez.
C. Horváth István Sándor

Hanganyag Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Ferenc pápa üzenetei június 29-én
  2020-06-29 21:03:21, hétfő
 
  Szent Péter és Pál apostolok ünnepén két kulcsszót szeretnék megosztani veletek: egység és prófécia. Az Úr mindannyiunkat megkérdez: ,,Akarsz az egység építőjévé válni? Akarsz országom prófétája lenni a földön?" Legyen bátorságunk azt felelni: ,,Igen, akarok!
*
Miként az Úr Simont Péterré változtatta, úgy hív mindannyiunkat is, hogy élő kövekké tegyen bennünket, amelyekkel egy megújított Egyházat és emberiséget építhet.
*
A büszke Saulból Pál lett, melynek jelentése ,,kicsi". Az Úr megrendítette: ledöntötte önhittségét, mert jóravaló, vallásos embernek tartotta saját magát, hogy végül az eszközévé tegye.
*
Ma különleges módon csatlakozunk a konstantinápolyi ökumenikus patriarkátushoz. Péter és András testvérek voltak, s mi is, amikor csak lehetséges, testvérekként meglátogatjuk egymást ünnepeinken, hogy együtt haladjunk a célhoz vezető úton, melyet az Úr jelölt ki számunkra: a teljes egység felé.

Magyar Kurír

*
- June 29 2020 Holy Mass on the Solemnity of Sts. Peter and Paul Apostles Pope Francis
Ferenc pápa ünnepi szentmiséje Péter és Pál apostolok tiszteletére Videó Link
Képeket a videóról készítettem
.........



.......



...... ........



...... .......



.



.......



.......



...... ........... ........... ........



...... ...........

 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Német bajnokság bajnoki cím 2019/2020 évben
  2020-06-29 20:31:12, hétfő
 
  34. forduló Wolfsburg - Bayern München 0:4
A Bayern München nyolcadszor védte meg a bajnoki címét.
Góllövők: Kingsley Coman ('4, 0-1), Mickaël Cuisance ('37, 0-2), Robert Lewandowski ('72, 0-3), Thomas Müller ('79, 0-4) - 100. gól a B. München csapatának

Csoport állása:
1. Bayern München 82 pont 100 gólt rúgott és 32 gólt kapott
2. Borussia Dortmund 69 pont
3. RB Leipzig 66 pont - Gulácsi Péter a bajnokság legjobb kapusa lett.
(....)
13. Manz 37 pont Szalai Ádám csatár

Góllövő lista:
1. Robert Lewandowski Bayern München 34 gól Eredményiről Link
2. Timo Werner RB Leipzig 28 gól



 
 
0 komment , kategória:  Külföldi foci  
FTC csapat ismertetése, eredményei
  2020-06-29 14:58:21, hétfő
 
  Wikipédia Link  
 
0 komment , kategória:  Magyar sikerek sportban  
     2/49 oldal   Bejegyzések száma: 485 
2020.05 2020. Június 2020.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 485 db bejegyzés
e év: 6233 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4116
  • e Hét: 10806
  • e Hónap: 23482
  • e Év: 257229
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.